Ko treba dat punomoc ? Ne kontam .and wrote:najsmješnija činjenica je da je neko spomenut u presudi koju negira i sad bi još trebao punomoć datiKENJAC wrote:Najsmjesnija i najjadnija cinjenica u svemu ovome je ta sto SAD zabranjuju procesiranje svojih vojnika pred IKAKVIM stranim sudom !
Prije petnestak godina , Americki pilot za opkladu letio ispod ski lifta. Naravno konj zakaci sajle i ubije dvadeset ljudi . Desilo se u jednom Italijanskom zimskom centru. Mislite da je Italija mogla procesuirat nadobudnog ubicu ???
......sjo Omare dragi , sta ti rade od zanata ....
REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
KENJAC
#3351 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
dragan.s
#3352 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nema to veze koliki je rok. Može biti 15 dana ili 10 godina. Advokat je produžena ruka klijenta i ništa više.Sarajmen wrote:Rok je 10 godina.dragan.s wrote: kad pokreneš neki postupak pred sudom onda angažuješ advokata da ti napiše tužbu i da te eventualno zastupa na sudu. Da bi te mogao zastupati na sudu mora imati tvoju punomoć. Kad se taj proces završi (kao god) sud u presudi napiše da imaš pravo žalbe, u kom roku i kome.
Sad se zapitajte, smije li advokat bez tvog odobrenja pokrenuti postupak žalbe? Da li mu punomoć i dalje važi i ne mora klijenta pitati ništa već raditi po svome? Ja mislim da ne smije.
To je čitava suština ovog spora. Stranke pred MSP nisu pojedinici već države. Odluka da se ide u tužbu ili reviziju je prvenstveno politička (kao što je i odluka pojedinca da li će se žaliti na presudu lična), a advokati tu služe da daju stručnu pomoć i sastave tužbu ili žalbu.
- and
#3353 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
bitnije pitanje je ima li neko punomoć ili je li neko počinio genocid?dragan.s wrote:kad pokreneš neki postupak pred sudom onda angažuješ advokata da ti napiše tužbu i da te eventualno zastupa na sudu. Da bi te mogao zastupati na sudu mora imati tvoju punomoć. Kad se taj proces završi (kao god) sud u presudi napiše da imaš pravo žalbe, u kom roku i kome.Ripicipi wrote:
Ma meni vise nista u ovoj zemlji nije tesko za povjerovati.
Postavlja se pitanje, ako je Softic stvarno bivsi, a drugi nije imenovan, u kakvoj smo to zavrzlami.
Po mnogim izjavama prije svega stranaca, izgleda da je Bakir dosta toga radio na svoju ruku.
Sad se zapitajte, smije li advokat bez tvog odobrenja pokrenuti postupak žalbe? Da li mu punomoć i dalje važi i ne mora klijenta pitati ništa već raditi po svome? Ja mislim da ne smije.
To je čitava suština ovog spora. Stranke pred MSP nisu pojedinici već države. Odluka da se ide u tužbu ili reviziju je prvenstveno politička (kao što je i odluka pojedinca da li će se žaliti na presudu lična), a advokati tu služe da daju stručnu pomoć i sastave tužbu ili žalbu.
- and
#3354 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
klijent mu nije otkazao punomoć i tražio je od njega da preda zahtjevdragan.s wrote:Nema to veze koliki je rok. Može biti 15 dana ili 10 godina. Advokat je produžena ruka klijenta i ništa više.Sarajmen wrote:Rok je 10 godina.dragan.s wrote: kad pokreneš neki postupak pred sudom onda angažuješ advokata da ti napiše tužbu i da te eventualno zastupa na sudu. Da bi te mogao zastupati na sudu mora imati tvoju punomoć. Kad se taj proces završi (kao god) sud u presudi napiše da imaš pravo žalbe, u kom roku i kome.
-
dragan.s
#3355 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da bi se došlo do genocida mora se imati punomoć. Ni 1993-će proces nije mogao početi a da neko nije dobio punomoć.and wrote: bitnije pitanje je ima li neko punomoć ili je li neko počinio genocid?
-
dragan.s
#3356 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ko je klijent i gdje je odluka kojom je zatražio da podnese zahtijev?and wrote: klijent mu nije otkazao punomoć i tražio je od njega da preda zahtjev
- and
#3357 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
pa čitam varadijevu izjavu i kako skontah u isto vrijeme će se raspravljati da li je zahtjev validan i da li ima novih činjenica?dragan.s wrote:Da bi se došlo do genocida mora se imati punomoć. Ni 1993-će proces nije mogao početi a da neko nije dobio punomoć.and wrote: bitnije pitanje je ima li neko punomoć ili je li neko počinio genocid?
-
dragan.s
#3358 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zapravo jeste, jer je 2002-e imenovan drugi čovjek, ali nije u tome poenta. Onaj ko te angažuje mora ti dati nalog da uložiš žalbu. I na opštinskom sudu i na MSP. Nema razlike.Sarajmen wrote:Tačno, i ta punomoć nije nikada otkazana.dragan.s wrote:Da bi se došlo do genocida mora se imati punomoć. Ni 1993-će proces nije mogao početi a da neko nije dobio punomoć.and wrote: bitnije pitanje je ima li neko punomoć ili je li neko počinio genocid?
-
archi_a
#3359 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
U prijevodu Göring, Hess, Kalterbrunner, Streicher i kompanija su u Nirnbergu trebali dati odobrenje da im se sudi.
Đikanska logika.
Đikanska logika.
- Sara03
#3360 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Nejasna mi je tvoja prva rečenica?dragan.s wrote:Da bi se došlo do genocida mora se imati punomoć. Ni 1993-će proces nije mogao početi a da neko nije dobio punomoć.and wrote: bitnije pitanje je ima li neko punomoć ili je li neko počinio genocid?
I usput postoji i nešto u pravu što se zove "prešutno odobravanje", šutnja je znak odobravanja.
-
dragan.s
#3361 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da bi se došlo do presude o genocidu neko je morao dobiti punomoć da zastupa stranu koja tuži. Je li sad jasnije?Sara03 wrote:
Nejasna mi je tvoja prva rečenica?
I usput postoji i nešto u pravu što se zove "prešutno odobravanje", šutnja je znak odobravanja.
Šutnja u procesnim pitanjima nije stvar odobravanja. Advokat ne smije uložiti žalbu bez saglasnosti klijenta pošto je to aktivna radnja u postupku. Upitaj bilo kog pravnika, isto će ti reći.
Last edited by dragan.s on 25/02/2017 00:12, edited 1 time in total.
- bosan
#3362 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bake svakako za svog mandata nije nista pametno uradio a vala ni otac mu , al ako sad bude jos sta zabrljo u vezi ove revizije da ne bude prihvacena onda ovaj narod nije nista bolje ni zasluzio . A vec se poceo uvlaciti u guzice ovim krmcima , eto on ce napraviti prvi korak ka normalizaciji . 
- dogtag
#3364 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Poenta je da jedna strana u ovom sporu koja je sudskom presudom direktno odgovorna i kriva za genocid (RS odnosno njena vojska i policija) misle da imaju neko pravo kao entitet donositi odluke dali da a se ide u reviziju ili ne??? Pa šta je trebao Bakir pitat prvooptužene i presuđene da li ste za reviziju??? Mislim šta vam nije jasno??? Punomoć ima, i nije mu je niko osporio nijednom odlukom!!!dragan.s wrote:Da bi se došlo do presude o genocidu neko je morao dobiti punomoć da zastupa stranu koja tuži. Je li sad jasnije?Sara03 wrote:
Nejasna mi je tvoja prva rečenica?
Šutnja u procesnim pitanjima nije stvar odobravanja. Advokat ne smije uložiti žalbu bez saglasnosti klijenta. Upitaj bilo kog pravnika, isto će ti reći.
-
dragan.s
#3365 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Morali su dati odobrenje svojim advokatima da ih zastupaju. Koliko znam niko od njih nije imao advokata po službenoj dužnosti, a i takvog mora odobriti klijent.archi_a wrote:U prijevodu Göring, Hess, Kalterbrunner, Streicher i kompanija su u Nirnbergu trebali dati odobrenje da im se sudi.
Đikanska logika.
- Sara03
#3366 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
dragan.s:
Zapravo jeste, jer je 2002-e imenovan drugi čovjek, ali nije u tome poenta. Onaj ko te angažuje mora ti dati nalog da uložiš žalbu. I na opštinskom sudu i na MSP. Nema razlike.
Žalba nije isto što i revizija. Sto puta rečeno.
Kao što ni OS i MSP nisu isto ... da li se to na OS spore države? Dakle pravila nisu, niti mogu biti ista.
Zapravo jeste, jer je 2002-e imenovan drugi čovjek, ali nije u tome poenta. Onaj ko te angažuje mora ti dati nalog da uložiš žalbu. I na opštinskom sudu i na MSP. Nema razlike.
Kao što ni OS i MSP nisu isto ... da li se to na OS spore države? Dakle pravila nisu, niti mogu biti ista.
-
dragan.s
#3367 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ta "jedna strana" kako je ti nazivaš je punopravni učesnik vlasti na nivou BiH. Možda ti se to ne dopada, ali to je tako. Nije BiH samo Bakir I. već je to Predsjedništvo.dogtag wrote: Poenta je da jedna strana u ovom sporu koja je sudskom presudom direktno odgovorna i kriva za genocid (RS odnosno njena vojska i policija) misle da imaju neko pravo kao entitet donositi odluke dali da a se ide u reviziju ili ne??? Pa šta je trebao Bakir pitat prvooptužene i presuđene da li ste za reviziju??? Mislim šta vam nije jasno??? Punomoć ima, i nije mu je niko osporio nijednom odlukom!!!
-
dragan.s
#3368 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Žalba je redovni pravni lijek, a revizija vanredni. Sve ostalo je isto.Sara03 wrote:dragan.s:]
Razlika OS i MSP je u tome da se na OS sude pravna i fizička lica, a na MSP države. Sve ostale osnovne pravne postavke su iste.
- dogtag
#3369 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Vi sjedite tu jer ste napravili ovaj isti genocid i kad to priznate i uvedete to u nastavne udžbenike bićete ravnopravni u ovom procesu! Šta bi vi to odlučivali, da žrvtve koje ste pobacali u masovne grobnice nemaju pravo na pravično suđenje! Nemoj se zanositi da će te o tome vi odlučivati i da će vas iko išta pitati, kao što i vi ne pitate nikoga za bilo šta u rsdragan.s wrote:Ta "jedna strana" kako je ti nazivaš je punopravni učesnik vlasti na nivou BiH. Možda ti se to ne dopada, ali to je tako. Nije BiH samo Bakir I. već je to Predsjedništvo.dogtag wrote: Poenta je da jedna strana u ovom sporu koja je sudskom presudom direktno odgovorna i kriva za genocid (RS odnosno njena vojska i policija) misle da imaju neko pravo kao entitet donositi odluke dali da a se ide u reviziju ili ne??? Pa šta je trebao Bakir pitat prvooptužene i presuđene da li ste za reviziju??? Mislim šta vam nije jasno??? Punomoć ima, i nije mu je niko osporio nijednom odlukom!!!
- bosan
#3370 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa sta su Bosnjaci trebali uraditi ? Pitati Srbe i Hrvate jesu li za reviziju ? Srbi nece protiv sebe , Hrvati vode u BiH jednu totalno supacku politiku i sta trebali smo dati na glasanje . Pa bolan mi smo zrtve nisu oni , boli ih kita koliko nas je izginulo , najvise bu voljeli da smo svi do poslednjeg glavu izgubili . To im je i bio plan .dragan.s wrote:Morali su dati odobrenje svojim advokatima da ih zastupaju. Koliko znam niko od njih nije imao advokata po službenoj dužnosti, a i takvog mora odobriti klijent.archi_a wrote:U prijevodu Göring, Hess, Kalterbrunner, Streicher i kompanija su u Nirnbergu trebali dati odobrenje da im se sudi.
Đikanska logika.
- Hajvan
#3371 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ma jebo reviziju, jebo i komsije, jebo i susjede,jebo i pravdu
samo hladno jelo pripremiti
kad-tad
samo hladno jelo pripremiti
kad-tad
-
archi_a
#3372 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Da trebali su dobiti i po čaj i keksić, jer ipak to je demokratija, jel tako?dragan.s wrote:Morali su dati odobrenje svojim advokatima da ih zastupaju. Koliko znam niko od njih nije imao advokata po službenoj dužnosti, a i takvog mora odobriti klijent.archi_a wrote:U prijevodu Göring, Hess, Kalterbrunner, Streicher i kompanija su u Nirnbergu trebali dati odobrenje da im se sudi.
Đikanska logika.
Na stranu sad što su pobijene stotine hiljada nevinih.
E u tome i jeste caka Dragane. To je meni nevjerovatno, hiljade mrtvih, silovanih, protjeranih. Tolike presude. Kompletan politički vrh procesuiran, zatvoren, služi kazne. Svi su vam prvaci presuđeni zločinci, presuđen genocid u Srebrenici, ali ne. Hajmo se ti i ja igrati riječima, ganjat procedure, tražit rupu u zakonu. Pravit se pametan.
Imaš li trunku morala, imaš li dušu, imaš li svoju djecu? Jel te strah Boga? Tako ostati hladan, bez ikakvog osjećaja?!? Nevjerovatni ste. Posebna je to genetika.
-
dragan.s
#3373 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pročitaj Ustav BiH pa vidi ko se za šta pita u ovoj državi. Sviđalo se to tebi ili ne to je tako.dogtag wrote: Vi sjedite tu jer ste napravili ovaj isti genocid i kad to priznate i uvedete to u nastavne udžbenike bićete ravnopravni u ovom procesu! Šta bi vi to odlučivali, da žrvtve koje ste pobacali u masovne grobnice nemaju pravo na pravično suđenje! Nemoj se zanositi da će te o tome vi odlučivati i da će vas iko išta pitati, kao što i vi ne pitate nikoga za bilo šta u rs
- Sara03
#3374 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Pa kako onda redovni i vanredni pravni lijek mogu biti isto?dragan.s wrote:Žalba je redovni pravni lijek, a revizija vanredni. Sve ostalo je isto.Sara03 wrote:dragan.s:]
Razlika OS i MSP je u tome da se na OS sude pravna i fizička lica, a na MSP države. Sve ostale osnovne pravne postavke su iste.
Ljudi su sto puta rekli da ovo nije žalba. Očigledno da postoje određene procesne razlike.
- and
#3375 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
jel taj učesnik priznao presudu?dragan.s wrote:Ta "jedna strana" kako je ti nazivaš je punopravni učesnik vlasti na nivou BiH. Možda ti se to ne dopada, ali to je tako. Nije BiH samo Bakir I. već je to Predsjedništvo.dogtag wrote: Poenta je da jedna strana u ovom sporu koja je sudskom presudom direktno odgovorna i kriva za genocid (RS odnosno njena vojska i policija) misle da imaju neko pravo kao entitet donositi odluke dali da a se ide u reviziju ili ne??? Pa šta je trebao Bakir pitat prvooptužene i presuđene da li ste za reviziju??? Mislim šta vam nije jasno??? Punomoć ima, i nije mu je niko osporio nijednom odlukom!!!
kakva je situacija na entitetskom nivou.pitaju li se šta bošnjaci?