Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
babaroga1x

#3351 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by babaroga1x »

konahawaii wrote:e to im je malo glupo sto ne mozes odustat...jos kad vidim da ima preko 20 koraka, nekad me strah otvorit :)
cf ti dopušta odustajanje... ali problem je u tome što ti taskovi potiču s amazon turqa i tamo rade po principu ako odustaneš i zezneš, da te označe...

problem što nisu uskladili taskove na obe platforme...
mikrozadatak

#3352 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Je li iko otišao u expelled mode na tasku "Rate the Relevance of a Search Result in Home Improvement Business".
Ja odigrao 3 taska, u svakom pogriješio jednom, pušta me dalje, uopšte ne prikazuje accuracy.

PS na 25% sam, ali igram, možda je fazon ko manje :D
Last edited by mikrozadatak on 21/11/2014 22:45, edited 1 time in total.
Amer996

#3353 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Amer996 »

Da li je iko radio ovaj zadatak
Unidentified URL
da li ima bugova !?
zakasnila

#3354 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by zakasnila »

babaroga1x wrote:
konahawaii wrote:e to im je malo glupo sto ne mozes odustat...jos kad vidim da ima preko 20 koraka, nekad me strah otvorit :)
cf ti dopušta odustajanje... ali problem je u tome što ti taskovi potiču s amazon turqa i tamo rade po principu ako odustaneš i zezneš, da te označe...

problem što nisu uskladili taskove na obe platforme...
Baš tako! Ja kad sam dobila flag i pisala CF, doslovno su mi odgovorili kako oni nemaju ništa s tim i da se moram obratiti direktno autorima zadatka!
Verocious

#3355 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

Prva moja isplata mi je sinoc nekada legla na paypal
Image
Kontam do kraja mjeseca napraviti jos 50 baksa i prvi mjesec online zaradjivanja za mene i vise nego dobar :izet:
Janjicar

#3356 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Janjicar »

Verocious wrote:Prva moja isplata mi je sinoc nekada legla na paypal
Image
Kontam do kraja mjeseca napraviti jos 50 baksa i prvi mjesec online zaradjivanja za mene i vise nego dobar :izet:
cestitam brate (Y)
Verocious

#3357 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

Hvala :-D

Par pitanja?

Za vas sto koristite Neobux, da li je dozvoljeno logovanje na neobux u istom danu sa dvije razlicite ip adrese? Na CS mi tu nisu pravili nikakav problem i to redovno radim ali NB sam koristio samo na jednoj ip adresi? Je li neko imao iskustva sa tim?

Za vas koji koristite vise ovih sajtova istovremeno(CS, NB,elite) gledajuci gdje je posao placeniji da li se logujete jednom na crowdflower npr prvobitno sa CS-a, odradite neki posao i ostanete logovani na crowdfloweru, kasnije se neki placeniji posao pojavi na NB-u, da li je potrebno izlogovat se sa crowdflowera pa se ponovo logovat kroz NB ili jednom logovan na crowdflower samo biram poslove na sajtu koji je placeniji? Nece tu biti nikakvih problema? Za sta sluzi opcija preffered chanel na crowdfloweru?

Hvala unaprijed
AhmetShabo

#3358 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AhmetShabo »

Verocious wrote:Hvala :-D

Par pitanja?

Za vas sto koristite Neobux, da li je dozvoljeno logovanje na neobux u istom danu sa dvije razlicite ip adrese? Na CS mi tu nisu pravili nikakav problem i to redovno radim ali NB sam koristio samo na jednoj ip adresi? Je li neko imao iskustva sa tim?

Za vas koji koristite vise ovih sajtova istovremeno(CS, NB,elite) gledajuci gdje je posao placeniji da li se logujete jednom na crowdflower npr prvobitno sa CS-a, odradite neki posao i ostanete logovani na crowdfloweru, kasnije se neki placeniji posao pojavi na NB-u, da li je potrebno izlogovat se sa crowdflowera pa se ponovo logovat kroz NB ili jednom logovan na crowdflower samo biram poslove na sajtu koji je placeniji? Nece tu biti nikakvih problema? Za sta sluzi opcija preffered chanel na crowdfloweru?

Hvala unaprijed
ovo prvo za neobux da li se moze na razlicitim adresama nisam siguran, tako da neka mikro o tome malo vise ti kaze, a sto se tice CF, ja se samo jednom ulogujem kad upalim racunar npr, i onda radim zadatke, i na clixu i na neo, bez da se izloogujem i jednom vise.i nisam imao nikakvih problema i mislim da je to sasvim ok :D
ODB

#3359 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Ma ulogovan sam na sva 3 mjesta uvijek i nema problema.Samo ako na jednom sajtu otvoriš zadatak neki poslije ga ne možeš na drugom otvarati dok je sa tim ID brojem.
mikrozadatak

#3360 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Verocious wrote:Hvala :-D

Par pitanja?

Hvala unaprijed
Prvo da čestitam na zaradi, svaka čast :thumbup:
Evo šta kaže Neobux:
You can only use a maximum of 3 distinct computers in a 10 days period to view advertisements. Any attempt to use more than that in that defined period will cause an account suspension.
Each advertisement can be viewed by the same IP only once per 24 hours. For viewing advertisements an internet connection must be used only by a single user every 24 hours. Any attempt to do otherwise may lead to the termination of your account. You can use multiple IP addresses to login. Logging in from proxies/VPN or shared network environments (such as, but not limited to schools, LAN houses, cybercafés, etc.) is not allowed.

Clixsense dozvoljava sve, možeš ga koristiti iz studentskog doma, hotela, internet kafea ...
mikrozadatak

#3361 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mikrozadatak »

Evo ga super task za popravljanje accuracy, 3 centa, level 1.
Help us find companies
U prvom tasku 10 pitanja, poslije 5. Razvučem dva prozora jedan do drugog i ide veoma brzo.
mrva/mrve

#3362 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by mrva/mrve »

mikrozadatak wrote:Evo ga super task za popravljanje accuracy, 3 centa, level 1.
Help us find companies
U prvom tasku 10 pitanja, poslije 5. Razvučem dva prozora jedan do drugog i ide veoma brzo.
I jos da napomenem za ovaj task, u 95% situacija, ukoliko nadjete jednu kompaniju ostalo je odgovor NE bez daljeg gledanja :)
poisonlady

#3363 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by poisonlady »

Za ovaj zadatak samo pazite ima ih par bagovanih, pa ako ste lose srece moze vas izbaciti na pocetku. Evo za neke koje nema rezultata oni kazu da ima?! Bio bi odlican da nema bagova

Ps.ako smo dobro uhvatili u ovih 30tak zadataka, ide matrica da od 5 jedan ima, a ostalih nema.
Merengues

#3364 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Merengues »

poisonlady wrote:Za ovaj zadatak samo pazite ima ih par bagovanih, pa ako ste lose srece moze vas izbaciti na pocetku. Evo za neke koje nema rezultata oni kazu da ima?! Bio bi odlican da nema bagova

Ps.ako smo dobro uhvatili u ovih 30tak zadataka, ide matrica da od 5 jedan ima, a ostalih nema.
Meni odmah na kvizu bummer i expelled :-)
AhmetShabo

#3365 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AhmetShabo »

Evo super zadatka i jos bolje placen, samo procitajte fino uputstva. lagan je,
Image
Janjicar

#3366 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Janjicar »

AhmetShabo wrote:Evo super zadatka i jos bolje placen, samo procitajte fino uputstva. lagan je,
Image
To je predobar zadatak i prelagan (Y)
samo sto kod mene ga nema nit je bio :)
ODB

#3367 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

19# Create 5 words = 8.11 $ bonusa (8.30 $ ukupno)

Je li to malo ili normalno za ovaj zadatak ?
AhmetShabo

#3368 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by AhmetShabo »

ODB wrote:19# Create 5 words = 8.11 $ bonusa (8.30 $ ukupno)

ne vjerujem ti dok ne vidim ss :D
nal26exp

#3369 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by nal26exp »

ODB wrote:19# Create 5 words = 8.11 $ bonusa (8.30 $ ukupno)

To je potpuno nenormalno za ovaj zadatak. :lol: Na koju foru si to dobio? Po mojoj računici, teoretski maksimum po zadatku je 25c (5 slika x 5 reči, po svakoj reči po cent), pa bi maksimalno bilo 19x0.25=4.75$

Ja sam u proseku do sad dobijao oko 1$ na 10 taskova. Juče sam uradio 55, i dobio sam za to do sad oko 6,25$ (tu ne računam onih 0,89c po tasku i bonus od 12% na NB). Sa bonusima i svim, negde oko 7$, malo više.

edit: ja pročitah: keywords, :-) možda ne mislimo na isti zadatak.

Verocious, to preffered channel ti ničemu ne služi. Kada bi bio neki skill test koji bi sadržao u sebi bonus, onda bi ti služilo, a ovako jok, pošto mi takve testove nemamo, bar ja nisam čuo. Inače, svaka čast za tih 150$ ako ti je ovo prvi mesec na taskovima, rasturio si! :thumbup:
Verocious

#3370 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

Hvala na odgovorima :thumbup:
mikrozadatak wrote:Evo ga super task za popravljanje accuracy, 3 centa, level 1.
Help us find companies
Sta? :? Kako to, to nesto novo :mrgreen:

Ima li ko problema sa logovanjem na Elite? Krenem da se logujem ali mi ne izbacuje onu sliku sa koje trebam prepisati broj ili rijec da bi se logovao :-? pa tako mi ne da da se logujem
Verocious

#3371 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

mikrozadatak wrote: Prvo da čestitam na zaradi, svaka čast :thumbup:
Evo šta kaže Neobux:
You can only use a maximum of 3 distinct computers in a 10 days period to view advertisements. Any attempt to use more than that in that defined period will cause an account suspension.
Each advertisement can be viewed by the same IP only once per 24 hours. For viewing advertisements an internet connection must be used only by a single user every 24 hours. Any attempt to do otherwise may lead to the termination of your account. You can use multiple IP addresses to login. Logging in from proxies/VPN or shared network environments (such as, but not limited to schools, LAN houses, cybercafés, etc.) is not allowed.

Clixsense dozvoljava sve, možeš ga koristiti iz studentskog doma, hotela, internet kafea ...
Sto se tice koristenja neobuxa kod kuce i na poslu evo direktnog odgovora sa NeoBuxa:
You can do that as long as NO proxy / VPN is involved.

Best regards,
Dave E.
NeoBux Support
Pade mi kamen sa srca :mrgreen:
ODB

#3372 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by ODB »

Fulio sam ja sa ovim bonusima.Sad 3 puta računam poludio više,glupe im one poruke ,skroz nepregledne,em ne vidim sve dok ne obrišem neku :twisted:
Saznao sam na elite kada se otvore zadaci pa ima desno se klikne da se vide urađeni,tu sam onda sve našao i izađe malo preko 3 $ ( i tu vidim samo jednu stranicu urađenih zadataka,drugu otvori praznu :oops: ,ali to je to ja mislim što se bonusa tiče za 19 urađenih )
konahawaii

#3373 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

evo sad racunam za 70 keywords samo dobio zajedno sa 70c od zadataka oko 10,3$, :)
konahawaii

#3374 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by konahawaii »

Verocious wrote:
Ima li ko problema sa logovanjem na Elite? Krenem da se logujem ali mi ne izbacuje onu sliku sa koje trebam prepisati broj ili rijec da bi se logovao :-? pa tako mi ne da da se logujem

Meni se to desavalo. Posto mi na kompu nije bookmarkovan elite kucao sam na google "crowdflower elite". Sad kad mi google izabaci rezultat, ako kliknem na "CrowdFlower Elite" direktno, desi mi se to. Dok kad sam kliknuo na "login" kod google rezultata izbaci mi sliku normalno. Mislim na ovo

Image
Verocious

#3375 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.

Post by Verocious »

konahawaii wrote:
Verocious wrote:

Meni se to desavalo. Posto mi na kompu nije bookmarkovan elite kucao sam na google "crowdflower elite". Sad kad mi google izabaci rezultat, ako kliknem na "CrowdFlower Elite" direktno, desi mi se to. Dok kad sam kliknuo na "login" kod google rezultata izbaci mi sliku normalno. Mislim na ovo

Image
Svaka cast :thumbup:

Kakv bug :roll:
Post Reply