Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Hafis

#3351 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

madner wrote:Bumo vidjeli, lopta je okrugla.

Naravno treba opravdati status favorite i na terenu.
Pusti ti favorite.
Možda je na djelu stara taktika rahmetli Sule Rebca. Tko god da je dolazio Veležu na noge u ono doba, on bi govorio da je gost favorit. Ne zbog Duška, Franje i Envera, već da malo više ''opusti'' levate pred meč.
madner

#3352 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Kada Mesa gospodari sredinom terena, a protivnik realno nema nikakve sanse da sam postigne pogodak i moze igrati samo bunker u nadi da ce izvuci nerjeseno, ne moze se govoriti da se ne zna ko je favorit.

Inace, kod nas je vojna policija nosilac tradicije elitne pjesadije.
Hafis

#3353 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

madner wrote:Kada Mesa gospodari sredinom terena, a protivnik realno nema nikakve sanse da sam postigne pogodak i moze igrati samo bunker u nadi da ce izvuci nerjeseno, ne moze se govoriti da se ne zna ko je favorit.

Inace, kod nas je vojna policija nosilac tradicije elitne pjesadije.
Ma pusti ti Mešu, mogao je samo kopačke glancati Dušku ili Kulji.
Nego, sad ozbiljno: o kojoj je tradiciji riječ?
Nešto se ne sjećam.
madner

#3354 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Pa dobro, HVO i nije imao iste.
Hafis

#3355 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

madner wrote:Pa dobro, HVO i nije imao iste.
Okle bola nas sviju u ratu i ''tradiciji''.
Znaš kako ide jedna stara mostarske izreka (da i emil nešto nauči :) , ipak je sad ''mostarac'')
Kaže ovako:
Hrvata u ladicu, Bošnjaka u stanicu a Srbina na granicu.
Što ti narod smisli, tako ti ga je.
madner

#3356 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Vidim terminologija OS ti je strana.

Nista, nastavi ti sa emilom, da vidimo ko zna vise konobora koji su otisli.
Hafis

#3357 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

madner wrote:Vidim terminologija OS ti je strana.
Nista, nastavi ti sa emilom, da vidimo ko zna vise konobora koji su otisli.
A jebo ga ti. Nije mi strana terminologija OS, nigdje veze.
Ja samo kažem da bez dobre i uhodane pješadije, džaba 250 (jel' ono bi toliko?) tenkova.
A tek logistika. Gdje ti je magaza s čizmama i uniformama (da se ne pobiju među se :) ) Gdje ti je lahko oružje. Da nećeš rekvirirati lovačku pušku od našeg @skijaša :)
Gdje su cisterne, kamioni, bageri, nafaka, municija, radio veze, šatori, mineri, gdje su časnici, zapovjednici, tko je vrhovni zapovjednik (Bakir? Želja? Zlaja?)...
U tebe sve to ono klasično: kako ćemo-lahko ćemo, pali tenAk i pravac Banja Luka. Znaš kad bi to završilo: za 40 godina.
video

#3358 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by video »

Ma sta ste to vas dvojica oslobodili, bas me interesuje :shock:
Sve JNB-ebaci na baterije ;-)
vivaldi

#3359 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by vivaldi »

emil_L wrote:
vivaldi wrote:
Mister Yes wrote:Ukratko, da oni Srbi koji ne vole BiH imaju natalitet poput
nije definicija bas najbolja sto pokazuje i tvoja tabela - srpski natalitet nije nista gori od bosnjaka i hrvata, minus je zbog mortaliteta
npr ja imam 10 jabuka dok ti imaš 2 jabuke. npr. i ti i ja izgubimo 50% svojih jabuka. Meni je ostalo 5 jabuka dok je tebi ostala samo jedna jabuka. More i vako...

A znaš šta je realnost ako je preslikamo na ovaj primjer jabuka. Mojih 10 jabuka i dalje raste tako da ću naredne godine sigurno imati 11 jabuka dok su tvoje jabuke ostarile i već 15 godina ne daju nikakav urod.

Ili kao što svojevremeno Bajić reče, iz Bošnjačke perspektive postoje samo tri Srpske politike u BiH, dobra, bolja i najbolja..Koju god izaberete ..el-hamdulliala šućur jarabi :thumbup:
ne znam na sta ciljas s jabukama jer ti je totalno naopaka matematika, ali pogledaj ponovo onu tabelu prije novog poredjenja
Srpscanin

#3360 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Srpscanin »

vivaldi wrote: priznat ce kurac, sto bi priznao??
Zato sto ovo jednom mora da se zavrsi,a najelegantniji nacin je da se zavrsi tako.Ako pratis odnos medjunarodnih faktora prema BiH primijetices da se taj odnos polako ali sigurno mijenja u smjeru koji vodi ka nezavisnosti RS.Za tih 3 ili 5 ili 20 godina sto je misljenja sam maksimum ali maksimum :!: ,protektorat ce svakodnevno gubiti kredibilitet.
Tipicoti

#3361 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tipicoti »

Gleda li iko upravo RTRS ?
..........kako lazu, ebo te jos ce dobiti Nobelovu nagradu za mir. VRS je bila vojska sa cvjecem na sljemovima, mirotvorci... :shock:
Srpscanin

#3362 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Srpscanin »

Basvod wrote:
Srpscanin wrote:Zapad ce ove godine ili za tri godine ili za 5 godina ili u najgorem slucaju za 20 godina priznati Srpsku kao nezavisnu,suverenu,cjelovitu,nedjeljivu... :-D
Jasta ce. Nemaju pametnijeg posla nego da se bave priznavanjem nebitnih tvorevina. Vjerujem da dan danas pojedini zale sto su priznali BiH a ne da se zamaraju sa RS. Kad ti Mujo potpise onda ces imati nezavisnu RS.
Uz duzno postovanje :lol: salim se ja uvazavam sve narode i nikad ne polazim od toga da neki narod vrijedi vise ili manje ali moram da primijetim da Muje niko nista nece pitati glede nezavisnosti Srpske osim sto ce Muje kao i Todori i Josipi i svi ostali naravno oni koji su drzavljani Srpske svoje misljenje moci da kazu na referendumu ili preko izabranih predstavnika u Narodnoj Skupstini Srpske.
Basvod

#3363 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Srpscanin wrote:
vivaldi wrote: priznat ce kurac, sto bi priznao??
Zato sto ovo jednom mora da se zavrsi,a najelegantniji nacin je da se zavrsi tako.Ako pratis odnos medjunarodnih faktora prema BiH primijetices da se taj odnos polako ali sigurno mijenja u smjeru koji vodi ka nezavisnosti RS.Za tih 3 ili 5 ili 20 godina sto je misljenja sam maksimum ali maksimum :!: ,protektorat ce svakodnevno gubiti kredibilitet.
Besmislenih drzava puna planeta Zemlja, pa pogledaj Kipar i Izrael a situacija se ne mjenja 50 godina.
Basvod

#3364 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Srpscanin wrote:
Basvod wrote:
Srpscanin wrote:Zapad ce ove godine ili za tri godine ili za 5 godina ili u najgorem slucaju za 20 godina priznati Srpsku kao nezavisnu,suverenu,cjelovitu,nedjeljivu... :-D
Jasta ce. Nemaju pametnijeg posla nego da se bave priznavanjem nebitnih tvorevina. Vjerujem da dan danas pojedini zale sto su priznali BiH a ne da se zamaraju sa RS. Kad ti Mujo potpise onda ces imati nezavisnu RS.
Uz duzno postovanje :lol: salim se ja uvazavam sve narode i nikad ne polazim od toga da neki narod vrijedi vise ili manje ali moram da primijetim da Muje niko nista nece pitati glede nezavisnosti Srpske osim sto ce Muje kao i Todori i Josipi i svi ostali naravno oni koji su drzavljani Srpske svoje misljenje moci da kazu na referendumu ili preko izabranih predstavnika u Narodnoj Skupstini Srpske.
Yes yes :-)
DejanSrbin

#3365 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by DejanSrbin »

Citam ove komentare i ne verujem....vi mislite da cete pobediti Srbe...neki kazu jos za dve nedelje...samo malo cu da skrenem paznju svima ,sta nije isto 92-e i sad....drzava Srbija nece gledati sa strane i cutati,nego ce se umesati...Rusija je sad zemlja koja moze da spreci NATO intervenciju(Sirija),a ne kao 95-te kad su bombardovali Srpske polozaje i u Hrvatskoj i u BiH,pa onda "pobedili" srpsku vojsku....vi "muslimani" ste vec izgubili pola Bosne,nemojte i drugu polovinu....a sto se tice junastva Hrvata i Bosnjaka...najvise imate da procitate na wikipediji...sve te slavne bitke i osvajanja zadnjih 1000 godina
Hajvan

#3366 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hajvan »

DejanSrbin wrote:Citam ove komentare i ne verujem....vi mislite da cete pobediti Srbe...neki kazu jos za dve nedelje...samo malo cu da skrenem paznju svima ,sta nije isto 92-e i sad....drzava Srbija nece gledati sa strane i cutati,nego ce se umesati...Rusija je sad zemlja koja moze da spreci NATO intervenciju(Sirija),a ne kao 95-te kad su bombardovali Srpske polozaje i u Hrvatskoj i u BiH,pa onda "pobedili" srpsku vojsku....vi "muslimani" ste vec izgubili pola Bosne,nemojte i drugu polovinu....a sto se tice junastva Hrvata i Bosnjaka...najvise imate da procitate na wikipediji...sve te slavne bitke i osvajanja zadnjih 1000 godina

Super :thumbup:

necu ni ja cekati da se stacioniras ponad Sarjeva…
eto me malo u biogradu, Nišu, Đerdapu, Smederevu, Kjajevu…
Bodkin

#3367 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

DejanSrbin wrote:Citam ove komentare i ne verujem....vi mislite da cete pobediti Srbe...neki kazu jos za dve nedelje...samo malo cu da skrenem paznju svima ,sta nije isto 92-e i sad....drzava Srbija nece gledati sa strane i cutati,nego ce se umesati...Rusija je sad zemlja koja moze da spreci NATO intervenciju(Sirija),a ne kao 95-te kad su bombardovali Srpske polozaje i u Hrvatskoj i u BiH,pa onda "pobedili" srpsku vojsku....vi "muslimani" ste vec izgubili pola Bosne,nemojte i drugu polovinu....a sto se tice junastva Hrvata i Bosnjaka...najvise imate da procitate na wikipediji...sve te slavne bitke i osvajanja zadnjih 1000 godina
:lol: :lol: idi sine, umijesace se srbija sa svojih par migova koji ce kod uzica pasti? jedino sto moze je poslati nesto municije i mozda ali samo mozda teskog naoruzanja. nista sta ne mozes uvesti iz bilo koje druge zemlje. kakva bolan rusija? pa gdje je bila kad je kosovo odlazilo? gdje je veto da se potegne? gdje je rusija da proda stagod od oruzja sto valja ili da uleti sa nekim kapitalom? ne budi smijesan. ti si druga strana ovih sto ce u tenku za 15 dana na kastel izaci
DejanSrbin

#3368 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by DejanSrbin »

Ako mislite da mozete,a vi slobodno navalite...samo ne vidim razlog za ratovanje ,za deo teritorije bosne,ako oni ne zele da zive sa vama...jedan tu covek rece,bolje manje zemlje ali uredjene,nego vece a ne uredjene...ali znam da pretnjama i ratom necete sigurno dobiti RS
DejanSrbin

#3369 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by DejanSrbin »

Bodkin wrote:
:lol: :lol: idi sine, umijesace se srbija sa svojih par migova koji ce kod uzica pasti? jedino sto moze je poslati nesto municije i mozda ali samo mozda teskog naoruzanja. nista sta ne mozes uvesti iz bilo koje druge zemlje. kakva bolan rusija? pa gdje je bila kad je kosovo odlazilo? gdje je veto da se potegne? gdje je rusija da proda stagod od oruzja sto valja ili da uleti sa nekim kapitalom? ne budi smijesan. ti si druga strana ovih sto ce u tenku za 15 dana na kastel izaci

Pa ne kazem da smo sila,ali samo ne znam odakle vama da ste vi sila,od koje treba da se mi plasimo
zavrzlama

#3370 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by zavrzlama »

DejanSrbin wrote:Ako mislite da mozete,a vi slobodno navalite...samo ne vidim razlog za ratovanje ,za deo teritorije bosne,ako oni ne zele da zive sa vama...jedan tu covek rece,bolje manje zemlje ali uredjene,nego vece a ne uredjene...ali znam da pretnjama i ratom necete sigurno dobiti RS
Ti bi sad da mali ausvic otmeno propadne :D ..ne moze valja nazor krepavat....mali ausvic je sam sebi problem,jer njegovo egzistiranje zahtjeva konstantno negiranje BIH jer to dvoje ne mogu normalno funkcionirati...kako vrijeme prolazi ,a velikosrba sve manje koji bi uzeli pusku pa krenuli od Brckog da spajaju zapadni i istocni ausvic,cike na zapadu su davno iskalkulisali da je jeftinije da se srbi pate u drzavi koju nevole,nego da im se dozvoli velika srbija...i nesrbi se pate ali u drzavi koju vole...pa ti sad skontaj :D
Sezam

#3371 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Sezam »

DejanSrbin wrote:Citam ove komentare i ne verujem....vi mislite da cete pobediti Srbe...neki kazu jos za dve nedelje...samo malo cu da skrenem paznju svima ,sta nije isto 92-e i sad....drzava Srbija nece gledati sa strane i cutati,nego ce se umesati...
Haj iz pocetka.
DejanSrbin

#3372 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by DejanSrbin »

zavrzlama wrote:
DejanSrbin wrote:Ako mislite da mozete,a vi slobodno navalite...samo ne vidim razlog za ratovanje ,za deo teritorije bosne,ako oni ne zele da zive sa vama...jedan tu covek rece,bolje manje zemlje ali uredjene,nego vece a ne uredjene...ali znam da pretnjama i ratom necete sigurno dobiti RS
Ti bi sad da mali ausvic otmeno propadne :D ..ne moze valja nazor krepavat....mali ausvic je sam sebi problem,jer njegovo egzistiranje zahtjeva konstantno negiranje BIH jer to dvoje ne mogu normalno funkcionirati...kako vrijeme prolazi ,a velikosrba sve manje koji bi uzeli pusku pa krenuli od Brckog da spajaju zapadni i istocni ausvic,cike na zapadu su davno iskalkulisali da je jeftinije da se srbi pate u drzavi koju nevole,nego da im se dozvoli velika srbija...i nesrbi se pate ali u drzavi koju vole...pa ti sad skontaj :D
Puske odavno ne dobijaju ratove
DejanSrbin

#3373 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by DejanSrbin »

Sezam wrote:
DejanSrbin wrote:Citam ove komentare i ne verujem....vi mislite da cete pobediti Srbe...neki kazu jos za dve nedelje...samo malo cu da skrenem paznju svima ,sta nije isto 92-e i sad....drzava Srbija nece gledati sa strane i cutati,nego ce se umesati...
Haj iz pocetka.
sta ti nije jasno
Sezam

#3374 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Sezam »

DejanSrbin wrote:
Sezam wrote:
Haj iz pocetka.
sta ti nije jasno
Meni je sve jasno, tebi slabo sta.
casica

#3375 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by casica »

normalno da nam nista nije jasno kad smo ne pismeni :D
Locked