"uciti, uciti i samo uciti" sto rece drug Lenjinmoonca wrote:Jedan par je odgodio vjencanje, jer za samohrane majke, porod je besplatan. Inace bi kostao oko $ 3500---
Pa se uvijek skonta finta
"uciti, uciti i samo uciti" sto rece drug Lenjinmoonca wrote:Jedan par je odgodio vjencanje, jer za samohrane majke, porod je besplatan. Inace bi kostao oko $ 3500---
Ovo primjera sto znam, a znam dosta, svi imaju po 5 sedmica godisnjeg. Isto koliko i ja u Bosni.
Zdravstvo za nezaposlene, ne osjetis razliku u odnosu na zaposlene. Licno iskustvo.
U par deka, u par tona...MaroonBrigade wrote:Sva sreca pa je SK u par deka sa Njemackom i Amerikomseln wrote:Nisam npr. zivio ni u Sjevernoj Koreji, ali znam da mi se ne bi svidjalo.MaroonBrigade wrote:Najjaci fenomen je ono kada nisi zivio u nekoj drzavi a znas sve o istoj. Pa onda poredjenje sa nekom drugom drzavom o kojoj znas sve a nisi nikada bio tamo![]()
Najjaci fenomen je gubitak logike.... vjetri ko sitno samljevena kahva.
Uuuu jbt ja sam tamo zivio skoro 20 godina i dobro sam zivu glavu izvukao. I kada smo vec kod zive glave, meni je tetka Fikreta iz 12. becirka pricala da se u Austriji mora ici u vojsku. Jbt prezivis rat u Bosni i pogines u Austrijskoj vojsci. Ne da se usranom do potoka nikakoseln wrote:U par deka, u par tona...MaroonBrigade wrote: Sva sreca pa je SK u par deka sa Njemackom i Amerikom
ne bih zivio u zemlji u kojoj mozes fasovati otrovnu injekciju samo zato sto neki javni tuzilac kandiduje za visu funkciju.
E, ako je pricala tetka Fikreta, onda je haman tako.MaroonBrigade wrote:Uuuu jbt ja sam tamo zivio skoro 20 godina i dobro sam zivu glavu izvukao. I kada smo vec kod zive glave, meni je tetka Fikreta iz 12. becirka pricala da se u Austriji mora ici u vojsku. Jbt prezivis rat u Bosni i pogines u Austrijskoj vojsci. Ne da se usranom do potoka nikakoseln wrote:U par deka, u par tona...MaroonBrigade wrote: Sva sreca pa je SK u par deka sa Njemackom i Amerikom
ne bih zivio u zemlji u kojoj mozes fasovati otrovnu injekciju samo zato sto neki javni tuzilac kandiduje za visu funkciju.
Poenta vica je bila da shvatis kakvu si glupost napisao. I nisi ti jedini. Zivio sam dovoljno dugo i u Americi i u Njemackoj da znam sta je istina a sta laz. Vecinom se pisu neke pretjerane gluposti samo da bi se dokazalo da je zivot u Americi/Njemackoj bolji u odnosu na ovo drugo. Cinjenica je da i jedna i druga drzava imaju i prednosti i mane. Glupo je globalno pisati da je jedna ili druga bolja jer je stvar do prioriteta jedne osobe. Nekome je vazno imati vecu platu, nekome je vaznije imati vise godisnjeg itd. A jos gluplje je pisati stvari koje nisi sam dozivio i koje si vidio u seriji ili ti je to pricala ta tetka Fikreta koja 30 godina zivi tamo a ne zna se predstaviti na lokalnom jezikuseln wrote:E, ako je pricala tetka Fikreta, onda je haman tako.MaroonBrigade wrote:
Uuuu jbt ja sam tamo zivio skoro 20 godina i dobro sam zivu glavu izvukao. I kada smo vec kod zive glave, meni je tetka Fikreta iz 12. becirka pricala da se u Austriji mora ici u vojsku. Jbt prezivis rat u Bosni i pogines u Austrijskoj vojsci. Ne da se usranom do potoka nikako
Doduse, ne znam kako ce strani drzavljani sluziti austrijsku vojsku, ali eto... i poginuti u neutralnoj drzavi, nakon sto su prezivjeli sluzbu u
a) JNA
b) ARBiH
Ako je poenta vica bila da ti smatras USA zemljom koja je dobra za zivot... ok, nikakav belaj...
ja bih uvijek radije izabrao bilo koju od razvijenijih drzava EU, pa cak i Italiju ili Spaniju.
Zato jer je pripadalo Austrijimadner wrote:Sjever Italije je jedno od najrazvijenih podrucja svijeta.
Pa haj napisi koju o Americi - prednosti, mane, sta ti se svida, sta ne svida, setaju li raja ili je sve u autima... Haj maloMaroonBrigade wrote:
Poenta vica je bila da shvatis kakvu si glupost napisao. I nisi ti jedini. Zivio sam dovoljno dugo i u Americi i u Njemackoj da znam sta je istina a sta laz. Vecinom se pisu neke pretjerane gluposti samo da bi se dokazalo da je zivot u Americi/Njemackoj bolji u odnosu na ovo drugo. Cinjenica je da i jedna i druga drzava imaju i prednosti i mane. Glupo je globalno pisati da je jedna ili druga bolja jer je stvar do prioriteta jedne osobe. Nekome je vazno imati vecu platu, nekome je vaznije imati vise godisnjeg itd. A jos gluplje je pisati stvari koje nisi sam dozivio i koje si vidio u seriji ili ti je to pricala ta tetka Fikreta koja 30 godina zivi tamo a ne zna se predstaviti na lokalnom jeziku
Poenta vica je da na (navodnu) glupost odgovaras jos vecom gluposcu...MaroonBrigade wrote:Poenta vica je bila da shvatis kakvu si glupost napisao. I nisi ti jedini. Zivio sam dovoljno dugo i u Americi i u Njemackoj da znam sta je istina a sta laz. Vecinom se pisu neke pretjerane gluposti samo da bi se dokazalo da je zivot u Americi/Njemackoj bolji u odnosu na ovo drugo. Cinjenica je da i jedna i druga drzava imaju i prednosti i mane. Glupo je globalno pisati da je jedna ili druga bolja jer je stvar do prioriteta jedne osobe. Nekome je vazno imati vecu platu, nekome je vaznije imati vise godisnjeg itd. A jos gluplje je pisati stvari koje nisi sam dozivio i koje si vidio u seriji ili ti je to pricala ta tetka Fikreta koja 30 godina zivi tamo a ne zna se predstaviti na lokalnom jezikuseln wrote:E, ako je pricala tetka Fikreta, onda je haman tako.MaroonBrigade wrote:
Uuuu jbt ja sam tamo zivio skoro 20 godina i dobro sam zivu glavu izvukao. I kada smo vec kod zive glave, meni je tetka Fikreta iz 12. becirka pricala da se u Austriji mora ici u vojsku. Jbt prezivis rat u Bosni i pogines u Austrijskoj vojsci. Ne da se usranom do potoka nikako
Doduse, ne znam kako ce strani drzavljani sluziti austrijsku vojsku, ali eto... i poginuti u neutralnoj drzavi, nakon sto su prezivjeli sluzbu u
a) JNA
b) ARBiH
Ako je poenta vica bila da ti smatras USA zemljom koja je dobra za zivot... ok, nikakav belaj...
ja bih uvijek radije izabrao bilo koju od razvijenijih drzava EU, pa cak i Italiju ili Spaniju.
Pa ne bas, to je nosilac renesanse i jedan od motora razvoja Evrope. Nisam mislio na onaj mali dio koji su ukrali Austriji na foru.1GB wrote:Zato jer je pripadalo Austrijimadner wrote:Sjever Italije je jedno od najrazvijenih podrucja svijeta.
Nema veze sta je ZA TEBE Amerika vec sta su cinjenice.seln wrote: Poenta vica je da na (navodnu) glupost odgovaras jos vecom gluposcu...
gdje sam napisao da je moje vidjenje mjerodavno?
Napisao sam da je ZA MENE Amerika karina i da ne zelim tamo zivjeti.
Ostavljam slobodno svima da im Amerik abude dzennet.
Kazes "sta su cinjenice" i izneses subjektivno misljenje?Nivelacija wrote:Nema veze sta je ZA TEBE Amerika vec sta su cinjenice.seln wrote: Poenta vica je da na (navodnu) glupost odgovaras jos vecom gluposcu...
I ZA MENE JE Njemacka karina i ne zelim nikada zivjeti tamo.
Ali to ne mjenja cinjenicu je da je Njemacka za Bosnu "zapad" a isto tako da su Amerika i Svicarska zapad za zapad.
Zasto mislis da je Svicarska "Zapad" za Njemacku? U Njemackoj ti imas sve, pticijeg mljeka sto se kaze. Svicarska je jedna mala, zatvorena, bogata, dosadna zemlja, nije ni to za svakogaNivelacija wrote:Nema veze sta je ZA TEBE Amerika vec sta su cinjenice.seln wrote: Poenta vica je da na (navodnu) glupost odgovaras jos vecom gluposcu...
Ali to ne mjenja cinjenicu je da je Njemacka za Bosnu "zapad" a isto tako da su Amerika i Svicarska zapad za zapad.
Nisu fazon samo pare. Mislim pare jesu jako bitan faktor, ali ne i jedini. Jedna stvar koja je meni jako bitna je Kalifornijska klima, meni je idealna, super temperature, nema haman nikada kiše, a snijega ima samo na planinama ako ga želiš, tanko ono što ja i volim. Ja Sarajevsku zimu ne mogu smisliti, baš mrzim hladnoću i snijeg, zapravo ja volim snijeg na planinama i za skijanja, ali ne na ulicama grada, ne možeš hodati, usporen saobraćaj zbog snijega i sudara zbog snijega i leda.seln wrote:Tvoje misljenje....konjislav wrote:Ljudi biraju Njemačku umjesto Amerike zbog udaljenosti i zato što je lakše otići u Njemačku što se tiče papira i posla. Da je Amerika pored Njemačke, nikome ne bi ni palo na pamet da ide u Njemačku, svi bi išli u Ameriku.lmo wrote:![]()
'ta će amerika
ja bih radije u Italiju nego u Ameriku.
Ne zaboravi, nismo mi svi tako nabrijani na pare kao ti.
I Italija ima super klimu. Cak imaju i zemljotrese, more, juzno voce.. sve kao Kalifornija.konjislav wrote:Nisu fazon samo pare. Mislim pare jesu jako bitan faktor, ali ne i jedini. Jedna stvar koja je meni jako bitna je Kalifornijska klima, meni je idealna, super temperature, nema haman nikada kiše, a snijega ima samo na planinama ako ga želiš, tanko ono što ja i volim. Ja Sarajevsku zimu ne mogu smisliti, baš mrzim hladnoću i snijeg, zapravo ja volim snijeg na planinama i za skijanja, ali ne na ulicama grada, ne možeš hodati, usporen saobraćaj zbog snijega i sudara zbog snijega i leda.seln wrote:Tvoje misljenje....konjislav wrote: Ljudi biraju Njemačku umjesto Amerike zbog udaljenosti i zato što je lakše otići u Njemačku što se tiče papira i posla. Da je Amerika pored Njemačke, nikome ne bi ni palo na pamet da ide u Njemačku, svi bi išli u Ameriku.
ja bih radije u Italiju nego u Ameriku.
Ne zaboravi, nismo mi svi tako nabrijani na pare kao ti.
Znači klima je jedan još jako bitan faktor ako ne i bitniji od novca, pare su tu samo bonus pored predobre klime.
Također ima posla koliko hoćeš, a Kalifornija je Meka za IT čime se ja bavim još od djetinjstva i dan danas.
Također je dobra za startanje biznisa, što definitivno namjeravam uraditi.
Tako da kada uzmem sve u obzir, meni je Kalifornija idealna.
Ne mislim uopste to su cinjenice. Glupo mi je pisati o tome. Isto sto je neozbiljno porediti Bosnu sa Njemackom tako mi je neozbiljno porediti Njemacku sa Svicarskom, Amerikom.stakasa wrote:Zasto mislis da je Svicarska "Zapad" za Njemacku? U Njemackoj ti imas sve, pticijeg mljeka sto se kaze. Svicarska je jedna mala, zatvorena, bogata, dosadna zemlja, nije ni to za svakogaNivelacija wrote:Nema veze sta je ZA TEBE Amerika vec sta su cinjenice.seln wrote: Poenta vica je da na (navodnu) glupost odgovaras jos vecom gluposcu...
Sjeti se raje sa foruma kad budes outsource radio...konjislav wrote: Nisu fazon samo pare. Mislim pare jesu jako bitan faktor, ali ne i jedini. Jedna stvar koja je meni jako bitna je Kalifornijska klima, meni je idealna, super temperature, nema haman nikada kiše, a snijega ima samo na planinama ako ga želiš, tanko ono što ja i volim. Ja Sarajevsku zimu ne mogu smisliti, baš mrzim hladnoću i snijeg, zapravo ja volim snijeg na planinama i za skijanja, ali ne na ulicama grada, ne možeš hodati, usporen saobraćaj zbog snijega i sudara zbog snijega i leda.
Znači klima je jedan još jako bitan faktor ako ne i bitniji od novca, pare su tu samo bonus pored predobre klime.
Također ima posla koliko hoćeš, a Kalifornija je Meka za IT čime se ja bavim još od djetinjstva i dan danas.
Tako da kada uzmem sve u obzir, meni je Kalifornija idealna.
Jadna Njemacka...Nivelacija wrote:
Ne mislim uopste to su cinjenice. Glupo mi je pisati o tome. Isto sto je neozbiljno porediti Bosnu sa Njemackom tako mi je neozbiljno porediti Njemacku sa Svicarskom, Amerikom.
Njemacke nema ni medju pet drzava sa najvecom prosjecnom platom, sa najvecim socijalnim davanjima, kao ni BDP po glavi stanovnika.
I naravno da je zatvorena drzava, pa nije luda da prima ljude sa kupljenim diplomama da ih lijece ili afganistance, palestince, kada mogu primiti u Svicarsku najbolje Njemacke doktore jer ih mogu bolje platiti nego Njemacka. Dok Njemacka mora primiti jeftinu radnu snagu jer im ekonomija stagnira zbog nedostatka radne snage.
Znas li da su Svicarska i Amerika dvije zemlje u koje prave Svabe najvise iseljavaju ? Zapad za zapad.
Nisam u sadašnjoj, ali jesam u prošlim. Također sam bio vođa tima u zadnje 3 firme. Nakon intervjua sa firmom u Berlinu i kada smo se dogovarali za uslove (platu, godišnji, remote work, edukaciju, itd.) oni su njeni rekli da očekuju i planiraju za mene da postanem CTO u roku od godinu, dvije.mirsek wrote:Sjeti se raje sa foruma kad budes outsource radio...konjislav wrote: Nisu fazon samo pare. Mislim pare jesu jako bitan faktor, ali ne i jedini. Jedna stvar koja je meni jako bitna je Kalifornijska klima, meni je idealna, super temperature, nema haman nikada kiše, a snijega ima samo na planinama ako ga želiš, tanko ono što ja i volim. Ja Sarajevsku zimu ne mogu smisliti, baš mrzim hladnoću i snijeg, zapravo ja volim snijeg na planinama i za skijanja, ali ne na ulicama grada, ne možeš hodati, usporen saobraćaj zbog snijega i sudara zbog snijega i leda.
Tako da kada uzmem sve u obzir, meni je Kalifornija idealna.![]()
Jesil ti bio mentor jednoj grupi praktikanata u sadasnjoj firmi ?
Aha, kontam da si bio posto si se slikao sa praktikantima i mentorima na dodjeli certifikata.konjislav wrote:Nisam u sadašnjoj, ali jesam u prošlim. Također sam bio vođa tima u zadnje 3 firme. Nakon intervjua sa firmom u Berlinu i kada smo se dogovarali za uslove (platu, godišnji, remote work, edukaciju, itd.) oni su njeni rekli da očekuju i planiraju za mene da postanem CTO u roku od godinu, dvije.mirsek wrote:Sjeti se raje sa foruma kad budes outsource radio...konjislav wrote: Nisu fazon samo pare. Mislim pare jesu jako bitan faktor, ali ne i jedini. Jedna stvar koja je meni jako bitna je Kalifornijska klima, meni je idealna, super temperature, nema haman nikada kiše, a snijega ima samo na planinama ako ga želiš, tanko ono što ja i volim. Ja Sarajevsku zimu ne mogu smisliti, baš mrzim hladnoću i snijeg, zapravo ja volim snijeg na planinama i za skijanja, ali ne na ulicama grada, ne možeš hodati, usporen saobraćaj zbog snijega i sudara zbog snijega i leda.
Tako da kada uzmem sve u obzir, meni je Kalifornija idealna.![]()
Jesil ti bio mentor jednoj grupi praktikanata u sadasnjoj firmi ?