Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
DrugaGimnazija

#3351 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by DrugaGimnazija »

Nokija wrote:Ne znam sta imate toliko protiv Ciprasa? Covjek je dosao na vlast kad je stvar vec bila gotova. On samo manevrise kako zna i umije i pokusava da kupi vrijeme prije nego dodje do totalnog kraha. Nije bas bio dosljedan svojim idejama, al ko jeste.
Mislim da diskutanti vise imaju nesto protiv ovog naslova teme, koji od Ciprasa pravi ikonu i prizeljkuje ga nama.

Eto kao, i mi bi bili super kao Grcka, da nam je samo neko tako sposoban kao Cipras. A mi takvih populistickih ublehasa imamo na izvoz, Silajdzic, Dodik, Covic, itd.
Drvenija87

#3352 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Drvenija87 »

japin_mutapi wrote:slijede bolji dani i svijetla budućnost za grčku njemačka ih je preuzela na upravu

cipras lajk ... fakat je lik zajeban igrač
cijelu državu uvali njemačkoj kud češ bolje od toga
a ne ko onaj sisi iz egipta on saudiji dao državu da upravljaju
Pricekaj zimu i bolje dane.
Balkan je inace veoma poznat po zeznutim igracima,gdje ti isti igraci/politicari ostanu bez kontrole svojih najvaznijih resursa,a narod ko narod,opet ce da glasa za doticne.
wolf07

#3353 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by wolf07 »

Davno nekad rekoh da je to šupljator svoje vrste, i evo, sad se to i pokazalo! Ta priča kako nije mogao ništa da uradi jer je sve bilo gotovo i prije nego li je došao na mjesto premijera je za malu djecu. Pa svaka budala je znala da je sve gotovo, ali glupavim balkancima samo treba neki ludak da se popne na bure i da vikne "Dole tiranija..." i oni svi za njim ko ovce! I onda kad ne može progutat sve što natrpa u svoja usta onda ga vadi da se ne uguši. Ista je takva i ova naša "opozicija". Kao oni su protiv Zakona o radu, a sutra da ih neko stavi u stolice dizali bi obje ruke da se usvoji, samo da prođe koji mjesec. U principu, kad već vidiš da ćeš bit jeban najbolje je da sam skineš gaće, uzmeš malko vazelina, zamoliš za mrvu nježnosti i sl., umjesto da se kurchish bez pokrića, pa kad ti ga šuknu onda oči ispadaju.
Altair_SA

#3355 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Altair_SA »

Ublehas Cipiripi prn'o u cabar :place:
don vito

#3356 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by don vito »

Nokija wrote:Ne znam sta imate toliko protiv Ciprasa? Covjek je dosao na vlast kad je stvar vec bila gotova. On samo manevrise kako zna i umije i pokusava da kupi vrijeme prije nego dodje do totalnog kraha. Nije bas bio dosljedan svojim idejama, al ko jeste.
U trenutku kada je ublehas sa svojom ekipom preuzeo vlast Grcka se pod strogim nadzorom EU uveliko oporavljala, biljezila je rast BDP-a, smanjenje nezaposlenosti, rast prihoda drzave jer su se Grci najzad poceli uciti placanju poreza... Treci paket pomoci je bio nepotreban... Onda dolazi ublehas sa svojim obecanjima, zaposljavanjem cistacica u javnom sektoru, najavom dizanja minimalca za 50 posto, najavom oslobadjanja poreskih duznika itd itd
Rezultat nakon nepunih 6 mjeseci je pad BDP-a od nekoliko procenata, pad prihoda od PDV-a, povlacenje 1200 vlasnika malih preduzeca u inostranstvo, slaba turisticka sezona (koju je donekle spasio napad islamista u Tunisu i okretanje mnogih turista drugim destinacijama), capital control jer nestalo (tudje) love...
Da bi na kraju balade budalash rekao... "pokusao sam, nije islo, halalite sto sam zemlju vratio pet godina unazad".
Co0l

#3357 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Co0l »

Oprastamo mu sve to jer je zajedno sa mnogo jakim igracima iza leđa bacio kapitalizam na koljena.
Moenx

#3358 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Moenx »

Ima onadrevna poslovica koja kaže : Ne pitajte sta Tsipras moze uraditi za Grcku nego sta vi mozete uraditi za BIH
Alfons Kauders

#3359 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Alfons Kauders »

don vito wrote:
U trenutku kada je ublehas sa svojom ekipom preuzeo vlast Grcka se pod strogim nadzorom EU uveliko oporavljala, biljezila je rast BDP-a, smanjenje nezaposlenosti, rast prihoda drzave jer su se Grci najzad poceli uciti placanju poreza... Treci paket pomoci je bio nepotreban... Onda dolazi ublehas sa svojim obecanjima, zaposljavanjem cistacica u javnom sektoru, najavom dizanja minimalca za 50 posto, najavom oslobadjanja poreskih duznika itd itd
Rezultat nakon nepunih 6 mjeseci je pad BDP-a od nekoliko procenata, pad prihoda od PDV-a, povlacenje 1200 vlasnika malih preduzeca u inostranstvo, slaba turisticka sezona (koju je donekle spasio napad islamista u Tunisu i okretanje mnogih turista drugim destinacijama), capital control jer nestalo (tudje) love...
Da bi na kraju balade budalash rekao... "pokusao sam, nije islo, halalite sto sam zemlju vratio pet godina unazad".
tochno tako

u biti, isto kao da smo mi na vlast doveli one plenumashe koji su zagovarali jos vecu javnu potrosnju, bez da su ikad pokusali objasniti kako bi sve to platili

prosjecni glasac je glup - i kod nas, i u grckoj, i u americi... svuda...
GeeTnT

#3360 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by GeeTnT »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Kakav lakrdijaš, prevazišao je i Silajđića :oops:
:-? nekad se drugacije rezonovalo...
homega wrote:
Challenger__ wrote:Grčka vlada radi pravu stvar.
Grčki narod ima prave ljude
Moram priznati da sam i osobno imao tracak nade, ali .... nekad je bolje zasutit..
:sax:
bingov buraz

#3361 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by bingov buraz »

Napisah ja poodavno
http://forum.klix.ba/radikalna-ljevica- ... #p11002241

a i nisam neki prognozer,vidjelo se iz sazvijezdja Sirius da to dolazi
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3362 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by japin_mutapi »

naziv teme je poprilično tačan
srozao je grčku brže nego što bi ovi naši mogli ikada
Challenger__

#3363 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

Oni ne znaju ni sebi izabrati sreću a kamo li drugima. Te koje pitaš ne znaju ni gdje im je glava, ne razumiju ni sami sebe a kamo li jednu Grčku i šta se, zaista, u njoj dešava.

Čast rijetkim izuzecima.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3364 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

et ti znaš :mrgreen:
Amerikanci pohrlili u Grčku, Rusi "izdali"

Grčka je na putu da u 2015. zabeleži rekrodnu godinu u turizmu zahvaljujući rastu broja posetilaca iz SAD, Nemačke, Britanije i drugih zemalja.

roj dolazaka iz SAD porastao je za 41,6 odsto, iz Nemačke 23,5 odsto, Britanije 18 odsto, a Francuske 12,5 odsto.

Sa druge strane, broj dolazaka iz Rusije pao je 60,6 odsto.

Prihodi koje je Grčka u prvoj polovini godine ostvarila od potrošnje američkih turista porasli su za 32,9 odsto, od britanskih za 30,3 odsto, francuskih 21,2 odsto, a nemačkih 18,1 odsto.

Rusi su istovremeno smanjili potrošnju za 63,2 odsto.
pici

#3365 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

.
Last edited by pici on 25/08/2015 13:29, edited 1 time in total.
pici

#3366 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by pici »

.
Last edited by pici on 25/08/2015 13:29, edited 1 time in total.
Nokija

#3367 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Nokija »

don vito wrote:
Ne bi se bas slozila. Tacno jeste da je prethodna vlada slijepo izvrsavala EU naredjenja, ali ta su naredjenja definitivno prelila casu. Kad je drzava u krizi nema stednje, tek se tad mora zaduzivati da bi se investiralo. A EU je nabila najrigoroznije mjere stednje. Cipras se samo koprca i pokusava da kupi vrijeme da bi odgodio implementaciju tih EU naredjenja. Ono sto se njemu moze zamjeriti jeste da se ni on nije usudio uci u borbu sa korupcijom i zapoceti jednu temeljitu reviziju. Mislim, gdje su te pare??? Pa nisu same isparile u vasionu. Nisu sve pare prosle kroz g***** sitnih vladinih sluzbenika.
ultima_palabra

#3368 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ultima_palabra »

Pa frajer ih je provukao kroz nepotrebni referendum i vanredne izbore u samo 7 mjeseci... još više nepotrebne javne potrošnje, baš onako odgovorno.
Nokija

#3369 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Nokija »

ultima_palabra wrote:Pa frajer ih je provukao kroz nepotrebni referendum i vanredne izbore u samo 7 mjeseci... još više nepotrebne javne potrošnje, baš onako odgovorno.
Tacno, ali to su troskovi koji su u ovom trenutku prilicno zanemarljivi. Ovo prvo je bio blef, ovo drugo je njegova politicka igra jer zna da ce pobijediti i time samo jos vise ojacati svoju poziciju.
Ja njega uopste ne branim, al nemam ni neke antipatije prema njemu. Djeluje mi da je zgodan :D
Grcka se obrukala time sto se dovela u ovu situaciju, obrukala se pred cijelim svijetom zahtijevima za neke odstete, svaljivanjem krivice za svoje sranje na Njemacku, provociranje Merkelovke i sl.
I bez obzira na sve sto im se desava, oni nikako da se probude i skontaju da su najvise sami sebi krivi. Moj kolega grk, obrazovan i prilicno spospban lik, i dalje krivi sve druge za propast samo ne njih. Kad on takav tako misli, kako li tek misli ona cistacice iz Atine sto su je otpustili iz parlamenta?Kaze da je vojni budzet tako veliki morao biti jer je njima NATO uvijek naredjivao da bude toliki?! Kao geopoliticki polozaj :D Zdravsto se raspalo jer su njima velike strane farmaceutske kuce iskljucivo prodavale skupe orginalne lijekove, skoro da nije bilo moguce kupiti generiku. I tako redom. Sve krivi samo grci nisu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#3370 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by JoseMujica »

Nokija wrote:
don vito wrote:
Ne bi se bas slozila. Tacno jeste da je prethodna vlada slijepo izvrsavala EU naredjenja, ali ta su naredjenja definitivno prelila casu. Kad je drzava u krizi nema stednje, tek se tad mora zaduzivati da bi se investiralo. A EU je nabila najrigoroznije mjere stednje. Cipras se samo koprca i pokusava da kupi vrijeme da bi odgodio implementaciju tih EU naredjenja. Ono sto se njemu moze zamjeriti jeste da se ni on nije usudio uci u borbu sa korupcijom i zapoceti jednu temeljitu reviziju. Mislim, gdje su te pare??? Pa nisu same isparile u vasionu. Nisu sve pare prosle kroz g***** sitnih vladinih sluzbenika.
nemreš trošit ono što nemaš a toliko si se već zadužio na malakanje da ti niko neda pare
JohnnyS

#3371 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by JohnnyS »

Vi ništa ne kontate. Cijeli svijet je glup, samo su Grci pametni. I Rusi. I rijetki na forumu.
Challenger__

#3372 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

Gdje su oni koji su Ciprasa nazvali "luzerom"?

Image

:lol:

Image

:lol:

Image

:pisnuo:

Smijem se, grohotom se smijem...
HM 2011

#3373 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by HM 2011 »

Uvali ga Tsipras komplet EU..... Granična kontrola - koja granična kontrola ?
General War

#3374 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by General War »

HM 2011 wrote:Uvali ga Tsipras komplet EU..... Granična kontrola - koja granična kontrola ?
...aa to je znaci fazon, EU kad pase, a kad nepase onda Burkina Faso?
LDLT

#3375 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by LDLT »

...i dalje će morati vratiti svaki cent eurozoni i privatizirati polja zemlje.. :lol:
Post Reply