Desničari osvajaju Evropu!
- tvojkomsija
#3351 Re: Desničari osvajaju Evropu!
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2088470
Dijaspora znacajno uticala na ishod izbora u HR. Pazi ovo: dijaspora 52% HDZ, a sveukupno HDZ 22%. Stvarno su ludi ovi ljudi, ruse i BiH i Hrvatsku istovremeno.. sramota.
U Irskoj je HDZ dobio veliki jedan glas (neko se zabunio), valjda znaju ljudi ko ih je otjerao iz domovine.
Zao mi je normalnih Hrvata koji su stvarno zeljeli nesto promijeniti.
Dijaspora znacajno uticala na ishod izbora u HR. Pazi ovo: dijaspora 52% HDZ, a sveukupno HDZ 22%. Stvarno su ludi ovi ljudi, ruse i BiH i Hrvatsku istovremeno.. sramota.
U Irskoj je HDZ dobio veliki jedan glas (neko se zabunio), valjda znaju ljudi ko ih je otjerao iz domovine.
- dale cooper
#3352 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Jebote SDP u Hrvatskoj ni kriv ni dužan uze četiri mandata.
Stranka koja je maltene u rasulu predvođena likom koji ne zna je li pošao
ili došao i bum...četiri mandata.
ili došao i bum...četiri mandata.
-
elcaliente
#3353 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Malo ekstremno to gledas. Fakticki ti je svejedno i da zeleni svu svoju agendu implementiraju nista ti se lose nece desiti.insomnia78 wrote:Evo nas opet na fonu one da se trebas stiditi sto si evropljanin, bjelac, muskarac
- славянин
#3354 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Ma super razvijaju bit ce napravili.. pricamo o onome sto jeste.Njemci sada krecu u ofanzivu sa elektricnim autima - kinezi zaostaju jer elektricna auta nisu bas ni jefitna.Uglavnom nadam se da ce napredovati i proizvoditi auta - za sada im je "great wall" top autoindustrijeelcaliente wrote:
Po broju firmi koje prave i razvijaju elektro mobilitet Kinzi su broj jedan.
Tesla trenutno ima najvise auta u prodaji jer su vec razvili produkt.
Ja ti opet kazem zaboli nekoga u Berlinu ona stvar sto se u Kini truje.
Isto sto tebe zaboli ona stvar za onim jadnikom u Bangladesu sto je otrovo svoja pluca i umro farbajuci tvoj jeans koji si ti kupio za 29,90 eur i obuko ga dva puta.
I ko je kriv sto se onaj u bangladesu truje ? Ja ili vlada bangladesa koja dopusta to trovanje ? Ko je izabrao tu vladu u bangladesu ? ja ili isti ti sto se truju i kojih ima 190 miliona u zemlji velicine 4-5 bosni ..
- славянин
#3355 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Osim sto ce ekonomija da primi udarac i sve ce da poskupi..elcaliente wrote:Malo ekstremno to gledas. Fakticki ti je svejedno i da zeleni svu svoju agendu implementiraju nista ti se lose nece desiti.insomnia78 wrote:Evo nas opet na fonu one da se trebas stiditi sto si evropljanin, bjelac, muskarac
- insomnia78
#3356 Re: Desničari osvajaju Evropu!
No vratimo se mi temi. Narodu u Fr a bgm i u ovim departmanima preko mora je definitivno pun kurac takve price Zanimljiva situacija u Mayotte

Ekstremna desnica ubjedljivo

- Nadzornik
#3357 Re: Desničari osvajaju Evropu!
tvojkomsija wrote:
Cuj promjeniti,halo ba,ovo su izbori za EU parlament a tamo se ne odlucuje o poslovnoj klimi u nekoj od clanica.
u Briselu sijede uhljebi sa velikim platama i mlate praznu slamu.
- dale cooper
#3358 Re: Desničari osvajaju Evropu!
HDZ očekivao pet mandata, dobio mudo.
Kažu na Indexu imaju glasova koliko imaju i članova. 
-
elcaliente
#3359 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Vidis da su u Bangladesu imali zelene na vlasti mozda bi zabranili da se radi sa tim hemikalijama.славянин wrote:Ma super razvijaju bit ce napravili.. pricamo o onome sto jeste.Njemci sada krecu u ofanzivu sa elektricnim autima - kinezi zaostaju jer elektricna auta nisu bas ni jefitna.Uglavnom nadam se da ce napredovati i proizvoditi auta - za sada im je "great wall" top autoindustrijeelcaliente wrote:
Po broju firmi koje prave i razvijaju elektro mobilitet Kinzi su broj jedan.
Tesla trenutno ima najvise auta u prodaji jer su vec razvili produkt.
Ja ti opet kazem zaboli nekoga u Berlinu ona stvar sto se u Kini truje.
Isto sto tebe zaboli ona stvar za onim jadnikom u Bangladesu sto je otrovo svoja pluca i umro farbajuci tvoj jeans koji si ti kupio za 29,90 eur i obuko ga dva puta.![]()
I ko je kriv sto se onaj u bangladesu truje ? Ja ili vlada bangladesa koja dopusta to trovanje ? Ko je izabrao tu vladu u bangladesu ? ja ili isti ti sto se truju i kojih ima 190 miliona u zemlji velicine 4-5 bosni ..
Da smo u Bosni imali zelene na vlasti mozda nas 2014 nebi zadesile onolike poplave?
- tvojkomsija
#3360 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Referendum da se zabrani dijaspori glasat odmaaaahtvojkomsija wrote:https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2088470
-
elcaliente
#3361 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Dobro je pa ovako ne poskupljuje i cijene su stabilne, pogotovo stanovanje kao elementarna stvar.славянин wrote:Osim sto ce ekonomija da primi udarac i sve ce da poskupi..elcaliente wrote:Malo ekstremno to gledas. Fakticki ti je svejedno i da zeleni svu svoju agendu implementiraju nista ti se lose nece desiti.insomnia78 wrote:Evo nas opet na fonu one da se trebas stiditi sto si evropljanin, bjelac, muskarac
- славянин
#3362 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Onda bi u bangladesu zivili od sadnje prepelica i udisanja hranjivog vazduha.Da interesantno kojim parama bi sprijecili te poplave. Da ugasimo tesku industriju i oslonimo se na proizvodnju dzema od kojeg bi finansirali gradnju nasipa itd.elcaliente wrote:
Vidis da su u Bangladesu imali zelene na vlasti mozda bi zabranili da se radi sa tim hemikalijama.
Da smo u Bosni imali zelene na vlasti mozda nas 2014 nebi zadesile onolike poplave?
-
elcaliente
#3363 Re: Desničari osvajaju Evropu!
I sve bijelci izabrani.insomnia78 wrote:No vratimo se mi temi. Narodu u Fr a bgm i u ovim departmanima preko mora je definitivno pun kurac takve price Zanimljiva situacija u Mayotte
- славянин
#3364 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Pa pomnozi to x2 ili x3 dali bi ti bilo bolje ? Populizam - veoma stetan ... razumijes ?elcaliente wrote: Dobro je pa ovako ne poskupljuje i cijene su stabilne, pogotovo stanovanje kao elementarna stvar.
- славянин
#3365 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Sto - jel to ne smiju se bijelci birati ? Ima li to neki kljuc da ne ide se po zasluzi i po glasovima nego prema boji koze ?elcaliente wrote:
I sve bijelci izabrani.
- tvojkomsija
#3366 Re: Desničari osvajaju Evropu!
@Nadzornik znam da ovi nisu vazni kao parlamentarni ili predsjednicki, ali kazem ti da je vec ko zna koji put da dijaspora sjebe sansu za nesto bolje.
Cak i Kolindu su Hercegovci izabrali, jer im se HDZ donacijama uvlacio u supak.
Cak i Kolindu su Hercegovci izabrali, jer im se HDZ donacijama uvlacio u supak.
-
elcaliente
#3367 Re: Desničari osvajaju Evropu!
To mi vise pokazuje ko je izasao na izbore a ko se razocarao u poltiku EU u tim departmanima.славянин wrote:Sto - jel to ne smiju se bijelci birati ? Ima li to neki kljuc da ne ide se po zasluzi i po glasovima nego prema boji koze ?elcaliente wrote:
I sve bijelci izabrani.
A mozda je i stvarno tako kako ti kazes mozda ekstremna desnica bjele rase vodi jako dobru politiku u Reunionu i svi stanovnicu dole su jako happy.
- славянин
#3368 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Kada se razocaras izadjes na izbore i glasas za druge, medjutim ocito ti se vodis nekim drugim nacelima.Inace jesi li ti bijelac - evropljaninelcaliente wrote:
To mi vise pokazuje ko je izasao na izbore a ko se razocarao u poltiku EU u tim departmanima.
A mozda je i stvarno tako kako ti kazes mozda ekstremna desnica bjele rase vodi jako dobru politiku u Reunionu i svi stanovnicu dole su jako happy.
- vazi
#3369 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Uz mlacenje prazne slame lobiraju protiv drzave Bosne i Hercegovine...Nadzornik wrote:tvojkomsija wrote:
Cuj promjeniti,halo ba,ovo su izbori za EU parlament a tamo se ne odlucuje o poslovnoj klimi u nekoj od clanica.
u Briselu sijede uhljebi sa velikim platama i mlate praznu slamu.
-
elcaliente
#3370 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Da naravno to se vidi u BiH. Razocaraju se ljudi pa na sljedecim izborima odmah izaberu druge.славянин wrote:Kada se razocaras izadjes na izbore i glasas za druge, medjutim ocito ti se vodis nekim drugim nacelima.Inace jesi li ti bijelac - evropljaninelcaliente wrote:
To mi vise pokazuje ko je izasao na izbore a ko se razocarao u poltiku EU u tim departmanima.
A mozda je i stvarno tako kako ti kazes mozda ekstremna desnica bjele rase vodi jako dobru politiku u Reunionu i svi stanovnicu dole su jako happy.![]()
Imas i one koji se razocaraju i onda ne izlaze nikako na izbore.
Ja sebe smatram Evropljanom a Evropljani me smatraju rijetkom vrstom Homo Balkanicusom iz rezervata Balkan zaostalom u civilizacijskom razvoju.
- славянин
#3371 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Sada razmisli o onome sto si napisao.elcaliente wrote:
Da naravno to se vidi u BiH. Razocaraju se ljudi pa na sljedecim izborima odmah izaberu druge.
Imas i one koji se razocaraju i onda ne izlaze nikako na izbore.
Ja sebe smatram Evropljanom a Evropljani me smatraju rijetkom vrstom Homo Balkanicusom iz rezervata Balkan zaostalom u civilizacijskom razvoju.
- славянин
#3372 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Skok desnicarskih partija za skoro 100% ....Izbori za Evropski parlament su završeni u svim državama članicama EU. Prema posljednjim projekcijama izlaznost je najbolje u posljednjih 20 godina, a doći će i do značajnih promjena sastavu parlamenta.
Tradicionalna koalicija u Evropskom parlamentu između Socijalista i demokrata i Evropske narodne partije vjerovatno će izgubiti većinu koju su činili 40 godina. Projekcije kažu da će izgubiti čak 92 mjesta.
Krajnja desnica, partije okupljene u "Evropu nacija i slobode" bi trebala osvojiti 57 mjesta, dok su do sada imali 30.
- Čitalac
#3373 Re: Desničari osvajaju Evropu!

Nigel Farage ne može biti zadovoljniji. Brexit partija ostvarila odličan rezultat, teška noć za laburiste i torijevce.
The Brexit party are on course to win, with eight constituency results out of 11 in so far as the two main parties suffer a backlash from voters over their respective Brexit policies.
Current state of the parties: Brexit 21 seats (32% of the vote); Lib Dems 10 (20%); Labour 7 (14%); Green 5 (12%); Conservatives 2 (9%); Plaid Cymru 1.
- cyprus
#3374 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Vala ako iko ima na ovom dunjaluku kom bi se volio pokenjat u facu, to je ovaj lik... Faca mu je baš nekako za togaČitalac wrote:
Nigel Farage ne može biti zadovoljniji. Brexit partija ostvarila odličan rezultat, teška noć za laburiste i torijevce.
Ništa, izgleda da svim normalnim Evropljanima predstoje decenije borbe sa ovom populističkom pošasti... Al haj, ako smo mi na Balkanu izdržali 30 godina, i još smo živi, preživjet će valjda i ostali Evropljani...
- Čitalac
#3375 Re: Desničari osvajaju Evropu!
Salvinijeva Liga koja je na prethodnim izborima osvojila tek 6 odsto glasova, sada je dobila podršku skoro 30 odsto glasača u Italiji. Salvini poručuje da je "rođena nova Evropa".