Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
triconja

#3351 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
triconja wrote: Nesto govoris o uvjerenjima ljudi (bolje receno napadas ih) a ne smijes da boga skrpis onom sto baca pelene kroz prozor :lol: . Umjesto da to rjesavas ti se zado oko stvari od koje nemas ni koristi a bogami ni stete (jer ovdje religija ne moze uspjet nikako). :lol: :lol: :lol: :thumbup:
a neku bi korist ja licno imao da mu skrpim boga,oca,dijete,bilo šta?,sta mislis da ja ovde ne mogu napisati da sam ga prebio,ovo,ono??

da ne zaboravim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakvu korist imas od toga sto napadas necije vjerovanje?
moonca

#3352 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Nesto govoris o uvjerenjima ljudi (bolje receno napadas ih) a ne smijes da boga skrpis onom sto baca pelene kroz prozor :lol: . Umjesto da to rjesavas ti se zado oko stvari od koje nemas ni koristi a bogami ni stete (jer ovdje religija ne moze uspjet nikako). :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Kako si ti rijesio problem sa pelenama koje padaju sa neba? :-) :lol:
Nema to kod mene ali je bilo da su oni iznad pustali vodu i nama plavile dvije prostorije jer njima gore propusta krov, i jednog jutra ode babo i skrpi koju i vise bogami nema tih curenja vode, a i fino se pozdravljaju sa nama :lol:
Aaa, babo skrpio krov. :thumbup:

:lol:
kakavdanakneiskustvu

#3353 Re: Danasnji "feminizam"

Post by kakavdanakneiskustvu »

triconja wrote:
a neku bi korist ja licno imao da mu skrpim boga,oca,dijete,bilo šta?,sta mislis da ja ovde ne mogu napisati da sam ga prebio,ovo,ono??

da ne zaboravim :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kakvu korist imas od toga sto napadas necije vjerovanje?

nikakvu,ne napadam,samo komentarisem da je smijesno vjerovati u te stvari

opet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
triconja

#3354 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Nema to kod mene ali je bilo da su oni iznad pustali vodu i nama plavile dvije prostorije jer njima gore propusta krov, i jednog jutra ode babo i skrpi koju i vise bogami nema tih curenja vode, a i fino se pozdravljaju sa nama :lol:

Djelimicno jeste, pokrenula se akcija jer je skrpio na jos par strana pa poguralo prikupljanje sredstava za novi krov (po sistemu svaki stanar se isprsi i jednako uplati) i rijesen problem.

Ali naglasak je na skrpio, jer da je fino demokratski pokusavo klinac bi ista uspio :)
moonca

#3355 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Nema to kod mene ali je bilo da su oni iznad pustali vodu i nama plavile dvije prostorije jer njima gore propusta krov, i jednog jutra ode babo i skrpi koju i vise bogami nema tih curenja vode, a i fino se pozdravljaju sa nama :lol:

Djelimicno jeste, pokrenula se akcija jer je skrpio na jos par strana pa poguralo prikupljanje sredstava za novi krov (po sistemu svaki stanar se isprsi i jednako uplati) i rijesen problem.

Ali naglasak je na skrpio, jer da je fino demokratski pokusavo klinac bi ista uspio :)
Tacno, i naglasak i snaga- dakle samo treba skrpiti, sve redom. :lol:
triconja

#3356 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote: Kakvu korist imas od toga sto napadas necije vjerovanje?

Pa hajde, ti si izgleda superiorniji od vecine raje koja u nesto vjeruje jer si skonto da je to nesto sto te sputava u zivotnim spoznanjima. Znas li sta je napadanje? To nije kad ja i jaran sjedimo i ladimo jajca na kafi nedje i pricamo kako treba otvoriti logore i pobiti neke ljude jer znamo da to nece uvrijediti ni mene ni njega pa to prolazi, ali kad odes gdje veca grupa ljudi i kazes tako neke stvari sta je drugo nego napadanje? Jos pogotovo kad napadas nekog ko vjeruje u neku stvar koja mu olaksava zivot koji je sigurno ispucan po svim mogucim savovima i ta ga religija cuva od ponora (ili sake tableta svaki dan). Ako ti imas zadrto misljenje da je religija nesto lose i da samo isce pare (imam ga i ja, pa sta) to ti ne daje osnov da nekom direktno napadas njegov stav i da mu se seres na njegova vjerovanja.

Hoš da ti ja kazem sta je meni u svemu ovome smijesno? To sto srednjovjecan covjek misli da je ufatio boga za jajca i igra na kartu superiornosti a ne vidi da ustvari nista ne moze promijeniti pa naso da napada necija uvjerenja preko foruma, hej preko foruma. Ne, ne bih rekao da ne vidi da nista ne moze promijeniti, nego bih rekao da je on itekako svjestan svoje nemoci u svemu pa ide se istresat na komsiluk (forum pogotovo) i na koga misli da moze, sto bi njima bilo dobro kad njemu nije?

Ne bih da prosipam onaj pederluk sa pozitivnom energijom, ali tebi ne bi bilo lose malo pozitive, jebi ga jaro, ako si ti zglajzo, ne valja da ostale povlacis u ponor :thumbup:
triconja

#3357 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Djelimicno jeste, pokrenula se akcija jer je skrpio na jos par strana pa poguralo prikupljanje sredstava za novi krov (po sistemu svaki stanar se isprsi i jednako uplati) i rijesen problem.

Gledaj, to je pogresan pristup, ali u slucajevima gdje ne pije vode lijepa rijec sila cuda cini. :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3358 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
triconja wrote: Kakvu korist imas od toga sto napadas necije vjerovanje?

Pa hajde, ti si izgleda superiorniji od vecine raje koja u nesto vjeruje jer si skonto da je to nesto sto te sputava u zivotnim spoznanjima. Znas li sta je napadanje? To nije kad ja i jaran sjedimo i ladimo jajca na kafi nedje i pricamo kako treba otvoriti logore i pobiti neke ljude jer znamo da to nece uvrijediti ni mene ni njega pa to prolazi, ali kad odes gdje veca grupa ljudi i kazes tako neke stvari sta je drugo nego napadanje? Jos pogotovo kad napadas nekog ko vjeruje u neku stvar koja mu olaksava zivot koji je sigurno ispucan po svim mogucim savovima i ta ga religija cuva od ponora (ili sake tableta svaki dan). Ako ti imas zadrto misljenje da je religija nesto lose i da samo isce pare (imam ga i ja, pa sta) to ti ne daje osnov da nekom direktno napadas njegov stav i da mu se seres na njegova vjerovanja.

Hoš da ti ja kazem sta je meni u svemu ovome smijesno? To sto srednjovjecan covjek misli da je ufatio boga za jajca i igra na kartu superiornosti a ne vidi da ustvari nista ne moze promijeniti pa naso da napada necija uvjerenja preko foruma, hej preko foruma. Ne, ne bih rekao da ne vidi da nista ne moze promijeniti, nego bih rekao da je on itekako svjestan svoje nemoci u svemu pa ide se istresat na komsiluk (forum pogotovo) i na koga misli da moze, sto bi njima bilo dobro kad njemu nije?

Ne bih da prosipam onaj pederluk sa pozitivnom energijom, ali tebi ne bi bilo lose malo pozitive, jebi ga jaro, ako si ti zglajzo, ne valja da ostale povlacis u ponor :thumbup:

zaboravio si smajlije

ne mislim da je religija nesto lose nego da su bajke ono što piše u tim kao svetim knjigama,jer jesu bajke i jbg ne libim se o tome pricati ,a ne samo pisati na forumu,kao sto impliciras

to da li sam ili nisam zglajzo,hm,ko si ti da na osnovu pisanja na forumu to ocjenujes,mogao bi i ja to napisati za nekog ko non stop,nicim izazvan ma sta god da napise na forumu ubaci hrpu smajlija,ali jbg,necu,mozda ta osoba ne zna drukcije
triconja

#3359 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

triconja wrote: Pa hajde, ti si izgleda superiorniji od vecine raje koja u nesto vjeruje jer si skonto da je to nesto sto te sputava u zivotnim spoznanjima. Znas li sta je napadanje? To nije kad ja i jaran sjedimo i ladimo jajca na kafi nedje i pricamo kako treba otvoriti logore i pobiti neke ljude jer znamo da to nece uvrijediti ni mene ni njega pa to prolazi, ali kad odes gdje veca grupa ljudi i kazes tako neke stvari sta je drugo nego napadanje? Jos pogotovo kad napadas nekog ko vjeruje u neku stvar koja mu olaksava zivot koji je sigurno ispucan po svim mogucim savovima i ta ga religija cuva od ponora (ili sake tableta svaki dan). Ako ti imas zadrto misljenje da je religija nesto lose i da samo isce pare (imam ga i ja, pa sta) to ti ne daje osnov da nekom direktno napadas njegov stav i da mu se seres na njegova vjerovanja.

zaboravio si smajlije

ne mislim da je religija nesto lose nego da su bajke ono što piše u tim kao svetim knjigama,jer jesu bajke i jbg ne libim se o tome pricati ,a ne samo pisati na forumu,kao sto impliciras

to da li sam ili nisam zglajzo,hm,ko si ti da na osnovu pisanja na forumu to ocjenujes,mogao bi i ja to napisati za nekog ko non stop,nicim izazvan ma sta god da napise na forumu ubaci hrpu smajlija,ali jbg,necu,mozda ta osoba ne zna drukcije
Ja sam generacija smajlija pa to nije problematicno koliko ti se cini, to je standard :lol: . Smajlija stavim dosta onda kad se uistinu nasmijem necemu a ovo jedan smajli je tacno da ispostujem neki standard po kojem se svaka poruka zavrsava nekim smajlijem. I znam drugacije, ali sto bih se ja pravio da je ovo stranica neke visoke ustanove pa da nemam neke pjesnicke slobode da ubacim petnes smajlija?

Eto skontali smo da je religija sranje ali ne treba nikog napadat, gora je to ovisnost nego ovisnost od heroina, na to sam isao. Nisam se fino izrazio kad sam rekao da si zglajzo, mislio sam vise da si previse ozbiljan ili vise da ides na cangrizavu stranu, nekako tvoj stil pisanja zraci time. Slobodno i ti napisi sta mislis o meni, ko zna mozda ces ukazati na neku manu koju mogu da popravim :lol: . Nego odosmo mi dalje od teme nego sto treba, evo da pokusam vratiti na temu.

Sta ti mislis koji je sistem najvise dao zeni slobode i prava i kako bi se postigla jednakost medju spolovima?
kakavdanakneiskustvu

#3360 Re: Danasnji "feminizam"

pravo da ti kažem,ne znam
moonca

#3361 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Djelimicno jeste, pokrenula se akcija jer je skrpio na jos par strana pa poguralo prikupljanje sredstava za novi krov (po sistemu svaki stanar se isprsi i jednako uplati) i rijesen problem.

Gledaj, to je pogresan pristup, ali u slucajevima gdje ne pije vode lijepa rijec sila cuda cini. :thumbup:
Mislis bez diskriminacije, pa i ako je neka komsinica tj ' feminiskinja' ta koja rsume proslijedjuje. :zoka:
triconja

#3362 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Gledaj, to je pogresan pristup, ali u slucajevima gdje ne pije vode lijepa rijec sila cuda cini. :thumbup:
Mislis bez diskriminacije, pa i ako je neka komsinica tj ' feminiskinja' ta koja rsume proslijedjuje. :zoka:
Moze li malo bolje nacrtano, ne kontam :-)
triconja

#3363 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

kakavdanakneiskustvu wrote:pravo da ti kažem,ne znam
Nemoj misliti da nesto mislim lose o tebi nakon onoga sto sam napisao :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3364 Re: Danasnji "feminizam"

triconja wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:pravo da ti kažem,ne znam
Nemoj misliti da nesto mislim lose o tebi nakon onoga sto sam napisao :thumbup:

ne brini ,sve ok, :thumbup:
moonca

#3365 Re: Danasnji "feminizam"

Post by moonca »

triconja wrote:
moonca wrote:
triconja wrote: Gledaj, to je pogresan pristup, ali u slucajevima gdje ne pije vode lijepa rijec sila cuda cini. :thumbup:
Moze li malo bolje nacrtano, ne kontam :-)
Treba i zene' skrpiti' mislis, ravnopravno. :zoka:
triconja

#3366 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote: Moze li malo bolje nacrtano, ne kontam :-)
Treba i zene' skrpiti' mislis, ravnopravno. :zoka:
U teoriji da, ali u praksi je malo drugacije, drugaciji je pristup kad se sa zenama svadja i nije isto kao kad se dva muska svadjaju. Razlika je u tome sto kad se svadja musko sa muskim to sto svakog trena moze izbit tuca dok kad se svadjaju musko i zensko mora se birati sta ce da se kaze i postupci :D
triconja

#3368 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

Nije ni cudno, njima je kolektivizam usadjen od malena :D
MarlboroGold

#3369 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

triconja wrote:
Opasni su oni. Prvi po proizvodnji pravih sex lutaka u svijetu, ako ne i jedini :D
triconja

#3370 Re: Danasnji "feminizam"

Post by triconja »

MarlboroGold wrote:
triconja wrote:
Opasni su oni. Prvi po proizvodnji pravih sex lutaka u svijetu, ako ne i jedini :D
Hajde to i nekako, to su pomagala za one stvari, ali pravi je problem Hikikomori. :lol: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3371 Re: Danasnji "feminizam"

https://www.facebook.com/ijrredpresents ... 785821012/

nije bas vezano za feminizam,ali mozda ima neke povezanosti,koliko daleko budale mogu ici u ko fol ostvarivanju prava za sve i svakoga
Bloo
Globalna šefica

#3372 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

https://newsmavens.com/special-review/6 ... ns-of-rape

5 sexual predators in Spain were sentenced for assault not rape. There and in 23 other European countries, rape laws do not include a provision for consent. Which can mean that if there was no violence, it wasn't rape.

Not only that -- according to some countries, rape can only happen to you if you’re a woman. Yup. If you’re a man, transgender, nonbinary, or cannot prove that you suffered violence or intimidation, your country’s law sides with your abuser.
insomnia78

#3373 Re: Danasnji "feminizam"

Post by insomnia78 »

Aha. Vi bi predpostavljam ljude osudjivali na osnovu lijepe rijeci
S4mpion

#3374 Re: Danasnji "feminizam"

Post by S4mpion »

Bloo wrote:https://newsmavens.com/special-review/6 ... ns-of-rape

5 sexual predators in Spain were sentenced for assault not rape. There and in 23 other European countries, rape laws do not include a provision for consent. Which can mean that if there was no violence, it wasn't rape.

Not only that -- according to some countries, rape can only happen to you if you’re a woman. Yup. If you’re a man, transgender, nonbinary, or cannot prove that you suffered violence or intimidation, your country’s law sides with your abuser.
Seems legit, samo što ovo abuser obavezno treba pod navodnike.
Bloo
Globalna šefica

#3375 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Aha. Vi bi predpostavljam ljude osudjivali na osnovu lijepe rijeci
Mislim da je poruka teksta drugačija.

Ja ću samo izložiti svoje mišljenje kao i obično, do tebe je da li ćeš ga smatrati validnim i eventualno pokušati razumjeti. Ja ovdje ne nastupam isključivo kao žena, već i kao ljudsko biće.
Ključni izraz ovdje je - ako nije bilo nasilja, onda to nije silovanje. Odnosno ako se žrtva (muškarac,žena itd.) nije branila, te time nije uzrokovala dublje fizičke povrede sebi koje se dešavaju kada se žrtva otima tokom silovanja, odnosno ako ista leži i šuti, zatvorenih očiju jer zna da ne može učiniti mnogo u tom slučaju, te zapravo svjesno čeka da to sve prođe, pogotovo kod ovog čoporativnog silovanja, onda se to ne tretira kao silovanje, već samo seksualno zlostavljanje. Iako se često koriste kao istoznačnice, postoji razlika u nekim sudskim sistemima, na što članak, iako nezgrapno i bez dovoljno informacija, pokušava da ukaže.

Da li je neophodno da se žrtva bori na sve načine, te time eventualno se dovede u situaciju da bude i ubijena, tokom silovanja, da bi se isto klasificiralo kao silovanje?

Kalifornija je na primjer jedna od prvih država u SAD-u koja je dala jasnu definiciju pristanka - odnosno tišina ili manjak otpora tokom seksualne aktivnosti se ne može uzeti kao potvrda pristanka na seksualnu odnos - ako je neko u nesvijesti, pijan ili drogiran ili ne pruža otpor. Također se navodi da se pristanak na seksualni odnos može povući tokom samog seksualnog odnosa, odnosno ako druga strana u seksualnom odnosu da jasno do znanja da joj odnos koji se odvija nije ugodan (bolan, neugodan, ponižavajući, nasilan...), te želi da se isti prekine, a isti se ne prekine - taj odnos prestaje da bude seksualni odnos dvoje ljudi koji su dali pristanak. Ako pogledamo šire od vlastitog iskustva seksualnih odnosa kao ugodne aktivnosti, te vlastitih spolnih uloga mene i tebe kao žene i muškarca u ovom slučaju, te pokušamo zamisliti da u određenim trenucima može doći do momenta gdje jedna od strana u žaru vlastite strasti, egoizma i užitka počne da radi stvari koje njoj pričinjavaju ugodu i zadovoljstvo, a drugoj strani ne, iako je pristala na početku na seksualni odnos (ova situacija pokriva i scenarije bračnih parova, veza...), da li je moralno i ljudski nastaviti sa takvim odnosom, a u cilju ispunjavanja vlastitog nagona i krajnjeg cilja - orgazma, a pogotovo u svjetlu instituta braka i veze sa tom osobom?
Post Reply