Naravno, Erogan kao "predsjednik svih muslimana"swanfilter wrote:Mozda Bakir ima nekakav dil sa Tayip-om. U slucaju da dođu Bakir i SDA na vlast, Erdogan pocinje sa masovnim investicijama u BiH. Naravno, sve to u slucaju da Turcima ISIL preko grane ubrzo ne uleti ...
BAKIRE ODLAZI
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#3351 Re: BAKIRE ODLAZI
- Dr. Kuca
#3352 Re: BAKIRE ODLAZI
Stim da je tamo bilo 4 vamo 9 kandidata. Evo ja sam prvi glaso za zigica adila iako sam znao da nema sanse da bude medju 5 kadnidata.hrasno38 wrote:Ha ma cudno je to kad se kaze voljom vecine a onda pogledas cifre pa tek onda nista nije jasno. Za Bakira je glasalo 230.000 glasaca ali protiv Bakira tj za druge kandidate je glasalo skoro 450.000 glasaca plus sto ima jos oko 100.000 nevazecih listica po raznim kriterijumima tako da po ovim ciframa Bakir se nikako ne moze predstaviti kao predstavnik Bosnjaka mada po pravilima izbora to jeste.Smail Aga Cengic wrote:Ne dirajte ga, covjek posteno izabran, voljom naroda, nek guuli jos vise kad narod trazi.
Kod Covica je druga situacija i on ima vise glasova nego oba druga kandidata plus sto ima preko 50% glasova.
Kod Srba je situacija skoro bare bare.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3353 Re: BAKIRE ODLAZI
Ma OK poenta je koliko glasaca nije dalo podrsku Bakiru a to je duplo vise nego sto je dalo.Dr. Kuca wrote:Stim da je tamo bilo 4 vamo 9 kandidata. Evo ja sam prvi glaso za zigica adila iako sam znao da nema sanse da bude medju 5 kadnidata.hrasno38 wrote:Ha ma cudno je to kad se kaze voljom vecine a onda pogledas cifre pa tek onda nista nije jasno. Za Bakira je glasalo 230.000 glasaca ali protiv Bakira tj za druge kandidate je glasalo skoro 450.000 glasaca plus sto ima jos oko 100.000 nevazecih listica po raznim kriterijumima tako da po ovim ciframa Bakir se nikako ne moze predstaviti kao predstavnik Bosnjaka mada po pravilima izbora to jeste.Smail Aga Cengic wrote:Ne dirajte ga, covjek posteno izabran, voljom naroda, nek guuli jos vise kad narod trazi.
Kod Covica je druga situacija i on ima vise glasova nego oba druga kandidata plus sto ima preko 50% glasova.
Kod Srba je situacija skoro bare bare.
- dust in the wind
#3354 Re: BAKIRE ODLAZI
tema je izgubila smisao ovakvom pobjedom zelenih... zakljucajte
-
Hafis
#3355 Re: BAKIRE ODLAZI
Ovoj temi bi bolje pristajao naslov: Bakir nam ponovo dolazi
- Sarkazam
#3356 Re: BAKIRE ODLAZI

Ko je ova osoba na slici?
- Sarkazam
#3357 Re: BAKIRE ODLAZI
Hafis wrote:Ovoj temi bi bolje pristajao naslov: Bakir nam ponovo dolazi
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3358 Re: BAKIRE ODLAZI
Šefik Džaferović ko da kenjaSarkazam wrote:
- O'zone
- Globalni moderator
#3359 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne znaš ko je ovo????!!!!Sarkazam wrote:
Valahibilahi ti si jedan mučki provokator!!!!!
Nego jel otiš'o?
- lua
#3360 Re: BAKIRE ODLAZI
A Asko Sarajlić iza leđa viri u fazonu: "USKORO ČE OVO BITI MOJE MIJESTO"
- Sarkazam
#3361 Re: BAKIRE ODLAZI
Neznam, nisam provokator. Pitam ozbiljno. Nije ni bitno u krajnjoj meri vec vidim da druga Bakira sa ushicenjem gleda, zena blista.O'zone wrote:Ne znaš ko je ovo????!!!!Sarkazam wrote:
Valahibilahi ti si jedan mučki provokator!!!!!
Nego jel otiš'o?
-
VjecitiStudent
#3362 Re: BAKIRE ODLAZI
Lady Macbeth
- shibonja
#3363 Re: BAKIRE ODLAZI
Ladu ML sa nepoznatom opremom 
- O'zone
- Globalni moderator
#3364 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa i ti bi ga gledo sa ushićenjem da ti je zagondžijaSarkazam wrote: Neznam, nisam provokator. Pitam ozbiljno. Nije ni bitno u krajnjoj meri vec vidim da druga Bakira sa ushicenjem gleda, zena blista.
-
Innovation
#3366 Re: BAKIRE ODLAZI
Iza svakog uspješnog muškarca stoji – uspješna žena
Zajedno u ljubavi

-
NeenaSa
#3367 Re: BAKIRE ODLAZI
Toliko istine.Hafis wrote:Ovoj temi bi bolje pristajao naslov: Bakir nam ponovo dolazi
- Sarkazam
#3368 Re: BAKIRE ODLAZI
O'zone wrote:Pa i ti bi ga gledo sa ushićenjem da ti je zagondžijaSarkazam wrote: Neznam, nisam provokator. Pitam ozbiljno. Nije ni bitno u krajnjoj meri vec vidim da druga Bakira sa ushicenjem gleda, zena blista.
-
wolf07
#3369 Re: BAKIRE ODLAZI
@Dozer
Ima jedna replika radi stvari koju si napisao, a nije tacna! Naime, radi se o izuzimanju naoruzanja TO. Odluka da se to uradi je donesena, i uglavnom provedena, tokom 1988/89. Znaci, radi se o periodu kad su i Srbi u Srbiji jos uvijek nosali Titove slike. Prosjecan stanovnik BiH (a narocito Bosnjak) je bezgranicno vjerovao u JNA i niko nije vidio problem u tome sto se oruzje uzima iz gradova sa bosnjackom ili hrvatskom vecinom. Naravno, tada to nije radjeno na nacin da se javno kaze od koga ce oruzje biti uzeto i gdje ce biti smjesteno, vec se islo po principu "vojna tajna - strogo poverljivo". Neko muljavo obrazlozenje je bilo da se oruzje i municija premjestaju iz magacina TO koji cesto nisu bili sigurni, dobro zasticeni ili adekvatni (i niz drugih obrazlozenja od slucaja do slucaja) u dobro branjene namjenske objekte JNA. Uglavnom, siru sliku onog sto se zbiva po magacinima TO u BiH imali su samo generali JNA, a svi znamo ko su i odakle bili ti likovi. Poenta je da su uspjeli bez ispaljenog metka razoruzati Bosnjake i Hrvate u najvecem broju slucajeva. Bilo je i slucajeva kad je to i zapelo (oruzje iz Kiseljaka ili Kreseva, radi cega je Jovan Divjak bio i osudjen pred vojnim sudom, pa je na kraju izbjegao lezanje u zatvoru prikljucenjem A R BiH, da li iz ideoloskih razloga ili tek da ne bi bio u prdekani to zna samo on).
U tom smislu, svako ko optuzuje Aliju za davanje naoruzanja od TO-a BiH jugovojsci taj u najmanju ruku nema pojma o desavanjima s kraja osamdesetih. Da ironija bude veca, Predsjedavajuci Predsjednistva SFRJ u tom periodu bio je - Raif Dizdarevic! Medjutim, posto smo vec navikli da se na Alijin racun stavljaju stvari koje je izmislio novinar (kasike) onda pogotovo nemam pravo na cudjenje kad mu se prikaci i ova trivijalnost sa naoruzanjem TO BiH.
Ima jedna replika radi stvari koju si napisao, a nije tacna! Naime, radi se o izuzimanju naoruzanja TO. Odluka da se to uradi je donesena, i uglavnom provedena, tokom 1988/89. Znaci, radi se o periodu kad su i Srbi u Srbiji jos uvijek nosali Titove slike. Prosjecan stanovnik BiH (a narocito Bosnjak) je bezgranicno vjerovao u JNA i niko nije vidio problem u tome sto se oruzje uzima iz gradova sa bosnjackom ili hrvatskom vecinom. Naravno, tada to nije radjeno na nacin da se javno kaze od koga ce oruzje biti uzeto i gdje ce biti smjesteno, vec se islo po principu "vojna tajna - strogo poverljivo". Neko muljavo obrazlozenje je bilo da se oruzje i municija premjestaju iz magacina TO koji cesto nisu bili sigurni, dobro zasticeni ili adekvatni (i niz drugih obrazlozenja od slucaja do slucaja) u dobro branjene namjenske objekte JNA. Uglavnom, siru sliku onog sto se zbiva po magacinima TO u BiH imali su samo generali JNA, a svi znamo ko su i odakle bili ti likovi. Poenta je da su uspjeli bez ispaljenog metka razoruzati Bosnjake i Hrvate u najvecem broju slucajeva. Bilo je i slucajeva kad je to i zapelo (oruzje iz Kiseljaka ili Kreseva, radi cega je Jovan Divjak bio i osudjen pred vojnim sudom, pa je na kraju izbjegao lezanje u zatvoru prikljucenjem A R BiH, da li iz ideoloskih razloga ili tek da ne bi bio u prdekani to zna samo on).
U tom smislu, svako ko optuzuje Aliju za davanje naoruzanja od TO-a BiH jugovojsci taj u najmanju ruku nema pojma o desavanjima s kraja osamdesetih. Da ironija bude veca, Predsjedavajuci Predsjednistva SFRJ u tom periodu bio je - Raif Dizdarevic! Medjutim, posto smo vec navikli da se na Alijin racun stavljaju stvari koje je izmislio novinar (kasike) onda pogotovo nemam pravo na cudjenje kad mu se prikaci i ova trivijalnost sa naoruzanjem TO BiH.
- Dozer
#3370 Re: BAKIRE ODLAZI
@wolfy
Ja i ne pricam o tom periodu, nego o periodu 91/92.
Odgovori mi na sljedece:
1. Na ljeto '91 su oko Sarajeva iskopani artiljerijski polozaji, svi okrenuti prema gradu. I, molim te, nemoj mi reci da je ovo netacno jer sam to gledao svojim ocima. Mediji su to propratili, a na pitanja zasto je to iskopano, odgovor JNA je bio "radi odbrane". Jasno, nije precizirano o kakvoj i cijoj odbrani se tu radi, i od cega. SDA je znala za ovo, naravno, a pitanje je - sta su uradili po tom pitanju?
2. Od semtembra '91 civilni sleperi su dovozili vojno naoruzanje na Sokolac i Pale, a ono se onda dijelilo Srbima oko Sarajeva, ali i u samom Sarajevu. I ovo, po Sarajevu, sam gledao vlastitim ocima. SDA je takodjer znala za sve ovo. Ovo je bio i period nastanka famoznih "karata na salvetama", koje su crtali SDA i SDS na Palama.
3. Kraj marta i sam pocetak aprila '92 u gradu je jos uvijek bilo toliko oruzja da su se mogla naoruzati bar 2 bataljona, sto po kasarnama, sto u nekim preostalim magacinima TO. Jedan od tih magacina je, recimo, bio kod Pionirske doline. Medjutim, iako su lokalni pripadnici PL i ZB trazili da se taj slabo cuvani magacin zauzme i da se uzme to oruzje (cuvala ga bukvalno 2 JNA vojnika), a radilo se o sanducima i sanducima AP, PM, Zolja, OSA i razne municije, iz SDA je receno - Ne. Zasto?
Par dana kasnije doslo je par kamiona JNA i oni su jednostavno pokupili sve to iz magacina i odvukli na Grdonj.
Ja i ne pricam o tom periodu, nego o periodu 91/92.
Odgovori mi na sljedece:
1. Na ljeto '91 su oko Sarajeva iskopani artiljerijski polozaji, svi okrenuti prema gradu. I, molim te, nemoj mi reci da je ovo netacno jer sam to gledao svojim ocima. Mediji su to propratili, a na pitanja zasto je to iskopano, odgovor JNA je bio "radi odbrane". Jasno, nije precizirano o kakvoj i cijoj odbrani se tu radi, i od cega. SDA je znala za ovo, naravno, a pitanje je - sta su uradili po tom pitanju?
2. Od semtembra '91 civilni sleperi su dovozili vojno naoruzanje na Sokolac i Pale, a ono se onda dijelilo Srbima oko Sarajeva, ali i u samom Sarajevu. I ovo, po Sarajevu, sam gledao vlastitim ocima. SDA je takodjer znala za sve ovo. Ovo je bio i period nastanka famoznih "karata na salvetama", koje su crtali SDA i SDS na Palama.
3. Kraj marta i sam pocetak aprila '92 u gradu je jos uvijek bilo toliko oruzja da su se mogla naoruzati bar 2 bataljona, sto po kasarnama, sto u nekim preostalim magacinima TO. Jedan od tih magacina je, recimo, bio kod Pionirske doline. Medjutim, iako su lokalni pripadnici PL i ZB trazili da se taj slabo cuvani magacin zauzme i da se uzme to oruzje (cuvala ga bukvalno 2 JNA vojnika), a radilo se o sanducima i sanducima AP, PM, Zolja, OSA i razne municije, iz SDA je receno - Ne. Zasto?
Par dana kasnije doslo je par kamiona JNA i oni su jednostavno pokupili sve to iz magacina i odvukli na Grdonj.
Last edited by Dozer on 17/10/2014 10:40, edited 1 time in total.
- Dozer
#3371 Re: BAKIRE ODLAZI
A, ovo je sad firsko 
Dakle...sinoc gledam ZF i oplacem od smijeha. Ali i tuge...
Pita Aco zasto su rezultati izbora kakvi jesu, i Jan kaze da je to radi cinjenice da u BiH imamo oko milion polupismenih i nepismenih (polupismeni su, naravno, oni sa 8. razreda osnovne, logicno), ali i 240.000 uposlenika raznoraznih institucija na svim nivoima, a za koje se zna kako su dosli do tog posla - rodjaci, sestrici, tetici, bratici, haveri, stranacki poltroni i sl.
Tu se obavezno kaci onaj Duvnjak iz SDA, i po standardnom obicaju laprda o svemu i svacemu, ali o nicemu konkretnom. U neka doba se javlja lik iz publike da, kao, nesto kaze i malo napadne Jana.
I tu, u stvari, on sam pokaze da je Jan bio ne 100%, nego 1.000.000% u pravu za sve sto je rekao, a evo i zasto.
Prvo, lik je klasicni primjer ruralca, iako kaze da dolazi iz Zenice.
Drugo, on sam je polupismen, sto je bilo vise nego ocito. Najsmjesnije je bilo kad rece da je on "vec 2,5 godine zaposlen na birou"

Trece, napada Jana da upravo njegova mati ima samo 8 razreda osnovne i da ona kao takva sigurno nije nepismena (?!)

I, na kraju, kaze lik da je nedavno dobio posao u Raspotocju (rudniku) i da je jedan od rudara koji su se spasili iz jame nakon nesrece, a sve "zakucava" konstatacijom "da je ova opcija koja je pobijedila (SDA) najbolja i da ce on uvijek glasati za nju".

Ja sam u tom momnetu ocekivao da ce se na ekranu pojaviti natpis - "to, idiote"

Naravno, Duvnjak nije progovorio ni rijec o svemu tome nakon "obracanja" ovog svog biraca. A logicno je i zasto - lik je pokazao upravo ono sto se i govori - za SDA glasaju polupismeni ruralci i uhljebljeni. Treci ne postoje

Btw, da li znate da se ono obecanje o 100.000 radnih mjesta nije odnosilo ni na 4, a ni na 8 godina, nego na 10!
Bar tako sinoc izjavi Duvnjak, i to ponovi par puta
Dakle, sad se slobodno moze reci da SDA sve svoje birace, a takodjer i sve gradjane, smatra kompletnim idiotima. Takodjer, vise je nego ocito da je obecanje o 100.000 novih radnih mjesta najklasicnija moguca laz i prevara.
I sta reci na kraju, osim - cestitam ovcama

Pita Aco zasto su rezultati izbora kakvi jesu, i Jan kaze da je to radi cinjenice da u BiH imamo oko milion polupismenih i nepismenih (polupismeni su, naravno, oni sa 8. razreda osnovne, logicno), ali i 240.000 uposlenika raznoraznih institucija na svim nivoima, a za koje se zna kako su dosli do tog posla - rodjaci, sestrici, tetici, bratici, haveri, stranacki poltroni i sl.
Tu se obavezno kaci onaj Duvnjak iz SDA, i po standardnom obicaju laprda o svemu i svacemu, ali o nicemu konkretnom. U neka doba se javlja lik iz publike da, kao, nesto kaze i malo napadne Jana.
I tu, u stvari, on sam pokaze da je Jan bio ne 100%, nego 1.000.000% u pravu za sve sto je rekao, a evo i zasto.
Drugo, on sam je polupismen, sto je bilo vise nego ocito. Najsmjesnije je bilo kad rece da je on "vec 2,5 godine zaposlen na birou"
Trece, napada Jana da upravo njegova mati ima samo 8 razreda osnovne i da ona kao takva sigurno nije nepismena (?!)
I, na kraju, kaze lik da je nedavno dobio posao u Raspotocju (rudniku) i da je jedan od rudara koji su se spasili iz jame nakon nesrece, a sve "zakucava" konstatacijom "da je ova opcija koja je pobijedila (SDA) najbolja i da ce on uvijek glasati za nju".
Ja sam u tom momnetu ocekivao da ce se na ekranu pojaviti natpis - "to, idiote"
Naravno, Duvnjak nije progovorio ni rijec o svemu tome nakon "obracanja" ovog svog biraca. A logicno je i zasto - lik je pokazao upravo ono sto se i govori - za SDA glasaju polupismeni ruralci i uhljebljeni. Treci ne postoje
Btw, da li znate da se ono obecanje o 100.000 radnih mjesta nije odnosilo ni na 4, a ni na 8 godina, nego na 10!
Dakle, sad se slobodno moze reci da SDA sve svoje birace, a takodjer i sve gradjane, smatra kompletnim idiotima. Takodjer, vise je nego ocito da je obecanje o 100.000 novih radnih mjesta najklasicnija moguca laz i prevara.
I sta reci na kraju, osim - cestitam ovcama
- lua
#3372 Re: BAKIRE ODLAZI
Rekoh ti Dozeru boli njih taki za radna mjesta.
Onima koji su glasali za SDA je bio isključivo cilj da zadrže svoja radna mjesta. Džaba se hvatamo za slamku, kad će ti sad 100 mešetara izblebetat' napamet naučene gluposti o tome što je SDA jedna i jedina prava bošnjačka opcija. Jebeš to. Trebamo polako da se mirimo s činjenicom da je sama činjenica što je Bakir Alijin sin za 98% ljudi bila dovoljna da mu daju glas. Ono 2% je povjerovalo spiki o 100.000 radnih mjesta. Njih mi je žao 
- madner
#3373 Re: BAKIRE ODLAZI
Citat iz kafane: Dobro je da je SDA pobjedio, da nisu, ne bi mogao malog za ruku i trazit da ga zaposle u Telecomu.
Ne znam ko je bio, ali covjek je to ozbiljno mislio.
Ne znam ko je bio, ali covjek je to ozbiljno mislio.
- lua
#3374 Re: BAKIRE ODLAZI
Možda je čovjek mahn'o buteljicu viška, pa mu se krenulo priviđati nadanje. 
- zedo_m
#3375 Re: BAKIRE ODLAZI
Nisam mogao odoljeti, kultura na nivou, ko o čemu kurva o poštenju cudi me da jedan akademski obrazovan čovjek (ako jesi) upoređuje 200k njegovih zemljaka sa "lijepim" atributima. Što bi rekli alal ti veraDozer wrote:A, ovo je sad firsko
Drugo, on sam je polupismen, sto je bilo vise nego ocito. Najsmjesnije je bilo kad rece da je on "vec 2,5 godine zaposlen na birou"![]()
![]()
Trece, napada Jana da upravo njegova mati ima samo 8 razreda osnovne i da ona kao takva sigurno nije nepismena (?!)![]()
I, na kraju, kaze lik da je nedavno dobio posao u Raspotocju (rudniku) i da je jedan od rudara koji su se spasili iz jame nakon nesrece, a sve "zakucava" konstatacijom "da je ova opcija koja je pobijedila (SDA) najbolja i da ce on uvijek glasati za nju".![]()
![]()
Ja sam u tom momnetu ocekivao da ce se na ekranu pojaviti natpis - "to, idiote"![]()
![]()
![]()
Naravno, Duvnjak nije progovorio ni rijec o svemu tome nakon "obracanja" ovog svog biraca. A logicno je i zasto - lik je pokazao upravo ono sto se i govori - za SDA glasaju polupismeni ruralci i uhljebljeni. Treci ne postoje![]()
![]()
I sta reci na kraju, osim - cestitam ovcama![]()