Istočno Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjeshalica

#3351 Re: Istočno Sarajevo

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: Ne kontam?!
Na stranu da li kome nešto smeta ili ne u Sarajevu ili "Istočnom Sarajevu" (i zbog kojeg razloga)... sve ovo što je nabrojala...da li je šta slagala?! 8-)
Nije slagala nista ali je to obrnula u vid provokacije i podmetanja
Da je malo drugacije napisala isto to sto je izvalila prije bi je svi pohvalilili nego kudili
Naslovnica

#3352 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

strong69 wrote:Baca li tebi ovaj komentar malo na odredjenu vrstu sovinizma?
Baca pod uslovom da se pod "promjenom pejzaža" podrazumijeva da nema džamije na vidiku (nego crkva).
Sve ostalo je 100 puta prožvakana tema (shisha, arapi i ponašanje jednog dijela istih, dijaspora...).
I ne, nisam nikakva FGR.
Naslovnica

#3353 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote:
Naslovnica wrote: Ne kontam?!
Na stranu da li kome nešto smeta ili ne u Sarajevu ili "Istočnom Sarajevu" (i zbog kojeg razloga)... sve ovo što je nabrojala...da li je šta slagala?! 8-)
Nije slagala nista ali je to obrnula u vid provokacije i podmetanja
Da je malo drugacije napisala isto to sto je izvalila prije bi je svi pohvalilili nego kudili
Apsolutno se slažem. :thumbup:
strong69

#3354 Re: Istočno Sarajevo

Post by strong69 »

Evidentno je da je problem kada su Arapi turisti u Sarajevu a nije problem kada su ti isti Arapi turisti i investitori bilo gdje drugo u regionu i u svijetu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3355 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Naslovnica wrote:
Radio Sarajevo wrote:Image

Evo i prof. Sanja ode u Kulu :D :D :D
Ne kontam?!
Naravno da je slagala, sve i jednu rijec koju je napisala.
Naslovnica

#3356 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

strong69 wrote:Evidentno je da je problem kada su Arapi turisti u Sarajevu a nije problem kada su ti isti Arapi turisti i investitori bilo gdje drugo u regionu i u svijetu.
Meni Arapi nisu problem niti će ikada biti problem (kao i turista iz bilo kojeg kraja svijeta), dokle god poštuju lokalne zakone, običaje i kulturu.
Prve komšije na vikendicu su mi Arapi i zaista nemam više nikakvih problema, za razliku od neke stoke od Živinica koja je tu bila prije njih. Kod Živniničana vazda preglasna muzika, pijančenje, urlikanje, nikakvog obzira prema komšiluku, fuj.
Od kada su prodali Arapima mir i tišina. :thumbup: 8-)
Međutim, zaista mi smeta "penjanje po stolovima" i teferič po zelenim površinama. Znam da je njima gušt, ljepota, ovo-ono, ali nikada se nije na dekicama sjedilo u Pionirskoj, bar koliko se ja sjećam.
Image
Image
Naslovnica

#3357 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

konektovan wrote:
Naslovnica wrote:
Radio Sarajevo wrote:Image

Evo i prof. Sanja ode u Kulu :D :D :D
Ne kontam?!
Naravno da je slagala, sve i jednu rijec koju je napisala.
Počele šiše i u I.Sarajevu?! 8-)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3358 Re: Istočno Sarajevo

Post by konektovan »

Ima šiše i u istočnom...
JThomas

#3359 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

sve u kombinaciji je jedan narativ gdje nema slučajnog detalja. k'o što ga nije bilo ni u postovima debatnog kluba prije desetak godina ovdje...
vjeshalica

#3360 Re: Istočno Sarajevo

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote:
strong69 wrote:Evidentno je da je problem kada su Arapi turisti u Sarajevu a nije problem kada su ti isti Arapi turisti i investitori bilo gdje drugo u regionu i u svijetu.
Meni Arapi nisu problem niti će ikada biti problem (kao i turista iz bilo kojeg kraja svijeta), dokle god poštuju lokalne zakone, običaje i kulturu.
Prve komšije na vikendicu su mi Arapi i zaista nemam više nikakvih problema, za razliku od neke stoke od Živinica koja je tu bila prije njih. Kod Živniničana vazda preglasna muzika, pijančenje, urlikanje, nikakvog obzira prema komšiluku, fuj.
Od kada su prodali Arapima mir i tišina. :thumbup: 8-)
Međutim, zaista mi smeta "penjanje po stolovima" i teferič po zelenim površinama. Znam da je njima gušt, ljepota, ovo-ono, ali nikada se nije na dekicama sjedilo u Pionirskoj, bar koliko se ja sjećam.
Image
Image
Vidim da devastiraju zelenu povrsinu
Tu gdje su sjedili nece vise trava niknuti haha

Najgora je seljacka lola koja kopitima unisti travnjak prelazeci preko pruge tramvajske ili zelenog pojasa sa ciljem prelaska na "anam onu stranu"....
treba ljude popustiti ili ih uputiti adekvatnim natpisom na jeziku kojeg razumiju da se ne moze sjediti na toj livadi i kraj price
Nismo ni mi nista bolji od njih,naoravili smo halu od grada i prije arapa koji sjede na livadi
U pionirskoj se sjecam godinama posjetioci domaci pravili pogalnuk zajedno sa razularenom djecom
Nezz kako je sad nisam odavno bila
Ali se dobro sjecam otpadaka i slicno
Isto ko na Vrelu Bosne....
Naslovnica

#3361 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

E pa meni smeta i domaći kopitar i arap koji se ovako ponaša.
Decenijama su natpisi samo na našem jeziku i nije bilo problema, a sada bi trebali maxuz na arapskom da pišemo natpise, zbog arapa.
Ne treba ni meni u Dubai-ju pisati na bosanskom šta se smije a šta se ne smije raditi, dovoljno je mućnuti glavom.
Oni koji su zaduženi za Pionirsku treba da im kulturno daju do znanja da se udalje sa zelene površine.
Zašto to ne urade, pojma nemam.
vjeshalica

#3362 Re: Istočno Sarajevo

Post by vjeshalica »

Ne mora na arapskom ima engleski isto kao sto ima neki redar uposlenik tu da im se kulturno obrati...
Muckanje ili ne,nije svugdje u svijetu zabranjeno da se sjedi na livadama i parkovima
Naslovnica

#3363 Re: Istočno Sarajevo

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote:Ne mora na arapskom ima engleski isto kao sto ima neki redar uposlenik tu da im se kulturno obrati...
Muckanje ili ne,nije svugdje u svijetu zabranjeno da se sjedi na livadama i parkovima
Slažem se za engleski i za redara.
Znam da je u mnogim parkovima dozvoljeno sjedenje, naravno.
Što ne mijenja činjenicu da u Pionirskoj nije dozvoljeno, i da tako treba i da ostane. A ne da se mijenja eto zbog da se koji arap ne bi našao uvrijeđenim.
Isto kao što i na Vrelu Bosne nije dozvoljeno paljenje vatre i roštiljanje, pa su neki dan Arapi raspalili.
Ne znam da li ima natpis zabrane na engleskom, morebit da bi trebalo i na arapskom, za svaki slučaj.
8-)
vjeshalica

#3364 Re: Istočno Sarajevo

Post by vjeshalica »

Ma slazemo se u svakom slucaju
Ako je zabranjeno hajcat po livadi onda ne smije i tacka
Mislim da je ipak poenta bila u visem potenciranju lohotnog ponasanja u arapa koje je gore nego u nasih volova....oni su malo zadrti u nekim stvarima,ali to je njihov mentalitet...naravno ja sam ksenofobicna :D
bingov buraz

#3365 Re: Istočno Sarajevo

Post by bingov buraz »

Ma guši je jadnu kako i Andrić napisa Mene također ova sredina smrada, loja, lenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Beogradu nego u Bosni.”

U nedostatku BG posluži i Kula.
Hajvan

#3366 Re: Istočno Sarajevo

Post by Hajvan »

a meni nikad nije bilo jasno zasto se zabranjuje gazenje trave!?

totalna besmislica…
ostalo od sfrj ere, valjda

gdje god sam bio, a bio sam svugdje, evo sad se referisem na top gradove svijeta- parkovi su super uredjeni, odrzavani i uvijek ima ljudi koji se bave nekim aktivnostima na travnatim povrsinama- piknikuju, suncaju se, citaju, igraju…
samo kod nas ovi urbani policajci misle da je to nekulturno i da se tim aktivnostima bave niza bica od njih

nije problem u aktivnostima vec u “police after yourself” i odrzavanju onih sluzbi koje su placene iz naseg dzepa da javne zelene povrsine odrzavaju, uljepsavaju i unapredjuju (a tim sluzbama je lakse napisati da je nesto zabranjeno i onda se pravdati preko toga za vltiti nerad i neznaje)
Bodkin

#3367 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

Sto nigdje nije ni napisala. Arapi su vecini problem radi ponasanja. Vidi se po pricanju raje po gradu, pa i po temi na ovom forumu.

Ista stvar sa onim dudlacima shisha.

Vrci je problem sto je sanja napisala.

Ali problem jeste realno kako je napisala. Kad ti smetaju arapi, to je sovinizam. Kad ti smetaju nekulturni arapi i prevaranti koji ostaju duzni, to je legitimno
Ned071

#3368 Re: Istočno Sarajevo

Post by Ned071 »

J...m joj ja mater licemjernu. Direktno. I njoj i ugrozenom muzu Jugoslavu... Ima izbor hvala bogu. Moze Kula moze Njemacka. Mrsh
kox

#3369 Re: Istočno Sarajevo

Post by kox »

Bodkin wrote:
Sto nigdje nije ni napisala. Arapi su vecini problem radi ponasanja. Vidi se po pricanju raje po gradu, pa i po temi na ovom forumu.

Ali problem jeste realno kako je napisala. Kad ti smetaju arapi, to je sovinizam. Kad ti smetaju nekulturni arapi i prevaranti koji ostaju duzni, to je legitimno
Da mi je brat rođeni a ne Sanja napisao ovakav status rekao bih mu da tukne na fašizam. Međutim, Sanja nije fašista. Ko je iole poznaje zna da ona nije poklonik bilo koje ideologije nego samo i isključivo novca. Dok je Soroš sponzorisao bila je multikulti, kultura dijaloga bla bla. Ta pipa presušila, pojavio se Dodik - Sarajevo je Teheran i ona je ugrožena. Nakon toga se menščini ukazao Radončić, a sad je valjda aktuelan Čović. Kao što neko gore napisa, da Bakir proslijedi koju markicu pisala bi dnevnu kolumnu u Faktoru o voljenom i mudrom vođi Baketu.
strong69

#3370 Re: Istočno Sarajevo

Post by strong69 »

Bodkin wrote:

Njeno mišljenje bilo bi nezapaženo da Kula nije u prvom planu kao pojam za nekakav bijeg od Sarajeva. U tom restoranu i hotelu prebijali su mi rođaka a u sobama su silovali žene.
Bodkin

#3371 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

strong69 wrote:
Bodkin wrote:

Njeno mišljenje bilo bi nezapaženo da Kula nije u prvom planu kao pojam za nekakav bijeg od Sarajeva. U tom restoranu i hotelu prebijali su mi rođaka a u sobama su silovali žene.
Meni je to mjesto odvratno. Mamin rodjak je zaglavio tamo. Ali ne vjerujem da to ima veze sudeci po pisanju. To je sindrom vesovica. Dobro je dok pise/price uhu ugodnu pricu u sarajevu. Jel se makne od matrice, zlocin u krvi.

Ali njena prica istinski tukne na fasizam. Kako rekoh, kad ti smetaju svi arapi, to je sovinizam. Kad ti smetaju nekulturni arapi i prevaranti koji ostaju duzni, to je legitimno
Bodkin

#3372 Re: Istočno Sarajevo

Post by Bodkin »

kox wrote:
Bodkin wrote:

Da mi je brat rođeni a ne Sanja napisao ovakav status rekao bih mu da tukne na fašizam. Međutim, Sanja nije fašista. Ko je iole poznaje zna da ona nije poklonik bilo koje ideologije nego samo i isključivo novca. Dok je Soroš sponzorisao bila je multikulti, kultura dijaloga bla bla. Ta pipa presušila, pojavio se Dodik - Sarajevo je Teheran i ona je ugrožena. Nakon toga se menščini ukazao Radončić, a sad je valjda aktuelan Čović. Kao što neko gore napisa, da Bakir proslijedi koju markicu pisala bi dnevnu kolumnu u Faktoru o voljenom i mudrom vođi Baketu.
Mozda, ne pratim je. Sjecam je se sa one neke kulture dijaloga.

Kako god, stojim pri onome sto sam napisao
ultima_palabra

#3373 Re: Istočno Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Bodkin wrote:
Meni je to mjesto odvratno. Mamin rodjak je zaglavio tamo. Ali ne vjerujem da to ima veze sudeci po pisanju. To je sindrom vesovica. Dobro je dok pise/price uhu ugodnu pricu u sarajevu. Jel se makne od matrice, zlocin u krvi.

Ali njena prica istinski tukne na fasizam. Kako rekoh, kad ti smetaju svi arapi, to je sovinizam. Kad ti smetaju nekulturni arapi i prevaranti koji ostaju duzni, to je legitimno
Ta glupaca ne moze dobaciti do Vesovica sve da hiljadu godina zivi. I nicim nije zaduzila Sarajevo da joj se nesto gleda kroz prste.
van Basten

#3374 Re: Istočno Sarajevo

Post by van Basten »

Pa problem sa ovom objavom i jeste od koga dolazi. Ne moze se svako malo kukati o nekoj ugrozenosti i teroru koji se trpi kao radi neke mrznje i onda objaviti status koji vristi mrznjom prema drugome. Svako ima pravo da uziva u delicijama kod kule i da se hvali sa tim, pa i da se hvali kako mrzi muslimane pa bili oni bogati arapi ili siromasni emigranti, ali onda uz to pravo treba primiti i obavezu da ju se nazove adekvatnim imenom za takve stavove
JThomas

#3375 Re: Istočno Sarajevo

Post by JThomas »

ovo bi bilo maliciozno od koga god da dolazi. smetaju ti arapi i migranti, a odmaraš se uz pogled na kapelicu u bivšem logoru. znači ima razlike u predznaku upadljivog vjerskog (i u našoj stvarnosti usko vezanog sa nacionalnim) obilježja. eh. odem i ja u lukavicu u restorane, išao sam i u kulu. ali šta tu u tom filmu tebi smeta, a šta te odmara?
Post Reply