ultima_palabra wrote:Pa frajer ih je provukao kroz nepotrebni referendum i vanredne izbore u samo 7 mjeseci... još više nepotrebne javne potrošnje, baš onako odgovorno.
Tacno, ali to su troskovi koji su u ovom trenutku prilicno zanemarljivi. Ovo prvo je bio blef, ovo drugo je njegova politicka igra jer zna da ce pobijediti i time samo jos vise ojacati svoju poziciju.
Ja njega uopste ne branim, al nemam ni neke antipatije prema njemu. Djeluje mi da je zgodan
Grcka se obrukala time sto se dovela u ovu situaciju, obrukala se pred cijelim svijetom zahtijevima za neke odstete, svaljivanjem krivice za svoje sranje na Njemacku, provociranje Merkelovke i sl.
I bez obzira na sve sto im se desava, oni nikako da se probude i skontaju da su najvise sami sebi krivi. Moj kolega grk, obrazovan i prilicno spospban lik, i dalje krivi sve druge za propast samo ne njih. Kad on takav tako misli, kako li tek misli ona cistacice iz Atine sto su je otpustili iz parlamenta?Kaze da je vojni budzet tako veliki morao biti jer je njima NATO uvijek naredjivao da bude toliki?! Kao geopoliticki polozaj

Zdravsto se raspalo jer su njima velike strane farmaceutske kuce iskljucivo prodavale skupe orginalne lijekove, skoro da nije bilo moguce kupiti generiku. I tako redom. Sve krivi samo grci nisu.