Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Eborg

#33476 Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

kike-tike wrote:A jeste vi kao UG mislili pokrenuti kakve sudske sporove protiv tih osoba, ili jedini plan novi zakon o reprogramu dugova sportskih kolektiva ?
Zasto navijaci klubova 20 godina sute ?

Ne treba vama odmoci prijatelju , ali krenite od nule , lagano restart, a ne ja lud platim na vrijeme sve a ovi pametni reprogramiraju dugove. Restartuje se jedna Parma i Glasgow Rangers, a ne neki nas klub. Ili brate odluka pravna lica koja su placala na vrijeme porezne obaveze dobivaju grant xxx miliona km pa neka se reprogramira ko hoće.

p.s. Odgovornim za kriminal zapljena imovine (u korist kluba) i prdekana visegodišnja.
Restart u BiH znaci totalno gasenje i gubitak tradicije. Parma i Rangers su to mogli uraditi jer su im takvi zakoni, u BiH ne. Evo vidi slovenacku Olimpiju - mogu se oni upinjati koliko hoce ali to vise nije stara Olimpija sto je rekao i slovenacki savez.

Celikov novi statut koji se odbija podrazumijeva totalnu finansijsku reviziju imovine, potrazivanja i dugovanja. Naravno da bi se po rezultatima iste mnogi nasli u neobranom grozdju i da bi bilo postupaka.

Kada je donesen prosli zakon za reprogram prije dvije godine navijaci su jebali majku svima u klubu i trazili da se potpise, cak je tada krenuo i bojkot. Ali sta uraditi kada je klub toliko rezimski otet da njegovi funkcioneri zele da ga ugase i sakriju sav kriminal? Evo Robijasi i Zenicani se preko 2 godine bore da ne izgube svoj klub, ali bukvalno.
Raigor Stonehoof

#33477 Re: Premijer liga BiH

Post by Raigor Stonehoof »

sumirprimus wrote:pa nisu dovoljno maroon :D
zalizane ckepi, placenici, smotani,nisu produkt akademije, sad malo stat na noge pa ih prorijedit i tako blize i tako dalje...
al ce bas bit fol ako husref dodje u fks, saljite nam ivetica nazad ... :lol:
Nasi bajni navijaci tako tretiraju sve igrace, bez obzira odakle dosli. Nikad nisam cuo da posebno izdvajaju nekog zato sto je iz Slobode.
sumirprimus

#33478 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Raigor Stonehoof wrote:
sumirprimus wrote:pa nisu dovoljno maroon :D
zalizane ckepi, placenici, smotani,nisu produkt akademije, sad malo stat na noge pa ih prorijedit i tako blize i tako dalje...
al ce bas bit fol ako husref dodje u fks, saljite nam ivetica nazad ... :lol:
Nasi bajni navijaci tako tretiraju sve igrace, bez obzira odakle dosli. Nikad nisam cuo da posebno izdvajaju nekog zato sto je iz Slobode.
jesam ja :D
zato i govorim, sta se cudite za husrefa... :D
ultima_palabra

#33479 Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:
kike-tike wrote:A jeste vi kao UG mislili pokrenuti kakve sudske sporove protiv tih osoba, ili jedini plan novi zakon o reprogramu dugova sportskih kolektiva ?

Ne treba vama odmoci prijatelju , ali krenite od nule , lagano restart, a ne ja lud platim na vrijeme sve a ovi pametni reprogramiraju dugove. Restartuje se jedna Parma i Glasgow Rangers, a ne neki nas klub. Ili brate odluka pravna lica koja su placala na vrijeme porezne obaveze dobivaju grant xxx miliona km pa neka se reprogramira ko hoće.

p.s. Odgovornim za kriminal zapljena imovine (u korist kluba) i prdekana visegodišnja.
Restart u BiH znaci totalno gasenje i gubitak tradicije. Parma i Rangers su to mogli uraditi jer su im takvi zakoni, u BiH ne. Evo vidi slovenacku Olimpiju - mogu se oni upinjati koliko hoce ali to vise nije stara Olimpija sto je rekao i slovenacki savez.

Celikov novi statut koji se odbija podrazumijeva totalnu finansijsku reviziju imovine, potrazivanja i dugovanja. Naravno da bi se po rezultatima iste mnogi nasli u neobranom grozdju i da bi bilo postupaka.

Kada je donesen prosli zakon za reprogram prije dvije godine navijaci su jebali majku svima u klubu i trazili da se potpise, cak je tada krenuo i bojkot. Ali sta uraditi kada je klub toliko rezimski otet da njegovi funkcioneri zele da ga ugase i sakriju sav kriminal? Evo Robijasi i Zenicani se preko 2 godine bore da ne izgube svoj klub, ali bukvalno.
Od mene imate veliko poštovanje za to što radite. Ne mogu reći da mi je Čelik drag, ali takvu istrajnost ne mogu da ne cijenim.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#33480 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote:Nego, brejking njuz:

SDA obećala Husiću stadion (bukvalno) ako dobiju izbore u Tz :mrgreen:
Pa nije nemoguce... znas ono SDA vraca Husica u Slobodu, spasava radnickog giganta iz TK... A Husic i jeste po tim dijasporskim dzematskim odborima koji su ti u sustini SDA svi...
Last edited by F&N on 15/09/2016 09:45, edited 1 time in total.
sumirprimus

#33481 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

kakav restart pogledaj samo u tuzli okk...
90% ljudi koje znam nece ni da cuju za njih...isti dres sve isto,al dzaba...
Tomahawk11
Globalni moderator

#33482 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

F&N wrote:

Pa nije nemoguce... znas ono SDA vraca Husica u Slobodu, spasava radnickog giganta iz TK... A Husic i jeste po tim dijasporskim dzematskim odborima koji su ti u sustini SDA svi...
A zaboravljas Slogu Simin Han :D
Da ne budemo njih na Tusnju gledali :oops:
sumirprimus

#33483 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

bas ces slogu gledat na tusnju :lol: :evil:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#33484 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

Tomahawk11 wrote:
F&N wrote:

A zaboravljas Slogu Simin Han :D
Da ne budemo njih na Tusnju gledali :oops:
Jos im dresovi nisu crveni i nemaju petokraku na znaku :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#33485 Re: Premijer liga BiH

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:bas ces slogu gledat na tusnju :lol: :evil:
Nemoj dvaput reci.
Eborg

#33486 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

ultima_palabra wrote:
Eborg wrote:

Od mene imate veliko poštovanje za to što radite. Ne mogu reći da mi je Čelik drag, ali takvu istrajnost ne mogu da ne cijenim.
Posteno. Sto je najtuznije, a u Zenici se to stalno ponavlja, i Robijasi i Zenicani su spremni na igranje od zadnje lige dok god se klub ne gasi. Neka je to nas klub iz 1945. god. pa u kojoj god ligi, samo da ga ova djubrad ne ugase. Pa lagano vracati dugove i reorganizovati se. Bolje to nego titulu osvojiti kao nekakav hibridni "FK Celik 1945".

Celik nema upravni odbor preko godinu dana. Djeluje komitet za hitnost od sluzbenika grada koji se izdrkavaju sa parama. Kriminalac Adilovic koji je nedavno pucao vodi glavnu rijec i gura nova 2 sina. Totalni raspad sistema i jedino Robijasi drze kontru i bore se da svi Zenicani ne izgube klub.

I ljudi opet samo trabunjaju: "Treba jak covjek da daje pare." Jasta, pa da se dozivi isto kao i Sloboda. Umjesto da sada imaju demokratske izbore u klubu i izabere se najbolji zainteresovani kandidat, sada ce im Jasmin Imamovic i ekipa izabrati politicki podobnog predsjednika i nastaviti ih jebavati kao 20 godina do sada.
sumirprimus

#33487 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

dobro si odbor za hitnost ko i kod vas...
jaoooo :lol:
zovite nas da kmecimo zajedno :lol:
Eborg

#33488 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

To kad dobijete znajte da ste gotovi, postajete igracka opskurnih likova iz sjene. Sad cete vidjeti imena i biografija za plakanje.
sumirprimus

#33489 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Eborg wrote:To kad dobijete znajte da ste gotovi, postajete igracka opskurnih likova iz sjene. Sad cete vidjeti imena i biografija za plakanje.
babuka u odboru :lol:
Eborg

#33490 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

I Bakir Izetbegovic je bio u upravi Sarajeva. :D
ultima_palabra

#33491 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:
ultima_palabra wrote: Od mene imate veliko poštovanje za to što radite. Ne mogu reći da mi je Čelik drag, ali takvu istrajnost ne mogu da ne cijenim.
Posteno. Sto je najtuznije, a u Zenici se to stalno ponavlja, i Robijasi i Zenicani su spremni na igranje od zadnje lige dok god se klub ne gasi. Neka je to nas klub iz 1945. god. pa u kojoj god ligi, samo da ga ova djubrad ne ugase. Pa lagano vracati dugove i reorganizovati se. Bolje to nego titulu osvojiti kao nekakav hibridni "FK Celik 1945".

Celik nema upravni odbor preko godinu dana. Djeluje komitet za hitnost od sluzbenika grada koji se izdrkavaju sa parama. Kriminalac Adilovic koji je nedavno pucao vodi glavnu rijec i gura nova 2 sina. Totalni raspad sistema i jedino Robijasi drze kontru i bore se da svi Zenicani ne izgube klub.

I ljudi opet samo trabunjaju: "Treba jak covjek da daje pare." Jasta, pa da se dozivi isto kao i Sloboda. Umjesto da sada imaju demokratske izbore u klubu i izabere se najbolji zainteresovani kandidat, sada ce im Jasmin Imamovic i ekipa izabrati politicki podobnog predsjednika i nastaviti ih jebavati kao 20 godina do sada.
Imam jednog daljeg rođaka koji je u tom udruženju. Postoji li mogućnost da se ta inicijativa dalje omasovi, sa strane djeluje da je došlo do stagnacije?
Eborg

#33492 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

Misliš na NGG "Za Čelik"? U principu to nikada nije ni bio masovni pokret sam po sebi, ima glavni odbor koji rukovodi aktivnostima i radne grupe podijeljene po sektorima. Glavni partneri koji daju brojnost su Robijasi i obicni gradjani.

Sa strane se možda čini tako no ova ekipa je zajedno izvela 6000 ljudi na ulice (sto je s obzirom na ozbiljnost problema takodjer premalo). Problem je sto je na snazi politicka i medijska blokada, vise se gostovalo na Face TV-u, Hayatu i Al-Jazeeri nego recimo na TV Zenici.

Ova ekipa je ponudila statut i razvojni plan spremna da pomogne u radu bilo kojeg izabranog kandidata. To bi bio strasan elan i projekat u Zenici, posjeta bi opet bila u hiljadama. Ali sta ces kada recimo Hibic i Bolic kao hinje sute i ne smiju da daju snage inicijativi. Vise je jedan Krstajic rekao za Celik nego oni.

Nazalost, i na kraju se sve svelo na politiku. Kriminalna SDA ne pusta kandzama klub i samo gleda da ga i dalje sklanja i skriva do gasenja da bi se sve prikrilo.
sumirprimus

#33493 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

vama jarane treba lova.i neko dovoljno posten i iskren da izadje pred raju i kaze cilj je vracanje dugova.
kad se vrate dugovi mozemo dalje..
a ako nema para za to nema ni napretka.
Eborg

#33494 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

Ima sasvim dovoljno novca, cak i previse za ovo sto se sada vidi.

Radnik sa 800.000 KM godisnje igra Evropu, Celik sa 1.2 miliona KM se bori za opstanak godinama. Plus, imaj u vidu da nema pravog prihoda od ulaznica vec dvije godine pa bi budzet bio jos veci.

Neka se vracaju dugovi sa 400.000 KM i bori za opstanak sa 800.000 KM, niko vise ne trazi od toga. Eto vidis da ima novca.
sumirprimus

#33495 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Eborg wrote:Ima sasvim dovoljno novca, cak i previse za ovo sto se sada vidi.

Radnik sa 800.000 KM godisnje igra Evropu, Celik sa 1.2 miliona KM se bori za opstanak godinama. Plus, imaj u vidu da nema pravog prihoda od ulaznica vec dvije godine pa bi budzet bio jos veci.

Neka se vracaju dugovi sa 400.000 KM i bori za opstanak sa 800.000 KM, niko vise ne trazi od toga. Eto vidis da ima novca.
BRATE MISLIS DA IMA, NEMA...
evo nas... dug vam je prevelik i kolje, to sto imate za prezivljavanje nije dovoljno vjeruj.
plus valja sklopit dogovor o reprogramu,kasnite,necete dobit kako vi hocete..
ne mislim nista lose nit negativno,naprotiv zelim vam da uspijete..
al bez zive love tesko
a da se ne ugasite il resetujete nema drugog puta
Eborg

#33496 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

Vjerovao ili ne, od Celikovog duga od 12 miliona KM, licencu koci dug od 2.4 miliona KM sto se moze vratiti. Ostalo su kamate koje bi se otpisale, dugovi prema vodovodima, grijanjima i sl. sto bi se dalo rijesiti normalnim poslovanjem i otpisom.

Da me ne shvatis pogresno ali vjeruj mi da ne znas o cemu pricas. Sve se detaljno analiziralo. Novca ima i moze ga biti kada bi se stvari normalizovale. Nema volje da se prerasporedi u vracanje dugova, pa makar po cijenu ispadanja u nizu ligu.
sumirprimus

#33497 Re: Premijer liga BiH

Post by sumirprimus »

Eborg wrote:Vjerovao ili ne, od Celikovog duga od 12 miliona KM, licencu koci dug od 2.4 miliona KM sto se moze vratiti. Ostalo su kamate koje bi se otpisale, dugovi prema vodovodima, grijanjima i sl. sto bi se dalo rijesiti normalnim poslovanjem i otpisom.

Da me ne shvatis pogresno ali vjeruj mi da ne znas o cemu pricas. Sve se detaljno analiziralo. Novca ima i moze ga biti kada bi se stvari normalizovale. Nema volje da se prerasporedi u vracanje dugova, pa makar po cijenu ispadanja u nizu ligu.
ok sretno :thumbup: :kiss:
i nemoj se ljutit odma.
kajem ti iz iskustva cijedjenje ko od limuna 4 limunade
plus vas problem i bez duga ko dodatna otezavajuca oklonost kako sma razumio
kike-tike

#33498 Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by kike-tike »

Kada je donesen prosli zakon za reprogram prije dvije godine navijaci su jebali majku svima u klubu i trazili da se potpise, cak je tada krenuo i bojkot. Ali sta uraditi kada je klub toliko rezimski otet da njegovi funkcioneri zele da ga ugase i sakriju sav kriminal? Evo Robijasi i Zenicani se preko 2 godine bore da ne izgube svoj klub, ali bukvalno.[/quote]

Znam da nema zakona po kojem bi se "restart" uradio kao u Italiji i Britaniji. Ali moramo gledati malo i sa aspekta recimo predsjednika Mladosti DK (ili Metalege) , čovjek svoj novac ulaže u klub, izgradio je pomočni i glavni teren, ne duguje ništa državi, a ovdje se klubovi nagrađuju otpisivanjem zateznih kamata i dijela glavnice ako nakon x godina potpišu reprogram i ispoštuju ga u određenom vremenskom okviru. Zaključak - ovaj iz Mladosti je lud jer je izvršavao svoje obaveze. Nemoj samo da se sve svodi kako oni nemaju tradiciju i kako ih zbog toga treba "izmusti" a ovi drugi kao da su osvajali lige prvaka.

Poštojem tebe i tvoj rad, ne čitam forum često, ali koliko sam upratio pišeš konkretne i korisne stvari, samo mislim da vam fokus treba biti na pronalasku investitora/finansija (sponzori, prodaja artikala, pun stadion, marketing ) a ne na otpisu zateznih kamata i glavnice. Previše se to potencira, po mom skromnom mišljenju.
Eborg

#33499 Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

Ma nije to nikakva ljutnja, naprotiv. Samo govorim na osnovu dokumenata koje je NGG objavljivao online i vidio sam svojim ocima koliko ima i koliko nema. Travnik, Slavija, Radnik i Vitez imaju i po duplo manje budzete a priblizno iste rezulate.

Sloboda hoce odmah i vracanje dugova i izgradnju stadiona i borbu za titulu. Mi hocemo samo vracanje dugova. Stadion ne trebamo praviti, titule nas ne interesuju dok se klub ne stabilizuje. U tome je razlika - zato nam ne trebaju milioni odmah ali postoji plan kako se frisak novac moze privuci.
Eborg

#33500 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH

Post by Eborg »

kike-tike wrote:Znam da nema zakona po kojem bi se "restart" uradio kao u Italiji i Britaniji. Ali moramo gledati malo i sa aspekta recimo predsjednika Mladosti DK (ili Metalege) , čovjek svoj novac ulaže u klub, izgradio je pomočni i glavni teren, ne duguje ništa državi, a ovdje se klubovi nagrađuju otpisivanjem zateznih kamata i dijela glavnice ako nakon x godina potpišu reprogram i ispoštuju ga u određenom vremenskom okviru. Zaključak - ovaj iz Mladosti je lud jer je izvršavao svoje obaveze. Nemoj samo da se sve svodi kako oni nemaju tradiciju i kako ih zbog toga treba "izmusti" a ovi drugi kao da su osvajali lige prvaka.

Poštojem tebe i tvoj rad, ne čitam forum često, ali koliko sam upratio pišeš konkretne i korisne stvari, samo mislim da vam fokus treba biti na pronalasku investitora/finansija (sponzori, prodaja artikala, pun stadion, marketing ) a ne na otpisu zateznih kamata i glavnice. Previše se to potencira, po mom skromnom mišljenju.
Sve si u pravu. Razvojni plan je to sve detaljno razradio.

A kako recimo otvoriti fanshop da prodajes klupske artikle ili dovesti ozbiljnog sponzora da se reklamira ako ti je racun blokiran? Kako dovesti igraca iz Srbije ili Hrvatske ako imas neizmirena dugovanja prema radnicima na stadionu? Kako prodati ijednog igraca klubu koji nije iz Kazahstana ako nemas ciste racune za to?

A reprogram rjesenje i za jedno i drugo i trece. I kako onda to nije prvi potez?

Ili je bolje prodati 4 dresa dnevno u kesu i ovisiti o sutacima lopte iz Prve lige FBiH? Prodavati igrace za 10.000 $ u Kazahstan?

Kako bilo sta uraditi a da nemas reprogram duga koji vracas i time odblokiran racun?
Last edited by Eborg on 15/09/2016 11:05, edited 1 time in total.
Locked