Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
decembar2017

#3351 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by decembar2017 »

Hafis wrote:
decembar2017 wrote:
Hafis wrote:Stvarno jedna od glupljih tema.
Pa zar stvarno postoje ljudi kojima smeta gradnja jednog mosta koji biće svima biti od koristi - i Neumu i Hrvatskoj pogotovo.
I u to sve udrobiti nekakva prava o nekakvom koridoru za nekakvu luku i flotu koja ne postoji, niti će postojati.
Ne znam otkuda više energija i volja za tim patronatstvom i guranjem nosa gdje treba i ne treba... ovako je počelo i sa Srbima u bivšoj Jugi...jebeni de-javu na trenutke. Opustite se, neće nitko more odnijeti.
stvarno jedan od glupljih postova.

zar stvarno postoje ljudi kojima trazenje definisanja granica i regulisanje prava koje ima jedna suverena i nezavisna zemlja smeta i to nazivaju "guranjem nosa gdje ne treba " ?

Ne znam vise odakle vise ta energija opravdavanja kvislinske politike na stranackom a vidim i na licnom nivou gdje se uvijek i samo brani druga na stetu svoje drzave ???
Otkud bolan tebe i države. Kakve veze ima neregulirana granica s mostom. Pa niti jedna država iz bivše Juge nije riješila granice, niti će za još 50 godina.
I sad ti stao prosipati šuplje o državnim interesima...
Ako se most pravi tamo gdje je neregulisana granica i gdje nije regulisano pravo na slobodan pristup moru onda i te kako ima. Samo sto za kvislinge iz bosne i UZP-ovce iz zagreba pravo izgleda ne vazi vec samo kopiranje srba iz 1990 kada su mislili da mogu sve samo arogancijom i sovinizmom da rijese.
decembar2017

#3352 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by decembar2017 »

Hafis wrote:
SaraFina wrote: Pa hvala bogu. Što bi sad trebalo? Pitati barbe iz Vogošće što ćemo dalje s Neumom?
A " konstutivnost " naroda ? Ili to vazi samo kada manjina od 13 % trazi 33 % vlasti i uticaja ? Ili ako treba da prihvatimo da je neum hrvatsko jer su katolici vecina u tom gradu onda bi trebali da prihvatimo da je Federacija isto tako bosnjacka....
Hafis

#3353 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Kako ti nije neugodno kao starijem liku tako hladnokrvno prelaziti preko istine?
S kim i gdje se tu HVO borio? Kako možete hladnokrvno opišavati teritorije i nazivati ih hrvatskim (koje HVO zadržao) A nikad nisu bile predmet spora ni izmedju vas i Srba, a ni izmedju vas o Bošnjaka?
Dakle gdje i što je to silni HVO odbranio i od koga????Pa tebi daje pravo i tebi sličnim da to smatrate svojim odbranjenim teritorijem?
U tebe je sve crno-bijelo.
Gdje sam ja rekao da je nešto ''hrvatsko''. Ili da je nešto ''obranjeno''. Koliko znam to si ti napisala i sad to razvlačiš kao da su to moje riječi. Ne znam tko ti brani da odeš u Neum i kupiš nekretninu u njemu.... dođi, doseli se, razmnoži se i zovi ga kako hoćeš.
Ne vidim u čemu je problem.
Druga je stvar što nekakva politička filozofija smatra Neum i druge prostore ''privremeno okupiranim teritorijem'' koji će povoljnim demografskim procesima kad-tad biti vraćeni bošnjačkoj matici i bla bla bla.
Ne mogu ti tu ništa pomoći oko toga
General War

#3354 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Hafis wrote:Stvarno jedna od glupljih tema.
Pa zar stvarno postoje ljudi kojima smeta gradnja jednog mosta koji biće svima biti od koristi - i Neumu i Hrvatskoj pogotovo.
I u to sve udrobiti nekakva prava o nekakvom koridoru za nekakvu luku i flotu koja ne postoji, niti će postojati.
Ne znam otkuda više energija i volja za tim patronatstvom i guranjem nosa gdje treba i ne treba... ovako je počelo i sa Srbima u bivšoj Jugi...jebeni de-javu na trenutke. Opustite se, neće nitko more odnijeti.
Sjooo,

Image

de ba promjeni plocu...idi loguj se pod @bisao, bolji je cirkus. :D
SaraFina

#3355 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:
Kako ti nije neugodno kao starijem liku tako hladnokrvno prelaziti preko istine?
S kim i gdje se tu HVO borio? Kako možete hladnokrvno opišavati teritorije i nazivati ih hrvatskim (koje HVO zadržao) A nikad nisu bile predmet spora ni izmedju vas i Srba, a ni izmedju vas o Bošnjaka?
Dakle gdje i što je to silni HVO odbranio i od koga????Pa tebi daje pravo i tebi sličnim da to smatrate svojim odbranjenim teritorijem?
U tebe je sve crno-bijelo.
Gdje sam ja rekao da je nešto ''hrvatsko''. Ili da je nešto ''obranjeno''. Koliko znam to si ti napisala i sad to razvlačiš kao da su to moje riječi. Ne znam tko ti brani da odeš u Neum i kupiš nekretninu u njemu.... dođi, doseli se, razmnoži se i zovi ga kako hoćeš.
Ne vidim u čemu je problem.
Druga je stvar što nekakva politička filozofija smatra Neum i druge prostore ''privremeno okupiranim teritorijem'' koji će povoljnim demografskim procesima kad-tad biti vraćeni bošnjačkoj matici i bla bla bla.
Ne mogu ti tu ništa pomoći oko toga

Sad maloprije Labud, dečko i ti raspravljate o "odbranjenim" HR teritorijama. Jesi senilan? Da kvotam post? Pa rekoh ajde ekstra tema u postocima gdje ste to i što odbranili a Posavina pusta osta uz samu HR granicu.
Hafis

#3356 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

decembar2017 wrote: Ako se most pravi tamo gdje je neregulisana granica i gdje nije regulisano pravo na slobodan pristup moru onda i te kako ima.
Aha. Ako je tako onda će most kad tad biti uklonjen i čekat će se idućih stotinjak godina dok se granice ne reguliraju i pronađe modus pristupa BiH slobodnom moru. Ne vidim drugačijeg rješenja.
Samo sto za kvislinge iz bosne i UZP-ovce iz zagreba pravo izgleda ne vazi vec samo kopiranje srba iz 1990 kada su mislili da mogu sve samo arogancijom i sovinizmom da rijese.
Ovo je već beletristika...ja bih ovo svrstao u ekspresionizam. To ti je narodnim govorom rečeno kada iznosiš emocije koje prožimaju isključivo tebe i tako oblikuješ svoje viđenje svijeta. Samo, te su emocije uglavnom pesimistične i katastrofične, je je sami pravac nastao nakon I. svjetskog rata, a znaš i sam koja je to klaonica bila.
SaraFina

#3357 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Black swan wrote:naša zemlja je BH zemlja

most se gradi na zemlji RH

i to je to

katolička manjina će i dalje biti konstitutivna možete zbrajati dokle hoćete i hrvati se na teritoriju koji je držao HVO nikad neće stidjeti šahovnice i hrvatskog imena to je stvarnost

Evo posta Hafisaga. Pa hajde eto gdje i dokle su bojovnici odbranili procentualno zapišanu HR teritoriju. Otvorite temu. Ako vas nije stid kolektivno.
General War

#3358 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Hafis wrote: Aha. Ako je tako onda će most kad tad biti uklonjen i čekat će se idućih stotinjak godina dok se granice ne reguliraju i pronađe modus pristupa BiH slobodnom moru. Ne vidim drugačijeg rješenja.
Ko kaze da ce se napravit most...jesu li Kinezi zaboli haš? :D
Last edited by General War on 17/08/2018 13:38, edited 1 time in total.
Hafis

#3359 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Sad maloprije Labud, dečko i ti raspravljate o "odbranjenim" HR teritorijama. Jesi senilan? Da kvotam post? Pa rekoh ajde ekstra tema u postocima gdje ste to i što odbranili a Posavina pusta osta uz samu HR granicu.
Zamijenula si me s nekim. Kad bona?
Matere mi pukla si na mene...svugdje me vidiš :lol:
SaraFina

#3360 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Eto ti kvotan labudanov upis. Nisi ga ni demantirao. Ako nisi raspravljao.
Jbte, prestani s tim glupostima o zaljubljivanju, Mama mi je vjerovatno desetak god mladja od tebe.
Maraschino

#3361 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

General War wrote:
Hafis wrote: Aha. Ako je tako onda će most kad tad biti uklonjen i čekat će se idućih stotinjak godina dok se granice ne reguliraju i pronađe modus pristupa BiH slobodnom moru. Ne vidim drugačijeg rješenja.
Ko kaze da ce se napravit most...jesu li Kinezi zaboli haš? :D
Cuj haš, deset godina tamo masine rove pristupne puteve a ti Kinezi i haš.
Hafis

#3362 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

SaraFina wrote:
Hafis wrote:
SaraFina wrote:

Eto ti kvotan labudanov upis. Nisi ga ni demantirao. Ako nisi raspravljao.
Jbte, prestani s tim glupostima o zaljubljivanju, Mama mi je vjerovatno desetak god mladja od tebe.
Sad maloprije Labud, dečko i ti raspravljate o "odbranjenim" HR teritorijama. Jesi senilan?
Ipak si me ''vidjela'' na toj temi, a nemam pojma o čemu je riječ....nigdje veze.
Sjećaš se kad sam ti fino rekao da možemo raspravljati na forumu, ali da nema zaljubljivanja. Al jebat, mahnito žensko, džaba mu govoriti, nema ti u njih cile-mile, već odmah u ofanzivu. Al stvarno mi je žao, trenutno su kapaciteti popunjeni, al ti nemoj odustajati...tko zna što sutra nosi.
I molim te, tu stariju gospođu ne moraš gurati u ovu relaciju :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3363 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

udriii ga sarooooo

Image
Hafis

#3364 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

pici wrote:udriii ga sarooooo

Image
Pici, ti si stari veteran, tako reći nosilac spomenice u ovoj disciplini. Još fino žensku kažem da nema zaljubljivanja i džaba.
Navalilo k'o mutav na telefon: Ili Hafis ili hladna Miljacka :D
SaraFina

#3365 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

pici wrote:udriii ga sarooooo

Image
Imam Respekt prema njegovim poznim godinama :( a nije ni zanimljivo kad to uzmem u obzir:
Isto kao da " gazim mrtvog konja ".

:izet:
decembar2017

#3366 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by decembar2017 »

Hafis wrote:
decembar2017 wrote: Ako se most pravi tamo gdje je neregulisana granica i gdje nije regulisano pravo na slobodan pristup moru onda i te kako ima.
Aha. Ako je tako onda će most kad tad biti uklonjen i čekat će se idućih stotinjak godina dok se granice ne reguliraju i pronađe modus pristupa BiH slobodnom moru. Ne vidim drugačijeg rješenja.
Samo sto za kvislinge iz bosne i UZP-ovce iz zagreba pravo izgleda ne vazi vec samo kopiranje srba iz 1990 kada su mislili da mogu sve samo arogancijom i sovinizmom da rijese.
Ovo je već beletristika...ja bih ovo svrstao u ekspresionizam. To ti je narodnim govorom rečeno kada iznosiš emocije koje prožimaju isključivo tebe i tako oblikuješ svoje viđenje svijeta. Samo, te su emocije uglavnom pesimistične i katastrofične, je je sami pravac nastao nakon I. svjetskog rata, a znaš i sam koja je to klaonica bila.

znaci lakse je napraviti i srusiti most nego potvrditi sporazum koji je otac svih rvata vec napravio i tako ozvaniciti slobodan pristup moru Bosni i Hercegovini ???

Pristup moru koji nikako ne ugrozava rvacku, koji nikako ne kosta rvacku, kojim rvacka nista ne gubi ali to se izbjegava i ne samo to vec se takvo ponasanje brani od lokalnih kvislinga a pozivaju se na "konstutivnost " i " kako je Bosna i njihova drzava " ???

Licemjerno, sovinisticki, arogantno pa slobodno nastavite kopirati saveznike.
General War

#3367 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Maraschino wrote:
Dze ba?
Maraschino

#3368 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

General War wrote:
Maraschino wrote:
Dze ba?
Na Peljescu. Prave kosmodrom Kinezima.

Mozda Kineza nece ni biti ali ce most napredovati. Telepatija je cudo.
General War

#3369 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Maraschino wrote:
General War wrote:
Maraschino wrote:
Dze ba?
Na Peljescu. Prave kosmodrom Kinezima.

Mozda Kineza nece ni biti ali ce most napredovati. Telepatija je cudo.
Nek prave, na susjednoj i prijateljskoj zemlji...ali jos nema nijednog direka bosanskim teritorijalnim vodama :D
exliberal-ex

#3370 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

Kad kinezi treba da pocnu da rade, jel datum utvrdjen, pare prebacene ?

Koji su jos granicni djelovi ostali nerazjesnjeni sa Hrvatskom?
LBVIEW

#3371 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote:Kad kinezi treba da pocnu da rade, jel datum utvrdjen, pare prebacene ?

Ima i Kostajnica, pitam se kako ce se u tom slucaju ponasati srpski clan Predsednistva. :D
Uz to, odlagaliste nukleranog otpada je planirano tik uz granicu s BiH. :oops:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3372 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Bobi »

Ne znam, evo ko je bio dole ili je bolje upućen, jel i jedno plovilo moze ili ne moze i da li se desava da prelazi pomorsku granicu BiH sa RH ?
General War

#3373 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by General War »

Bobi wrote:Ne znam, evo ko je bio dole ili je bolje upućen, jel i jedno plovilo moze ili ne moze i da li se desava da prelazi pomorsku granicu BiH sa RH ?
Nije utvrdjena granica na moru...a niti je kopnena ratificirana.
exliberal-ex

#3374 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

Bobi wrote:Ne znam, evo ko je bio dole ili je bolje upućen, jel i jedno plovilo moze ili ne moze i da li se desava da prelazi pomorsku granicu BiH sa RH ?
Vidis nevidjoh da iko o tome prica, sutra recimo da me pogode neke pare pa kupim sebi jahtu i kazem ja idem za Neum, kreccem iz Italije...koja je medjunarodna ruta prema Neumu, dali je ta ruta pod hrvatskom ingerencijom ( dali me moze zaustavit recimo i trazit dokumente) ili se samo prijavis da ides prema Neumu i onda te oni puste...?
exliberal-ex

#3375 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
exliberal-ex wrote:Kad kinezi treba da pocnu da rade, jel datum utvrdjen, pare prebacene ?

Ima i Kostajnica, pitam se kako ce se u tom slucaju ponasati srpski clan Predsednistva. :D
Uz to, odlagaliste nukleranog otpada je planirano tik uz granicu s BiH. :oops:
Ispravi me ako grijesim ali mi se cini da je u Kostajnici Hrvatska usla na teritoriju Bosne, meni se cinilo da su spominjali i Brod i tu lokaciju
To niko i ne spominje

a o nuklearnom otpadu...ma tu se nemoze pricat sa Hrvatskom...samo EU
Post Reply