Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#3351 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
I igrači i selektor su krivi. Krivi su igrači jer ih očigledno zaboli kurac hoće li igrati na EURO ili ne, kriv je i selektor je ih ne može motivisati. Sa druge strane jebem tog igrača kojem je potrebna motivacija kada igra u dresu reprezentacije ili da igra na najvećim svjetskim fudbalskim smotrama svijeta. Pišaj ga.
-
palermo
#3352 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Igrači mogu biti odgovorni zbog :studeni76 wrote:
Pazi i ja smatram da je Robi davno trebao biti bivsi. Ali nama se iz ciklusa u ciklus ponavlja ista prica, opet padamo u zamku da su za sve dobro odgovorni igraci a za sve lose selektor. Vec vidjeno vise puta, namijenjali se selektora a napretka nigdje. Odnosno jedini napredak je bio kada smo i igracki bili najjaci, to smo se mahom svi slozili. Tako da smatram da su dobrim dijelom za trenutno stanje na tabeli odgovorni i sami igraci. Jbg kako je moguce da profi igrac ne moze da odigra 2 utakmice u 4 dana za BiH al za klub moze 3 u 8 dana!? Ovdje bi se slozio i sa Cyprus, uloga selektora u reprezentativnom fudbalu je prenapuhana. Vide se par dana u godini, selektor odredi sastav i igraj. Nije njih Robi izmjesao pa Sehica poslao u vezu, Pjanica stavio na gol, Dzeku na beka a Zuku u spica pa da se ne znaju snaci.
Elem nejse, Robiju je odzvonilo. Sada cekamo novog zrtvenog jarca
1. Ne zalažu se dovoljno, ili što bi se forumskim riječnim reklo, boli ih qrc za plasman na neko prventsvo. Ja ličlno mislim da nema nikakvoig uporišta za ovu tvrdnju. Naprosto, ne vidim nijedan razlog da neko ne želi otići na evropsko prvenstvo i da neće uložiti maksimum svojjioh napora da ode na njega. Zar stvarno neko misli da je Pjaniću i Džeki svejedno da li će otići na svjetsko, ili ovim mlađim igračima kojima to provenstvo može mnogo pomoći u karijeri. Druga stvar, ako se u jednom trenutku, kada stvari jednostavno ne idu, uvuče malodušnost u igrače i naprosto i sami povjeruju da ne mogu. Al čak i ako se to desi, nije to baš njihova krivica.
2. Nisu dovoljno kvalitetni da izbore plasman. Ako je to tačno, onda nam je čitav narativ ovog foruma pogrešan, i mi bi zapravo trebali biti sretni što imamo deset bodova (heeejj, deset). Ja opet mislim da mi jesmo dovloljno kvalitetni da odemo na evropsko prvenstvo.....u našim redovima igra trenutno jedan od najboljjih igrača Evrope (Pjanić) igra legenda za čije se usluge i danas otimaju renomirani klubovi (Džeko), igra jedan što igra u Arsenalu.....ma što mi mislili o njemu, on igra u Arsenalu....imamo igrače iz Milana, iz Hofenhajma, imamo najboljeg igrača turske lige ( a oni odoše na evropsko) nije to tako loše....
Uloiga trenera u modernom fudbalu je od iznimne važnosti. Selektorska uloga kao jedan trenerski sšpecifikum je još delikatnija. On treba da od elemenata koje ima na raspolaganju stvori jednu mašinu koja može zajedno funkcionirati. Selektor treba da usadi u ekipu zajedništvo, selektor treba da pronađe ulogu za svakog igrača, selektor treba da nacrta igračima kuda će trčati i kako će trčati jer očito igra u klubu je jedno a u reprezentaciji drugo. Nekada selektor uspije pronaći hemiju između sebe i ostalih igrača pa mu možda i ne treba toliko trenersko znanje (recimo, Dalić), nekada se to ne desi pa zaista provjereni trenerski znalci kiksaju (Ranieri sa Grčkom, Hidding sa Rusijom), nekada jednostavno nemaš sreće. Al kako god bilo, trener odnosno selektor je najodgovorniji. U našem slučaju je to Prosinečki.
Priča o podjednakoj krivici Saveza, igrača i selektora je što se mene tiče u ovom slučaju promašena. Prosinečki je imao sve uslove da uspije. Imao igrače, imao laku grupu, nije mu niko rekao ni se ni bre.....dakle.
Al, eto ako ostane, opet nam je navijati za ove naše. Na čelu sa Prosinečkim
- mO k3
#3353 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Filozofu
mir mir Niko nije kriv !! ....
- Bosanski_kralj
#3354 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Džeko je kriv. To je valjda jasno.
- mO k3
#3355 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Joj “kralju” i to još bosanskiBosanski_kralj wrote:Džeko je kriv. To je valjda jasno.
- Edin H.
#3356 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kakva ba motivacija, odes na termin, pa igras najbolje sto mozes.Point. wrote:I igrači i selektor su krivi. Krivi su igrači jer ih očigledno zaboli kurac hoće li igrati na EURO ili ne, kriv je i selektor je ih ne može motivisati. Sa druge strane jebem tog igrača kojem je potrebna motivacija kada igra u dresu reprezentacije ili da igra na najvećim svjetskim fudbalskim smotrama svijeta. Pišaj ga.
Ali pitanje je koliko mozes.
Olako su pusteni igraci koji su jos uvijek mogli igrati, pojedini potencijalni novi igraci nisu isprobani, ali u biti mrka kapa, pogledas klubove za koje igraju i da li igraju i to je to.
Ali ako nekoga treba kriviti to je dijaspora, malo se potkozili pa igraju na sigurno, salju djecu u skole, umjesto da ih vode na trening
- Dr. Kuca
#3357 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
mO k3 wrote:
Nemam kad sad pisati elaborat od 2 stranice.[/quote]
Visiš stalno na forumu a nemaš vremena objasniti ... zanimljivo[/quote]
https://sportsport.ba/fudbal/nova-fifa- ... -50/338261
- mO k3
#3358 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Visiš stalno na forumu a nemaš vremena objasniti ... zanimljivo[/quote]Dr. Kuca wrote:mO k3 wrote:
Nemam kad sad pisati elaborat od 2 stranice.
https://sportsport.ba/fudbal/nova-fifa- ... -50/338261[/quote]
- Blixen
- House
#3360 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Edin Višća sa saigračima salutirao turskoj vojsci nakon pobjedničkog gola Bašakšehira
- Logovan
- Gerro
- ModeratorNaBezCenzure
#3362 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Vranješ bar ne krije kakav je + je 10 puta korisniji igrač od bosanskog Rashforda. Protjerat panja iz repke sto prije
-
Bazinga1234
#3363 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Dovoljan izgovor da ga otjeramo iz repke.House wrote:Edin Višća sa saigračima salutirao turskoj vojsci nakon pobjedničkog gola Bašakšehira
![]()
![]()
- House
#3364 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
ma noga! momentalno.
salutiraj kući, jebo te erdogan u guzicu!
salutiraj kući, jebo te erdogan u guzicu!
- ultima_palabra
#3365 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Kud svi Turci, tu i mali Visca 
- House
#3366 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
mene sramota jbt.
- Dr. Kuca
#3367 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
https://sportsport.ba/fudbal/nova-fifa- ... -50/338261[/quote]mO k3 wrote:Visiš stalno na forumu a nemaš vremena objasniti ... zanimljivoDr. Kuca wrote:mO k3 wrote:
Da. Kriv sam ja za uzasnu selekciju igraca i uzasnu igru.
- Laplace
#3368 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
https://www.radiosarajevo.ba/magazin/fo ... =1&slide=0Blixen wrote:savez je kriv
- Laplace
#3369 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
https://sportsport.ba/fudbal/nova-fifa- ... -50/338261[/quote]mO k3 wrote:Visiš stalno na forumu a nemaš vremena objasniti ... zanimljivoDr. Kuca wrote:mO k3 wrote:
Već sam komentarisao da su naši trebali ići na pobjedu protiv Grčke bez obzira što je Finska povela i što smo time izgubili šanse za direktni plasman - upravo zbog ovih razloga. Svaka utakmica je bitna, ako ne sad odmah onda će biti kasnije kad se budu izvlačile grupe za neke nove kvalifikacije, nije svejedno u kojem si šeširu. Ali, kad su naši ljudi razmišljali unaprijed?
- Blixen
#3370 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Laplace wrote:https://www.radiosarajevo.ba/magazin/fo ... =1&slide=0Blixen wrote:savez je kriv

-
last mohicans
#3371 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Jel otišla zuta ubleha
- luckylaka
#3372 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
last mohicans wrote:Jel otišla zuta ubleha
-
last mohicans
#3373 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Vjeruj, imao sam ideju da svaki dan pisem isti post.
Robi, ODLAZI!
Vidis da je sve zadovoljno, bruka se zaboravila, novinari utihnuli, drustvo u totalno letargiji i apatiji. Rekoh da ja kao pojedinac nesta pokusam. Eto i Robijaši su veceras imali neke parole i poruke za savez.
Robi, ODLAZI!
Vidis da je sve zadovoljno, bruka se zaboravila, novinari utihnuli, drustvo u totalno letargiji i apatiji. Rekoh da ja kao pojedinac nesta pokusam. Eto i Robijaši su veceras imali neke parole i poruke za savez.
- luckylaka
#3374 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Mozes ti pisati svaki sat to vode ne pije.Ameri jedva stali u kraj al kaponeu da sacica navijaca stane u kraj begicu i kovacevicu.Nemoguca misija.last mohicans wrote:Vjeruj, imao sam ideju da svaki dan pisem isti post.
Robi, ODLAZI!
- Edin H.
#3375 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH
Eki sto im je vatra sto ih Begic nije guzovace vodio na Svjetsko prvenstvoluckylaka wrote:Mozes ti pisati svaki sat to vode ne pije.Ameri jedva stali u kraj al kaponeu da sacica navijaca stane u kraj begicu i kovacevicu.Nemoguca misija.last mohicans wrote:Vjeruj, imao sam ideju da svaki dan pisem isti post.
Robi, ODLAZI!