Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
SmokingMan

#3351 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SmokingMan »

Mali pomak,ali jako bitan,opet ima nešto pozitivno u ovome društvu,to me raduje.Ne baš tako bezazlen broj glasača je indikator da se svijest kod čovjeka polahko mijenja. :thumbup:
madner

#3352 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Cestitke za impresivan rezultat.

Pokret ili stranke? :D
General War

#3353 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

madner wrote:Cestitke za impresivan rezultat.

NVZ politickog krila :D
madner

#3354 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

General War wrote:
madner wrote:Cestitke za impresivan rezultat.

NVZ politickog krila :D
NVZ nastupa, imamo neki dogovor :D
convict

#3355 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by convict »

u Tuzli i Sarajevu preko 10% glasova. u nekim opstinama cak ispred Radoncica. dakle, poredimo covjeka koji se pojavio prije 6 mjeseci i kampanju vodio pod totalnom medijskom blokadom i covjeka koji ima vlastitu medijsku masineriju i enormne finansijske resurse
soha96

#3356 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by soha96 »

Prva ocekivanja ispunjena. :bih:

Idemo dalje :kiss:
General War

#3357 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

convict wrote:u Tuzli i Sarajevu preko 10% glasova. u nekim opstinama cak ispred Radoncica. dakle, poredimo covjeka koji se pojavio prije 6 mjeseci i kampanju vodio pod totalnom medijskom blokadom i covjeka koji ima vlastitu medijsku masineriju i enormne finansijske resurse
...i covjek kojeg nisu stigli jos da oblate, s vremeno taj rizik raste jer sad imaju vremena da se posvete njemu.
hekaton

#3358 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by hekaton »

Dok se izlaznost ne poveca za 10-15% SDA ce vjecito pobjedjivati.
SDP je jad i olos koji se ni po cemu ne razlikuje od ostalih stranaka i partija.

Realno ovdje se nikad nista nece promijeniti. Ovaj covjek je trebao imati 200k glasova veceras.
Pa Sefik Dzaferovic pobijedio Bakir mu drzi pressicu, ne mogu vatromet zaustaviti...rumenko propo i imao je srece sto je Bakir miniro Zvizdica inace ga ne bi bilo ni na mapi ovako se nije toliko osramotio.

Uglavnom jad i cemer. Sami smo krivi i ovako nam i treba kad smo govna.
Ci-Nick

#3359 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ci-Nick »

al-em wrote:Bacen glas nazalost, ako smo protiv fazisma, jedina opcija su komsic ili becirovic. Sad seremo na sda, a glasa se za covjeka za kojeg znamo da nema sansu.

I zasto inteligentni ljudi ne bi glasali za falatara?
Zašto je bačen glas,.. nije moje da razmišljam o tome da li će drugi glasati isto kao ja, nego da glasam za najboljeg.
Da je izborni zakon predviđa drugi krug, onda bi birao između Džaferovića i Bećirovića.
convict

#3360 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by convict »

General War wrote:
convict wrote:u Tuzli i Sarajevu preko 10% glasova. u nekim opstinama cak ispred Radoncica. dakle, poredimo covjeka koji se pojavio prije 6 mjeseci i kampanju vodio pod totalnom medijskom blokadom i covjeka koji ima vlastitu medijsku masineriju i enormne finansijske resurse
...i covjek kojeg nisu stigli jos da oblate, s vremeno taj rizik raste jer sad imaju vremena da se posvete njemu.
ako je ukrao iz budzeta, namjestio tender, zaposlio rodjaka, samo neka izvole, ali mislim da im nece biti lako
madner

#3361 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by madner »

Nije bacen glas, Becirevic je kriv za svoj rezultat.

Ne mogu mu nista, ne ovisi o budzetima.
General War

#3362 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

Ci-Nick wrote:
al-em wrote:Bacen glas nazalost, ako smo protiv fazisma, jedina opcija su komsic ili becirovic. Sad seremo na sda, a glasa se za covjeka za kojeg znamo da nema sansu.

Zašto je bačen glas,.. nije moje da razmišljam o tome da li će drugi glasati isto kao ja, nego da glasam za najboljeg.
Da je izborni zakon predviđa drugi krug, onda bi birao između Džaferovića i Bećirovića.
:thumbup:
Idemedosumom

#3363 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Ma uglavnom butthurt SDP-ovci kmeče da ih je Mirsad oslabio, iako bi vjerovatno samo jedan manji dio tih glasova otišao Denisu da se Mirso nije kandidovao.
al-em

#3364 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by al-em »

Idemedosumom wrote:Ma uglavnom butthurt SDP-ovci kmeče da ih je Mirsad oslabio, iako bi vjerovatno samo jedan manji dio tih glasova otišao Denisu da se Mirso nije kandidovao.
Ne nego kmece svi koji nisu za sefika dzaferovica, da je denis pobijedio svi bi presretni bili jer napokon neko iz sda nije u predsjednistvu i vjerovali bi u napredak.
huxley

#3365 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by huxley »

Nije ovo ni tako loše.

Ako mu ne bude mrsko, za 4 goine će mu biti 66, i nauiće još puno toga o Bosni. Mislim da se i postavlja malo gospodarasto, i distancira od 'običnog' naroda. Mirsada znam lično, i nije baš nešto pristupačan, niti nudi konkretne odgovore, jbg, prije svega je akademik (što i nije tako loše u politici), ali u poređenju sa ostalim BOŠNJAČKIM kandidatima, tri svjetlosne godine je ispred one dvojice likova. Kamo sreće da su on, Komšić i Ivanić u predsjedništvu.

Kad je maloprije kod Senada spomenio osnivanje neke platforme koju će ponuditi strankama, bilo mi je jasno da on huda još uvijek nema pojma o Bosni, kulturi, mentalitetu itd., ali nema veze.

Dakle, u slijedeće 4 godine osnovati stranku, regrutovati kvalitetne ljude, učiti o realnim problemima Bosne, i ako bude radio istim intenzitetom kao i protekla 3 mjeseca, pobjeda je jako izvjesna.
Last edited by huxley on 08/10/2018 01:21, edited 1 time in total.
Idemedosumom

#3366 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

@al-em

Ti očigledno ne shvataš dosta toga, ako misliš da bi Denis umjesto Šefke neku konkretnu promjenu donijelo u odnosu na trenutno stanje.

Napretka konkretnog ne može biti s ovako bijednom izlaznošću.
Kikibombona

#3367 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Rezultati 100% u skladu sa mojim ocekivanjima. Prognozirao sam 50 000 glasova u nekoliko navrata i rekao da ce ta brojka biti veliki uspjeh. Sve preko toga je dodatni bonus.

Jedina pozitivna tacka izbora.

Moj dobar drug je glasao za Hadzikadica i smatrao da nece prebaciti 10 000. Kaze, ako bude toliko, bicu sretan da sam jedan od 10 000. Ja sam ga uvjeravao da ce biti dosta vise glasova. Sada salje poruke i kaze da je pravo iznenadjen. :izet: :D

Odlican temelj za novu stranku. :thumbup: :thumbup:

Jedina radost ovih izbora. Sve ostalo je da povratis.
al-em

#3368 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by al-em »

Idemedosumom wrote:@al-em

Ti očigledno ne shvataš dosta toga, ako misliš da bi Denis umjesto Šefke neku konkretnu promjenu donijelo u odnosu na trenutno stanje.

Napretka konkretnog ne može biti s ovako bijednom izlaznošću.
Kako ce biti izlaznost najveci problem kad ja imam 11 kandidata u opciji?

I hiljade na drugim nivoima vlasti.

Ne mislim da bi denis bio bolji od sefika, ali bi to bio veliki udarac za sda.
jefff

#3369 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by jefff »

Zao mi je stonije dobio ali je kao autcajder ipak pobjednik. Impresivan rezultat.
Idemedosumom

#3370 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Idemedosumom »

Veliki udarac za SDA ne mora nužno značiti napredak za BiH.

Da imamo el. glasanje, kaznu za neopravdano neglasanje, kao i drugi krug glasanja za predsjedništvo, teško da bi ikada SDA kandidat bio u predsjedništvu. Ovo mislim jer pretpostavljam da ovi što neglasaju nisu zadovoljni sa vladajućim strankama.
drag_gost

#3371 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

GandalfSivi wrote:Svaka vam cast, to je sve sto imam da kazem. Bolje za budalu nego za buducnost...
Zato si ti glasao za koga si glasao.

Uglavnom, jako sam zadovoljan. Impresivan rezultat, 50 000 je nada u bolja vremena ove drzave. Naucice i ostatak, pogotovo ovaj ostatak koji je vagao i onaj ostatak koji nije izasao uopste na izbore.
Seawolf

#3372 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Seawolf »

General War wrote:
Ci-Nick wrote:

:thumbup:
Čestitam profesoru Hadžikadiću na fantastičnom izbornom rezultatu, s obzirom na situaciju.

I da još jednom ponovim da smatram jako lošim razmišljanje: Glasat ću za onog za kojeg mislim da ima najveće šansi da pobijedi, u odnosu na normalno i zdravo razmišljanje: Glasat ću za onog za koga ja mislim da je najbolji.

Pa nije nagradna igra, u kojoj ćeš nešto dobiti ako pogodiš pobjednika.
GandalfSivi

#3373 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

drag_gost wrote:
GandalfSivi wrote:Svaka vam cast, to je sve sto imam da kazem. Bolje za budalu nego za buducnost...

Uglavnom, jako sam zadovoljan. Impresivan rezultat, 50 000 je nada u bolja vremena ove drzave. Naucice i ostatak, pogotovo ovaj ostatak koji je vagao i onaj ostatak koji nije izasao uopste na izbore.
To je to, moralni ste pobjednici. Sjeti se ovoga za cetiri godine, kada se niko Hadzikadica ne bude sjecao, a SDA nastavi unistavati drzavu.

A ovi sto nisu izasli na izbore, to su oni kojima je dobro, nista im u zivotu ne fali. Jer niko me nece uvjeriti da ja, koji zivim u fucking Americi sam mogao provesti brat bratu 500+ sati na forumu u zadnjih pola godine (da sam radio bilo sta drugo, cak i najmanje placen posao, mogao sam zaraditi prosjecnu bosansku godisnju platu), da sam mogao glasati (gdje je to puno komplikovanije nego iz Bosne), ali ne, oni u BiH ne glasaju jer "nemaju za koga", a nikada vise opcija.

Uglavnom, izgleda da tamo situacija nije kao sto sam je ja vidio, ako vam je dobro, onda nista, ja se izvinjavam za uplitanje...
escobar__

#3374 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by escobar__ »

^^ Ti i dalje 100% ubjeđen da su samo potencijalni birači Bećirevića glasali za Hadžikadića? :-)
drag_gost

#3375 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by drag_gost »

GandalfSivi wrote:
drag_gost wrote:

To je to, moralni ste pobjednici. Sjeti se ovoga za cetiri godine, kada se niko Hadzikadica ne bude sjecao, a SDA nastavi unistavati drzavu.

A ovi sto nisu izasli na izbore, to su oni kojima je dobro, nista im u zivotu ne fali. Jer niko me nece uvjeriti da ja, koji zivim u fucking Americi sam mogao provesti brat bratu 500+ sati na forumu u zadnjih pola godine (da sam radio bilo sta drugo, cak i najmanje placen posao, mogao sam zaraditi prosjecnu bosansku godisnju platu), da sam mogao glasati (gdje je to puno komplikovanije nego iz Bosne), ali ne, oni u BiH ne glasaju jer "nemaju za koga", a nikada vise opcija.

Uglavnom, izgleda da tamo situacija nije kao sto sam je ja vidio, ako vam je dobro, onda nista, ja se izvinjavam za uplitanje...
Ne, sjeti se ti kada Hadzikadic bude kandidat opet, a Becirevic ne bude tu, koliko je Becirevic skinuo glasova Mirsadu. Jer, generalno nijedan mu nije ni do koljena.

A, Amerika znaci, kauboj. :D Nemoj ti iz Amerike da revolucije pravis ziv bio.
Last edited by drag_gost on 08/10/2018 08:06, edited 1 time in total.
Locked