najbolje je da nazoves svaku vecu polikliniku i pitas jel rade svejoooj wrote:Zene pomagajte![]()
Znate li u kojoj privatnoj poliklinici se moze uraditi alergotest, ali potpun, na sve i svasta!? Ako ne u Sarajevu, mogu i drugi gradovi u centralnoj Bosni. Imam uputnicu za bolnicu, ali imala sam je i prije 4 godine pa mi nisu htjeli raditi, jer ja nisam mogla suziti “izbor sumnjivaca“, a za to vrijeme 4 puta zavrsim s gusenjem u bolnici na injekcijama i infuziji. Svaka preporuka je dobro dosla.
Žene pitaju žene
- Bloo
- Globalna šefica
#3351 Re: Žene pitaju žene
- dobar osjecaj
#3352 Re: Žene pitaju žene
Ja sam otisla samo u privatnu laboratoriju iza pijace Sirano u Sarajevu i uradila prvo onaj opsti test da se vidi imam li uopste alergiju a kad se pokazalo da imam onda na razne alergene za koje sam sumnjala ili su mi sugerisali da bi mogli biti uzrocnici mojih alergija. Rade sve moguce. Ne sjecam se kako se zove laboratorija a nemam kod sebe nalaze da procitam.joooj wrote:Zene pomagajte![]()
Znate li u kojoj privatnoj poliklinici se moze uraditi alergotest, ali potpun, na sve i svasta!? Ako ne u Sarajevu, mogu i drugi gradovi u centralnoj Bosni. Imam uputnicu za bolnicu, ali imala sam je i prije 4 godine pa mi nisu htjeli raditi, jer ja nisam mogla suziti “izbor sumnjivaca“, a za to vrijeme 4 puta zavrsim s gusenjem u bolnici na injekcijama i infuziji. Svaka preporuka je dobro dosla.
-
BJB
#3353 Re: Žene pitaju žene
Zene, sta pijete protiv prehlade..Sve me boli, glava se raspada a u ushima mi shishti k'o da je pukla cijev negdje.
- dobar osjecaj
#3354 Re: Žene pitaju žene
Posto ne pijem vise nikakve tablete, kad sam prehladjena koristim sporiju varijantu pomoci. Kuham caj od svjezeg djumbira i pijem to nezasladjeno uz dodatak svjeze cjedjenog limuna. Meni pomaze.BJB wrote:Zene, sta pijete protiv prehlade..Sve me boli, glava se raspada a u ushima mi shishti k'o da je pukla cijev negdje.
- Big Ang
#3355 Re: Žene pitaju žene
Rhinostop, to jest Rhinobos. Nuspojava pospanost i to velika. Ali, pomogne. Puno pomogne.BJB wrote:Zene, sta pijete protiv prehlade..Sve me boli, glava se raspada a u ushima mi shishti k'o da je pukla cijev negdje.
- Secer_033
#3356 Re: Žene pitaju žene
Ime Korisničko wrote:kad smo jos uvijek kod vjencanjaok, razmisljate o vjencanju ili ne, ali jeste ili ikada pokusale sebe zamisliti kako biste izgledale kad bi (ipak mozda nekad) doslo do tog ? ili ste isle dalje pa znate do u detalj kakvo vjencanje biste voljele da bude?
I meni sve to izgleda daleko, i nisam sigurna ni da li ce se desiti, ali eto znam da bih voljela biti u kratkoj haljinicinije mi vazna velika, mala svadba, zvanice ima ih nema ih, kumovi, nakit, ma nista. Ali eto znam da bih voljela da ja budem u kratkoj haljinici
ni o cemu drugom nisam razmisljala
![]()
Bijelo mi ne stoji. Ne mogu sebe zamisliti u bijeloj vjencanici a pogotovo ne u onim svilenim stiklicama. No, thanks.
Neka kratka haljinica i bosa negdje na nekoj pjescanoj plazi, to mozda. Ili ona haljina kao u spotu Gunsa, November Rain, da sokiram goste
Samo sto ja nemam duge noge pa to bi tako lijepo ozgledalo na meni...
- Secer_033
#3357 Re: Žene pitaju žene
Sjecas li se sta si jela i pila prije tih napada?joooj wrote:Zene pomagajte![]()
Moja drugarica je alergicna na neki zacin (ne zna ni ona kako se zove) koji se u neka jela stavlja, ali ne radi to svaki restoran pa i ne zna ima li u jeli ili ne. Zadnji put se pocela gusiti nakon vecere u Vapianu :S oni valjda koriste taj zacin.
Btw, ovo nije anti reklama za vapiano
- Secer_033
#3358 Re: Žene pitaju žene
Caj sa limunom i medom. Ako ne popusta napravim caj od svjezeg dzumbira samo ga ja bas i ne volim pa ga ostavljam za zadnjeBJB wrote:Zene, sta pijete protiv prehlade..Sve me boli, glava se raspada a u ushima mi shishti k'o da je pukla cijev negdje.
Nekad popijem i Aspirin C ali izbjegavam ljekove. Naparim se i odmaram. Gripa mora odraditi svoje.
- dobar osjecaj
#3359 Re: Žene pitaju žene
Ne. Ja sam samo isla direktno bez ikakvih uputnica u laboratoriju koja se nalazi u toj istoj ulici, BH lab ili nesto slicno privatna laboratorija. Nisam bila sigurna sta mi se desava pa sam prvo htjela utvrditi je li uopste imam ikakvu alergiju i osnovni test na prisustvo alergije je bio pozitivan pa sam u konsultaciji s djevojkom koja radi u toj laboratoriji uradila test na sve sto mi je palo na pamet da bi mi moglo smetati tih dana i nesto sto je ona predlozila.joooj wrote:http://mz.ks.gov.ba/ordinacije/ordinaci ... ic-prof-drdobar osjecaj wrote:Ja sam otisla samo u privatnu laboratoriju iza pijace Sirano u Sarajevu i uradila prvo onaj opsti test da se vidi imam li uopste alergiju a kad se pokazalo da imam onda na razne alergene za koje sam sumnjala ili su mi sugerisali da bi mogli biti uzrocnici mojih alergija. Rade sve moguce. Ne sjecam se kako se zove laboratorija a nemam kod sebe nalaze da procitam.
Pretpostavljam da je to ta. Dobila sam jos jednu preporuku za nju, tako da je za pocetak pao izbor na nju. Najvjerovatnije da cu ici sutra na pregled. Hvala ti![]()
Kod mene su se alergije pocele javljati u periodu kad sam imala potpuni pad imuniteta, tako da taj stres i iscrpljenost koje spominjes nisu zanemariv uzrocnik slabosti organizma i podloznosti alergijama.
- šatirana_ljubičica
#3360 Re: Žene pitaju žene
O čemu vi pričate uz prvu jutarnju kafu?Ili onu prvu s nekim, pošto možda neko pije sam jutarnju.
- dobar osjecaj
#3361 Re: Žene pitaju žene
O svemu sto mi je u tom trenutku bitno/zanimljivo. Jutarnji sam tip. Ustajem rano. Odradjujem jutarnje treninge najkasnije do osam ujutro i obicno prstim od energije tokom prve kafe. Jutros sam s prijateljicom razgovarala o zimskom godisnjem. Godisnji i putovanja su mi uvijek ugodna tema za razgovor uz kafu.šatirana_ljubičica wrote:O čemu vi pričate uz prvu jutarnju kafu?Ili onu prvu s nekim, pošto možda neko pije sam jutarnju.
- Ime Korisničko
#3363 Re: Žene pitaju žene
pijem je sama i rovim po internetušatirana_ljubičica wrote:O čemu vi pričate uz prvu jutarnju kafu?Ili onu prvu s nekim, pošto možda neko pije sam jutarnju.
a da je pije neko sa mnom pricala bih o cemu god hoce
- Ime Korisničko
#3364 Re: Žene pitaju žene
imam jednu prijateljicu koja zna sve o svakomešatirana_ljubičica wrote:Tračate li
jer me ne zanima
- Big Ang
#3365 Re: Žene pitaju žene
Onu prvu, jutarnju, onaj lijek, pijem sama. Ne pričam. Ponekad možda malošatirana_ljubičica wrote:O čemu vi pričate uz prvu jutarnju kafu?Ili onu prvu s nekim, pošto možda neko pije sam jutarnju.
- Ime Korisničko
#3366 Re: Žene pitaju žene
i sad sam shvatila sam samo pocela da pisem, da odg na pitanja.. ni pozdrava, ni nista
pa evo da ispravim gresku: zene prica mi se sa vama
sve ste pozdravljene 
pa evo da ispravim gresku: zene prica mi se sa vama
-
Mutivoda
#3367 Re: Žene pitaju žene
Volim da je pijem sama, al ako je neko vec tu (to su obicno ljudi koji me poznaju dobro), puste me da "odsutim" svoje jer sam jako nezgodna ujutro. U neku ruku, meni ne smeta da taj neko prica,jer se ja na neki nacin iskljucim, samo nek ne ocekuju i moje sudjelovanje, odgovorit cu na sve za pola sata-45minšatirana_ljubičica wrote:O čemu vi pričate uz prvu jutarnju kafu?Ili onu prvu s nekim, pošto možda neko pije sam jutarnju.
- šatirana_ljubičica
#3368 Re: Žene pitaju žene
Slatke ste mi
Ang, nasmija me blesice hahaha
Ang, nasmija me blesice hahaha
- Ime Korisničko
#3369 Re: Žene pitaju žene
On nesto dobacio, ja sve ostalo uradila
pika li se to kao prilazenje 
- cLo
#3370 Re: Žene pitaju žene
gotovo svaka moja veza počela je takoEurosa wrote:Zene, jeste li ikad vi prve prisle momku koji vam se svidja?
- cLo
#3371 Re: Žene pitaju žene
ozbiljno, niti tračam niti dozvoljavam da se trača u mom prisustvušatirana_ljubičica wrote:Tračate li
- cLo
#3373 Re: Žene pitaju žene
doš'o vidjeti diral' me koEurosa wrote:vryzas wrote:![]()
Sta ces ti ovdje?
-
vryzas
#3374 Re: Žene pitaju žene
cLo wrote:doš'o vidjeti diral' me koEurosa wrote:vryzas wrote:![]()
Sta ces ti ovdje?
-
vryzas
#3375 Re: Žene pitaju žene
Eurosa wrote:vryzas wrote:![]()
Sta ces ti ovdje?