Sarajevski taksisti- dno dna
- corvus_edin
#3351 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bio
sve u redu
crveni taxi - sve super
sve u redu
crveni taxi - sve super
- VenomousV
#3352 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
samo da pohvalim vozaca sa taxi 594, fin i ljubazan ciko sa super muzikom 
- ismar92
#3353 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jedno pitanje samo. Jel taksista mora imati račun za vožnju ? Jel mogu ja tražit to ?
Sinoć neki debil iz Sa taksi ispred zgrade tu se zakačio sa par djevojaka jer nisu htjeli platit. Koliko sam čuo tražili su račun od taksiste koji ga nije imao. Jer je njima naplatio 60KM za neku vožnju koja treba smao 10KM biti. I one naravno nisu htjele i taksista zvao policiju. I naravno pobjegao je prije nego što je policija došla, a on kreten nazvao bio.
Jer ako smijem tražit račun, samo ću da se vozam sa njima, i nikad neću platit ako ne budu imali račun. HAHA
Smrt Sarajevo Taksi ! Sloboda Ostalim !
Sinoć neki debil iz Sa taksi ispred zgrade tu se zakačio sa par djevojaka jer nisu htjeli platit. Koliko sam čuo tražili su račun od taksiste koji ga nije imao. Jer je njima naplatio 60KM za neku vožnju koja treba smao 10KM biti. I one naravno nisu htjele i taksista zvao policiju. I naravno pobjegao je prije nego što je policija došla, a on kreten nazvao bio.
Jer ako smijem tražit račun, samo ću da se vozam sa njima, i nikad neću platit ako ne budu imali račun. HAHA
- dzeno123
#3354 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ko god ima TA oznaku po zakonu mora izdati racun na zahtjev putnika...ismar92 wrote:Jedno pitanje samo. Jel taksista mora imati račun za vožnju ? Jel mogu ja tražit to ?
-
mirzet87sa
#3355 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Da, ali racunaj da taj racun ne mora biti stampani, tj. racunarski ispisan. Moze i rucno.dzeno123 wrote: Ko god ima TA oznaku po zakonu mora izdati racun na zahtjev putnika...
Ide uglavnom, u toliko i toliko, od te i te relacije, ta i ta cijena. Osoba koja bazdari taksimetar uz policijski nalog moze provjerit, ustanovit, dal je doslo do te i te voznje.
- Hemera
#3356 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sta nema fiskalnog racuna?mirzet87sa wrote:Da, ali racunaj da taj racun ne mora biti stampani, tj. racunarski ispisan. Moze i rucno.dzeno123 wrote: Ko god ima TA oznaku po zakonu mora izdati racun na zahtjev putnika...
Ide uglavnom, u toliko i toliko, od te i te relacije, ta i ta cijena. Osoba koja bazdari taksimetar uz policijski nalog moze provjerit, ustanovit, dal je doslo do te i te voznje.
-
mirzet87sa
#3357 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nema, pa nece kasu u autu nosatHemera wrote: sta nema fiskalnog racuna?
cijenu ispisuju na neki papir, koji dobiju od firme/udruzenja
- respo
#3358 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
nije tacno imaju oni i fisklane racunemirzet87sa wrote:nema, pa nece kasu u autu nosatHemera wrote: sta nema fiskalnog racuna?
cijenu ispisuju na neki papir, koji dobiju od firme/udruzenja
zasto ne bi kasu u autu nosao nije kasa teska tonu nego ona mala mozda u njoj ima 1 kg u vrh glave
pa nije 67-a da je kasa ko trokrilni
-
mirzet87sa
#3359 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
aj ne seri, eto ti me nauci imajul kase il nemaju. racuna kao sto dobijes u granapu/prodavnici nema, barem ne u onakvom obliku. racun koji dobijes je u obliku kvadrata, bijeli papir/blokic sa vec ispisanim stvarima, taksista samo istrgne 1 "racun" popuni prazna polja/cijenu, to je to.respo wrote: nije tacno imaju oni i fisklane racune
zasto ne bi kasu u autu nosao nije kasa teska tonu nego ona mala mozda u njoj ima 1 kg u vrh glave
pa nije 67-a da je kasa ko trokrilni
I pod fiksalnim sam mislio na racune koji se printaju na licu mjesta, tj racune direkt iz kase. toga nema i nemoj se trudit i nabiljavat da ima kad nema.
http://img814.imageshack.us/img814/3708/zgtaxi1.jpg evo kako izgleda
- kako to
#3360 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Sto se fiskalnog tice ... ja bih poslao inspekciju na teren koja bi se bavila samo kaznjavanjem za neizdavanje ali i za neuzimanje fiskalnog racuna. Kod nas ako ti ne izda racun, vrlo malo je onih koji ce ga traziti .. a i kad ti izda, jos je manje onih koji ce racun uzeti i staviti u dzep. To se pod hitno treba promijeniti. I da, fiskalne uredjaje uvesti na pijacu, u taxi, granape, i sve one objekte koji su registrovani za prodaju.
-
mirzet87sa
#3361 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
pa onda ukini sve taksiste osim sarajevo taksija, jer ostali nisu registrovani za prodaju/rad. ova tvoja ideja ima smisla, al tek kad policija bude imala damu da kaznjava zuti i ostale divljake. do tad, nista od ovog.kako to wrote:Sto se fiskalnog tice ... ja bih poslao inspekciju na teren koja bi se bavila samo kaznjavanjem za neizdavanje ali i za neuzimanje fiskalnog racuna. Kod nas ako ti ne izda racun, vrlo malo je onih koji ce ga traziti .. a i kad ti izda, jos je manje onih koji ce racun uzeti i staviti u dzep. To se pod hitno treba promijeniti. I da, fiskalne uredjaje uvesti na pijacu, u taxi, granape, i sve one objekte koji su registrovani za prodaju.
Inspekcija ne smije zaustavit zutog taksija da ne dobije degenek, jer ipak znamo ciji je zuti.
- JThomas
#3362 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
samostalni taksisti koji imaju samo jedno vozilo (čitaj sarajevo taxi) su oslobođeni fiskalizacije, k'o i zanatlije i trgovci koje paušalno plaćaju porez. ostali nisu i morali bi izdavati fiskalni račun.
-
miki.ba
#3363 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Više je privatnika uništila fiskalizacija nego ekonomska kriza.kako to wrote:Sto se fiskalnog tice ... ja bih poslao inspekciju na teren koja bi se bavila samo kaznjavanjem za neizdavanje ali i za neuzimanje fiskalnog racuna. Kod nas ako ti ne izda racun, vrlo malo je onih koji ce ga traziti .. a i kad ti izda, jos je manje onih koji ce racun uzeti i staviti u dzep. To se pod hitno treba promijeniti. I da, fiskalne uredjaje uvesti na pijacu, u taxi, granape, i sve one objekte koji su registrovani za prodaju.
Vidi ovo http://www.cbbh.ba/files/blokirani_racu ... 1_2013.pdf
Kad bi pravila bila još oštrija ovaj broj bi se uduplao, a država u krjnjoj liniji ne bi dobila apsolutno ništa, odnosno bila bi u minusu. Fiskalizaciju treba pod hitno ukinuti.
Sa taxi je na paušalu, imaju fiksne troškove i nisu dužni izdavati nikakve racune.
Ovi ostali renta-a-car taxiji bi morali izdavati fiskalne racune.
Sa taxi sada ima više razloga za štrajk nego ikad, radi ko god hoce i kako hoce.
-
mirzet87sa
#3364 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ma djaba narodu objasnjavat, ko kad nece u glavu da udje. Ono ce prije sjesti u nekog divljaka, nit je osiguran nit ista, ali eto, ganja inat da ne sjedne u ovog sto ima. Kanom konta ovi regularni se ljute, zivciraju se sto vide njega u divljem taksiju.
Najgori su ovi sto blage veze o zakonu nemaju a hoce pravdu da uvode, a brane najvece kriminalce i olose grada sarajeva.
Edit,
respo, intektualac, jel imaju fikalsni racun?
Edit,
- Qler
#3365 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Mene nervira samo to sto su sa taxe napravile od svog posla vazniji posao i vecu struku od hirurga... Zna se da u svijetu najveci kokuzi rade za taxi, oni kojima je to zadnji izbor, pa i ovdje zti, crveni i ini taxiji rade samo oni koji moraju, ali sa taxi hoce dnevnice vece od visokog predstavnika. I onda se jos ljute, naplacuju troduplo, ne daju racune... Od zene rodica ima 5 djece, i sjednu u taxi, pusti ih sve i kad kazu da ce do breke, lupam od predsjednistva, napadne ih, i izbaci jos naplati 1.5KM za onaj start. Sta ce zena, sa djecom? Ja bi mu platio al znas kad! Ima postenih taxista, rade posteno, i halal im svaka marka koju zarade, ali ovoj stoci, gladezima, zelim da rade za lijekove...
P.S.
Neki dan svastika sa jaranicom bila u shopingu, kupile nekih stvari i ova otvori vrata do kraja da kese stavi (odjeca je u pitanju) znaci samo otvori vrata do kraja, bez teglenja, drmanja, normalno, i ovaj se poceo derati sto ih skroz otvara... naravno, cure odmah izasle iz vozila i zaustavile drugi taxi... ovaj poceo da ih moli da se vrate...
P.S.
Neki dan svastika sa jaranicom bila u shopingu, kupile nekih stvari i ova otvori vrata do kraja da kese stavi (odjeca je u pitanju) znaci samo otvori vrata do kraja, bez teglenja, drmanja, normalno, i ovaj se poceo derati sto ih skroz otvara... naravno, cure odmah izasle iz vozila i zaustavile drugi taxi... ovaj poceo da ih moli da se vrate...
-
mirzet87sa
#3366 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kakva ti je to logika? Dajel ti hirurg fiksalni racun? A sto dajes/te mito hirurgu i doktorima? Sto to ne spominjes?Qler wrote:Mene nervira samo to sto su sa taxe napravile od svog posla vazniji posao i vecu struku od hirurga... Zna se da u svijetu najveci kokuzi rade za taxi, oni kojima je to zadnji izbor, pa i ovdje zti, crveni i ini taxiji rade samo oni koji moraju, ali sa taxi hoce dnevnice vece od visokog predstavnika. I onda se jos ljute, naplacuju troduplo, ne daju racune... Od zene rodica ima 5 djece, i sjednu u taxi, pusti ih sve i kad kazu da ce do breke, lupam od predsjednistva, napadne ih, i izbaci jos naplati 1.5KM za onaj start. Sta ce zena, sa djecom? Ja bi mu platio al znas kad! Ima postenih taxista, rade posteno, i halal im svaka marka koju zarade, ali ovoj stoci, gladezima, zelim da rade za lijekove...
P.S.
Sad ozbiljno te pitam, nisam taksista u vise navrata sam i reko gdje radim, jesil ti toliko bezobrazan ili gledas samo licni interes? Pa taj taksista, sarajevo taksista, da bi bio u plusu ( + ) sa zaradom, MORA, znas sta znaci rijec MORA imat dnevnicu preko 30-40 ako ne i 50km. Mora platit stand, mora platit udruzenje, mora platit drzavi, mora platit gorivo. Onda ne racunaj sto se auto pokvari, a pokvari se redovno. Jer smo i sami u situaci vidjet kakva se stoka voza, dovoljano je procitat onaj clanak sto je nedavno izaso gdje je taksista bukvalno moro zenu vuci iz auta jer ona nece da izadje, gospoda sta li? E sad, znas li sto su oni bezobrazni? Pa kako nece jadan ne bio biti, mora dnevno zaradit 50km a tamo dodje zuti taksi, nit placa drzavi, nit placa stand, nit placa porez, nit placa udruzenje, sve sto zaradi je njegovo. Na 1 njihovo auto radi bukvalno 3 ljudi, mjenjaju se svako 8h, auto je u pokretu 24h na dan, 7 dana u sedmici. Znas li ti kolika je to zarada? Jedno auto zaradi minimalno mjesecno 3600km, znaci 1 auto. Od toga, daj boze, da radnici dobiju i po 300km plate, jer je bilo u vise navrata da dobiju batine kad zatraze platu. A ti pogledaj vlasnika zutog taksija i ostalih divljaka gdje zive, u kakvim kucama zive, po koliko se auta voza i to ne bezveze auta, bakirov audi je mala maca za njihovo.
Pa ja prvi, poslom kojim se bavim i sto moram izlazit po par puta godisnje na ljekarski, sto sam 8h zakovan za cnc masine, sto dio plate odvajam za drzavu, bi lajo kad bi znao da neko radi mimo zakona i ima 2-3x vecu zaradu od mene, jer mu se moze. Ti bi njima zvao policiju, tuko se, glumio kabadahiju i sta sve ne, a nebi nikad prijavio ovog sto DIREKTNO tebe zakida sa parama, jer boze moj, nemamo svi damu prijavljivat kriminalce.
Na kraju krajeva, ako ti mislis da ovi regularni taksisti obrcu pare, pa sto se voze u autima starim po 10tak godina i preko 500k predjenih.
- seoBIH
#3367 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Boze dragi sto ti napisa hrpu gluposti. Ispade da je sarajevo taxi ugrozen i da jedva zive od svog' posla. Nemoj bogati, davno smo tu temu prosli
Zive itekako dobro, da ne zive nasli bi drugi posao kao svaki normalan covjek koji trazi sebi bolje.
Takodjer, ne mozes opravdati njihovu bahatost, nekulturu i papreno napalcivanje koje nije PO ZAKONU!!! Jebe se meni za njegove probloeme, to na radnom mjestu NE ZELIM VIDJETI. Ukoliko pokaze, odoh kod alternative, Bogu hvala ima je na svakom koraku
Odgovorno ti tvrdim da svi taksisti imaju preko 50KM dnevinicu.
Takodjer, ne mozes opravdati njihovu bahatost, nekulturu i papreno napalcivanje koje nije PO ZAKONU!!! Jebe se meni za njegove probloeme, to na radnom mjestu NE ZELIM VIDJETI. Ukoliko pokaze, odoh kod alternative, Bogu hvala ima je na svakom koraku
Ne ries!!!! Pa sarajevo taxi NE ZELI PRIJAVIIT SVOG' KOLEGU koji stoji do njega na standu a NELEGALAN JE!! On mu direktno uzima lovu al' jok, skupa sjede, piju i segace se te prepricavaju koji je vise mazno love od putnika.Ti bi njima zvao policiju, tuko se, glumio kabadahiju i sta sve ne, a nebi nikad prijavio ovog sto DIREKTNO tebe zakida sa parama, jer boze moj, nemamo svi damu prijavljivat kriminalce
- respo
#3368 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
zasto neki taxisti onda imaju onu "kasu" i printer koji ti isprinta na licu mjesta onaj mali fiskalni racun?mirzet87sa wrote:Ma djaba narodu objasnjavat, ko kad nece u glavu da udje. Ono ce prije sjesti u nekog divljaka, nit je osiguran nit ista, ali eto, ganja inat da ne sjedne u ovog sto ima. Kanom konta ovi regularni se ljute, zivciraju se sto vide njega u divljem taksiju.Najgori su ovi sto blage veze o zakonu nemaju a hoce pravdu da uvode, a brane najvece kriminalce i olose grada sarajeva.
Edit,
to sto to nemaju svi taksisti je druga prica neki zbog tog zakona koji ne podlijeze fiskalizaciji drugi jer varaju drzavu a ti i dalje misli da si pokupio svu pamet svijeta
ajde ti izadji malo iz kuce pa pogledaj oko sebe pusti se igrica i mahalanja sa rajom ispred zgrade
-
kojeime
#3369 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To sto postoje zuti i crveni taksi takvi kakvi jesu je opravdanje za recimo sarajevo taksiste na aerodromu i zeljeznickoj/autobuskoj?mirzet87sa wrote:Kakva ti je to logika? Dajel ti hirurg fiksalni racun? A sto dajes/te mito hirurgu i doktorima? Sto to ne spominjes?Qler wrote:Mene nervira samo to sto su sa taxe napravile od svog posla vazniji posao i vecu struku od hirurga... Zna se da u svijetu najveci kokuzi rade za taxi, oni kojima je to zadnji izbor, pa i ovdje zti, crveni i ini taxiji rade samo oni koji moraju, ali sa taxi hoce dnevnice vece od visokog predstavnika. I onda se jos ljute, naplacuju troduplo, ne daju racune... Od zene rodica ima 5 djece, i sjednu u taxi, pusti ih sve i kad kazu da ce do breke, lupam od predsjednistva, napadne ih, i izbaci jos naplati 1.5KM za onaj start. Sta ce zena, sa djecom? Ja bi mu platio al znas kad! Ima postenih taxista, rade posteno, i halal im svaka marka koju zarade, ali ovoj stoci, gladezima, zelim da rade za lijekove...
P.S.
Sad ozbiljno te pitam, nisam taksista u vise navrata sam i reko gdje radim, jesil ti toliko bezobrazan ili gledas samo licni interes? Pa taj taksista, sarajevo taksista, da bi bio u plusu ( + ) sa zaradom, MORA, znas sta znaci rijec MORA imat dnevnicu preko 30-40 ako ne i 50km. Mora platit stand, mora platit udruzenje, mora platit drzavi, mora platit gorivo. Onda ne racunaj sto se auto pokvari, a pokvari se redovno. Jer smo i sami u situaci vidjet kakva se stoka voza, dovoljano je procitat onaj clanak sto je nedavno izaso gdje je taksista bukvalno moro zenu vuci iz auta jer ona nece da izadje, gospoda sta li? E sad, znas li sto su oni bezobrazni? Pa kako nece jadan ne bio biti, mora dnevno zaradit 50km a tamo dodje zuti taksi, nit placa drzavi, nit placa stand, nit placa porez, nit placa udruzenje, sve sto zaradi je njegovo. Na 1 njihovo auto radi bukvalno 3 ljudi, mjenjaju se svako 8h, auto je u pokretu 24h na dan, 7 dana u sedmici. Znas li ti kolika je to zarada? Jedno auto zaradi minimalno mjesecno 3600km, znaci 1 auto. Od toga, daj boze, da radnici dobiju i po 300km plate, jer je bilo u vise navrata da dobiju batine kad zatraze platu. A ti pogledaj vlasnika zutog taksija i ostalih divljaka gdje zive, u kakvim kucama zive, po koliko se auta voza i to ne bezveze auta, bakirov audi je mala maca za njihovo.
Pa ja prvi, poslom kojim se bavim i sto moram izlazit po par puta godisnje na ljekarski, sto sam 8h zakovan za cnc masine, sto dio plate odvajam za drzavu, bi lajo kad bi znao da neko radi mimo zakona i ima 2-3x vecu zaradu od mene, jer mu se moze. Ti bi njima zvao policiju, tuko se, glumio kabadahiju i sta sve ne, a nebi nikad prijavio ovog sto DIREKTNO tebe zakida sa parama, jer boze moj, nemamo svi damu prijavljivat kriminalce.
Na kraju krajeva, ako ti mislis da ovi regularni taksisti obrcu pare, pa sto se voze u autima starim po 10tak godina i preko 500k predjenih.
Ti u sustini hoces da kazes da zato sto je neko kriminalac to daje pravo i svakom drugom da bude kriminalac?
Dobra logika.
- dzeno123
#3370 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jesu taksiste katastrofa u dosta slucajeva ali mislim da nema osobe koja se ne bi bunila da ovaj jedan mora placati dadzbine drzavi a da drugi neko za isti taj posao ne mora. Ministarstvo saobracaja bi trebalo ostrije kaznjavati taksiste za njihov nerad, ne kulturu i sl.
-
mirzet87sa
#3371 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Al si ti udaren u glavu, pa sinane, jesam li napiso da MORA imat MINIMALNO preko 30-40-50km DNEVNICE, s kim se ja raspravljam mati draga, ni citat ne zna a raspravljalo bi. Da trazu bolje kazes, pa da mogu imat bolje nebi taksirali, ko sto covjek iznad rece, taksira onaj koga muka natjera na to. A pravo da ti kazem, jebe se i meni sto vode nema iza 12 ali opet platim, jebe se i meni sto nema interneta, pa nazovem on me skine s kurca, a ja opet platim, jebe mi se isto iz a struju, ali opet je platim. Kad se vec pravis pametan, pocni od sebe ukoliko uopste radis, a siguran sam da ne radis jer si lezihljebovac.123456789 wrote:Boze dragi sto ti napisa hrpu gluposti. Ispade da je sarajevo taxi ugrozen i da jedva zive od svog' posla. Nemoj bogati, davno smo tu temu prosliZive itekako dobro, da ne zive nasli bi drugi posao kao svaki normalan covjek koji trazi sebi bolje.
Ne ries!!!! Pa sarajevo taxi NE ZELI PRIJAVIIT SVOG' KOLEGU koji stoji do njega na standu a NELEGALAN JE!! On mu direktno uzima lovu al' jok, skupa sjede, piju i segace se te prepricavaju koji je vise mazno love od putnika.Ti bi njima zvao policiju, tuko se, glumio kabadahiju i sta sve ne, a nebi nikad prijavio ovog sto DIREKTNO tebe zakida sa parama, jer boze moj, nemamo svi damu prijavljivat kriminalce
@reso, reko sam ti, odustani. ne pravi se pametan i ne glumi da si pokupio svu pamet svijeta, ne ide ti. zakonom nisu duzni da imaju fiksalnu kasu, to sto ti izmisljas ne pali ti nikakve suplje. ali posto si ti intektualac, i dalje misli da je duzan imat stocnu vagu u autu, pa po kilazi nek se mjeri
@kojeime
a gdje sam ja to reko da opravdavam zeljeznicku stanicu/aerodrom? Pa tamo je cista bagra, medjusobno se biju oko musterije. Na tom standu, tacnije na aerodromskom, ima mercedes od okruglo 65.000km, a ti se pitaj kako ga je lola zaradio, posteno sigurno nije. ujedno vjerujem da je to jedino auto u taksiju koje je 2010+ godiste.
I ja ti opet ponavljam, sve dok ce drzava jednom gledat kroz prste, a drugom uzimat zadnji dinar bit ce ovakva usluga kakva jeste.
Mojne se pravit pametni tamo u sta se ne razumijete, tako vam Allaha jedinog. Frku ste dizali oko fiksalnog racuna, a sami se usudili niste da procitate zakon da su oslobodjeni davanja fiksalnog racuna, pa onda sta ce opali sanersku pricu :"araz, auto mu 20 godina, ja da mu placam? kome ba, ja sam sila iz kaostica, sljego u sarajevo ko mi sta moze." daj, mani se seljacke politike, procitaj zakon pa se buni, do tad suti.
Edit, evo ti jedan primjer, upotrijebi mozak ne ti vec svi
Ti si direktor firme, u raji si poznat kao opasan momak sa sarajevskih ulica. Nek je drugi forumas neki random direktor, nepoznat totalno. Imenujmo sarajevskog mangupa damirom, nepoznatog cemo ismir (imena bezveze uzeta). Ismir je izletio 200.000km kredita da pokupuje masine, zaposli radnike, prijavi im zdravstveno, placa porez, pdv i ostale zajebancije. Posto nam je damir sarajevski mangup, on je dobio neke polovne masine koje su prosle kao "ispravne", a u stvari nisu, za cijenu od 20.000km, radnike ne placa, barem ne svakog mjeseca, ko se pobuni dobije otkaz jer je siroka potraznja radnog mjesta, radne snage na izvoz ima. Posto sarajevski mangup ne placa ama bas nista niti bas nikome, on mjesecno zaraduje nekih 20-30.000km, dok nas posten covjek uzima 2-3.000km. Izvoli, razmisli koji ce prije puci.
-
kojeime
#3372 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Slazem se. Ali kakve veze imam ja koji kupujem kruh sa tim da li jedan pekar placa, a drugi ne placa dadzbine? Ima inspekcija za to. Kakve veze ja kao korisnik usluga imam sa tim placaju li zuti i crveni dadzbine? Ako se taksista sarajevo taksija ljuti na njih neka to rjesava sa njima ili sa drzavom, ne trebam ja imati problem zbog njegove frustracije.dzeno123 wrote:Jesu taksiste katastrofa u dosta slucajeva ali mislim da nema osobe koja se ne bi bunila da ovaj jedan mora placati dadzbine drzavi a da drugi neko za isti taj posao ne mora. Ministarstvo saobracaja bi trebalo ostrije kaznjavati taksiste za njihov nerad, ne kulturu i sl.
Bas me interesuje da li taksisti sarajevo taksija kupuju samo u prodavnicama u kojima gazda izmiruje sve obaveze, piju kafu samo u kafani u kojoj gazda izmiruje sve obaveze ili taksista sarajevo taksija sjedne u kafanu, naruci kafu i ne razmislja o tome da li gazda izmiruje obaveze ili ne. Sve mi se cini da ne razmisljaju o tim stvarima, ali mozda grijesim. Evo, taksisti na ovoj temi neka kazu da li odbijaju sjesti u kafanu i popiti kafu ako gazda ne izmiruje obaveze? Ako o tome ne misle, nemaju pravo traziti od gradjana da razmisljaju sjedaju li u sarajevo taksi ili neki divlji, nemaju pravo ocekivati od gradjana da ih intreresuju njihovi problemi.
Koliko taksista sarajevo taksija ima prijatelje, rodbinu koji su vlasnici ili su i sami vlasnici radnji, kafica, itd... u kojima se ne izmiruju obaveze?
Koliko taksista sarajevo taksija je kupilo originalni softver ili igricu svom klincu ili sebi za PS ili PC, koliko ih je kupilo original CD, koliko je kupilo originalni film na DVD-u, kada je bio u inostranstvu i sebi nesto kupio koliko ih je prijavilo neku robu cak i kada ih carinik nije pregledao sta unose, koliko ih i ne pokusava i samih izbjeci platiti porez ili neku dadzbinu ako moze da bi sada imali moralno pravo traziti da se postuju zakoni i propisi kada njima treba?
I opet, zasto bi gradjani morali voditi brigu o njihovim problemima? A sve dok taksisti sarajevo taksija budu prebacivali posao borbe protiv iliegalaca na gradjane i budu drski prema gradjanima zbog ilegalaca, to ce sve vise gradjana koristiti ilegalce. Da li je dobro koristiti ilegalce, nije, kao sto nije dobro ne kupiti original softver, CD, DVD, ne prijaviti robu na carini, ne platiti porez, itd... Nije dobro, ali je tako.
- sema911s
#3373 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
sinoc oko 22h sa skenderije sjedem u sa taxi sto ni sam neznam,. i kroz pricu imal posla kako ide pogledam na taho 130kmh ja nako kroz salu al ide avudi,. kad on ma ide kada znas kako semafori rade,., i tako dodjemo do price gdje spomene taxi od prije neki dan gdje je imao telefon umjesto taximetar,.,jbte kad se tip okrenu na mene,.kako me nije stid sjestu to auto,. ja kada sam u sa taxi ja sam osiguran od nezgode, klima, neku suplju o sigurnosti prosipa a leti cestom,. i onda se dofati price kako su oni sa taxi ugrozeni kako oni za sve pomazu gradjanima, blokiraju ulice kada treba bore se protiv korupcije i sl., kako je njihov posao tezak,. kako ima svakakvih budala,. kako narod nepazi u saobracaju dok vozi,.
i ja nako kroz salu vec prilazimo dobrinji pa kako ce pazit ides 100kmh ogranicenje 40,. kaze ja sam profesionalac nemoze se meni nista desit,.i na izlazu trazim da mi da racun kaze neradi mu aparatic a potrosio sve notes i evo ga cekam da donese neku vrstu racuna i ako ce slagat jer celav, em sda naljepnice
i ja nako kroz salu vec prilazimo dobrinji pa kako ce pazit ides 100kmh ogranicenje 40,. kaze ja sam profesionalac nemoze se meni nista desit,.i na izlazu trazim da mi da racun kaze neradi mu aparatic a potrosio sve notes i evo ga cekam da donese neku vrstu racuna i ako ce slagat jer celav, em sda naljepnice
-
mirzet87sa
#3374 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Cuj kakve veze ima, pa normalno da ima. Od pdva se puni budzet, od njeg idu plate, zdravstveno, socijalno itd itd. Opet ti o inspekciji i policiji, shvati, policija NE SMIJE jednostavno NE SMIJE, STRAH IH JE, nazovi to kako hoces da zaustav i izbaci iz saobracaja jednog zutog taksija, jer ce im kuca bit minirana a djeca provozana u gepeku. Ti il se pravis il ne znas ko je pravi vlasnik ovih divljih taksista.kojeime wrote:
Slazem se. Ali kakve veze imam ja koji kupujem kruh sa tim da li jedan pekar placa, a drugi ne placa dadzbine? Ima inspekcija za to. Kakve veze ja kao korisnik usluga imam sa tim placaju li zuti i crveni dadzbine? Ako se taksista sarajevo taksija ljuti na njih neka to rjesava sa njima ili sa drzavom, ne trebam ja imati problem zbog njegove frustracije.
Bas me interesuje da li taksisti sarajevo taksija kupuju samo u prodavnicama u kojima gazda izmiruje sve obaveze, piju kafu samo u kafani u kojoj gazda izmiruje sve obaveze ili taksista sarajevo taksija sjedne u kafanu, naruci kafu i ne razmislja o tome da li gazda izmiruje obaveze ili ne. Sve mi se cini da ne razmisljaju o tim stvarima, ali mozda grijesim. Evo, taksisti na ovoj temi neka kazu da li odbijaju sjesti u kafanu i popiti kafu ako gazda ne izmiruje obaveze? Ako o tome ne misle, nemaju pravo traziti od gradjana da razmisljaju sjedaju li u sarajevo taksi ili neki divlji, nemaju pravo ocekivati od gradjana da ih intreresuju njihovi problemi.
Koliko taksista sarajevo taksija ima prijatelje, rodbinu koji su vlasnici ili su i sami vlasnici radnji, kafica, itd... u kojima se ne izmiruju obaveze?
Koliko taksista sarajevo taksija je kupilo originalni softver ili igricu svom klincu ili sebi za PS ili PC, koliko ih je kupilo original CD, koliko je kupilo originalni film na DVD-u, kada je bio u inostranstvu i sebi nesto kupio koliko ih je prijavilo neku robu cak i kada ih carinik nije pregledao sta unose, koliko ih i ne pokusava i samih izbjeci platiti porez ili neku dadzbinu ako moze da bi sada imali moralno pravo traziti da se postuju zakoni i propisi kada njima treba?
I opet, zasto bi gradjani morali voditi brigu o njihovim problemima? A sve dok taksisti sarajevo taksija budu prebacivali posao borbe protiv iliegalaca na gradjane i budu drski prema gradjanima zbog ilegalaca, to ce sve vise gradjana koristiti ilegalce. Da li je dobro koristiti ilegalce, nije, kao sto nije dobro ne kupiti original softver, CD, DVD, ne prijaviti robu na carini, ne platiti porez, itd... Nije dobro, ali je tako.
S tobom ne vrijedi fakat raspravljat, jer tri ciste u glavi nemas. Cuj kupujul taksisti original cdove klincima, pa kupujes li ti, kupujel tvoj komsija, a rodjak ti? Sta je sa dijelovima kad se pokvari auto, jel narucujes original iz njemacke odakle je auto izaslo? A ulje, nista iz salona, sa benzinske pumpe uzimas? Sta je sa vodom, sto kupujes janu a ne nasu? Kakav si ti primitivac i papak jos vidio nisa. Zasto bi gradjani vodili brigu o njihovim problemima? Jer to nije samo problem taksista, to je problem cijelog grada. Kanton sarajevo je u - preko 500.000km radi divljaka, edukacija je majka znanja, a ne pretpostavka. A od tih para, cisto za tvoju informaciju, snadbjeva se grad sarajevo i njihovi gradjani, a ne gradjani istanbula.
Na kraju krajeva, nauci sta znaci rijec samostalni radnik. To sto te crveni zuti plavi ljubicasti ne odbija je iz razloga sto su d.o.o. firma i rade za 1 covjeka koji ih placa, ne rade sami za sebe ko sa taxi.
Last edited by mirzet87sa on 24/06/2013 13:54, edited 2 times in total.
- JThomas
#3375 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
e crk'o ja dabogda ako ovaj zna šta znači dnevnica...