Ovo je vec u domeni "hilarious"HardcoreMX wrote:ne rekoh li ja ranije da ti amsterdama nisi vidio.HAVANA wrote: Bio sam jednom u kaknju i dva puta u kladnju.Meni dosta.
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Dozer
#3351 Re: Ateizam
- HAVANA
#3352 Re: Ateizam
zforumas wrote:Havana pocni ti pisati knjigu, taman ces stici
- Dozer
#3353 Re: Ateizam
Poput onoga da "neko s neba baca munje na ljude da bi ih kaznio radi toga sto nisu oprali noge 10 dana", jel' to?Smrcak15 wrote:vjerovanje nije, ali je istina ono sto prethodi vjerovanju, nesto sto moze da bude uzrok vjerovanja recimo.beni-bu-man wrote:
Smrle moj u tom i jest fazon, vjerovanje nije istina niti dokaz...
nanomasine ljudskom tijelu se za mene dokaz za Boga i mogu na osnovu toga da vjerujem da postoji, znaci nije samo slijepo vjeropvanje bez ikakvog pokrica, kad vidim kompleksnu strukturu na osnovu toga zakljucim da to moze jedino doci od Boga a ne od slucajnih dogadjaja tako zvanih mutacija.
Evo ga opet s nanomasinama i robotima u ljudskom tijelu, pri cemu ne konta da se na onim njegovim klipovima radi o kompjuterskim animacijama
- Smrcak15
#3354 Re: Ateizam
Dozeru bas ga Doziras glupostiDozer wrote:Poput onoga da "neko s neba baca munje na ljude da bi ih kaznio radi toga sto nisu oprali noge 10 dana", jel' to?Smrcak15 wrote:vjerovanje nije, ali je istina ono sto prethodi vjerovanju, nesto sto moze da bude uzrok vjerovanja recimo.beni-bu-man wrote:
nanomasine ljudskom tijelu se za mene dokaz za Boga i mogu na osnovu toga da vjerujem da postoji, znaci nije samo slijepo vjeropvanje bez ikakvog pokrica, kad vidim kompleksnu strukturu na osnovu toga zakljucim da to moze jedino doci od Boga a ne od slucajnih dogadjaja tako zvanih mutacija.![]()
Evo ga opet s nanomasinama i robotima u ljudskom tijelu, pri cemu ne konta da se na onim njegovim klipovima radi o kompjuterskim animacijama
naucnik kaze da upravo tako izgleda kako je animirano
- beni-bu-man
#3355 Re: Ateizam
Smrcak15 wrote: Dozeru bas ga Doziras gluposti![]()
naucnik kaze da upravo tako izgleda kako je animirano
I Stephen Hawking kaze da bog ne postoji
- Dozer
#3356 Re: Ateizam
Nema SH pojma...
- Raigor Stonehoof
#3357 Re: Ateizam
Zar nije taj bog koji vjerujes jos kompleksniji od "nanomasina"? zar tom logikom bog ne dolazi od jaceg boga?Smrcak15 wrote:vjerovanje nije, ali je istina ono sto prethodi vjerovanju, nesto sto moze da bude uzrok vjerovanja recimo.beni-bu-man wrote:
nanomasine ljudskom tijelu se za mene dokaz za Boga i mogu na osnovu toga da vjerujem da postoji, znaci nije samo slijepo vjeropvanje bez ikakvog pokrica, kad vidim kompleksnu strukturu na osnovu toga zakljucim da to moze jedino doci od Boga a ne od slucajnih dogadjaja tako zvanih mutacija.
- Smrcak15
#3358 Re: Ateizam
ne dolazi, jer da dolazi nebi bio Bog nego stvorenje.Raigor Stonehoof wrote:Zar nije taj bog koji vjerujes jos kompleksniji od "nanomasina"? zar tom logikom bog ne dolazi od jaceg boga?Smrcak15 wrote:vjerovanje nije, ali je istina ono sto prethodi vjerovanju, nesto sto moze da bude uzrok vjerovanja recimo.beni-bu-man wrote:
- Raigor Stonehoof
#3359 Re: Ateizam
ja sta je nego svemoguce stvorenje, prema tvom vjerovanju?
- Smrcak15
#3360 Re: Ateizam
nije to moje vjerovanje nikad biloRaigor Stonehoof wrote:ja sta je nego svemoguce stvorenje, prema tvom vjerovanju?
- Raigor Stonehoof
#3361 Re: Ateizam
pa koji je hashim onda?
-
KIseljak12
#3362 Re: Ateizam
Ne moze da bude stvorenje, jer ispade da je stvoren.
Moze li se reci "bice", s obzirom da biva? U smislu da on kaze: "budi" i ono bude (biva), samo sto u njegovom slucaju mu niko nije rekao "budi", jedino bice koje biva bez da mu se kaze "budi"?
Moze li se reci "bice", s obzirom da biva? U smislu da on kaze: "budi" i ono bude (biva), samo sto u njegovom slucaju mu niko nije rekao "budi", jedino bice koje biva bez da mu se kaze "budi"?
- fatamorgana
#3363 Re: Ateizam
Ne vidim nešto da vjernici čine dobro a ovo što rekoh da će jednog dana i ateisti postati moralni kao i vjernici je crna ironija.Dope_Man wrote:Moralniji smo vec i danas, bar dok vjernici ne objasne kako su oni moralniji jer cine dobro pod prijetnjom paklom, dok mi odvratni atesit, koji unistavaju moral i sve dobro, bez ikakve prisile biramo da se ponasamo lijepo prema drugima. Us'o sejtan u nasfatamorgana wrote: Zaboravio si napomenuti da će u budućnosti i ateisti postati moralni!
A šta će do tad biti s vjernicima?
To ni Bog ne zna!
Ned'o mi bog da postanem moralan kao deklarativni vjernici tj. većina njih ....
- fatamorgana
#3364 Re: Ateizam
Zar ljepilo nije zabranjeno vjernicima?HardcoreMX wrote:Ne govoriš ti radi drugih, nego govoriš radi sebe da sebe ubijediš da je to tako. Bilo je ok za tebe, ali ne i za šefa što si pijan došao, zato ti je sada ostao gibson da k. sviraš.HAVANA wrote:Naravno da je ok ali fali mi drustvo,fali mi atmosfera,fali mi stimung kad mi je lijepo da popijem.Red,rad i disciplina.U slobodnim trenutcima zlo i naopako.HardcoreMX wrote: Pijan na posao? Pa rekao si da je alkohol ok, šta ti onda fali ako je tako?!Uostalom sta tebe boli qrac sta meni fali kad veze nemas o tim stvarima.Idi pusi nargilu i vrti one bobe prstima.Ne fali mi nista,sve mi potaman.Mozda Gibson J200 jos da nabavim i niko sretniji od mene.
Da ti bude sve potaman ne treba ti nargila niti bobe, ne znam za taj 'ćejf', ali se i ta nargila navodno sancioniše. Haman k'o i alkohol.Inače u eu su odvojene zone u kafeima.
-
John Cleese
#3365 Re: Ateizam
E fakat...Dozer wrote:Ovo je vec u domeni "hilarious"HardcoreMX wrote:ne rekoh li ja ranije da ti amsterdama nisi vidio.HAVANA wrote: Bio sam jednom u kaknju i dva puta u kladnju.Meni dosta.![]()
![]()
![]()
![]()
- aurora313
#3366 Re: Ateizam
Tvoj je bog Smrle nedokaziv. On je tvoj i tvoje grupe samo u vasim mislima.Smrcak15 wrote:ni ja ni ti nemamo empiricke dokaze da postoji niti da ne postoji pa kako mozes onda sa 100% reci da je neistina pobogu si brateRaigor Stonehoof wrote: postoji bog?
Eh sada, da je postojao samo jedan bog, hajde de...
- aurora313
#3367 Re: Ateizam
Šta bi ti falilo da jednoga dana budeš kao Smrčak?fatamorgana wrote:Ne vidim nešto da vjernici čine dobro a ovo što rekoh da će jednog dana i ateisti postati moralni kao i vjernici je crna ironija.
Ned'o mi bog da postanem moralan kao deklarativni vjernici tj. većina njih ....
- fatamorgana
#3368 Re: Ateizam
Pa i smrle je nedokaziv!aurora313 wrote:Tvoj je bog Smrle nedokaziv. On je tvoj i tvoje grupe samo u vasim mislima.Smrcak15 wrote:ni ja ni ti nemamo empiricke dokaze da postoji niti da ne postoji pa kako mozes onda sa 100% reci da je neistina pobogu si brateRaigor Stonehoof wrote: postoji bog?
- Smrcak15
#3370 Re: Ateizam
da nedokaziv empiricki, niko to ne osporava, cak je i poenta da ne bude empiricki dokazan za vrijeme naseg boravka na zemlji jer test se ogleda u vjerovanju i radnjama po vjerovanju a ne po prisilnom praktikovanju vjere.aurora313 wrote:Tvoj je bog Smrle nedokaziv. On je tvoj i tvoje grupe samo u vasim mislima.Smrcak15 wrote:ni ja ni ti nemamo empiricke dokaze da postoji niti da ne postoji pa kako mozes onda sa 100% reci da je neistina pobogu si brateRaigor Stonehoof wrote: postoji bog?
ja i dalje tvrdim, dokaza za vjerovanje ima jer nezamislivo je da nanomasinerija sama od sebe se stvori neki slucajnim dogadjajima.
- aurora313
#3371 Re: Ateizam
I za to je dakle nadležan TVOJ bog... nije recimo nešto prirodno, neka hemija ili Jahwe, Krišna ili hrišćanski bog... samo Allah?Smrcak15 wrote:da nedokaziv empiricki, niko to ne osporava, cak je i poenta da ne bude empiricki dokazan za vrijeme naseg boravka na zemlji jer test se ogleda u vjerovanju i radnjama po vjerovanju a ne po prisilnom praktikovanju vjere.aurora313 wrote:Tvoj je bog Smrle nedokaziv. On je tvoj i tvoje grupe samo u vasim mislima.
ja i dalje tvrdim, dokaza za vjerovanje ima jer nezamislivo je da nanomasinerija sama od sebe se stvori neki slucajnim dogadjajima.
Fino. Nastavi onda da vjeruješ u to.
- Smrcak15
#3372 Re: Ateizam
aurora313 wrote:I za to je dakle nadležan TVOJ bog... nije recimo nešto prirodno, neka hemija ili Jahwe, Krišna ili hrišćanski bog... samo Allah?Smrcak15 wrote:da nedokaziv empiricki, niko to ne osporava, cak je i poenta da ne bude empiricki dokazan za vrijeme naseg boravka na zemlji jer test se ogleda u vjerovanju i radnjama po vjerovanju a ne po prisilnom praktikovanju vjere.aurora313 wrote:Tvoj je bog Smrle nedokaziv. On je tvoj i tvoje grupe samo u vasim mislima.
Fino. Nastavi onda da vjeruješ u to.
jarane ti nepoznajes ove pojmove bas najboljeili Jahwe, Krišna ili hrišćanski bog... samo Allah?
Sta znaci Jahve u sustini, to se zove tetregramaton, od 4 slova YHWH_Ja Hu, to znaci "O On" ili "O Ti"
ili Ya Allah (O Allahu) a Hu znaci On. Zasto su zidovi Boga nazivali ovako, zato sto su vjerovali da je bozije ime presveto da bi se smjelo izgovoriti, pa su ga zvali ovako, Jahve, ime za Jahve je Allah/Alaha/Elohim
prvo moramo definisati ko je taj, jer hricani vjeruju da je to isus Bog, znaci covjek Bog, nelogicno, kosi se sa samom biblijom , jer Isus je zvao Boga Allahhrišćanski bog
Po bibliji Bozije ime je Allah, dok Jahve mu je dozivanje njega (O On/ O Ti) u tom smislu.
- Raigor Stonehoof
#3373 Re: Ateizam
sve da se i spustimo na taj nivo pa da vjerujemo u inteligentnu kreaciju ljudske rase, opet to ne objasnjava ko je stvorio boga, jer ako "nanomasinerija" nije mogla nastati slucajno, kako je nastalo ono sto ju je stvorilo?
- Smrcak15
#3374 Re: Ateizam
Dobar klip o dokazima za kreatora, diskusija o evoluciji i mutacijama iz dokumentarca od Ben Steina
- Smrcak15
#3375 Re: Ateizam
Raigor Stonehoof wrote:sve da se i spustimo na taj nivo pa da vjerujemo u inteligentnu kreaciju ljudske rase, opet to ne objasnjava ko je stvorio boga, jer ako "nanomasinerija" nije mogla nastati slucajno, kako je nastalo ono sto ju je stvorilo?
ama covjce niko ga nije stvorio, jer nije stvorenje , da je stvoren nebi bio BOg, Bog oduvijek bistvuje sa svojim bicem u svojoj dimenziji van univerzuma.opet to ne objasnjava ko je stvorio boga,
nanomasinerija je stvorenje koje nije postojalo prije Big banga dok Bog nije stvorenje on zivi oduvijek, nema pocetka , On je uzrok svemu a sam nema svog uzroka za svoje postojanje.jer ako "nanomasinerija" nije mogla nastati slucajno, kako je nastalo ono sto ju je stvorilo
Mi kad gledamo cijeli univerzum uvidjamo d aima sve svoj pocetak, pa kad gledamo kreaciju mislimo da i Bog ima isto tako svoj pocetak, ali Bozanska osobina je da nema pocetka, da je oduvijek i zauvijek.