Češće čujem "dakanje" u Sarajevu nego u BL, ovdje nekako više vučemo infinitivu. Osjeti se i uticaj HTV-a.
Draško Stanivuković
- banjaluka078
#3352 Re: Draško Stanivuković
Nisam ga zavoljela u međuvremenu, samo mi je drago da se Mile Radišić malo "grila", jer sam protiv njegove građevine bila svaki dan na protestima i bezbroj puta me policija zapisala.Kikibombona wrote: ↑10/03/2021 23:00 Rekao sam ti BL, ovaj mali ih mrzi iz dna duše i ucinit ce sve da im zagorca zivot, sto je dobro za gradjane.
-
88Sioux
#3353 Re: Draško Stanivuković
Čuo sam da infinitiv koriste i na RTS-u.
- uglavnomja
#3354 Re: Draško Stanivuković
banjaluka je nekada mogla bira gdje ce na studij u sa, zg i bg
znam ih dosta sto su zavsili u zg
znam ih dosta sto su zavsili u zg
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3355 Re: Draško Stanivuković
Blizu im
-
zavrzlama
#3356 Re: Draško Stanivuković
drasku smeta dodik jer misli da je s kolicinom novca koju je potrosio dodik brlog trebao odavno biti dio srbije..
drasko nezna da su srbi dali svoju podrsku dodiku ne za vece plate,bolju ekonomiju ,NEGO da budu dio srbije i da ne gledaju BIH kao drzavu u kojoj moraju da zive.
drasko je samo alternativa u nuzdi beogradu ako dodik zasere toliko da brlog dodje u pitanje....
draskova ideja da ekonomski ojaca brlog je uslovljena i jedino izvodljiva odustajanjem od rusenja BIH,konfrontacije sa MZ i jacanjem suzivota...MEDJUTIM to nije cilj srpskih strateskih planova...slicno je pokusavao Sarovic dok je bio u vijecu ministara,pa je kaznjen od staba totalnim kolapsom sds...
drasko je naivko koji nezna da je necija marioneta i rezervni igrac sa klupe u timu ...
drasko nezna da su srbi dali svoju podrsku dodiku ne za vece plate,bolju ekonomiju ,NEGO da budu dio srbije i da ne gledaju BIH kao drzavu u kojoj moraju da zive.
drasko je samo alternativa u nuzdi beogradu ako dodik zasere toliko da brlog dodje u pitanje....
draskova ideja da ekonomski ojaca brlog je uslovljena i jedino izvodljiva odustajanjem od rusenja BIH,konfrontacije sa MZ i jacanjem suzivota...MEDJUTIM to nije cilj srpskih strateskih planova...slicno je pokusavao Sarovic dok je bio u vijecu ministara,pa je kaznjen od staba totalnim kolapsom sds...
drasko je naivko koji nezna da je necija marioneta i rezervni igrac sa klupe u timu ...
- JohnnyS
#3357 Re: Draško Stanivuković
Poglavnik je Banjoj Luci namjerio ulogu stolnog grada. Valjda se zato i dalje ovi "moji" okreću Dodiku
- Kikibombona
#3358 Re: Draško Stanivuković
Da bi se rusila kriminalno-koruptivni sistem moras prema njemu osjecati duboki prezir. A upravo ta emocija se vidi kod Draska.
Ako nema prezira, velike su šanse da ce prihvatiti ili abolirati kriminal i korupciju, da ces se dogovoriti sa kriminalnim kartelom, a javnosti mazati oci fantomskom borbom protiv korupcije.
Drasko kaze da ga mnogi mocnici ovih dana zovu na kafu da se dogovore. To su jebene hijene, ne ljudi.
Sa njima se mora brutalno obracunati
https://youtu.be/tY8MzCh5F0w
I mi cemo ovdje rijesiti problem kada odbijemo svaki vid saradnje sa SDA, kada ih budemo tretirali kao polusvijet. U suprotnom, pojest ce nas kriminal i korupcija, nece nas biti.
Ako nema prezira, velike su šanse da ce prihvatiti ili abolirati kriminal i korupciju, da ces se dogovoriti sa kriminalnim kartelom, a javnosti mazati oci fantomskom borbom protiv korupcije.
Drasko kaze da ga mnogi mocnici ovih dana zovu na kafu da se dogovore. To su jebene hijene, ne ljudi.
I mi cemo ovdje rijesiti problem kada odbijemo svaki vid saradnje sa SDA, kada ih budemo tretirali kao polusvijet. U suprotnom, pojest ce nas kriminal i korupcija, nece nas biti.
-
90minut
#3359 Re: Draško Stanivuković
Draško je brate mlad momak do pm da dođe na ovo mjesto upravo zato i dijelim tvoje mišljenje jedan je od nas koji pricaju kako bi se borili s korupcijom, al' nikad ne odemo tim pravcem..Kikibombona wrote: ↑12/03/2021 08:38 Da bi se rusila kriminalno-koruptivni sistem moras prema njemu osjecati duboki prezir. A upravo ta emocija se vidi kod Draska.
Jeste da ima taticu koji ga je finansirao samo sam siguran da ce iskorijeniti mnoogo korupcije i likova koji predstavljaju tu generaciju.
- Kikibombona
#3360 Re: Draško Stanivuković
U odnosu na obične ljude on ima prednost da je izrazito bogat. Kada imas neograničena sredstva sve je mnogo lakse. On oko sebe ima 10-20 ljudi koji su mu odani i koje na odredjen nacin finansira. Sam ne bi mogao nista postici, kao sto se ne bi mogao uzdati u maticnu stranku koja je snishodljiva i u velikoj mjeri korumpirana.90minut wrote: ↑12/03/2021 08:48Draško je brate mlad momak do pm da dođe na ovo mjesto upravo zato i dijelim tvoje mišljenje jedan je od nas koji pricaju kako bi se borili s korupcijom, al' nikad ne odemo tim pravcem..
Jeste da ima taticu koji ga je finansirao samo sam siguran da ce iskorijeniti mnoogo korupcije i likova koji predstavljaju tu generaciju.
Jednom je u skupstini poludio na stranacke kolege i rekao im otprilike: dok je meni glava u torbi, dok se borim sa mafijom, vi mi zabijate noz u ledja. To je rekao ako se ne varam sefu poslanickog kluba PDP-a Perici Bundalu.
...
Ako zeli napraviti sustinske promjene Drasko mora preuzeti PDP ili napraviti novu stranku. Mora posutati sve stare olinjale i korumpirane kadrove i dovesti mlade ljude. To ce u jednom trenutku morati uraditi. Mislim da ce tako nesto uraditi sa Jelenom Trivic i Nebojsom Vukanovicem.
...
Drasko definitivno nema puno znanja i narocito nema iskustva. Medjutim, kao sto kaze, ne treba ti znanje da vidis bahatu pljacku na svakom koraku. Trebati hrabrost i dobra volja. Nama svima u BiH trebaju prvenstveno hrabri ljudi, koji mrze kriminal i korupciju, a ne likovi sa 10 fakulteta koji ce zastititi i dodatno unaprijediti kriminalnu mrezu.
...
Uvjeren sam milijardu % da promjene mogu donijeti samo mladi ljudi. Stare olinjale ojebine idu linijom manjeg otpora i gledaju kako ce steci sto vise materijalnog uz sto manji rizik. Covjek sa godinama prirodno gubi muda. Ja sam se sa 25 mogao zaletiti na Tajsona, taman poginuo, a vec sa 35 razmisljam i kalukulisem.
Dakle, trebaju nam ljudi 25-40, a ova matora govna sve posutati.
-
90minut
#3361 Re: Draško Stanivuković
Ma volja jedino brate i budala najveca vidi na kilometar raznorazna imanja i luksuz koji pokazuju ti ljudi..Kikibombona wrote: ↑12/03/2021 09:16U odnosu na obične ljude on ima prednost da je izrazito bogat. Kada imas neograničena sredstva sve je mnogo lakse. On oko sebe ima 10-20 ljudi koji su mu odani i koje na odredjen nacin finansira. Sam ne bi mogao nista postici, kao sto se ne bi mogao uzdati u maticnu stranku koja je snishodljiva i u velikoj mjeri korumpirana.90minut wrote: ↑12/03/2021 08:48Draško je brate mlad momak do pm da dođe na ovo mjesto upravo zato i dijelim tvoje mišljenje jedan je od nas koji pricaju kako bi se borili s korupcijom, al' nikad ne odemo tim pravcem..
Jednom je u skupstini poludio na stranacke kolege i rekao im otprilike: dok je meni glava u torbi, dok se borim sa mafijom, vi mi zabijate noz u ledja. To je rekao ako se ne varam sefu poslanickog kluba PDP-a Perici Bundalu.
...
Ako zeli napraviti sustinske promjene Drasko mora preuzeti PDP ili napraviti novu stranku. Mora posutati sve stare olinjale i korumpirane kadrove i dovesti mlade ljude. To ce u jednom trenutku morati uraditi. Mislim da ce tako nesto uraditi sa Jelenom Trivic i Nebojsom Vukanovicem.
...
Drasko definitivno nema puno znanja i narocito nema iskustva. Medjutim, kao sto kaze, ne treba ti znanje da vidis bahatu pljacku na svakom koraku. Trebati hrabrost i dobra volja. Nama svima u BiH trebaju prvenstveno hrabri ljudi, koji mrze kriminal i korupciju, a ne likovi sa 10 fakulteta koji ce zastititi i dodatno unaprijediti kriminalnu mrezu.
...
Uvjeren sam milijardu % da promjene mogu donijeti samo mladi ljudi. Stare olinjale ojebine idu linijom manjeg otpora i gledaju kako ce steci sto vise materijalnog uz sto manji rizik. Covjek sa godinama prirodno gubi muda. Ja sam se sa 25 mogao zaletiti na Tajsona, taman poginuo, a vec sa 35 razmisljam i kalukulisem.
Dakle, trebaju nam ljudi 25-40, a ova matora govna sve posutati.
Još on ima oca koji ga može usmjeravati.
Gotivan Draško decko.
- vatrogasac
#3362 Re: Draško Stanivuković
Ove clipove mu u posljednje vrijeme rade profesionalci. Sve više kamera, zvučni efekti, unošenje drame.... da li je to TVBN?
- banjaluka078
#3363 Re: Draško Stanivuković
Selo gori, a baba se češlja, što jest' jest'.
https://www.atvbl.com/vijesti/banja-luk ... -12-3-2021
-
meridiyan
#3364 Re: Draško Stanivuković
Zaletio se mali. Mlad je, naucice!
Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju poništilo je rješenje Grada Banjaluka kojim se nalaže rušenje ugostiteljskog objekat “Kajak terase” i vratilo nadležnom odjeljenju Gradske uprave ovaj slučaj na ponovno odlučivanje.
Ministar Srebrenka Golić je navela je ovo ministarstvo uvažilo urgenciju gradonačelnika Banjaluke i prioritetno donijelo odluku o ovom pitanju.
– Uvažavajući urgenciju gradonačelnika Banjaluke, kojom je tražio da se prioritetno odluči o žalbi investitora Mile Radišića, izjavljenoj protiv rješenja Urbanističko-građevinske inspekcije Grada Banjaluka, kojim se investitoru naređuje da u roku od 30 dana od dana prijema rješenja dobrovoljno poruši bespravno izgrađeni poslovni objekat u Ulici Save Kovačevića u Banjaluci i vrati zemljište u prvobitno stanje, a koju smo zaprimili 8. marta 2021. godine zajedno sa spisom ove upravne stvari, resorno ministarstvo, kao nadležni drugostepeni organ, u cjelosti je poništilo prvostepeno rješenje i spis predmeta vratilo prvostepenom organu na ponovni postupak, s obzirom da je prilikom donošenja predmetnog rješenja došlo do više grubih povreda materijalnih propisa i procesnih zakona – navela je Golićeva.
- banjaluka078
#3365 Re: Draško Stanivuković
Zna se čija je Srebrenka i čije je ministarstvo.
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#3366 Re: Draško Stanivuković
Nebošnjak zagovara da Bošnjaci gledaju druge Bošnjake ko polusvijet, a pritom ga baca na četnički podmladak.Kikibombona wrote: ↑12/03/2021 08:38 Da bi se rusila kriminalno-koruptivni sistem moras prema njemu osjecati duboki prezir. A upravo ta emocija se vidi kod Draska.
Samo na klixu
- Kikibombona
#3367 Re: Draško Stanivuković
SDA, SNSD i HDZ mafijaske organizacije moramo posmatrati kao gamad (stetocine) i prema njima, a narocito prema onome sto rade, osjecati duboki prezir.Istinu govorim wrote: ↑12/03/2021 16:45Nebošnjak zagovara da Bošnjaci gledaju druge Bošnjake ko polusvijet, a pritom ga baca na četnički podmladak.
Samo na klixu
- uglavnomja
#3368 Re: Draško Stanivuković
poslovna putovanja su po pravilu izuzetak od naredbe ili preporuke o neputovanju.banjaluka078 wrote: ↑12/03/2021 14:15 Selo gori, a baba se češlja, što jest' jest'.
a ovo je ocito neka profesionalna nezavisna tv
najvaznije koliko kosta vozilica.
pa da je bio kokuz kad je zasjeo u fotelju, hajde ok, ali imao sve ovo i prije gradonacelnikovanja
- Istinu govorim
- Location: Fašista, šovinista, nacionalista, govornik bosanskog i sve ono što vi mrzite
#3369 Re: Draško Stanivuković
Znači treba da se radujemo smjeni u četnitetu, umjesto Mladića, doći će Draža.Kikibombona wrote: ↑12/03/2021 19:09SDA, SNSD i HDZ mafijaske organizacije moramo posmatrati kao gamad (stetocine) i prema njima, a narocito prema onome sto rade, osjecati duboki prezir.Istinu govorim wrote: ↑12/03/2021 16:45Nebošnjak zagovara da Bošnjaci gledaju druge Bošnjake ko polusvijet, a pritom ga baca na četnički podmladak.
Samo na klixu
A evo izvještaji iz Vlade FBiH govore da HDZ neće da potpiše nabavku vakcina. Isti svakako
Last edited by Istinu govorim on 12/03/2021 20:11, edited 1 time in total.
- uglavnomja
#3370 Re: Draško Stanivuković
dok ovce broje krvna zrnca, oni broje milione 
- banjaluka078
#3371 Re: Draško Stanivuković
Republički štab je dao 48 sati da 4 grada, među kojima i BL, održe sastanke i donesu strožije mjere od republičkih. I u tih 48 sati naš omladinac skokne do Kopa gdje, kao, drži neko predavanje studentima. O tome se radi.uglavnomja wrote: ↑12/03/2021 19:30
poslovna putovanja su po pravilu izuzetak od naredbe ili preporuke o neputovanju.
a ovo je ocito neka profesionalna nezavisna tv![]()
najvaznije koliko kosta vozilica.
pa da je bio kokuz kad je zasjeo u fotelju, hajde ok, ali imao sve ovo i prije gradonacelnikovanja
- Kikibombona
#3372 Re: Draško Stanivuković
Matu jebe HDZ, Milutina jebe SNSD, a Enesa jebe SDA. I tako vec 30 godina.Istinu govorim wrote: ↑12/03/2021 19:57Znači treba da se radujemo smjeni u četnitetu, umjesto Mladića, doći će Draža.Kikibombona wrote: ↑12/03/2021 19:09SDA, SNSD i HDZ mafijaske organizacije moramo posmatrati kao gamad (stetocine) i prema njima, a narocito prema onome sto rade, osjecati duboki prezir.Istinu govorim wrote: ↑12/03/2021 16:45Nebošnjak zagovara da Bošnjaci gledaju druge Bošnjake ko polusvijet, a pritom ga baca na četnički podmladak.
Samo na klixu
A evo izvještaji iz Vlade FBiH govore da HDZ neće da potpiše nabavku vakcina. Isti svakako![]()
E sad, ako je Enesu utjeha sto ga zajedno sa njim primaju Mato i Milutin, onda ok.
- Porodice Foht
#3373 Re: Draško Stanivuković
Mali je buldozer i vidjet cemo koliki mu je rok trajanja. Nece ga ovakvog jos dugo trpiti Bik iz Laktasha. Mlad je bogat a i zna ponesto i ne znam ko bi na toj sceni mogao pomutiti vodu Laktashenku. Kad bi Kifla nasao jednog slicnog na lokalnom nivou, (moze li na Ilidzi?) bilo bi jos zanimljivije.
- Kikibombona
#3374 Re: Draško Stanivuković
Nema od toga nista, Nermin Muzur je rekao da ce se od sada raditi posteno, ali da on nece vrtiti po proslosti. Time je poslao poruku mafijaskim prethodnicima da mogu biti spokojni i tako relaksirao situaciju. Moze mirno spavati u hodati Ilidzom.Porodice Foht wrote: ↑13/03/2021 13:54 Mali je buldozer i vidjet cemo koliki mu je rok trajanja. Nece ga ovakvog jos dugo trpiti Bik iz Laktasha. Mlad je bogat a i zna ponesto i ne znam ko bi na toj sceni mogao pomutiti vodu Laktashenku. Kad bi Kifla nasao jednog slicnog na lokalnom nivou, (moze li na Ilidzi?) bilo bi jos zanimljivije.
Ne moze svako raditi ovo sto radi Drasko. Moras za to ipak biti malo lud. I njemu bi bilo puno lakše da ne vrti po proslosti, da ostvari odnos uzajamnog poštovanja sa bivsim vlastima i tajkunima itd. Mogao bi mirno zivjeti i hodati Banjalukom. Ovako je stekao desetine, ako ne i stotine OZBILJNIH neprijatelja. Izasao je iz zone komfora i sebi otezao zivot. Sigurno u podsvijesti ima da mu se nesto moze desiti, a sa tim nije lako zivjeti. Moras biti lud.
- Porodice Foht
#3375 Re: Draško Stanivuković
To i kazem. Mozda malisa hoce u mucenike kao i onaj nesretnik sto ga roknuse prije dvije godine. Eno Bik nahuskao njegovu mladjariju iz SNSD da mu razpanu traku kod kuce jer i on kobajagi nesto nelegalno izgradio.Kikibombona wrote: ↑13/03/2021 14:00Nema od toga nista, Nermin Muzur je rekao da ce se od sada raditi posteno, ali da on nece vrtiti po proslosti. Time je poslao poruku mafijaskim prethodnicima da mogu biti spokojni i tako relaksirao situaciju. Moze mirno spavati u hodati Ilidzom.Porodice Foht wrote: ↑13/03/2021 13:54 Mali je buldozer i vidjet cemo koliki mu je rok trajanja. Nece ga ovakvog jos dugo trpiti Bik iz Laktasha. Mlad je bogat a i zna ponesto i ne znam ko bi na toj sceni mogao pomutiti vodu Laktashenku. Kad bi Kifla nasao jednog slicnog na lokalnom nivou, (moze li na Ilidzi?) bilo bi jos zanimljivije.
Ne moze svako raditi ovo sto radi Drasko. Moras za to ipak biti malo lud. I njemu bi bilo puno lakše da ne vrti po proslosti, da ostvari odnos uzajamnog poštovanja sa bivsim vlastima i tajkunima itd. Mogao bi mirno zivjeti i hodati Banjalukom. Ovako je stekao desetine, ako ne i stotine OZBILJNIH neprijatelja. Izasao je iz zone komfora i sebi otezao zivot. Sigurno u podsvijesti ima da mu se nesto moze desiti, a sa tim nije lako zivjeti. Moras biti lud.