BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#3351 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Tomahawk11 wrote:Leclerc, daj jedan opravdan razlog za eskiviranje reprezentacije i izmisljanja lazi sa povredom?
Svasta bi moglo biti. Evo, prvo mi pada na pamet - SAD i ljetni kampovi ? Zasto ne? U ovom trenutku jednako vjerovatno kao i prica o Srbiji.

Trebali bi dobiti objasnjenje danas-sutra pa cemo znati vise. Ovako, previse spekulacija o razlozima.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3352 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Nevjerovatno!
hrasno38

#3353 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Tomahawk11 wrote:Leclerc, daj jedan opravdan razlog za eskiviranje reprezentacije i izmisljanja lazi sa povredom?
Svasta bi moglo biti. Evo, prvo mi pada na pamet - SAD i ljetni kampovi ? Zasto ne? U ovom trenutku jednako vjerovatno kao i prica o Srbiji.

Trebali bi dobiti objasnjenje danas-sutra pa cemo znati vise. Ovako, previse spekulacija o razlozima.
Pa bolan nebio da imas pojma koliko se pravis da imas nema nista jace na svijetu za njegovo godiste od toga da ode na SP pogotovo sto je jedan od tri glavna igraca reprezentacije gdje bi igrao maksimalno i imao maksimalnu priliku da pokaze svoj raskosni talenat. Jebo razloge i evo OK nigdje ne pise da ici igrati za Srbije ali sto je slagao Pandzu da je povrijedjen i kompletnu javnost??? Pa ako bi neko trebao da ode u neki ljetni kamp u SDA to je Musa. Ne znam iz kojeg razloga stajes na stranu onoga sto je ocito a to je da je Njegos Sikiras prevario svoju reprezentaciju i sve nas koji smo mu bezgranicno vjerovali i davali podrsku!!
channel10

#3354 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by channel10 »

Nista drugo mu ne pozeljeti osim te povrede koju zarko zeli i zbog koje ne igra SP.

Leklerkče, jesi li ti abdicevac (cini mi se da si odozgo negdje)?
It_is_a_Leclerc

#3355 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

channel10 wrote:Nista drugo mu ne pozeljeti osim te povrede koju zarko zeli i zbog koje ne igra SP.

A ti ocekujes da ja tebi na ovo odgovorim ili je sala u pitanju ?
hrasno38

#3356 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

channel10 wrote:Nista drugo mu ne pozeljeti osim te povrede koju zarko zeli i zbog koje ne igra SP.

Nemoj tako ipak je Sikiras jos uvijek dijete i ja ne zelim lose niti jednom mladom covjeku. Pitaj boga kakvi su sve pritisci bili u pitanju i kakve sve nemoralne ponude.
BHF_Manijak

#3357 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by BHF_Manijak »

Da, ako se zaista odluci mali smetljar zaigrati za Srbiju, od srca mu zelim staklena koljena i nacete ligamente, smrad onaj.

A i Bahu isto nabijem na qrac s forsiranjem one price "Njegos s Pala", jebo te Njegos s Pala. Sad mu se sagni eto.

Opravdanja sa ovim eskiviranjem povreda nema, da mi je babo rodjeni. Da je ne znam ti koji razlog u pitanju, javnost je morala biti obavjestena od strane Saveza! Morala! A ne nekakve smijesne price o povredama, ali neka, polako, bice prilikle za pitanja. Na pressu fine kazes ne Njegov ne igra zbog tog i tog, ovako samo ostavis utisak debila i mindje.
mega_mashcine

#3358 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mega_mashcine »

hrasno38 wrote:A evo i statistike utakmice u kojoj je Njegos Sikiras odigrao 23 minuta!!!!

http://fip-ws.azurewebsites.net/Web/Mat ... dGara=1363
Nevjerovatno. Zaista sam iznenadjen, jer sam vjerovao Njegosu da je povrijedjen,a on igra za klub? Ovo trazi objasnjenje, nadam se da ce novinari odraditi svoj posao i da cemo sto skorije dobiti odgovor.

Ne znam sta je razlog zbog kojeg zeli propustiti SP, ali nakon svega, ne mogu vjerovati da se odlucio igrati za Srbiju. Ali opet, s druge strane ne vidim nijedan drugi razlog zbog kojeg bi neko propustio igranje SP. Jbt, nije neki bezvezni turnir u Japanu, nego SP, kojeg ce pratiti svi svjetski skauti. :shock:

Uglavnom, ovim laganjem o povredi, je pljunuo po onih 50000 navijaca sto je uzvikivalo njegovo ime ispred vjecne, po selektoru, ali i saigracima s kojima je osvojio EP, po Musi, s kojim je bio kao brat.. barem je tako izgledalo..

Ali eto opet kazem da ne treba previse zuriti, nego sacekati zvanicno objasnjenje, pa ga onda lincovati, kako samo mi to znamo. :skoljka:
hrasno38

#3359 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

mega_mashcine wrote:
hrasno38 wrote:A evo i statistike utakmice u kojoj je Njegos Sikiras odigrao 23 minuta!!!!

Nevjerovatno. Zaista sam iznenadjen, jer sam vjerovao Njegosu da je povrijedjen,a on igra za klub? Ovo trazi objasnjenje, nadam se da ce novinari odraditi svoj posao i da cemo sto skorije dobiti odgovor.

Ne znam sta je razlog zbog kojeg zeli propustiti SP, ali nakon svega, ne mogu vjerovati da se odlucio igrati za Srbiju. Ali opet, s druge strane ne vidim nijedan drugi razlog zbog kojeg bi neko propustio igranje SP. Jbt, nije neki bezvezni turnir u Japanu, nego SP, kojeg ce pratiti svi svjetski skauti. :shock:

Uglavnom, ovim laganjem o povredi, je pljunuo po onih 50000 navijaca sto je uzvikivalo njegovo ime ispred vjecne, po selektoru, ali i saigracima s kojima je osvojio EP, po Musi, s kojim je bio kao brat.. barem je tako izgledalo..

Ali eto opet kazem da ne treba previse zuriti, nego sacekati zvanicno objasnjenje, pa ga onda lincovati, kako samo mi to znamo. :skoljka:
ali kao sto neko negdje rece kad je Sulejmanovic morao cekati 21 da zaisgra za BiH tako ce i Njegos nadam se morati cekati 21 da zaigra za Srbiju!!!
channel10

#3360 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by channel10 »

It_is_a_Leclerc wrote:

A ti ocekujes da ja tebi na ovo odgovorim ili je sala u pitanju ?
Pa kako razmisljas, sve je moguce. Momak rekao da je povrijedjen i ne ode na SP :shock: , a onda igra za neku mladu ekipu u isto vrijeme. Sasvim slucajno je sa Pala i sjetis se onog priloga sa Pala kad su mu obilazili familiju i sve ti bude jasno.

Naravno da zeli da igra za Srbiju i ebat ga neka igra. Samo jos zelim tu neku povredu jer ju je ostao duzan nama. Ne bih se ljutio i da karijera bude u pitanju.
mega_mashcine

#3361 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mega_mashcine »

hrasno38 wrote:
mega_mashcine wrote:

ali kao sto neko negdje rece kad je Sulejmanovic morao cekati 21 da zaisgra za BiH tako ce i Njegos nadam se morati cekati 21 da zaigra za Srbiju!!!
pa to.. zato mi je jos cudnije ako je odlucio da igra za Srbiju, jer je mogao hladno da igra za nas na SP i onda jos koju godinu, i onda da nas odjebe kad napuni 21.. Mislim, samo budala moze bez razloga (citaj ako nije povreda u pitanju) da propsuti SP.
hrasno38

#3362 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

He ali zato postoje centri moci koji nas okruzuju i koji jednostavno na svaki moguci nacin nastoje opstruirati svaki moguci uspjeh ove nase zemlje. Tako je i u sportu i nikako Srbiji ne bi bilo drago da BiH bude medju prve tri reprezentacije u svijetu a ne daj boze tek svjetski prvaci. Tako isto misli i Hrvatska te nam i jedna i druga zemlja otimaju talente. Doduse za to ima i velike krivice i u nasoj zemlji jer mogucnosti kvalitetnog razvoja su nikakve. Evo ti primjer Dzumhura koji je otisao u Srbiju jer ima puno bolje uvijete za treniranje nego u BiH.
saim_adka

#3363 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 16/01/2017 09:37, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3364 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Nece. Posto smo mi komsijski savezi, a u stilu da ne zamjeri sta komsija, mi cemo to odmah potpisati i klimnuti glavom.
Nema veze sto je nas igrac, odlucio se za Srbiju, sta sad.
Kazem ako bude to razlog, a nekako se nazire. Svi ostali razlozi su smijesni da bi se lazirala povreda.
Duduci u savezu su polozili. Kako nema niko da vodi brigu o tome, je li dosao kakav papir od kluba da je povrijedjen?!
agent_zero

#3365 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by agent_zero »

Već vidim obraćanje u nekoj budućnosti tipa "zbog raznih pisanja po novinama, portalima, forumima u kojima sam optuživan da namjerno ne igram za reprezentaciju i da sam lažirao povredu, odlučio sam da više ne igram za reprezentaciju. momcima i selektoru želim sve najbolje u budućnosti".

I onda za neko vrijeme ili neku godinu naslov "sikiraš oblači dres srbije".

Realno, nema se tu šta sad kuditi, kukati, vrijeđati... Ako dečko bude želio Srbiju, mi tu ništa ne možemo učiniti.

A ono što neko napisa da je Baho pretjerivao, kao i neki mediji, vala baš jesu.
It_is_a_Leclerc

#3366 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

saim_adka wrote:Slučaj Sikiraš i mogućnosti:

1. Spremnost za takmičenje na visokom nivou!
- Povredu vuče godinu dana i nije igrao ni U18 Euroleague. Ove utakmice u Italiji nisu ni približnog nivoa pripremnog perioda i takmičenja na SP sa reprezentacijom. Odluka kluba, zaprijećeno npr i sl.

2. Odluka o promjeni reprezentacije!
- Danas su toliko menadžeri upleteni u život igrača, da me ništa ne iznenađuje. Moguće je da će sutra možda odabrati Srbiju, ali hajde da hipotetički sagledamo stvari, možda hoće da zaigra i za Italiju? Možda su mu ponuđeni takvi uslovi da komplet familiju zbrine? U oba slučaja? I za Srbiju i za Italiju? Šta bi vi na njegovom mjestu po tom egzistencijalnom pitanju? BiH mu ništa nije dala niti će dati, a vjerovatno mu ovdje na Palama skromno žive.

3. Prijetnje!
- Nemojte isključiti i tu mogućnost, da nije zaprijećeno njegovoj porodici na Palama, da se kloni BiH. Meni da neko zaprijeti, ma jebo sve. Eto, baš će javno to reći? I ja bi preskočio odlazak na SP i sve završio u godinu dana da ih sklonim sa mjesta gdje su verbalno, fizički i egzistencialno ugroženi. Nekom na Palama sigurno smeta što Njegoš igra za one iz Teherana?

Ja bih ipak sačekao i ne bih talasao oko toga što on ne igra sada za U17 na SP. Znam 100% da mu nije svejedno i lako, a koji su razlozi, možda za koju godinu i neće biti bitni, ali ako se zatalasa i zakuha, onda može otići u pogrešnom smjeru.
Treća opcija je jako malo vjerovatna. Ne prijeti niko ni Kočiću, ni Jankoviću, ni Malinoviću, Gordiću, i drugima. To je možda bilo aktuelno 1997.-1998. Sad puno manje.

Opet kažem - nakon izjava poslije SP-a, i ovih izjava zadnjih dana, od Njegoša i saigrača, meni je teško vjerovati da je lik baš toliko glupo mislio da će mu ovo proći.

Što se mene tiče, ja bih i oprostio neigranje sad, ako će to značiti da ga nećemo izgubiti za naredne godine.
KB9

#3367 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by KB9 »

kamp velis :lol:
dječak sa šibicama

#3368 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

hrasno38 wrote:
Karahodzic je od Srbije dobio amen da moze vec sada igrati za BiH.

Sta mislite zasto. Mozete jednom pogadjati.
agent_zero

#3369 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by agent_zero »

saim_adka wrote:Ja bih ipak sačekao i ne bih talasao oko toga što on ne igra sada za U17 na SP. Znam 100% da mu nije svejedno i lako, a koji su razlozi, možda za koju godinu i neće biti bitni, ali ako se zatalasa i zakuha, onda može otići u pogrešnom smjeru.
Ovo je suština i najispravniji pristup.

Ali da treba dati neko objašnjenje, mislim da treba.
zenit dozic

#3370 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zenit dozic »

Gdje su sad le klerk i co da napadaju Haruna i ekipu :izet:
Sa sjetom ćemo ga spominjat, a od sad ćemo opet postati podružnica drugih repki :zzzz:
It_is_a_Leclerc

#3371 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

zenit dozic wrote:Gdje su sad le klerk i co da napadaju Haruna i ekipu :izet:
Sa sjetom ćemo ga spominjat, a od sad ćemo opet postati podružnica drugih repki :zzzz:
:lol:

A to nam za vrijeme Haruna Mahmutovića nisu odlazili igrači ?!

:lol: :lol: :lol:
hrasno38

#3372 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

zenit dozic

#3373 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zenit dozic »

hrasno38 wrote:Hm....polako prerasta u sapunicu:)

http://ba.n1info.com/a100655/Sport-Klub ... irasu.html
Počelo je :lol:
Sad će se zbog novinara odlučit za smrdiju :thumbup:
dječak sa šibicama

#3374 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Ali pazi trenera, "kad je zdrav on svakome moze zabiti 40 poena"

Ko da mi ne mozemo pratiti rezultate Stella Azure.

Uostalom, ako je dovoljno zdrav da za SA moze igrati 20 minuta, onda moze i za reprezentaciju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3375 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Hajde da vidimo.
Mada ova prica o tjeranju od strane novinara tukne. Koga su to jos novinari otjerali? :-)
Post Reply