Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Kralj Tvrtko I.

#3351 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Telemach wrote:
Ellinor wrote:Hebote, od 1. marta smo zvanično iznad svjetskog prosjeka :D

Još da mi se Telemach udostoji dati hosting podatke što ih molim već 2 mjeseca, sve bi bilo ok...
Molimo Vas za povratne informacije, da li ste potpisali dodatak Ugovoru, koji su Vam kolege čak i putem e-maila slali?
Mozete li meni poslati taj dodatak ugovora?
StrelacZE

#3352 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Pa,i ja bih se evo prijavio,za taj dodatak ugovora,za hosting,podatke znate @Telemach,pa kada i ako budete u mogucnosti,da mi posaljete na vama poznati moj mail:-)
Ako je frka,nista,onda drugi neki put!

Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
Telemach

#3353 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. wrote:
Telemach wrote:

Još da mi se Telemach udostoji dati hosting podatke što ih molim već 2 mjeseca, sve bi bilo ok...
Molimo Vas za povratne informacije, da li ste potpisali dodatak Ugovoru, koji su Vam kolege čak i putem e-maila slali?
Mozete li meni poslati taj dodatak ugovora?
Možemo, naravno, pošaljite nam e-mail adresu. Isti je potrebno da dostavite na Korisnički servis.
and

#3354 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

@telemach,kad će doći ruteri?
ElRe

#3355 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ElRe »

dosli davno na pijaci :)
Telemach

#3356 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

and wrote:@telemach,kad će doći ruteri?
Tokom slijedeće sedmice.
and

#3357 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

Telemach wrote:
Tokom slijedeće sedmice.
hvala
Telemach

#3358 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

StrelacZE wrote:Pa,i ja bih se evo prijavio,za taj dodatak ugovora,za hosting,podatke znate @Telemach,pa kada i ako budete u mogucnosti,da mi posaljete na vama poznati moj mail:-)

Poslali!
ExNihilo

#3359 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ExNihilo »

Telemach wrote:

Potpisao sam. Dakle, najprije sam zvao 1430 (prije 2 mjeseca) gdje mi je rečeno za taj dodatak. Otišao sam u sjedište i potpisao. Tu su mi čak rekli da je sve moglo preko telefona, ali nema veze. Zatim su vama faksirali potpisani dodatak, a meni rekli da ću biti kontaktiran. Od tada, kad god vas kontaktiram spominjete dodatak... Nedavno sam ponovo zvao 1430 i rečeno mi je da je sve uredu, da će me kontaktirati brzo i da se izvinjavaju što sam malo duže čekao jer su tek krenuli sa hostingom u Zenici. Od tada - opet ništa.
Telemach

#3360 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Ellinor wrote:
Telemach wrote:

Potpisao sam. Dakle, najprije sam zvao 1430 (prije 2 mjeseca) gdje mi je rečeno za taj dodatak. Otišao sam u sjedište i potpisao. Tu su mi čak rekli da je sve moglo preko telefona, ali nema veze. Zatim su vama faksirali potpisani dodatak, a meni rekli da ću biti kontaktiran. Od tada, kad god vas kontaktiram spominjete dodatak... Nedavno sam ponovo zvao 1430 i rečeno mi je da je sve uredu, da će me kontaktirati brzo i da se izvinjavaju što sam malo duže čekao jer su tek krenuli sa hostingom u Zenici. Od tada - opet ništa.
Hvala, očekujemo povratne informacije od nadležnog sektora.
motorola01

#3361 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Halal Vam petica za ovu sliku na analognom paketu u Zenici!!! Bolju bi sliku imao sa onom antenom riblja kost..

edit: Slika ne valja samo na domacim kanalima(bht,ftv,obn,alfa,facetv, hrt1 manje vise). Hrt2, novatv,b92 i svi strani kanali imaju dobru sliku.
Telemach

#3362 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

motorola01 wrote:Halal Vam petica za ovu sliku na analognom paketu u Zenici!!! Bolju bi sliku imao sa onom antenom riblja kost..

edit: Slika ne valja samo na domacim kanalima(bht,ftv,obn,alfa,facetv, hrt1 manje vise). Hrt2, novatv,b92 i svi strani kanali imaju dobru sliku.
Već nekoliko puta smo Vam se obraćali na ovaj način i molili da dostavite korisničke podatke podatke kako bismo provjerili i korigovali što je potrebno.
Ako se odlučite za saradnju s nama na ovaj način stojimo Vam na raspolaganju.
motorola01

#3363 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Nista od slanja mojih podataka. Nemam razloga da vas lazem. Nisam jedini koji se javio da kaze da ne valja slika na analognoj u Zenici. Kako sam shvatio, svi zivimo na razlicitim stranama grada, sto dalje govori da skoro u cijelom gradu ne valja slika na domacim kanalima. Mjerio sam maloprije signal koji pustate prema mom modemu(prema preporuci jednog forumasa) i jacina signala je izmedju 39 i 40dB.
StrelacZE

#3364 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Telemach wrote:
StrelacZE wrote:Pa,i ja bih se evo prijavio,za taj dodatak ugovora,za hosting,podatke znate @Telemach,pa kada i ako budete u mogucnosti,da mi posaljete na vama poznati moj mail:-)

Poslali!
Hvala,sve primljeno,hvala @Telemach,a za nove brzine,zaista ste ,ne samo mene obradovali,vec sve vase korisnike,mislim,extra je ovo,jos samo da docekamo 1.3 :-) Jos da je od sutra odmah,ali opet,posteno,svaka vam cast,najbolji ste.Pozzz

un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3365 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Ma prica im je nekad bas glupa. Prije 7 dana zovem i kazem da mi ne radi net od toliko i toliko, te da ovo nije problem samo kod mene, jer sam provjerio kod par komsija, te u CITAVOJ ULCII NE RADI. Kad meni tupan odgoara, "nije nam prijavljen nikakv kvar dajte nam podatke da vam napisemo nalog, pa neka vam dodju na adresu".
Halo sta mi imas dolaziti, hoces li svakom komsiji ici i gledati radi li modem jebo te on.
Telemach

#3366 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

un1ted wrote:Ma prica im je nekad bas glupa. Prije 7 dana zovem i kazem da mi ne radi net od toliko i toliko, te da ovo nije problem samo kod mene, jer sam provjerio kod par komsija, te u CITAVOJ ULCII NE RADI. Kad meni tupan odgoara, "nije nam prijavljen nikakv kvar dajte nam podatke da vam napisemo nalog, pa neka vam dodju na adresu".
Halo sta mi imas dolaziti, hoces li svakom komsiji ici i gledati radi li modem jebo te on.
U tom slučaju se provjerava NOD s kojeg Vam je pušten signal.
Ukoliko ima više ponovljenih reklamacija iz vaše ulice provjerava se kompletna ulica ne izdaje se pojedinačna reklamacija/nalog.
motorola01

#3367 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

un1ted wrote:Ma prica im je nekad bas glupa. Prije 7 dana zovem i kazem da mi ne radi net od toliko i toliko, te da ovo nije problem samo kod mene, jer sam provjerio kod par komsija, te u CITAVOJ ULCII NE RADI. Kad meni tupan odgoara, "nije nam prijavljen nikakv kvar dajte nam podatke da vam napisemo nalog, pa neka vam dodju na adresu".
Mogu sve rijesiti klikom,ali ako je kod njih tamo "sve u redu", onda tek salju ljude na teren. I ovo sto ja prijavljujem, oni to sve znaju, ali se malo prave grbavi jer ne moze danas valja, a sutra ne valja, a ovamo niko ne dira ni kablove niti se ista dira osim daljinskog. Stalno se ponavlja da ne valja slika samo na domacim kanalima. Na ostalim super slika, ali ovi odron. Samo je problem sto oni nece da priznaju da ne mogu rijesiti taj problem koji se iznova i iznova ponavlja.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3368 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Telemach wrote: U tom slučaju se provjerava NOD s kojeg Vam je pušten signal.
Ukoliko ima više ponovljenih reklamacija iz vaše ulice provjerava se kompletna ulica ne izdaje se pojedinačna reklamacija/nalog.
Pa to, o tome govorim. Nije trebao da govori da je problem kod mene, jer uvijek prije svakog zvanja provjerim modem, provjerim kablove i spojeve te resetujem modem. Provjeirm kod komsija (rodjaka) i onda nazovem i ako je problem u ulici onda prihvati da je u ulici a ne da me skines s reda i kazes biti ce nalog. Ufati se posla i rijesi ga :)

Kako god rijeseno je za nekih 6-7h :)
viva_il_chelik

#3369 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by viva_il_chelik »

I meni receno da nema rutera i da mi nece postaviiti kad budu prikljucivali DUO ali na divno iznenadjenje prije par dana dobio i ruter.

Za sad kod mene u Zenici, sve sto placam i dobijam :) Ranije ni sa telekabelom nisam imao problema. Nadam se da necu morati zvati one fine djevojke na 1430 :D
diablo23

#3370 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablo23 »

Pozdrav svima :) ,

Pred kraj prosle godine sam prebacio fiksni telefon sa BH Telecoma na Telemach, izmirio sve obaveze prema BH Telecomu, predao potvrdu Telemachu i prenio sam svoj broj na Telemach i sve radi.

Medjutim, svaki put kad me neko nazove, prvo se cuje poruka BH Telecoma o njihovim novim cijenama, koja traje 4-5 sekundi pa tek onda telefon zvoni, sto mnoge koji me zovu dodatno zbunjuje, pa mnogi prekinu vezu prije nego sto odslusaju poruku do kraja, misleci da je u pitanju neka greska, a moram reci da im je i ta poruka prilicno nerazgovjetna tako da me i ne cudi zbunjenost ljudi koji me pokusavaju dobiti na telefon.

Iz BH Telecoma su me uvjeravali da ta poruka mora trajati najmanje 2-3 mjeseca od promjene oparatera, sto je vrlo cudno i glupo, jer zasto bih ja zelio slusati reklamu BH Telecoma na novom operateru, sada kada sam otisao od njih? Kasnije sam citao u dnevnoj stampi da je RAK, potaknut mnogim prituzbama gradjana na ovu temu, donio zakljucak da prijasnji operateri nemaju pravo da to rade i da se za to treba obratiti novom operateru, da to bez dodatne naknade, znaci besplatno ukloni. A oni su opet uvijek zauzeti, pa ne mogu doci na red da pitam telefonski.

Sta je od toga istina, koliko vas je imalo ovakvih problema i da li ste uspjeli ukloniti tu poruku sa vaseg broja na Telemach operateru?
Da li to trebaju ukloniti ljudi iz BH Telecoma ili iz Telemacha i kako?
:)
fireman2013

#3371 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fireman2013 »

Kralj Tvrtko I. wrote:Gdje su oni bhtelecomashi sad??? :lol: :lol: :lol:

TelemaŠe :thumbup:
Od telemacha ne bi uzeo da je dzaba. Prekodrinske usluge mi ne trebaju. Necu da finansiram radikale u Smrdiji! :bih:
Domy31

#3372 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Domy31 »

jaooo :lol: :lol: :lol:
afa87

#3373 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afa87 »

Sad kad predjem na DUO paket od 15mbps da li dobijam novi modem jer stara Motorola moze izgurat samo 12 mbps ili ja sam kupim modem?
StupskaBitanga

#3374 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

afa87 wrote:Sad kad predjem na DUO paket od 15mbps da li dobijam novi modem jer stara Motorola moze izgurat samo 12 mbps ili ja sam kupim modem?
ako ti je od Telemacha oni će ti dati novi
StrelacZE

#3375 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacZE »

Druze,ne dobijas novi modem,jer i kod mene je tako,a DUO koristim od pocetka,a ovi nasi stari modemi mogu koliko znam do 30 Mbit:-) Uglavnom,nema novog modema,ako bas ne bude moglo,onda naravno,trazimo novi modem,kao i vecina sto ima:-)
I,poslusaj me,sto ti "kazem"-cuvaj i koristi motorolin ovaj modem sve dok se moze,jer sa njima,nikada,ali nikada,nema problema-ja sam mogao zamijeniti kako sam htio,ali nisam:-) Pozzzz
Last edited by StrelacZE on 02/02/2013 10:30, edited 2 times in total.
Locked