Sirija vol. 2

Locked
Mlohavi

#3351 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Em2r wrote:
Znaci trebam vjerovati onome sto ti pises a ne onome sto vidim.

Nema problema. Kako ti kazes.
Puno prije samog registrovanja na forum sam razvrstao aktivne forumase na ovoj temi i prema mojoj subjektivnoj klasifikaciji spadas u grupu za koju me najiskrenije bas zaboli sta ce da vjeruje.

Malo ontopickarenja, kod Azaza Kurdi nekoliko km od turske granice, nekO ispred njih bombardovao Ahrar al Sham, da se kladimo ko je bio??
Last edited by Mlohavi on 27/11/2015 18:25, edited 2 times in total.
husein_kapetan

#3352 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

emmir1 wrote:
husein_kapetan wrote:Kako vidim.. ipak se lagano konkretizuje ona Putinova prijetnja cirka " tragicnih konzekvencija" povodom turskog obaranja ruskog zrakoplova.. naime..
-jucer valjda neka delegacija turskih biznismena (50) u Krasnodarsku pritvorena..oficijelno jer su slagali prilikom ulaska u Rusiju o motivima ulaska... kao.. upisali da su turisti..
- zaustavljen kanal vojno-komunikacijske veze od strane rusa i kao direktna konzekvencija toga turska bila prinudjena obustaviti svoja "anti isil" dejstva pri koaliciji.. (s-400??)
- interskambio komercijalni izmedju ove dvije zemlje od oko 31 milijardi dolara doveden visestruko u pitanje..
-projekt southstream vrijedan 20 milijardi dolara.. zaustavljen..
- godisnji turski surplus od oko 4 milijarde dolara naime turizma..od strane rusa.. doveden u pitanje..
-15 % turskog izvoza prema rusiji blokirano jer " ne ispunjava sanitarne norme"
- Erdogan ogorcen i izfrustriran zbog ruskog "divljanja" po polozajima turkmena.. in primis.. a i zbog fakta da im ni na koji nacin (kao dosad) pomoci ne moze.. nominiran i i onaj napad na "humanitarni konvoj" u Azazu
- a onaj putin "bezobrazno" nece da se javi na telefon erdoganu.. i to vec par dana.. onaj namcor trazi, prvo oficijelno izvinjenje, kaznu za vinovnike, i odstetu... pa ce da se javi..
pa ja sad nesto ne znam.. ko je sad tu gornji.. a ko donji..

Pa mora nešto.

Rusija je sila i imaju ogroman ego, stanovnici su patriote i uvijek ratno nastrojeni.
Nije mogao zbog javnosti da ovo prešuti, sada se malo hrane sa ovim mjerama.

Kao Turska treba da drhti.

Izgladit će oni ovo dok se malo glave ohlade, prije svega naroda.
Nadam se da je tako.. a mozda i i trebalo biti.. ipak..
Kao nikada do sada ovaj.. da kazemo "incident" ( a nije) otvara pandorinu kutiju danasnih geostrateskih interesa i rasporeda i uloga svih ucesnika ovog nezabostva sto se Sirijski Rat zove.. fakat.. turska se ovim u prvi plan stavlja.. po meni ovo besprijekorno reflektuje kolicinu turskih interesa u siriji.. i ne samo.. indirektno reflektuje i odlucnost turskih partnera da stvari "kreativno zakomplikuju" putem turaka nadajuci se u nekakav "pozitivan efekat"
Po meni karte su otvorene na sto bacene.. ma kako ih neko vidio ili ne zelio vidjeti.. i mislim da evolucija ovog sukoba ( globalno) jos mnoga iznenadjenja rezervira..
A iskreno.. volio bih da grijesim...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3353 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

Ma ovu kartu mogu i ja u Paintu nacrtati :D...mislim..uzimati za ozbiljno bilo kakve karte povodom slučaja koji se desio.. :D
zrakomlat

#3354 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Em2r wrote:
Kikibombona wrote:Protesti lokalnih Arapa u selu Mariameen protiv kurdske okupacije :D

Image

Napali enklavu. Ljudi iz enklave napadnu njih i uzmu im znacajan teritorij. Nakon toga protesti, ultimatumi, plac... :lol:

Fakat su smijesni!
Najsmjesnije mi je sto na ovim protestima uvijek samo mudonje vojni obveznici.
Pa neće žene valjda protestvovati, mora neko i na frontu biti
Challenger__

#3355 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Bobi wrote:Ma ovu kartu mogu i ja u Paintu nacrtati :D...mislim..uzimati za ozbiljno bilo kakve karte povodom slučaja koji se desio.. :D
Hmmm.... Na temi smo vidjeli tursku verziju događaja, a sada i onu drugu. To jeste poenta kontroverze i forumske komunikacije, sagledati sve. A šta je istina neka svako sam prosudi.
Twice

#3356 Re: Sirija vol. 2

Post by Twice »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Fakat ludi Rusi, misle valjda tražiti razmjenu k'o ratne zarobljenike. :lol: :shock:

Najgore što ovi rusofili opravdaju i operu sve. Sutra da ih streljaju na Crvenom trgu ovi bi to opravdali. :cry:

Ma došlo krajnje vreme. :lol:
Kažu da su najveći rusofili sad amerikanci i da bi Putin da se tamo kandiduje za predsednika ubedljivo dobio izbore.
. Samo da Putinu ni slučajno ne narastu uši :lol: :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3357 Re: Sirija vol. 2

Post by Bobi »

ISIL kamp za obuku....okolina Raqqa...RuAF...odeeeee šator :D

husein_kapetan

#3358 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Bobi wrote:Ma ovu kartu mogu i ja u Paintu nacrtati :D...mislim..uzimati za ozbiljno bilo kakve karte povodom slučaja koji se desio.. :D
Naravno.. sa jednom razlikom.. ipak.. ovo je oficijelna verzija jednog od aktera u ovoj prici..koji ce na osnovu svoga napravitj i pravi odredjene korake u odbrani svoga..stoga uzeo ti ili ja za ozbiljno ili neozbiljno ovu kartu.. vrijedi koliko i ovaj upis..a oni koji u ovom aktivno ucestvuju.. ima vec par dana ili glavobolju imaju ili se svojski uz pomoc vodke nacionalno ostre.. a sve to profilira neizvjesne dane buduce..
sarajevoxxxx

#3359 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Iranac, živ, u rukama boraca Nusra fronta, nakon što su djecoubice danas zgažene u južnoj okolini Haleba.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7268628629
Twice

#3360 Re: Sirija vol. 2

Post by Twice »

husein_kapetan wrote:
emmir1 wrote:
husein_kapetan wrote:Kako vidim.. ipak se lagano konkretizuje ona Putinova prijetnja cirka " tragicnih konzekvencija" povodom turskog obaranja ruskog zrakoplova.. naime..
-jucer valjda neka delegacija turskih biznismena (50) u Krasnodarsku pritvorena..oficijelno jer su slagali prilikom ulaska u Rusiju o motivima ulaska... kao.. upisali da su turisti..
- zaustavljen kanal vojno-komunikacijske veze od strane rusa i kao direktna konzekvencija toga turska bila prinudjena obustaviti svoja "anti isil" dejstva pri koaliciji.. (s-400??)
- interskambio komercijalni izmedju ove dvije zemlje od oko 31 milijardi dolara doveden visestruko u pitanje..
- godisnji turski surplus od oko 4 milijarde dolara naime turizma..od strane rusa.. doveden u pitanje..
- Erdogan ogorcen i izfrustriran zbog ruskog "divljanja" po polozajima turkmena.. in primis.. a i zbog fakta da im ni na koji nacin (kao dosad) pomoci ne moze.. nominiran i i onaj napad na "humanitarni konvoj" u Azazu
- a onaj putin "bezobrazno" nece da se javi na telefon erdoganu.. i to vec par dana.. onaj namcor trazi, prvo oficijelno izvinjenje, kaznu za vinovnike, i odstetu... pa ce da se javi..
pa ja sad nesto ne znam.. ko je sad tu gornji.. a ko donji..

Pa mora nešto.

Rusija je sila i imaju ogroman ego, stanovnici su patriote i uvijek ratno nastrojeni.
Nije mogao zbog javnosti da ovo prešuti, sada se malo hrane sa ovim mjerama.

Kao Turska treba da drhti.

Izgladit će oni ovo dok se malo glave ohlade, prije svega naroda.
Kao nikada do sada ovaj.. da kazemo "incident" ( a nije) otvara pandorinu kutiju danasnih geostrateskih interesa i rasporeda i uloga svih ucesnika ovog nezabostva sto se Sirijski Rat zove.. fakat.. turska se ovim u prvi plan stavlja.. po meni ovo besprijekorno reflektuje kolicinu turskih interesa u siriji.. i ne samo.. indirektno reflektuje i odlucnost turskih partnera da stvari "kreativno zakomplikuju" putem turaka nadajuci se u nekakav "pozitivan efekat"
Po meni karte su otvorene na sto bacene.. ma kako ih neko vidio ili ne zelio vidjeti.. i mislim da evolucija ovog sukoba ( globalno) jos mnoga iznenadjenja rezervira..
Mislim da ne grešiš. Pandorina kutija je sad širom otvorena i vrlo je moguće da će buduće generacije učiti kako je WW3 počeo tako što je Turska srušila Rusima avion. Možda su Turci dobili svog Principa zbog principa.
sarajevoxxxx

#3361 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nakon Tell Badžira oslobođeno i selo Mekheleh u južnoj okolini Haleba.
sarajevoxxxx

#3362 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Oslobođeno i mjesto Tell Kusa kao i Tell el Hamireh i selo Telilat u južnoj okolini Haleba.
ioannes

#3363 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

sarajevoxxxx wrote:Nakon Tell Badžira oslobođeno i selo Mekheleh u južnoj okolini Haleba.
Savo...mani se bolan sela, razmišljaj u većima dimenzijama
Bodkin

#3364 Re: Sirija vol. 2

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Arteta wrote:
Naravno, u Turskoj se ne hapsi.
Hapsi kao i svugdje na svijetu, recimo od Londona do NewYorka i Berlina. Poenta je da se zbog ovog ne hapse turisti i poslovni ljudi koji sa ovim obaranjem aviona nemaju ama baš ništa. :oops: Na tom primjeru možeš vidjeti sav jad režima u Moskvi.
nosara wrote:Ma dobro, oni hapse svoje... :D
Kao svugdje u svijetu gdje ima imalo države, hapsi se ali ne turisti i poslovni ljudi kao u Moskvi. Mislim da takav presedan nije zabilježen još u modernoj istoriji. :oops:
Znaci svaki put kad ti citam postove ne vjerujem da neko moze to naglas reci ili napisati. Jarane najbolja na svijetu demokratija je SVOJE gradjane slala u logore nakon sto ih ke tamo neki japan bez povoda i prvi napao ali eto u novijoj historiji toga nije bilo. Pa jebote skoncentrisi se vise
emmir1

#3365 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

husein_kapetan wrote:
emmir1 wrote:
- a onaj putin "bezobrazno" nece da .

Pa situacija nije eskalirala, sada pratim stanje i vidim da je to sada šahovska igra u kojoj Rusija želi da izvuće maksimum.

Imamo Erdogana i Tursku koji šalju pomirljive tonove, pokazuju žal i žele sastanak.

Rusiju koja se eto malo ljuti i galami.

USA i Nato koji pozivaju na smirivanje strasti i poručuju da ne žele nikakav sukob.

U svemu tome Turskoj će biti znatno teže ostvariti svoje ciljeve u Siriji e sada da li su ti ciljevi tamo vrijedni rata sa Rusijom.
Po ponašanju Turske nakon incidenta, rekao bih da nisu.
zrakomlat

#3366 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

ioannes wrote:
sarajevoxxxx wrote:Nakon Tell Badžira oslobođeno i selo Mekheleh u južnoj okolini Haleba.
Savo...mani se bolan sela, razmišljaj u većima dimenzijama
:lol:
jao_situacije

#3367 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

selo po selo, brijeg po brijeg :mrgreen:
KUZNETSOV

#3368 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Image
Russian carrier Admiral Kuznetsov heading for Syria
evo ludila :lol:
KUZNETSOV

#3369 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Tanker IL-78 puni Tu-160 iznad Kaspijskoga jezera u povratku sa misije...
jao_situacije

#3370 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

KUZNETSOV wrote:Image
zar ovo plovi još uvijek :-)
sarajevoxxxx

#3371 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Erdogan:Rusko pomaganje Asada i bombardovanje umjerene opozicije je igranje sa vatrom.
KUZNETSOV

#3372 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

jao_situacije wrote:
KUZNETSOV wrote:Image
zar ovo plovi još uvijek :-)
cuj zar plovi :lol: ovakve stvari ne moze vrijeme da ubije, kuznjecov ima da se koristi sljedecih 3-4 stoljeca, avioni se samo mijenjaju...
Challenger__

#3373 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- nastavljeno bombardovanje pograničnih oblasti uz Tursku (ponovo konvoj, ako se ne varam):

The Russian Air Force bombed the Bab Al Salam border crossing between Turkey and Syria this afternoon.
Last edited by Challenger__ on 27/11/2015 19:10, edited 1 time in total.
KUZNETSOV

#3374 Re: Sirija vol. 2

Post by KUZNETSOV »

Turski tok u punom jeku :lol:

Image
Mlohavi

#3375 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Sprdajte se vi sa selim, doduse ne znam ja kako to u Siriji al' selo okLen sam s okolnim njivama i sumama kad ispeglas vise povrsine neg' sto oslobode po 3 ofanzive svake zaracene strane u Siriji.
Doduse druga prica ako su uzeli onih 4-5 kuca...

Ode BMP jug Alepa
Last edited by Mlohavi on 27/11/2015 19:15, edited 1 time in total.
Locked