kluz franjo wrote:kmirsad wrote:plain vanilla wrote:
Dzabe ti je to ovdje pricati, ne pije vode. Mozda SDA moze kandidovati Mikija Mausa i pobijediti, ali je nevjerovatno da NS nije znala da oni to ne mogu. Ne mozes iskopati covjeka niotkud i kandidovat ga za clana Predsjednistva. Ili su bili sigurni da 'poznatiji clanovi Ns ne mogu proci pa su zrtvovali Falatara ili su potpuni politicki laici.
Ns u Sarajevu radi godinama, u Tuzli je potpuna nepoznanica. Nisu mogli isto voditi kampanju u Tuzli i Sarajevu. Ovdje jos uvijek prosjecan glasac ne zna ko je NS. Ne zna ni da je Beslagic bio kandidat NS. Imati Beslagica i to ne iskoristiti...amateri.
Moze se pricati kako je narod glup, ta prica uvijek prolazi. Ali stranke moraju snositi svoj dio krivice, jer su zasluzne za ovakve rezultate. TK je nekad bio iskljucivo 'zeleni kanton, sve opstine osim Tuzle. Onda jedne godine na kantonu pobijedi SDP. Do naroda se moze doprijeti, ali treba to znati, i kandidatima i kampanjom.
Falatar je bio potpuno svjestan koliko glasova može dobiti. Vjerovatno i NS. Toliko je i dobio.I nije napravio nikakvu štetu BiH. Potpuno svjesno.
Hađikadić je takođe bio potpuno svjestan koliko glasova može dobiti, Toliko je i dobio. I napravio je ogromnu štetu BiH, Spasio je SDA. Potpuno svjesno.
Ovo sam i Enisi rekao još prije par mjeseci.
Mirso po cijenu Banovića...
Haj' ne lupetaj!
Čuj Hadžikadić napravio ogromnu štetu BiH.
Sreća pa ga ne izabrasmo, koliku bi štetu tek onda napravio?

Kluzu... neču ti odgovarati na ovaj uvredljivi post iako sam na velikom iskušenju.
Ne zato što se bojim Banoviča ili što ne znam šta bih ti odgovorio.
Nego zato što ne mogu da se spustim na ovaj tvoj primitivan način komuniciranja.
A bez tog načina ti se ne može odgovoriti.
Sretno ti u daljim polemikama g Kluz.
Što se mene, tiće, pridružiti ču te insomniji na svojoj foe listi.