Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Matzan

#3351 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Hakiz wrote:Prekjuče, OBI. Grupa njih 6 ili 7. Razni uzrasti, vjerovatno porodica. Prolaze odjelom opreme za kupatila. I kada su prolazili pored onih gumenih prostirki za kupatila, namotanih na horizontalne šipke, klinac iz grupe, uzrasta 12-14 godina, i ne pogledavši šta radi, iz čiste dosade, rukom okrenu jednu od prostirki. Prostirka se potpuno odmota na pod.

Hajde da je gledao prostirku pa mu se odmotala. Ali ne, samo prolazio pored, kratak pokret rukom i odmota. Ni osvrnuo se nije, barem da je pokazao da je to uradio iz obijesti ili zadovoljstva, bilo šta. Ne, nikakave emocije, uradio je to "onako".

A danas pored Željeznice naši naredali boksove za prodaju điđa, šatore podigli. Valjda da im barem malo pokušaju priuštiti beduinski ili bazarski ugođaj, da se jadni osjećaju kao kod kuće.

Strašno!
muhafuca

#3352 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by muhafuca »

animals wrote:Pokusavate biti sarkasticni, ali ne ide..
turizam nema religije niti boje koze..
ova SDA je srozala sve, pa i turizam..ako je turizam, onda je turizam..
ne da mi se vise..
otidji malo ... il evo jos bolje (lakse ti je) - nadji nekog ko je kao tursticki vodic obisao par ovih poznatijih destinacija.

Pa nek ti kaze sta prosjecan Spanac misli o Svabi i Britancu (najvise im turizma donose) kao turisti

sta prosjecan Italijan misli o Svabi (najvise im turizma donose) kao turisti

sta prosjecan Grk ili Kipranin misli o Britancu (najvise im turizma donose) kao turisti

Ili Francuz o Amerikancima itd

Poenta je da ti ovde kad vidis zapadnjaka kao turistu to je uglavnom neki specijalni tip koji voli ici u zemlje u koje se obicno iz njegove zemlje ne ide i "otkrivati ih" - to su oni sto se zovu avanturisti i uglavnom su kulturniji i finiji (bilo da su studenti ili stariji)

Takvi ga obicno ni ne lome (sitno nesto para potrose) jer nije njima to ni poenta.

A kad bi nekim cudom uspio privuci masovan turizam iz spomenutih zemalja i dobio ove regularne turiste - brzo bi ti se zgadili i nebi imao nista bolje misljenje o njima nego sto imas o Arapima.

Turista - regularni ovaj sto ide da ga izlomi 10 do 15 dana - je stoka iz bilo koje zemlje da je.

Tako da ko god dosao dobro dosao - samo nek kes donese ako cemo o turizmu pricat.

Ne vole ni nas u Makarskoj - ipak ti ne odbiju kes kad im dodjes ni u apartmanu ni u kafani.
HAVANA

#3353 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Matzan wrote:
Hakiz wrote:Prekjuče, OBI. Grupa njih 6 ili 7. Razni uzrasti, vjerovatno porodica. Prolaze odjelom opreme za kupatila. I kada su prolazili pored onih gumenih prostirki za kupatila, namotanih na horizontalne šipke, klinac iz grupe, uzrasta 12-14 godina, i ne pogledavši šta radi, iz čiste dosade, rukom okrenu jednu od prostirki. Prostirka se potpuno odmota na pod.

Hajde da je gledao prostirku pa mu se odmotala. Ali ne, samo prolazio pored, kratak pokret rukom i odmota. Ni osvrnuo se nije, barem da je pokazao da je to uradio iz obijesti ili zadovoljstva, bilo šta. Ne, nikakave emocije, uradio je to "onako".

A danas pored Željeznice naši naredali boksove za prodaju điđa, šatore podigli. Valjda da im barem malo pokušaju priuštiti beduinski ili bazarski ugođaj, da se jadni osjećaju kao kod kuće.

Strašno!
Jel strasno da se na bazenu u avazu kobila kupa obucena a hairlija seta u cipelama pored bazena?A ja dok do svlacionice prodjem navucem one kese na cipele.Kucni red i pravila higijene.Da u holu hotela prepolove lubenicu i na lijevoj strani muski,na desnoj zene...kasikom kusaju iz sredine lubenice.U holu hotela!Da se mali popisa na recepciji a mamlaz onaj u nakim bijelim haljinama sjedi podignutih nogu,da mu jaja gledam.Da radnik agencije odveze vozilom na boracko grupu,nazove gazdu i kaze da ce ih ostaviti i da ih nece vratiti nazad.Daj mi otkaz.Ja ih necu vratiti.Mater svoju nek ponizava.I ostavio ih i otiso. :lol: Uzasno su bahati i bezobrazni.Al ko im jebe mater,gulite ih koliko god mozete.Nece dugo.
Fudo Bosna

#3354 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

HAVANA wrote:
Matzan wrote:

Strašno!
Jel strasno da se na bazenu u avazu kobila kupa obucena a hairlija seta u cipelama pored bazena?A ja dok do svlacionice prodjem navucem one kese na cipele.Kucni red i pravila higijene.Da u holu hotela prepolove lubenicu i na lijevoj strani muski,na desnoj zene...kasikom kusaju iz sredine lubenice.U holu hotela!Da se mali popisa na recepciji a mamlaz onaj u nakim bijelim haljinama sjedi podignutih nogu,da mu jaja gledam.Da radnik agencije odveze vozilom na boracko grupu,nazove gazdu i kaze da ce ih ostaviti i da ih nece vratiti nazad.Daj mi otkaz.Ja ih necu vratiti.Mater svoju nek ponizava.I ostavio ih i otiso. :lol: Uzasno su bahati i bezobrazni.Al ko im jebe mater,gulite ih koliko god mozete.Nece dugo.
Bez potrebe koristis neke uvredljive termine, contra onoj strani forumasa, koja sve druge ucesnike u diskusiji "zaglupljuje" , svojim neukusnim, kvazisarkasticnim komentarima, ili ovi treci koji nastoje oblatiti svih oko 1,8 milijardi muslimana, ili svih oko 400 miliona Arapa...

Vecina ovoga sto pisete , nema blage veze sa islamom, a ni neke veze sa Arapima kao nacijom, Arapa je na stotine miliona, i npr. daleko je kulturniji jedan Palestinac ili obrazovan Sirijac, od bahatog, zahvaljujuci bogastvu nafte bogatog Kuwajcanina ili slicniih zaljevskih Arapa, nastranu sto u Arapskom svijetu imas najmanje 10-15 posto nemuslimana, krscana i slicno, shodno tome nije ni svaki arapski turista , musliman...

Kad kazem, veze sa islamom, pa nema razloga da se , kroz ofirno "prozivanje" Arapa ovdje , blati vjera velikog broja forumasa? Kazes," u bazenu se, kob... kupa obucena.." Zasto , na koji nacin "obucena" i slicno?

U familiji imam dosta zena koje nose hidzab, to je vjeruj mi, neuporedivo sa nacinom nosenja hidzaba nekih Arapki/turistkinja, kod Bosanki su , izuzetno moderno srocene boje, vecina njih, zena/djevojaka , bilo da su studentkinje ili starije, visokoobrazovane su zene, kulturne , i vidi da, neke se i iz moje familije ili poznanice, kupaju u burkiniju ,ali veoma modno ukusno skrojen, predivna pastelna plava, zelena ili neka druga boja, slicno nekoj vrsti ronilackog odijela, znaci nidje veze, da se navuce crni nikab i onako, jos sa 30 tak kila viska, "ljosne" u bazen...

I ja i mnogi moji u familiji smo aktivni vjernici i moji poznanici, pa nam ne naumpada da klanjamo po livadama, sto nije zabranjeno, ali od islama je lijep edeb, (ponasanje/bonton), pa ako imam dzamiju cemu glumiti veceg "gaziju" i muslimana od npr. rah Gazihusrevbega ili Reisa, i klanjati po livadama, na ulici i slicno?
Evo je danas otvorena, hvala Bogu, nova novcata dzamija na Ilidzi, jesam li "veliki musliman" ako pored iste, obavljam molitvu /namaz, na livadi, i time pravim cirkus i od sebe i blatim druge vjernike?
Toga sam, narocito kod Arapa prowehabijske orijentacije , iskljucivo ovih zalivskih Arapa, sretao i na putovanjima izvan BIH. Zalosna je/ruzna, scena kada se Arap ubijedjuje sa turskim policajcem na aerodromu u Istanbulu, koji ga upozorava da ne moze klanjati nasred aule, na kraju ja prilazim tom ogranicenom beduinu i objasnjavam , doduse na losem engleskom, da je to nekulturno jer isti aerodrom posjeduje manju dzamiju/mesdzid, abdesthanu, a sve uredno i cisto, "za polizati", cemu praviti " cirkus" i izmisljati, "toplu vodu"?
Znaci, nije problem, islam, nije problem nacija Arapska, vec bahati beduinski mentalitet...

Do nas je kao domacina, ne treba se, zarad lake zarade ne skretati paznja tim turistima, sta je ovdje kulturno i prihvatljivo a sta ne, pa Boga mi, zasto ne ponekad, pomalo onim bahatim, kada javno jedu, bacaju smece , prljaju i slicno, zasto ih ne sancionisati i opaliti novcano i po djepu?
Last edited by Fudo Bosna on 13/08/2017 02:41, edited 1 time in total.
Sanjarko

#3355 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Dajte ba ljudi. Profinjili ste se previse pa ste zaboravili kaki ste bili vi i vasi pretci do nedavno. U Londonu i Njujorku do prije stoljeca razne bande i koljaci harali, tako i po svijetu, Dzek Trbojsjeci harali itd. Film bande Njujorka vam opisuju kaki je Njujork bio prije, taki je i London bio, i Berlin, Amsterdam, Pariz itd. Profinjile vas elite zakonima polako i vas i pretke pa ste sad manje ko stoka, ko divljaci itd. da im ne kakite previse po imovini itd. A sad svi po Arapima, Crncima, Afrikancima lajete. Opasno ste i ovdje poceli ko u inostranstvu. Pa i pretci vasi su gora stoka, divjaci bili od ovih. To nije znalo za higijenu itd. do prije stoljeca i vise. Znaci samo malo zakona, edukacije itd. i ovi ce se profinjit ko i vi. Jbt pa u moje vrijeme su jedni drugima rascopavali glave bejzbolkama, kamenjem, itd. Prije mene sa sjekirama itd. A vi mi sad glumite neke finjake, gospodu. Dajte ba. Nego vas malo kultivisali pa ste vremenom postali kultivisaniji.
Last edited by Sanjarko on 13/08/2017 02:33, edited 1 time in total.
Pandakonda

#3356 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Pandakonda »

Ovdje svi gledaju Arape kroz prizmu para, a ne razumiju da se neke stvari ne mogu kupiti parama. Imam dosta prijatelja što drže apartmane po jadranu i 90% njih kaže da bi radije imali manje turista nego ovako privlačili svakakve ljude i onda kasnije popravljati štetu (britanci pogotovo). Jedna od tih stvari je tvoj narod i kultura, kao što je kolega rekao gore, arapi su tek prije 2 godine otkrili Bosnu i ovo je za sad samo ispitivanje terena, ali i u tako malo vremena njih se toliko nakupilo da su svuda po gradu i samo je pitanje kada će ih što više početi dolaziti i kada će biti u poziciji da mjenjaju naše norme, "pravila", način života itd. Gledam u Slogi prije par dana ove naše cure se vrte oko svakakvih arapa za piće ili dva dok se oni ponašaju ko da su oslobodili Sarajevo :-) a znam već ogroman broj cura koje su dobile svakakvih "ponuda" od gospode. Ovim tempom Sarajevo će postati sex turizam za arape isto kao što je skoro čitava istočna europa i neke azijske zemlje postale za zapadnjake.
Sanjarko

#3357 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Pa vrte se zenke oko svakog ko ima para. To je normalno u zena. Zene su po prirodi haman skoro sve sponzoruse. Eto bas ce kokuza neka zenit da ide sa njim zivjet u kokuznjak. Daj ba. Nek vam ne dolaze, pa da nemate para, ne mogu rec da to zelim ali kako pricate i zasluzili bi to. Da vam dolaze ovi narodi koji su ko i mi demografski krahirali. Da vam k-rac dolazi iko. Znate sta su stranci koji su dolazili ovdje mnogi govorili prljavo itd. Haman vam Arapi sve sj-bali, i uprljali itd. Sve vam bilo bajno prije Arapa itd. Haman Arapi i rat izazvali, fabrike u bescjene privatizirali i svu ekonomiju unistili, opljackali itd. i uhljebili se svi Arapi u administraciju itd. Daj ba.
sadie_forever

#3358 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sadie_forever »

Koja to nebi u zagrljaj jednom ovakvom,boli me briga sto je konzervativac i sto cu morati i njemu i materi mu pokorna biti :D

Image
Matzan

#3359 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

sadie_forever wrote:Koja to nebi u zagrljaj jednom ovakvom,boli me briga sto je konzervativac i sto cu morati i njemu i materi mu pokorna biti :D

Image

Još ako je talentovan ili nadaren ... :mrgreen:
sadie_forever

#3360 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sadie_forever »

Matzan wrote:
sadie_forever wrote:Koja to nebi u zagrljaj jednom ovakvom,boli me briga sto je konzervativac i sto cu morati i njemu i materi mu pokorna biti :D

Image

Ma..apolon
Fudo Bosna

#3361 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Vizionar 1985 wrote:Pa vrte se zenke oko svakog ko ima para. To je normalno u zena. Zene su po prirodi haman skoro sve sponzoruse. Eto bas ce kokuza neka zenit da ide sa njim zivjet u kokuznjak. Daj ba. Nek vam ne dolaze, pa da nemate para, ne mogu rec da to zelim ali kako pricate i zasluzili bi to. Da vam dolaze ovi narodi koji su ko i mi demografski krahirali. Da vam k-rac dolazi iko. Znate sta su stranci koji su dolazili ovdje mnogi govorili prljavo itd. Haman vam Arapi sve sj-bali, i uprljali itd. Sve vam bilo bajno prije Arapa itd. Haman Arapi i rat izazvali, fabrike u bescjene privatizirali i svu ekonomiju unistili, oplackali itd. i uhljebili se svi Arapi u administraciju itd. Daj ba.

Nisi proputovao Arapski svijet pa ne znas.

Turska je za vecinu tih zemalja Svica.

U Saudiji imas hotele, Seraton/Hilton, luksuz van taki, a on pored sobe prostro i jede?

Na nekoliko kilometara od tog hotela mala dzamijica, prljava i neuredna, wc nije ociscen, zadnjih, "50 god",
Saudijsko/Jordanska granica, imas, wc e nikad ne ociscene, slicno i u drugim bogatim zalivskim zemljama, to nema opravdanja, neislamski je, " cistoca je pola imana" itd...

I Malezijci su muslimani i Turci i Indonezani i Bosnjaci i jos na desetine nacija, pa ipak , imas neki red i kulturu, to se nicim ne moze pravdati !
Fudo Bosna

#3362 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

sadie_forever wrote:
Matzan wrote:

Image

Ma..apolon

Jos ako je "Apolon" kakav princ pa kada je lose volje, onako iz "zezancije", nogom malo suta poslugu, pa malo bicem, pa sluskinju nogama isuta ili sakama, imas na you tube na desetine tih klipova , da vidis kada ovi "Apoloni" po Saudijskim gradovima npr, licno gledao , (njihova murija u civilu), nogama suta, bukvalno suta, siromasne Arapske zene pod hidjabima, sirotinju , koja prodaje bizuteriju na hasurama na ulici, sav se insan "uzbudi"... :(
Last edited by Fudo Bosna on 13/08/2017 03:07, edited 2 times in total.
Sanjarko

#3363 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Fudo Bosna wrote:
Vizionar 1985 wrote:Pa vrte se zenke oko svakog ko ima para. To je normalno u zena. Zene su po prirodi haman skoro sve sponzoruse. Eto bas ce kokuza neka zenit da ide sa njim zivjet u kokuznjak. Daj ba. Nek vam ne dolaze, pa da nemate para, ne mogu rec da to zelim ali kako pricate i zasluzili bi to. Da vam dolaze ovi narodi koji su ko i mi demografski krahirali. Da vam k-rac dolazi iko. Znate sta su stranci koji su dolazili ovdje mnogi govorili prljavo itd. Haman vam Arapi sve sj-bali, i uprljali itd. Sve vam bilo bajno prije Arapa itd. Haman Arapi i rat izazvali, fabrike u bescjene privatizirali i svu ekonomiju unistili, oplackali itd. i uhljebili se svi Arapi u administraciju itd. Daj ba.

U Saudiji imas hotele, Seraton/Hilton, luksuz van taki, a on pored sobe prostro i jede?

Na nekoliko kilometara od tog hotela mala dzamijica, prljava i neuredna, wc nije ociscen, zadnjih, "50 god",
Saudijsko/Jordanska granica, imas, wc e nikad ne ociscene, slicno i u drugim bogatim zalivskim zemljama, to nema opravdanja, neislamski je, " cistoca je pola imana" itd...

I Malezijci su muslimani i Turci i Indonezani i Bosnjaci i jos na desetine nacija, pa ipak , imas neki red i kulturu, to se nicim ne moze pravdati !
Pa nisu svi Arapi taki, ko ni Crnci, Afrikanci, niste ni vi svi Bosanci, Bijelci itd. kulturni itd. Znaci treba ih kultivisati zakonima, edukacijom itd. ko i vas. Imaju postovi moji kaki ste bili svi donedavno. Dzek Trbosjeci vam harali, bande itd. A sad se pravite ko gospoda jbt. Do prije stoljece i vise ste i vi taki bili ako ne i gori, cak i do nedavno, tokom rata i Juge, pa i nakon rata. Jbt imate pamcenje gore od mene.
Fudo Bosna

#3364 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo Bosna wrote:

Pa nisu svi Arapi taki, ko ni Crnci, Afrikanci, niste ni vi svi Bosanci, Bijelci itd. kulturni itd. Znaci treba ih kultivisati zakonima, edukacijom itd. ko i vas. Imaju postovi moji kaki ste bili svi donedavno. Dzek Trbosjeci vam harali, bande itd. A sad se pravite ko gospoda jbt. Do prije stoljece i vise ste i vi taki bili ako ne i gori, cak i do nedavno, tokom rata i Juge, pa i nakon rata. Jbt imate pamcenje gore od mene.

U Sarajevu/Bosni nam Trbosjeci harali?
Nidje veze.
Bande? A sta mislis kakva je banda njihova princevska "svetost"? :D
Sanjarko

#3365 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Fudo Bosna wrote: U Sarajevu/Bosni nam Trbosjeci harali?
Nidje veze.
Jok nisu harale. Daj ba. Niko nije haro. Niste ni jbn Vc imali donedavno. Vecinom ste kakili itd. po sumama i poljskim vc-ima. Koji je to smrad bio, i nehigijena itd. Tukli jedni druge sjekirama, nozevima itd. Klali jedni druge, kako zivotinju ne bi klao itd. profinjili ste se, a zaboravili ste odakle poticete, ko su vam pretci bili, sve kokuzi, seljaci, nepismeni ljudi itd. Glumite gospodu, a donedavno ste i vi i vasi pretci isti bili ako ne i gori od ovih. Zato meni nekad dodze pa pomislim da treba citavo covjecanstvo da nestane, da zamre ko dinosaursi i razna druga bica. Jbt ja imam katastrofalno mozda pamcenje pa pamtim kaki smo svi i nasi pretci bili donedavno. A imate i filmova, serija itd. da vas podsjete kaki smo i mi i nasi pretci donedavno bili.
sadie_forever

#3366 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sadie_forever »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo Bosna wrote: U Sarajevu/Bosni nam Trbosjeci harali?
Nidje veze.
Jok nisu harale. Daj ba. Niko nije haro. Niste ni jbn Vc imali donedavno. Vecinom ste kakili itd. po sumama i poljskim vc-ima. Koji je to smrad bio, i nehigijena itd. Tukli ljudi jedni druge sjekirama, nozevima itd. Klali jedni druge, kako zivotinju ne bi klao itd. profinjili ste se, a zaboravili ste odakle poticete, ko su vam pretci bili, sve kokuzi, seljaci, nepismeni ljudi itd. Glumite gospodu, a donedavno ste i vi i vasi pretci isti bili ako ne i gori od ovih. Zato meni nekad dodze pa pomislim da treba citavo covjecanstvo da nestane, da zamre ko dinosaursi i razna druga bica. Jbt ja imam katastrofalno mozda pamcenje pa pamtim kaki smo svi i nasi pretci bili donedavno. A imate i filmova, serija itd. da vas podsjete kaki smo i mi i nasi pretci donedavno bili.
Prije rata majka prica da su zene hodale sa zdijelom vode,i svako se za sofrom koristio tom vodom da bi ruke prao,zadnji nagore prodje :D

tanjiri su bili za elitu,pita se jela iz tepsija ,grah iz famozne "case",kasike se mjesale kao francuski poljubci :D
sadie_forever

#3367 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sadie_forever »

Fudo Bosna wrote:
Jos ako je "Apolon" kakav princ pa kada je lose volje, onako iz "zezancije", nogom malo suta poslugu, pa malo bicem, pa sluskinju nogama isuta ili sakama, imas na you tube na desetine tih klipova , da vidis kada ovi "Apoloni" po Saudijskim gradovima npr, licno gledao , (njihova murija u civilu), nogama suta, bukvalno suta, siromasne Arapske zene pod hidjabima, sirotinju , koja prodaje bizuteriju na hasurama na ulici, sav se insan "uzbudi"... :(
Snimak je napravio neko sigurno sto je to svakodnevnica a nije jer se ibretio

zelim reci,to su izuzetci,ne vjerujem da su svi isti,to ti je kao da kazes hitler je nacista-svi njemci su
sadie_forever

#3368 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sadie_forever »

A da arapi znaju za kulturu govori cinjenica da su u Mekki po hotelima Bosnjaci najdrazi gosti,cijene oni nasu cistocu i bonton
Fudo Bosna

#3369 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

I sada u Bosni ponekad u tekijama, na otvaranju dzamija , vecim iftarima i slicno imas sofre i sta je u tome lose, prostre se sofra, jede se, poslije se sofra digne , jede se umjereno, djeca ne trce uokolo u ne bacaju sladolede, ne ostavlja se smece poslije vecere/iftara, nema sofri baska za princeve, proguglajte malo, gdje se zdere do iznemoglosti, a baska za bijedu otpaci , znaci neuporedivo sa zaljevskim beduinima ...
Fudo Bosna

#3370 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

sadie_forever wrote:
Fudo Bosna wrote:
Snimak je napravio neko sigurno sto je to svakodnevnica a nije jer se ibretio

zelim reci,to su izuzetci,ne vjerujem da su svi isti,to ti je kao da kazes hitler je nacista-svi njemci su

Nisu izuzeci, radnik se tretira kao rob a sluga, jos gore.
I naravno to nema veze sa islamom nego sa beduinskom zaostavstinom.

Volio bih da se " usrecis" pa ima radis kao sluga ili kao radnik, skontala bi sta pisem :D
Sanjarko

#3371 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

sadie_forever wrote:
Prije rata majka prica da su zene hodale sa zdijelom vode,i svako se za sofrom koristio tom vodom da bi ruke prao,zadnji nagore prodje :D

tanjiri su bili za elitu,pita se jela iz tepsija ,grah iz famozne "case",kasike se mjesale kao francuski poljubci :D
Ma ovi po Londonu, Njujorku itd. pricaju sj-base im Arapi, Pakiji itd. London, Njujork itd. a zaboravili da su donedavno oni i pretci im bili Dzek Trbosjeci, Bande Njujorske, Mafija razna, Troterovi, Huligani, Rokiji itd. s tim sto su se Troter i Roki profinjili kako je vrijeme prolazilo. Oni su elita bili naspram ovih iz doba Dzek Trbosjeka i Njujorskih bandi itd.
Last edited by Sanjarko on 13/08/2017 03:44, edited 1 time in total.
Sanjarko

#3372 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Ne kazem ja da su ovi kulturni itd. Ali kako su vas profinjili vremenom tako i njih mogu. Na isti nacin. Malo zakonom, malo edukacijom, malo pendrekom itd.
ST11

#3373 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ST11 »

Ako u Google ukucam "u Mekki po hotelima Bosnjaci najdrazi gosti" ili to ponovim na engleskom, nema potvrde tih rijeci, tako da me zanima, odakle ti podaci. Hvala.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#3374 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matijevic_Vlado »

ST11 wrote:Ako u Google ukucam "u Mekki po hotelima Bosnjaci najdrazi gosti" ili to ponovim na engleskom, nema potvrde tih rijeci, tako da me zanima, odakle ti podaci. Hvala.
Jesil probao na arapskom? Mislim da se zena zajebavala
insomnia78

#3375 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

:lol:
Locked