Egipat (pročitati prvi post)

Post Reply
flexibila

#3351 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by flexibila »

Poenta je Hamas i Gaza.....mozda se bacimo na Golan i juzni Liban :-)
iceman2010

#3352 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by iceman2010 »

505sCrtom wrote:
Co0l wrote: To i ja tebi pricam:
Co0l wrote:Sisonja predlozio primirje u Gazi.Hamas odbio,Izrael prihvatio.Koordinirana akcija vehabocionista da hamasovci ispadnu losi momci koji nece primirje a ovi drugi,kao,hoce.
À zašto Hamas ne želi primirje?
Evo zeli. Poslali su prijedlog preko Katara. Sto ga sada Izrael ne zeli?
sarajevoxxxx

#3353 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote: Jedino je sigurno da egipatski narod nece sluditi kao Saudi Arapski... Nece podijeliti Egipcane po etnickoj i vjerskoj liniji. Nece voditi sektaske ratove i podrzavati sektastvo.
Naravno da neće ako Bog da, a za to Sisi ima najmanje zasluge.Sisi je taj kome odgovara svaki scenario samo ne onaj u kojem bi Egipat imao demokratski izabranog predsjednika a ne diktatora.

Sisi pa sve ostalo.Ili mi ili ćemo zapaliti cijeli Egipat, parola je egipatskog fašiste.

Helem, ovih dana se desio novi masakr nad egipatskim vojnicima. 21 vojnik je poginuo u gradu El-Ferafireh u pokrajini Wadi El-Džedid.Grad El-Ferafireh (Farafra) se nalazi u blizini libijske granice http://wikimapia.org/4513968/%D8%A8%D8% ... 9%8A%D8%A9 , tačnije nekoliko stotina kilometara je udaljen od Libije.Ubijeni vojnici su bili egipatski granični stražari.

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%8A%D8%AF
flexibila

#3354 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by flexibila »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote: Jedino je sigurno da egipatski narod nece sluditi kao Saudi Arapski... Nece podijeliti Egipcane po etnickoj i vjerskoj liniji. Nece voditi sektaske ratove i podrzavati sektastvo.
Naravno da neće ako Bog da, a za to Sisi ima najmanje zasluge.Sisi je taj kome odgovara svaki scenario samo ne onaj u kojem bi Egipat imao demokratski izabranog predsjednika a ne diktatora.

Sisi pa sve ostalo.Ili mi ili ćemo zapaliti cijeli Egipat, parola je egipatskog fašiste.

Helem, ovih dana se desio novi masakr nad egipatskim vojnicima. 21 vojnik je poginuo u gradu El-Ferafireh u pokrajini Wadi El-Džedid.Grad El-Ferafireh (Farafra) se nalazi u blizini libijske granice http://wikimapia.org/4513968/%D8%A8%D8% ... 9%8A%D8%A9 , tačnije nekoliko stotina kilometara je udaljen od Libije.Ubijeni vojnici su bili egipatski granični stražari.

http://www.skynewsarabia.com/web/articl ... 9%8A%D8%AF
Helem za njihove zivote Sisi kriv....
limeni

#3355 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by limeni »

ne znam nisam previse upucen nemam neko dobro misljenje o sisiju ali nadam se da grijesim.
kakva je situacija u ostalim djelovima palestine, puca li i tamo ili je mir?u kakvim su odnosima palestinci gaze sa ovim ostalim palesticima?
Opetja033

#3356 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Bitno je napomenuti da nije samo Hamas odbacio egipatsko-izraelski prijedlog primirja nego SVE palestinske grupacije - od krajnje ljevice do krajnje desnice.

Naravno, danas je Sisin kabinet objavio kako je komandant vojne hunte dobio poziv saudijskog kralja Abdullaha i punu podrsku kada je u pitanju egipatsko-izraelski prijedlog primirja. :lol:
@mba

#3357 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by @mba »

saudija glavno sponzor selefizma i vojnih puceva u arapskom svijetu, a i kod nas na balkanu!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3358 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

sve što sisi govori kao da saudijac govor

link
japin_mutapi

#3359 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

pismo-nosa wrote:
japin_mutapi wrote:sve što sisi govori kao da saudijac govor

link
Ovo je vjerovatno neki egipatski Nedžad Balkan, takvim ljudima zaista treba psihijatrijska pomoć. Ljudi od svog tekfirskog pogleda na život, koji prelazi u jednu vrstu manije, zaista u nekom momentu psihički pucaju i postaju bolesni. pitam se ima li ikakva ustanova ili metoda odvikavanja i skidanja sa manijakalnog tekfira??
postoje hadisi u kojima se govori o haridžijama i o tome kako postupiti sa njima
to je jedini uspješan metod i ustanova
Opetja033

#3360 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Opetja033 »

Evo jos jednog dokaza selefijskog (saudijskog) saveza sa egipatskom vojnom huntom - i u produzetku naravno sa cionistima.

Selefijski sejh iz Egipta poziva na to da se Hamas zbrise sa lica zemlje.

http://saff.ba/muhamed-el-ebasiri-egipa ... 8zf1EAwA5s
moke_31

#3361 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by moke_31 »

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/egipa ... /140727076

Opet egipatska vojska uništava tunele prema Gazi. Ovo su prvo uradili i kad su Mursija svrgnuli, čovjek već bio napunio skladišta gorivom blizu granice sa Gazom da pomogne Palestincima i čim su ga svrgnulu provu stvar koju su uradili bila je uništavanje tih skladišta.
japin_mutapi

#3362 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

moke_31 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/egipa ... /140727076

Opet egipatska vojska uništava tunele prema Gazi. Ovo su prvo uradili i kad su Mursija svrgnuli, čovjek već bio napunio skladišta gorivom blizu granice sa Gazom da pomogne Palestincima i čim su ga svrgnulu provu stvar koju su uradili bila je uništavanje tih skladišta.
sisi se okreće samom sebi kroz saradnju sa izraelom
vatrogasac

#3363 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by vatrogasac »

Provjeravam jel' opet nekakva montaža....

Kikibombona

#3364 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

moke_31 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/egipa ... /140727076

Sve su prilike da Sisi ima namjeru marginalizovati Hamas.

Nadam se da ce uspjeti, za dobro Palestinaca.

Sisi :thumbup:
japin_mutapi

#3365 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

sisi&bibi VS palestina
za dobro palestine ubij sruši zatrpaj blokiraj zatvaraj
postao si žalostan i bijedan kiki ... čak više ni ne znaš isprovocirati mada se trudiš
sumirprimus

#3366 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Koliko znam, prvi mu je čestitao Putin, ali ako Sandžak-press kaže drugačije, mora da je tako.

Izrael.

Dosta su Egipat i Sirija prosipali svoju krv, neka o Izraelu misle lideri slobodnog svijeta, osovina Doha-Rijad-Ankara :lol: .
Ne bi mi mrsko,jel i za gazu ovo vazi....naravno.... :D
Challenger__

#3367 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Pa sad... Koliko znam, a dovoljno znam, Abdul Fattah je uložio kakav-takav trud da prevenira ovaj jad u Gazi. Iznio je plan koji je de facto odbila Doha, samim tim i Hamas čiji se vrh tamo sklonio. Da li je njegov plan dobar, nisam sasvim siguran, ali je uložio trud. Uložio je vidljiv napor. Za razliku od ostatka muslimanskog svijeta (izuzimam ovdje nemoćni Iran i Hezbollah). Da li Dohino (Hamasovo) odbijanje može da bude opravdanje za ovoliko nasilje Izraela? Ne može.

Suma-sumarum, čovjek je probao da uradi nešto. Plus, u zemlji mu vlada mir za razliku od Libije, Sirije, Iraka, što ga još uvijek kandidira za vrlo visoku ocjenu.
Co0l

#3368 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Sisi mirotvorac.Dosao na vlast klasicnim vojnim udarom,pobio hiljade neistomisljenika,na hiljade zatvorio,stotine osudio na smrt.Zovite Nobelov komitet,imamo pobjednika.
Challenger__

#3369 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

Bolje Sisi nego haos, smrt i razaranje po mjeri SAD, Izraela (Libija, Sirija, Irak, Ukrajina, Gaza) i njihovih vazala.

_____

BTW gdje ti je onaj brkati demagog? Šta on čini u ovoj situaciji? Presmješno...
Kikibombona

#3370 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Bolje Sisi nego haos, smrt i razaranje po mjeri SAD, Izraela (Libija, Sirija, Irak, Ukrajina, Gaza) i njihovih vazala.

_____

Zar nisi skontao da bi pojedinci voljeli da se u Egiptu gine kao u gore pomenutim drzavama.

Mursija i bracu su otjerali Egipcani. Zive bi ih oderali milioni Egipcana da vojska nije uletila i spasila zemlju od vec projektovanog gradjanskog rata.

Zamisli da ih je pored silne bijede i uzasno skromnih resursa potkacio razoran gradjanski rat. Ne bi se NIKAD oporavili.

Sisi spasitelj. Bez ironije ovo kazem.
mirsek

#3371 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by mirsek »

Co0l wrote:Sisi mirotvorac.Dosao na vlast klasicnim vojnim udarom,pobio hiljade neistomisljenika,na hiljade zatvorio,stotine osudio na smrt.Zovite Nobelov komitet,imamo pobjednika.
Koliko MILIONA ljudi je ono protestovalo i trazilo smjenu MB ?
10 ?
20 ?
Sasvim legitimna smjena vlasti.
japin_mutapi

#3372 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by japin_mutapi »

mirsek wrote:
Co0l wrote:Sisi mirotvorac.Dosao na vlast klasicnim vojnim udarom,pobio hiljade neistomisljenika,na hiljade zatvorio,stotine osudio na smrt.Zovite Nobelov komitet,imamo pobjednika.
Koliko MILIONA ljudi je ono protestovalo i trazilo smjenu MB ?
10 ?
20 ?
Sasvim legitimna smjena vlasti.
malo je ovo piši 100
Co0l

#3373 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Bolje Sisi nego haos, smrt i razaranje po mjeri SAD, Izraela (Libija, Sirija, Irak, Ukrajina, Gaza) i njihovih vazala.

_____

Sisi je uzrokovao upravo to,haos i smrt.Ubio je i pomisao na bilo kakvu opoziciju.I to bukvalno.Osim toga,Sisi daje podrsku razaranju Gaze.

Ne znam na kojeg brkatog demagoga mislis i na kakvu to situaciju u Egiptu neki demagog treba da utice?
Co0l

#3374 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:

_____

Zar nisi skontao da bi pojedinci voljeli da se u Egiptu gine kao u gore pomenutim drzavama.

Mursija i bracu su otjerali Egipcani. Zive bi ih oderali milioni Egipcana da vojska nije uletila i spasila zemlju od vec projektovanog gradjanskog rata.

Zamisli da ih je pored silne bijede i uzasno skromnih resursa potkacio razoran gradjanski rat. Ne bi se NIKAD oporavili.

Sisi spasitelj. Bez ironije ovo kazem.
U Egiptu se i ginulo.Itekako.I zbog tog ubijanja je posijana klica gradjanskog rata koja ce izazvati rat kad-tad,kad nekom to bude odgovaralo.
Bog te Kiki,ti nikako da shvatis da vojska nije bila nikakav medijator ili neka treca strana koja se stavila izmedju protivnika i pristalica Mursija,vojska je bila ta druga strana koja je bila protiv Mursija,izmanipulisana svjetina je bila samo njihovo sredstvo kojom su se posluzili.
Challenger__

#3375 Re: Egipat (pročitati prvi post)

Post by Challenger__ »

KSA, Emirati, Kuvajt, Egipat i Sirija ne mirišu ihvanije. Ni one "light" niti one "hard" (Hamas). To uopšte ne znači da podržavaju izraelske zločine. To je jasno kao dan. Čuji koji brkati demagog? Onaj, koji uz one debele cionističke ublehe iz Katara podržava ihvanije! Šta je on uradio po pitanju stradanja u Gazi?

N-I-Š-T-A.
Last edited by Challenger__ on 30/07/2014 22:27, edited 1 time in total.
Post Reply