Alfons Kauders wrote:jebi jebiCo0l wrote:Sta,to Rusi poslali brodove prema Siriji?
Sirija
- zambaklija
#3351 Re: Sirija
- Alfons Kauders
#3352 Re: Sirija
To jeste smijurija i prije nekoliko stranica sam objasnio zasto. Ako hoces da idem u detalje, bujrum.zambaklija wrote: ako je ovo smijurija ja nebi bio blizu ovog kada krene rokati
Samo sto ce se onda neke komunjare opet zaliti kako ta prica nije ovaj forum, vec za "militaristicke" forume. Jer je bolje razglabati na suho, o stvarima o kojim se nema pojma - koga zanimaju cinjenice.
Uostalom ako neko zaista misli da bi Rusi napali Amere radi Assada i da bi lansirali nuklearke na Saudiju, onda ne vidim razlog da gubim vrijeme na bilo kakva logicna i razumna objasnjenja.
- Alfons Kauders
#3353 Re: Sirija
Ovaj film necemo gledati, nismo ga gledali nigdje osim u Vijetnamu, a i tada vise radi Johnsona nego radi Rusa. Nixona je vec bolio kurac.Kikibombona wrote:
Mislio sam na mogucnost da ljudstvom i tehnikom pokriju strateske objekte SAA i tako onemoguce napad Amerike.
U nekoj ludoj varijanti, mogu i oni raketirati polozaje pobunjenika.
- Co0l
#3354 Re: Sirija
Samo da im ne dodje onaj lik sto su ga otjerali iz Greenpeace-a i rastjera ih ko japanske kitolovcezambaklija wrote:Alfons Kauders wrote:jebi jebiCo0l wrote:Sta,to Rusi poslali brodove prema Siriji?![]()
ali ipak bi ja volio da se malo poguraju nako koji brod je tvrđi
![]()
![]()

-
sarajevoxxxx
#3355 Re: Sirija
- U objavljenoj vijesti ne spominju se imena, već ono što sam ranije napisao. Uglavnom, svako ko se preda FSA mu garantuje bezbjednost, odlazak do njihovih porodica ili do turske granice.Co0l wrote:E,tu je kolega sa'vox bolje informisan,ja sam i predugo uspio biti ozbiljan na ovoj temi vecerasKikibombona wrote:Da, primjetna je razlika. Al opet nemamo podatak ko je covjek i koja je njegova funkcija.Co0l wrote:
@Kiki druze,ovo su tipicni pripadnici FSA o kojima pricamo.Razlika izmedju njih i ekstremista je ocita na prvi pogled.Ne samo po izgledu (mada ce zlobnici reci da su i ovi bradonje,jer eto,imaju brade) nego sto ovi drugi vjerovatno ne bi zvali na predaju nego bi odmah roknuli neki kamion ili preradjeni transporter pun eksploziva i zaletili se na juris ko sto su uradili kad su osvajali bazu Meng.
A radi se o danas postavljenom videu i trenutno najaktuelnijoj bici na sirijskom ratistu.Tako da mozda FSA ima na terenu manji uticaj nego prije recimo godinu dana ali nije bas da ih nema.
- Vijest je objavio portal sirijske opozicije http://halabnews.com/news/35072
- Također, FSA ili jedinice Nusre i Islamske države Irak i Levant su prešle ogradu centralnog zatvora u Halebu, trenutno se vode borbe, i ovo je jedan od mnogobrojnih pokušaja jedinica FSA da probiju linije i u potpunosti osvoje ovo značajno režimsko uporište u Halebu. Dakle, centralni zatvor, vojna akademija, i aerodrom Koweiris su režimska uporišta koje vojne formacije FSA u Halebu nastoje zauzeti.
-
mrAdil
#3356 Re: Sirija
Ukakili se i Ameri! Valjda vidjeli da nece biti kao u Libiji.
- Alfons Kauders
#3357 Re: Sirija
Podsjeti me na South Park... "Fuck you whaaaale and fuck you dooolphin"Co0l wrote:
Samo da im ne dodje onaj lik sto su ga otjerali iz Greenpeace-a i rastjera ih ko japanske kitolovce![]()
- zambaklija
#3358 Re: Sirija
ja lično nemislim baš da bi se pobili i da bi se išlo toliko daleko ali kao što neko gore reče,Putin hoće da pokaže da i on ima mišiće i možda i oni raketiraju ove bradonje,ko zna jerbo kada baćuška salije karton vodke mere svašta bitiAlfons Kauders wrote:To jeste smijurija i prije nekoliko stranica sam objasnio zasto. Ako hoces da idem u detalje, bujrum.zambaklija wrote: ako je ovo smijurija ja nebi bio blizu ovog kada krene rokati
Samo sto ce se onda neke komunjare opet zaliti kako ta prica nije ovaj forum, vec za "militaristicke" forume. Jer je bolje razglabati na suho, o stvarima o kojim se nema pojma - koga zanimaju cinjenice.
Uostalom ako neko zaista misli da bi Rusi napali Amere radi Assada i da bi lansirali nuklearke na Saudiju, onda ne vidim razlog da gubim vrijeme na bilo kakva logicna i razumna objasnjenja.
- Kikibombona
#3359 Re: Sirija
Budimo realni, ako Putin pokaze dovoljno ambicioznosti/ludosti Rusija moze onemoguciti napad Amerike. Ameri 100% ne bi reagovali ako bi se ruska vojska rasporedila na strateske lokacije koje kontrolise SAA.Alfons Kauders wrote:
Ovaj film necemo gledati, nismo ga gledali nigdje osim u Vijetnamu, a i tada vise radi Johnsona nego radi Rusa. Nixona je vec bolio kurac.
Amerika bi u takvoj varijanti odgovorila hladnim ratom sto bi opet vjerovatno bilo pogubno po Rusiju.
Ne vjerujem da je Putin toliko lud. Rusija vojno moze zaustaviti zapad, ali ekonosmski bez zapada, oni su propali. To je za Rusiju, pa i Kinu teg oko vrata.
Ako je tacno da su svi ovi brodovi pristigli u sirijske teritorijalne vode, onda se nesto desava. Ne cinili li se i tebi glupo da su dosli promatrati kako Amerika unistava njihovog saveznika? To bi bio pet puta veci poraz nego da su ostali kuci i negodovali kao do sada.
Meni se cini da je na pragu politicko rjesenje, a da su americke i ruske snage tu da bi nametnule mir. Hocu reci, mislim da su se dogovorili.
Moguce je da grijesim. Cudno je sve ovo
- Co0l
#3360 Re: Sirija
Alfons Kauders wrote:Podsjeti me na South Park... "Fuck you whaaaale and fuck you dooolphin"Co0l wrote:
Samo da im ne dodje onaj lik sto su ga otjerali iz Greenpeace-a i rastjera ih ko japanske kitolovce![]()
- zambaklija
#3361 Re: Sirija
too,to brato na to sam mislijaCo0l wrote:Samo da im ne dodje onaj lik sto su ga otjerali iz Greenpeace-a i rastjera ih ko japanske kitolovcezambaklija wrote:Alfons Kauders wrote:
jebi jebi![]()
ali ipak bi ja volio da se malo poguraju nako koji brod je tvrđi
![]()
![]()
![]()
-
sandokann
#3363 Re: Sirija
Kikibombona wrote:Budimo realni, ako Putin pokaze dovoljno ambicioznosti/ludosti Rusija moze onemoguciti napad Amerike. Ameri 100% ne bi reagovali ako bi se ruska vojska rasporedila na strateske lokacije koje kontrolise SAA.Alfons Kauders wrote:
Ovaj film necemo gledati, nismo ga gledali nigdje osim u Vijetnamu, a i tada vise radi Johnsona nego radi Rusa. Nixona je vec bolio kurac.
Amerika bi u takvoj varijanti odgovorila hladnim ratom sto bi opet vjerovatno bilo pogubno po Rusiju.
Ne vjerujem da je Putin toliko lud. Rusija vojno moze zaustaviti zapad, ali ekonosmski bez zapada, oni su propali. To je za Rusiju, pa i Kinu teg oko vrata.
Ako je tacno da su svi ovi brodovi pristigli u sirijske teritorijalne vode, onda se nesto desava. Ne cinili li se i tebi glupo da su dosli promatrati kako Amerika unistava njihovog saveznika? To bi bio pet puta veci poraz nego da su ostali kuci i negodovali kao do sada.
Meni se cini da je na pragu politicko rjesenje, a da su americke i ruske snage tu da bi nametnule mir. Hocu reci, mislim da su se dogovorili.
Moguce je da grijesim. Cudno je sve ovo.
Ne bih ni ja rekao da su Rusi krenuli u ribolov.
A Barak Obmane danas ne htjede odgovoriti novinarima sta ce biti ako Kongres odbije vojnu intervenciju.
- Maystor
#3364 Re: Sirija
Alfons, da ostavimo Siriju malo po strani (već sam rekao šta mislim o ulozi Rusije), ali rusku mornaricu smijurijom može nazvati samo neko ko pojma nema o čemu govori. Navešću samo jedan primjer: od ove godine su operativne borei podmornice, svaka nosi 16 bulava raketa, a svaka raketa 6 nuklearnih glava koje su dizajnirane tako da im ne može ništa niti jedan proturaketni štit. Nijedna armija svijeta (america included) nema (niti će imati u narednih 30-50 godina) ništa čime bi se mogla suprotstaviti ovome.Alfons Kauders wrote:To jeste smijurija i prije nekoliko stranica sam objasnio zasto. Ako hoces da idem u detalje, bujrum.zambaklija wrote: ako je ovo smijurija ja nebi bio blizu ovog kada krene rokati
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#3365 Re: Sirija
Jel to stvarno ruje uletiše brzinski, noću da niko ne vidi - ko na Kosovo transporterima mirovnih snaga podno Teočaka?
Jel se ovo istorija ponavlja
- Alfons Kauders
#3366 Re: Sirija
Hoce da pokaze?zambaklija wrote:ja lično nemislim baš da bi se pobili i da bi se išlo toliko daleko ali kao što neko gore reče,Putin hoće da pokaže da i on ima mišiće i možda i oni raketiraju ove bradonje,ko zna jerbo kada baćuška salije karton vodke mere svašta bitiAlfons Kauders wrote:To jeste smijurija i prije nekoliko stranica sam objasnio zasto. Ako hoces da idem u detalje, bujrum.zambaklija wrote: ako je ovo smijurija ja nebi bio blizu ovog kada krene rokati
Jarane rasporedjivanje ovog nekim cudom pokretnog otpada u istocnom Sredozemlju je isto kao da dodjes da impresioniras trebu u Yugu 55A, 1988 godiste, crveni, 5 brzina... A kraj tebe neki crnac s kitom do koljena parkira Bentley.
-
sandokann
#3367 Re: Sirija
To je jasno od prvog dana.mrAdil wrote:Ukakili se i Ameri! Valjda vidjeli da nece biti kao u Libiji.
Na tvrd je orah Amerika naletila - bit' ce svasta.
- Hrulj
#3368 Re: Sirija
To je glupost. Ako rusija pokusa ikada upotrijebiti nuklearke samo ce osigurati svoje unistenje i unistenje svijeta. Rusi jesu glupi al toliko nisu.Maystor wrote:Alfons, da ostavimo Siriju malo po strani (već sam rekao šta mislim o ulozi Rusije), ali rusku mornaricu smijurijom može nazvati samo neko ko pojma nema o čemu govori. Navešću samo jedan primjer: od ove godine su operativne borei podmornice, svaka nosi 16 bulava raketa, a svaka raketa 6 nuklearnih glava koje su dizajnirane tako da im ne može ništa niti jedan proturaketni štit. Nijedna armija svijeta (america included) nema (niti će imati u narednih 30-50 godina) ništa čime bi se mogla suprotstaviti ovome.Alfons Kauders wrote:To jeste smijurija i prije nekoliko stranica sam objasnio zasto. Ako hoces da idem u detalje, bujrum.zambaklija wrote: ako je ovo smijurija ja nebi bio blizu ovog kada krene rokati
I da njihova mornarica jeste smijurija, svatko normalan to vidi.
Sva mornarica je bazirana oko nuklearnih podmornica i nosaca helikoptera.
- Co0l
#3369 Re: Sirija
A DJe su Stanisic i Simatovic?graue_maus wrote:neznam je li ovo bilo.......
-
sandokann
#3370 Re: Sirija
Slobo nije imao nikakvu podrsku tadasnje Rusije.Hame_ wrote:Jel to stvarno ruje uletiše brzinski, noću da niko ne vidi - ko na Kosovo transporterima mirovnih snaga podno Teočaka?
Druge su okolnosti, interesi...
- Alfons Kauders
#3371 Re: Sirija
Vise ludosti nego ambicioznosti. Zamisli da ih fakat postave oko komandih centara i skaldista hemijskog naoruzanja? I onda Obama fino sjedne s generalima i poprica o opcijama - sravne sve oko njih, i onda puste psihopate iz Nusre da se pozabave Rusima... Bio bi zanimljiv dan na YouTubeu, pojeli bi ih zive, bukvalno.Kikibombona wrote:Budimo realni, ako Putin pokaze dovoljno ambicioznosti/ludosti Rusija moze onemoguciti napad Amerike. Ameri 100% ne bi reagovali ako bi se ruska vojska rasporedila na strateske lokacije koje kontrolise SAA.Alfons Kauders wrote:
- Co0l
#3372 Re: Sirija
Eno Teksas i Aljaska vec traze referendum za nezavisnost.Boje se odmazde.sandokann wrote:To je jasno od prvog dana.mrAdil wrote:Ukakili se i Ameri! Valjda vidjeli da nece biti kao u Libiji.
Na tvrd je orah Amerika naletila - bit' ce svasta.
- Hrulj
#3373 Re: Sirija
Necu lagati, volio bih vidjeti Ruse kako se pod jednakim uslovima bore za razliku od onog siledzijstva u ceceniji.Alfons Kauders wrote:Vise ludosti nego ambicioznosti. Zamisli da ih fakat postave oko komandih centara i skaldista hemijskog naoruzanja? I onda Obama fino sjedne s generalima i poprica o opcijama - sravne sve oko njih, i onda puste psihopate iz Nusre da se pozabave Rusima... Bio bi zanimljiv dan na YouTubeu, pojeli bi ih zive, bukvalno.Kikibombona wrote:Budimo realni, ako Putin pokaze dovoljno ambicioznosti/ludosti Rusija moze onemoguciti napad Amerike. Ameri 100% ne bi reagovali ako bi se ruska vojska rasporedila na strateske lokacije koje kontrolise SAA.Alfons Kauders wrote:
- Alfons Kauders
#3374 Re: Sirija
Zar ja maloprije nisam rekao da u podmornice i dalje ulazu? Za raliku od ostatka flote? Cini mi se da jesam... Il sam totalno puko... A nisam... JosMaystor wrote:Alfons, da ostavimo Siriju malo po strani (već sam rekao šta mislim o ulozi Rusije), ali rusku mornaricu smijurijom može nazvati samo neko ko pojma nema o čemu govori. Navešću samo jedan primjer: od ove godine su operativne borei podmornice, svaka nosi 16 bulava raketa, a svaka raketa 6 nuklearnih glava koje su dizajnirane tako da im ne može ništa niti jedan proturaketni štit. Nijedna armija svijeta (america included) nema (niti će imati u narednih 30-50 godina) ništa čime bi se mogla suprotstaviti ovome.Alfons Kauders wrote:To jeste smijurija i prije nekoliko stranica sam objasnio zasto. Ako hoces da idem u detalje, bujrum.zambaklija wrote: ako je ovo smijurija ja nebi bio blizu ovog kada krene rokati
A inace te podmornice nemaju naviku ploviti Mediteranom. Koji kurac bi iko rasporedio podmornice s nuklearnim balistickim raketama u Mediteran?!
- vivaldi
#3375 Re: Sirija
bez obzira sto idete iz krajnosti u krajnost, opet je objektvino govoreci je neobicna situacija (ako je tacno sve ovo oko pomjeranja mornarice), nije nesto sto se vidjalo cesto.
sljedece sedmice je i onaj samit u rusiji, trebao bi i obama doci..
sljedece sedmice je i onaj samit u rusiji, trebao bi i obama doci..

neznam je li ovo bilo.......