zena wrote:vidi ovog...koga briga...crko cetnik
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
- kriticarka_nikova
Ih...kad sam ja znala za tu piramidu 
- Sretno Biće
ja ne bi rekla istraživanja prije uništavanja...helo wrote:Ja nevidim ništa loše u tome, što je gradonačelnica Sarajeva podržala projekte, istraživanja Semira.
- kekec
Najbitnije je da mnogi, srecom, nisu.daduli_sa wrote:A najbitnije da ti nisi...kekec wrote:Jos jedna na listi nasukanih.bosmen wrote:GRADONAČELNICA SARAJEVA UPUTILA PODRŠKU SEMIRU OSMANAGIĆUNe znam sto se uopste brines za nasukane?!
A sto se nje tice, poletila zaba i podigla noge kada je vidjela da se konji potkivaju.
Prepala se, da, ako se pronadje piramida, ne ostane u grupi koja se nije mijesala (podrzala).
A jadna ne razmislja svojom glavom, karijerizam joj zaslijepio pamet.
Da malo mucne glavom skontala bi da NEMA PIRAMIDE/a.
- helo
EGIPATSKI EKSPERTI POSJETIT ĆE ARHEOLOŠKO NALAZIŠTE U VISOKOM
Na poziv Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", vodeći egipatski stručnjaci za piramide će posjetiti arheološko nalazište u Visokom u maju i avgustu ove godine, saopćeno je iz Fondacije.
U saradnji sa Egipatskom ambasadom u Sarajevu, obezbijeđena su dva vodeća eksperta prof. dr. Šafija Bedir, šef Odsjeka egipatske arheologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta Ajn Šems i dr. Ali Abdallah Berekat, geolog u Javnoj egipatskoj ustanovi za rudna bogatstva.
U saopćenju se navodi da će oni, uporedo sa svojim kolegama iz BiH, raditi na lokaciji Bosanske piramide Sunca četiri sedmice kako bi mogli da verifikuju naučne rezultate.
"Jako smo zadovoljni sa rezultatima naših razgovora sa Egipatskim kolegama. Egipat je poznat kao zemlja piramida. Oni su se ponijeli vrlo džentlmenski kada su odlučili da učestvuju u međunarodnoj verifikaciji naših istraživanja", izjavio je član Upravnog odbora Fondacije prof. Senad Hodović.
Na poziv Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca", vodeći egipatski stručnjaci za piramide će posjetiti arheološko nalazište u Visokom u maju i avgustu ove godine, saopćeno je iz Fondacije.
U saradnji sa Egipatskom ambasadom u Sarajevu, obezbijeđena su dva vodeća eksperta prof. dr. Šafija Bedir, šef Odsjeka egipatske arheologije na Filozofskom fakultetu Univerziteta Ajn Šems i dr. Ali Abdallah Berekat, geolog u Javnoj egipatskoj ustanovi za rudna bogatstva.
U saopćenju se navodi da će oni, uporedo sa svojim kolegama iz BiH, raditi na lokaciji Bosanske piramide Sunca četiri sedmice kako bi mogli da verifikuju naučne rezultate.
"Jako smo zadovoljni sa rezultatima naših razgovora sa Egipatskim kolegama. Egipat je poznat kao zemlja piramida. Oni su se ponijeli vrlo džentlmenski kada su odlučili da učestvuju u međunarodnoj verifikaciji naših istraživanja", izjavio je član Upravnog odbora Fondacije prof. Senad Hodović.
-
Piramidos
Kada ce portal Sarajevo-X prestati sa podupiranjem i guranjem ove budalastine oko piramide. Ili ste dobili naredjenje od izvrsni vlasti kao i ostali medi( Fena, Avaz, Oslobodjenje itd itd ..) u BiH da podrzite svim silama ovu piramidu ili ste dobili dovoljno love od od samih piramidasa. Mene samo toliko interesuje.
-
Drumer
A sto tebi i mnogima smeta *ebena piramida? Ne vidim razloga da se toliko prepucavate oko toga. Nek covjek kopa, barem ce ljudima u Visokom biti interesantniji zivot jedno odredjeno vrijeme. Umjesto sto trosite uzalud vrijeme, idite radite nesto konkretno...Piramidos wrote:Kada ce portal Sarajevo-X prestati sa podupiranjem i guranjem ove budalastine oko piramide. Ili ste dobili naredjenje od izvrsni vlasti kao i ostali medi( Fena, Avaz, Oslobodjenje itd itd ..) u BiH da podrzite svim silama ovu piramidu ili ste dobili dovoljno love od od samih piramidasa. Mene samo toliko interesuje.
-
koop
Dobro ti Drumer rece, sjasite ljudi molim vas, dosta vas je al' stvarno. Kad' vidis link poput ovoga, samo ga zaobidjes. A ne dolaziti s tolikim nabojem neobrazlozive negativne energije. Covjece poslje postova takvih k'o ti moram grijanje na max. podesit', isisaste zivot iz kamena vise.Piramidos wrote:Kada ce portal Sarajevo-X prestati sa podupiranjem i guranjem ove budalastine oko piramide. Ili ste dobili naredjenje od izvrsni vlasti kao i ostali medi( Fena, Avaz, Oslobodjenje itd itd ..) u BiH da podrzite svim silama ovu piramidu ili ste dobili dovoljno love od od samih piramidasa. Mene samo toliko interesuje.
Jesil' dao cent do sada za piramidu (direktno il' indirektno?), jel' ti k'o trazio pare? Ili mozda pokusavao uvaliti kramp i lopatu da radis na iskopavanju? Onda ponovo sjasi, bilo te piramide (ili ne, ja sam licno ubjedjen da je nema), cemu se kenjat' ljudima u cejf...
-
Reina
koop wrote:Dobro ti Drumer rece, sjasite ljudi molim vas, dosta vas je al' stvarno. Kad' vidis link poput ovoga, samo ga zaobidjes. A ne dolaziti s tolikim nabojem neobrazlozive negativne energije. Covjece poslje postova takvih k'o ti moram grijanje na max. podesit', isisaste zivot iz kamena vise.Piramidos wrote:Kada ce portal Sarajevo-X prestati sa podupiranjem i guranjem ove budalastine oko piramide. Ili ste dobili naredjenje od izvrsni vlasti kao i ostali medi( Fena, Avaz, Oslobodjenje itd itd ..) u BiH da podrzite svim silama ovu piramidu ili ste dobili dovoljno love od od samih piramidasa. Mene samo toliko interesuje.
Jesil' dao cent do sada za piramidu (direktno il' indirektno?), jel' ti k'o trazio pare? Ili mozda pokusavao uvaliti kramp i lopatu da radis na iskopavanju? Onda ponovo sjasi, bilo te piramide (ili ne, ja sam licno ubjedjen da je nema), cemu se kenjat' ljudima u cejf...
jes vala
-
Piramidos
Pa meni smeta sto rovari tamo kuda nesmije da to radi, ali sto se ti palis nije pitanje tebi upuceno nego Sarajevo-X.Drumer wrote:A sto tebi i mnogima smeta *ebena piramida? Ne vidim razloga da se toliko prepucavate oko toga. Nek covjek kopa, barem ce ljudima u Visokom biti interesantniji zivot jedno odredjeno vrijeme. Umjesto sto trosite uzalud vrijeme, idite radite nesto konkretno...Piramidos wrote:Kada ce portal Sarajevo-X prestati sa podupiranjem i guranjem ove budalastine oko piramide. Ili ste dobili naredjenje od izvrsni vlasti kao i ostali medi( Fena, Avaz, Oslobodjenje itd itd ..) u BiH da podrzite svim silama ovu piramidu ili ste dobili dovoljno love od od samih piramidasa. Mene samo toliko interesuje.
-
Drumer
A otkud ti znas da ne smije? Covjek dobio sve moguce dozvole i radi svoj posao. A ne bi ti bilo lose da se i ti malo orijentises na svoj..I hajde molim te reci mi na osnovu cega ti kazes da kopa tamo gdje ne smije....Piramidos wrote:Pa meni smeta sto rovari tamo kuda nesmije da to radi, ali sto se ti palis nije pitanje tebi upuceno nego Sarajevo-X.Drumer wrote:A sto tebi i mnogima smeta *ebena piramida? Ne vidim razloga da se toliko prepucavate oko toga. Nek covjek kopa, barem ce ljudima u Visokom biti interesantniji zivot jedno odredjeno vrijeme. Umjesto sto trosite uzalud vrijeme, idite radite nesto konkretno...Piramidos wrote:Kada ce portal Sarajevo-X prestati sa podupiranjem i guranjem ove budalastine oko piramide. Ili ste dobili naredjenje od izvrsni vlasti kao i ostali medi( Fena, Avaz, Oslobodjenje itd itd ..) u BiH da podrzite svim silama ovu piramidu ili ste dobili dovoljno love od od samih piramidasa. Mene samo toliko interesuje.
-
Drumer
I btw, u ovoj zemlji se radi puno gorih stvari a koje se stvarno ne smiju raditi pa jel iko ista poduzima u vesi s tim? Naravno da ne poduzima. Svi nesto grakcu kao ne valja ovo, ne valja ono, vidi sta nam rade i sl. komentari. A vi se natakarili na covjeka koji stoji iza svega onoga sto govori, dok vi sjedite u stolicama i guzeljate i pametujete i nista ne radite. Dosadno vam u zivotu pa hajmo srat po forumu i ljudima koji nesto rade....
-
Piramidos
Evo duso moja pa prouci nemam vremena da ti prepisujem, evo ti link imas tamo i slikice pa prouci i to.Drumer wrote:A otkud ti znas da ne smije? Covjek dobio sve moguce dozvole i radi svoj posao. A ne bi ti bilo lose da se i ti malo orijentises na svoj..I hajde molim te reci mi na osnovu cega ti kazes da kopa tamo gdje ne smije....Piramidos wrote:Pa meni smeta sto rovari tamo kuda nesmije da to radi, ali sto se ti palis nije pitanje tebi upuceno nego Sarajevo-X.Drumer wrote: A sto tebi i mnogima smeta *ebena piramida? Ne vidim razloga da se toliko prepucavate oko toga. Nek covjek kopa, barem ce ljudima u Visokom biti interesantniji zivot jedno odredjeno vrijeme. Umjesto sto trosite uzalud vrijeme, idite radite nesto konkretno...
[/url]http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... ew&id=2409
-
El-bosniaco

izvadjene ploce
Bosanska piramida Sunca?
Bosanska piramida Sunca privlači ogromnu pažnju ne samo naučnika, znatiželjnika i turista, nego i mladih okupljenih u klubovima koji se bave ekstremnim sportovima. Tako je nedavno u akciji ispitivanja podzemlja Piramide učestvovala ekipa bh. speleologa, a na poziv kluba „Eko viking“ iz Visokog. Speleolozima zavidovićkog SNIK „Atom“-a pridružili su se i članovi novoosnovanog Sportskog planinarskog društva „No limit“ iz Sarajeva, koji se osim speleologijom bave i planinarstvom i alpinizmom, mountain-bikeom, spasavanjem i ronilaštvom.
Speleolozi su ušli u podzemne hodnike i kretali se oko 200 metara, dok nisu naišli na urušeni dio. Zanimljivo je to da je hodnik širok oko 1 metar, a visok tek nešto više od 1,5 metra i da se taj hodnik na jednom mjestu širi u jednu dvoranu. Iz glavnog hodnika odvaja nekoliko sporednih. Nedvojbeno su se uvjerili da je riječ o tunelu izgrađenom ljudskom rukom, a ispitivanja će se nastaviti na proljeće.

-
Harrys
Den,ovo ti je najnovija vjest,uzivaj.
Nastavlja se "piramidalna" groznica u Visokom
Ubrzane pripreme za arheolosˇke radove
Manje od mjesec ostalo je do pocˇetka velikih historijsko-arheolosˇkih susreta u bosanskoj dolini piramida. Projekat iskopavanja, obnavljanja i trajne zasˇtite yisocˇkog piramidalnog kompleksa privlacˇi sve vec´i broj yolontera koji c´e od polovine aprila do kraja oktobra biti angazˇovani na iskopavanju i cˇisˇc´enju zidova piramide, pristupnog platoa i kompleksa podzemnih tunela.
Volonterske pozicije na arheolosˇkoj lokaciji platoa Bosanske piramide Sunca podrazumijevaju i yodicˇe za posjetioce, prodaju postera, knjiga i razglednica Fondacije, te cˇitav niz poslova kojim c´e se pristupiti nakon prolaska kroz mini arheolosˇki kurs.
U opc´inskom budzˇetu za ovu godinu planirana su sredstva za ure?enje puta Ravne-Visocˇica, platoa Visocˇica, te parkinga. Nacˇelnik Opc´ine je insistirao da se jasno kazˇe sˇta je odgovornost Opc´ine, a sˇta Fondacije da se u Visokom ne bi desili propusti kao sa Trojom u Gabeli ili neki novi "visocˇki aerodrom".
U projekat su se ukljucˇili i visocˇki privrednici. Hotel Hollywood u Visokom uskoro bi trebao 'promijeniti ime u Piramida sunca. Hotel Visoko, nakon dvogodisˇnje pauze, u ocˇekivanju velikog broja turista tako?er bi trebao pocˇeti sa radom. Planinarski domovi Gorani i Zbilje vec´ su spremni da ugoste turiste.
Ovih dana bi Sluzˇba civilne zasˇtite trebala pregledati plato i prostor oko Visocˇice, te utvrditi da Ii postoje neksplodirana ubojna sredstva. Nekadasˇnji visocˇki borci spremni su i danas potvrditi da je brdo na sebi svojstven nacˇin iz josˇ nerazjasˇnjenih razloga prigusˇivalo zvuk detonacije.
Visocˇani, ali i svi Bosanci i Hercegovci postaju svjesniji cˇinjeniceda bi potvr?ivanje teze nezavisnog istrazˇivac´a Semira Osmanagic´a predstavljalo fantasticˇan doprinos razvoju turizma i procvatu privrede BiH. Imidzˇ posrnule trgovacˇke cˇarsˇije kakva je Visoko danas, vrlo brzo bi trebao biti zamijenjen "turisticˇkom Mekom".
Nastavlja se "piramidalna" groznica u Visokom
Ubrzane pripreme za arheolosˇke radove
Manje od mjesec ostalo je do pocˇetka velikih historijsko-arheolosˇkih susreta u bosanskoj dolini piramida. Projekat iskopavanja, obnavljanja i trajne zasˇtite yisocˇkog piramidalnog kompleksa privlacˇi sve vec´i broj yolontera koji c´e od polovine aprila do kraja oktobra biti angazˇovani na iskopavanju i cˇisˇc´enju zidova piramide, pristupnog platoa i kompleksa podzemnih tunela.
Volonterske pozicije na arheolosˇkoj lokaciji platoa Bosanske piramide Sunca podrazumijevaju i yodicˇe za posjetioce, prodaju postera, knjiga i razglednica Fondacije, te cˇitav niz poslova kojim c´e se pristupiti nakon prolaska kroz mini arheolosˇki kurs.
U opc´inskom budzˇetu za ovu godinu planirana su sredstva za ure?enje puta Ravne-Visocˇica, platoa Visocˇica, te parkinga. Nacˇelnik Opc´ine je insistirao da se jasno kazˇe sˇta je odgovornost Opc´ine, a sˇta Fondacije da se u Visokom ne bi desili propusti kao sa Trojom u Gabeli ili neki novi "visocˇki aerodrom".
U projekat su se ukljucˇili i visocˇki privrednici. Hotel Hollywood u Visokom uskoro bi trebao 'promijeniti ime u Piramida sunca. Hotel Visoko, nakon dvogodisˇnje pauze, u ocˇekivanju velikog broja turista tako?er bi trebao pocˇeti sa radom. Planinarski domovi Gorani i Zbilje vec´ su spremni da ugoste turiste.
Ovih dana bi Sluzˇba civilne zasˇtite trebala pregledati plato i prostor oko Visocˇice, te utvrditi da Ii postoje neksplodirana ubojna sredstva. Nekadasˇnji visocˇki borci spremni su i danas potvrditi da je brdo na sebi svojstven nacˇin iz josˇ nerazjasˇnjenih razloga prigusˇivalo zvuk detonacije.
Visocˇani, ali i svi Bosanci i Hercegovci postaju svjesniji cˇinjeniceda bi potvr?ivanje teze nezavisnog istrazˇivac´a Semira Osmanagic´a predstavljalo fantasticˇan doprinos razvoju turizma i procvatu privrede BiH. Imidzˇ posrnule trgovacˇke cˇarsˇije kakva je Visoko danas, vrlo brzo bi trebao biti zamijenjen "turisticˇkom Mekom".
-
leek
kako moze biti da nisi informisan
evo ti par linkova
http://www.piramidasunca.ba
http://piramida.blogger.ba
http://www.bosnian-pyramid.com
ima jos samo rovi po guglu!
http://www.piramidasunca.ba
http://piramida.blogger.ba
http://www.bosnian-pyramid.com
ima jos samo rovi po guglu!