Windows 10
Moderator: Benq
-
zippoo87
#3352 Re: Windows 10
haha dobra ova slika 
evo i kod mene je odradjen update,nakon sto je bio na pauzi mjesec dana
bilo je onih nekih problema,pa sam iskljucio preventivno ali sada sve radi
sada sam u iscekivanju ovog novog updatea...koji ce biti u aprilu valjda...nije mi hica ,neka ga srede pa onda puste ,svakako nece biti nekih "naglih" promjena
evo i kod mene je odradjen update,nakon sto je bio na pauzi mjesec dana
bilo je onih nekih problema,pa sam iskljucio preventivno ali sada sve radi
sada sam u iscekivanju ovog novog updatea...koji ce biti u aprilu valjda...nije mi hica ,neka ga srede pa onda puste ,svakako nece biti nekih "naglih" promjena
- TAFKAP
#3355 Re: Windows 10
e jbg... vidi se da niste informaticari 
Tip utipka cine, windoz mu nudi "Cinebench" kao mogucu opciju,
tip utipka jos b, windoz se konta:
Vec sam mu nudio soluciju Cinebench ali je ovaj nije odabrao, mora da trazi nesto drugo, onda je najbolje da mu je ne pokazujem dalje...
Tip utipka cine, windoz mu nudi "Cinebench" kao mogucu opciju,
tip utipka jos b, windoz se konta:
Vec sam mu nudio soluciju Cinebench ali je ovaj nije odabrao, mora da trazi nesto drugo, onda je najbolje da mu je ne pokazujem dalje...
-
zippoo87
#3356 Re: Windows 10
ja od kako se pojavio windows 10 govorim da je search na njemu najgluplja stvar
sve sto su trebali je kopirati search sa sedmice...tamo je to najbolje radilo i odvojiti od kortane
to su ek sada skontali...ako sam dobro upratio,sa narednim updateom ce ovo biti odvojeno
trebalo im je samo oko 3 godine,da skontaju
sve sto su trebali je kopirati search sa sedmice...tamo je to najbolje radilo i odvojiti od kortane
to su ek sada skontali...ako sam dobro upratio,sa narednim updateom ce ovo biti odvojeno
-
l33t
#3357 Re: Windows 10
ne znam za tebe ali meni search radi perfektno i prebrzo, nema uopce potrebe za desktop ikonicama win key + jedno slovo + enterzippoo87 wrote:ja od kako se pojavio windows 10 govorim da je search na njemu najgluplja stvar
na sedmici nisam koristio search...
ovaj je prebrzo jos ssd LETTII
- ExNihilo
#3358 Re: Windows 10
Search je karina.
- ferratilis
-
zippoo87
#3360 Re: Windows 10
ne kontas ti o cemu ja piseml33t wrote:ne znam za tebe ali meni search radi perfektno i prebrzo, nema uopce potrebe za desktop ikonicama win key + jedno slovo + enterzippoo87 wrote:ja od kako se pojavio windows 10 govorim da je search na njemu najgluplja stvar
no nije ni bitno...neka tebi radi ono sto zelis
kao sto kolega rece...search je ko K
-
l33t
#3361 Re: Windows 10
kzippoo87 wrote:ne kontas ti o cemu ja piseml33t wrote:ne znam za tebe ali meni search radi perfektno i prebrzo, nema uopce potrebe za desktop ikonicama win key + jedno slovo + enterzippoo87 wrote:ja od kako se pojavio windows 10 govorim da je search na njemu najgluplja stvar
no nije ni bitno...neka tebi radi ono sto zelis
kao sto kolega rece...search je ko K
-
r_faruk
#3362 Re: Windows 10
Jeste li uspjeli prebaciti ikone u windows exploreru na DETAILS VIEW. Kad god prebacim i izaberem APPLY TO ALL FOLDERS, on opet vrati na staro. Ne u svim folderima, samo u nekim..... Desavaju li se vama ove stvari. I zasto se ne moze iskljuciti update? Ili barem namjestiti da mu ja odrediim kada da ga instalira. One opcije takodjer slabo rade, ono... "Let me choose kada da instaliram" i ostalo.......
-
zippoo87
#3363 Re: Windows 10
ovo prvo ne znam ali ovo drugo mozesr_faruk wrote:Jeste li uspjeli prebaciti ikone u windows exploreru na DETAILS VIEW. Kad god prebacim i izaberem APPLY TO ALL FOLDERS, on opet vrati na staro. Ne u svim folderima, samo u nekim..... Desavaju li se vama ove stvari. I zasto se ne moze iskljuciti update? Ili barem namjestiti da mu ja odrediim kada da ga instalira. One opcije takodjer slabo rade, ono... "Let me choose kada da instaliram" i ostalo.......
mozes i pauzirati na mjesec dana a mozes staviti tamo metered connections pa isto nece instalirati
takodjes mozes u registriju potpuno iskljuciti update
sve sto trebas je minuta googlanja i imas na desetine rjesenja
ja trenutno pauziram update...pa nakon mjesec dana odradim...ovo sam poceo praktikovati nedavno,kada se pojavio onaj neki problem o kojem se pisalo zadnji mjesec
- avaks
#3364 Re: Windows 10
Ako je Home verzija teško da išta može oko updatea, bilo je govora dosta.
AKo je pro u pitanju možeš ih vala i isključiti, mada ne vidim čemu to vodi...
AKo je pro u pitanju možeš ih vala i isključiti, mada ne vidim čemu to vodi...
-
r_faruk
#3365 Re: Windows 10
Pogasio sam ja update preko te minute guglanja, nije to u pitanju.... Ali i dalje instalira update bez obzira koliko odgodio ili ugasio..... Isto je i sa ikonama, nije samo kod mene problem, proguglaj minut pa ces vidjeti da se ista stvar masovno desava......
Iz windowasa standardno glup odgovor
Iz windowasa standardno glup odgovor
-
zippoo87
#3366 Re: Windows 10
ima windows svojih bubica...to niko ne spori
evo kod mene bio problem sa flashom na mozili neka 2 mjeseca...neki dan odradio update i evo normala flash radi
kod MSa uvijek ide korak naprijed,nazad dva...e sada koga ovi nazadni koraci potrefe,nagrbusi
uskoro ce i ova veca nadogradnja...pa cemo vidjeti sta su napravili a sta pokvarili
evo kod mene bio problem sa flashom na mozili neka 2 mjeseca...neki dan odradio update i evo normala flash radi
kod MSa uvijek ide korak naprijed,nazad dva...e sada koga ovi nazadni koraci potrefe,nagrbusi
uskoro ce i ova veca nadogradnja...pa cemo vidjeti sta su napravili a sta pokvarili
- Diwan
#3367 Re: Windows 10
Izasao novi build za insajdere. Neki smatraju da je to rtm verzija Spring creators update
https://www.thurrott.com/windows/window ... i=61676620
https://www.thurrott.com/windows/window ... i=61676620
-
zippoo87
#3368 Re: Windows 10
citao sam o novostima...ima dosta ali su vecinom ispod haube a ono sto ce biti vidljivo je ovaj novi takozvani fluent dizajn...koji ce sada biti primjenjen na sve elemente sucelja
ko prati windows central portal...tamo se to detaljno prati i komentarise
ja se samo nadam da nece opet nesto zeznuti...konacno mi je racunar stabilan i bez gresaka i problema
ko prati windows central portal...tamo se to detaljno prati i komentarise
ja se samo nadam da nece opet nesto zeznuti...konacno mi je racunar stabilan i bez gresaka i problema
-
DonieBrasco
#3369 Re: Windows 10
Ja od prvog dana od kada imam W10 pa do dan danas niti jednog problema nisam imao, update dođe sam ga skine instalira, ni ne primjetim sem kada su ovi veliki update u pitanju kao Fall Creators i sada sto slijedi Spring kasnije tokom 2018. jos jedan veliki dolazi.
Tako da fakat ne znam za ove koji se konstantno zale, sta vam je problem sa operativnim sistemom ili sta radite na istome pa vam toliko baguje.
Tako da fakat ne znam za ove koji se konstantno zale, sta vam je problem sa operativnim sistemom ili sta radite na istome pa vam toliko baguje.
-
zippoo87
#3370 Re: Windows 10
necemo se ubjedjivati ali ako ti nisi imao nekih problema,to ne znaci da oni ne postoje,nego vise da si ti imao sreceDonieBrasco wrote:Ja od prvog dana od kada imam W10 pa do dan danas niti jednog problema nisam imao, update dođe sam ga skine instalira, ni ne primjetim sem kada su ovi veliki update u pitanju kao Fall Creators i sada sto slijedi Spring kasnije tokom 2018. jos jedan veliki dolazi.
postoji stotine miliona racunara na win10 i logicno je da neki imaju odredjenih problema a neki ne
ja sam imao vise nerjesivih situacija,koje sam rjesavao obaranjem sistema i nista drugo nije pomagalo...mnogi su imali probleme sa driverima i jos svasta nesto ali vecina toga se ispravi
ali opet,trenutno ne bih mogao koristiti niti jedan drugi sistem osim win 10...svakim novim updateom je bolji i bolji...samo kada pustaju velike update-e ,znaju se desavati problemi
- aditon
#3371 Re: Windows 10
nisam ni ja imao do sada problema s windowsom. Teško sam prešao s sedmice jer je ista radila perfektno, međutim desetka je ipak korak naprijed. Kažem nisam imao problema, međutim nisam toliko ni čačkao po stvarima koje me ne zanimaju. Tako je neko spominjao problem s nekim ikonoma koje nisu pozicionirane kao u win 7 (čini mi se). Sjećam se da sam otišao nakon toga maksuz pogledati te ikonice u "my computer" međutim ja nisam vidio opisano...ali ako moram ukazati na nešto loše u desetci onda je to sigurno search opcija koja je morala daleko bolja biti. Vjerujem da ima ljudi koji je više koriste i koje ovaj problem iritira. Ali sve su to sitnice, meni je bitno da nije imao većih problema u smislu stabilnosti, nekompatibilnosti s pojedinim softwareom itd. Kako god, očekivati je da isti bude sve bolji i bolji. Ja se najviše nadam da će Cortanu unaprijediti na način da mogu otvoriti glasovno bilo koju aplikaciju ili izvršiti bilo koju operaciju kao što bi uradio koristeći perifieriju. Ali i to ide naprijed, Cortana već sada može npr gasiti računar što nije mogla na samom početku.
- Atego
#3372 Re: Windows 10
jel prezahtjevan win10 za sljedeću konfiguraciju?

+video kartica ati radeon 1gb

- avaks
#3373 Re: Windows 10
Recimo da jest, ali ako može 7ca na tome da radi 10ka bi trebala puno bolje...
Procesor nije problem koliko je mala količina ram memorije za današnje uslove...
Procesor nije problem koliko je mala količina ram memorije za današnje uslove...
- diablobih
#3374 Re: Windows 10
Jos da kurava cuje dobro, ali moze i aplikacije otvarati, npr. viber otvara i tako neke aplikacije. I ja bih volio da je mogu vise koristiti. Takodjer se nadam da ce se moci zamjeniti browser kada joj kazes da potrazi nesto na netu.aditon wrote:nisam ni ja imao do sada problema s windowsom. Teško sam prešao s sedmice jer je ista radila perfektno, međutim desetka je ipak korak naprijed. Kažem nisam imao problema, međutim nisam toliko ni čačkao po stvarima koje me ne zanimaju. Tako je neko spominjao problem s nekim ikonoma koje nisu pozicionirane kao u win 7 (čini mi se). Sjećam se da sam otišao nakon toga maksuz pogledati te ikonice u "my computer" međutim ja nisam vidio opisano...ali ako moram ukazati na nešto loše u desetci onda je to sigurno search opcija koja je morala daleko bolja biti. Vjerujem da ima ljudi koji je više koriste i koje ovaj problem iritira. Ali sve su to sitnice, meni je bitno da nije imao većih problema u smislu stabilnosti, nekompatibilnosti s pojedinim softwareom itd. Kako god, očekivati je da isti bude sve bolji i bolji. Ja se najviše nadam da će Cortanu unaprijediti na način da mogu otvoriti glasovno bilo koju aplikaciju ili izvršiti bilo koju operaciju kao što bi uradio koristeći perifieriju. Ali i to ide naprijed, Cortana već sada može npr gasiti računar što nije mogla na samom početku.
- Rugafet
#3375 Re: Windows 10
Rama mu treba, bar to danas nije toliko skupo. Pazari jos 4 GB na ta 2 i ima da radi ko bebaAtego wrote:jel prezahtjevan win10 za sljedeću konfiguraciju?