Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
adiboy
#33476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije tri dana prijavio problem sa digitalnom HS - Telemach. Nedostaje mi nekoliko kanala, izmedju ostalog BHT HD dok uredno imam ostale HD kanale.
Uzmes godisnji, zelis pratiti evropsko prvenstno i onda čekaš 3 dana da ti riješe problem ali niko ne dolazi uprkos tome što sam zvao već 3 puta. Svaki put su rekli mora se riješiti u roku 24-48h ali očito je to marketinški trik jer niko nije došao da riješi problem.
Najžalosnije od svega je da su me u ta 3 dana dva puta zvali iz Telemach call centra da mi ponude nove usluge/pakete te da potpišem da budem korisnik Telemach-a, a nisu u stanju da mi osposobe trenutne probleme sa uslugama koje zadnjih nekoliko godina uredno plaćam. Samim time smatram da imaju neozbiljan pristup korisnicima. Možda ne bih ovo pisao da me neko nazvao i izvinuo se što ne mogu stići doći, međutim sjediš, čekaš, i niko ništa.
Ako neko iz Telemacha / HS-a slučajno ili namjerno pročita ovaj post samo kratka pitanja. Da li je ovo način na koji privlačite korisnike i zovete me 2 puta da mi ponudite ugovor, dok moji problemi nisu riješeni unutar vaših 48h? Da li cijenite vrijeme vaših korisnika, jer za mene koji sam htio pratiti utakmice vrijeme je izgubljeno, tačnije 3 dana su izgubljena. Šta mislite koliko mojih 3 dana košta? Da li je ovo način na koji se treba ophoditi prema dugogodišnjim pretplatnicima?
Toliki novci za reklamne kampanje, pozive i ponude usluga, a kvalitetna usluga?
A htio sam još juće potpisati novi ugovor na 2 godine uprkos nastalom problemu, naravno očekivajući da će najkasnije danas biti riješen problem.
Lp
Uzmes godisnji, zelis pratiti evropsko prvenstno i onda čekaš 3 dana da ti riješe problem ali niko ne dolazi uprkos tome što sam zvao već 3 puta. Svaki put su rekli mora se riješiti u roku 24-48h ali očito je to marketinški trik jer niko nije došao da riješi problem.
Najžalosnije od svega je da su me u ta 3 dana dva puta zvali iz Telemach call centra da mi ponude nove usluge/pakete te da potpišem da budem korisnik Telemach-a, a nisu u stanju da mi osposobe trenutne probleme sa uslugama koje zadnjih nekoliko godina uredno plaćam. Samim time smatram da imaju neozbiljan pristup korisnicima. Možda ne bih ovo pisao da me neko nazvao i izvinuo se što ne mogu stići doći, međutim sjediš, čekaš, i niko ništa.
Ako neko iz Telemacha / HS-a slučajno ili namjerno pročita ovaj post samo kratka pitanja. Da li je ovo način na koji privlačite korisnike i zovete me 2 puta da mi ponudite ugovor, dok moji problemi nisu riješeni unutar vaših 48h? Da li cijenite vrijeme vaših korisnika, jer za mene koji sam htio pratiti utakmice vrijeme je izgubljeno, tačnije 3 dana su izgubljena. Šta mislite koliko mojih 3 dana košta? Da li je ovo način na koji se treba ophoditi prema dugogodišnjim pretplatnicima?
A htio sam još juće potpisati novi ugovor na 2 godine uprkos nastalom problemu, naravno očekivajući da će najkasnije danas biti riješen problem.
Lp
-
hipija
#33477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene u Zenici ova Televizija 5 ne radi. Samo mrak iako ima logo kanala na onoj traci gdje ide epg.
Uradio reset i nista. Nat Geo Wild HD uredno radi.
Je li jos neko ima slicnu situaciju?
- crnivrag
#33478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Sarajevu uredno radi TV5, sad sam provjerio.hipija wrote:Kod mene u Zenici ova Televizija 5 ne radi. Samo mrak iako ima logo kanala na onoj traci gdje ide epg.
- aditon
#33479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja u životu mjerenje preko wi-fi nisam uradio...znam da mi na wi-fi nije puna brzina jer na modemu ne mogu ni uštimati bandwith obzirom da samo auto opciju imam. Naravno da kad mjerim, mjerim isključivo preko lana i samo mi je to relevantno i bitno. Što se HD-a tiče, da, sve mogu gledati jer je HD paket uključen, kao što rekoh na loyality osnovu već, pa sad će ustvari za 2 mjeseca biti pune dvije godine. I sve do sada sam imao sve osim cinamaxa, samo su mi ta dva kanala zaključana. Ova dva kanala uopšte ne postoje, nema ih. Kao da nikad nisu ni pušteni ikome. Na D3GO imam DTX, nemam NAT GEO WILD HD ali na tv-u preko modula nemam ova dva kanala. Ako me neko iz Telemacha ne zeza, onda ako neko odgonetne šta je problem, platit ću mu i poljubit ga, et...Benq wrote:Sto se tice interneta , preporucujem ti da mjerenje brzine vrsis iskljucivo direktno povezan na modem mreznim kablom jer preko wifi moze biti gubitaka, a sto se HD kanala tice , je li mozes gledati sve ostale HD kanale ?aditon wrote:
duo net family grande, 59,90 i HD paket koji već godinu i pol imam po loyalyti osnovu. Sve kanale iz Telemach ponude ja imam osim dva cinemaxa.
- Radar71
#33480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bjelave imaju kolektivni prekid.
-
hipija
#33481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sjecam se da mi je ovakva situacija bila i kad su u semu ulazili Orlando Kids i Ok Bambino. Jedan od nije radio dva-tri dana i onda je samo iznenada proradio.crnivrag wrote:U Sarajevu uredno radi TV5, sad sam provjerio.hipija wrote:Kod mene u Zenici ova Televizija 5 ne radi. Samo mrak iako ima logo kanala na onoj traci gdje ide epg.
- aditon
#33482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Brate, pratim te, ništa ne potpisuj i miran si vjeruj mi. Ja sam se zaznuo samo tako što sam potpisivao obavezno trajanje ugovora jer da nisam sve bi ja ovo otkačio koliko su i mene naljutili. Ja imam BHT HD ali nemam nekih drugih kanala. I sad me svi gledaju ko ludžaka, kontaju ovaj veze nema šta priča itd. te mi non stop istu priču svi pričaju. Ovako kad nisi obavezan ugovorom, ti možeš uvijek promijeniti operatera, a to im je trn u oku svima.adiboy wrote:Prije tri dana prijavio problem sa digitalnom HS - Telemach. Nedostaje mi nekoliko kanala, izmedju ostalog BHT HD dok uredno imam ostale HD kanale.
Lp
- Herr Flick
#33483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na BHB-u na kanalu RTV Montenegro ide HRT2 i tekma EP dok je HRT2 zatamnjem,WTF

- Benq
#33484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne gleda te niko drug ko ludjaka , samo pokusavamo da ti pomognemo koliko mozemo. Zato ima dosta ovih podpitanja. Sto se tice potpisa novih ugovora (najvise vezano za korisnika iznad) ti problemi su individualni , ni kod jednog korisnika nisu problemi isti , neko moze imati samo problem sa jednom frekvencijom pa da mu ne radi nekoliko kanala , nekome drugom se samo "kocka" slika na nekim kanalima, tako da ne mozemo govoriti o uslugama generalno da nisu dobre ako npr kod tebe nesto ne radi kako treba. Nadam se da me razumijes sta hocu reci.aditon wrote:Brate, pratim te, ništa ne potpisuj i miran si vjeruj mi. Ja sam se zaznuo samo tako što sam potpisivao obavezno trajanje ugovora jer da nisam sve bi ja ovo otkačio koliko su i mene naljutili. Ja imam BHT HD ali nemam nekih drugih kanala. I sad me svi gledaju ko ludžaka, kontaju ovaj veze nema šta priča itd. te mi non stop istu priču svi pričaju. Ovako kad nisi obavezan ugovorom, ti možeš uvijek promijeniti operatera, a to im je trn u oku svima.adiboy wrote:Prije tri dana prijavio problem sa digitalnom HS - Telemach. Nedostaje mi nekoliko kanala, izmedju ostalog BHT HD dok uredno imam ostale HD kanale.
Lp
- Benq
#33486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene se pojavio Video Klub i mogu vidjeti sav sadrzaj koji nudi , juce npr nisam imao strelice na kanalima koji podrzavaju time shift , danas su se strelice pojavile , medjutim isto tako ne mogu nista pokrenuti jer kaze da usluga nije aktivna ali nema veze bitno je da se radi na tome i bit ce veoma brzo sve u redu sa uslugama.alen_89 wrote: Dosao je i meni novi softver za resiver PDS2, Video klub se pojavio u meniju ali je katalog prazan i nema jos plave strelice za 72h unazad. Resiver je povezan ethernet kablom sa modemom u port 4 i epg source je stavljen detaljan sa slikama. Ocito treba jos nesto sa Telemachove strane sacekati...
# Benq rade li tebi nove usluge?
- Benq
#33487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Je li u pitanju modul ili D3 mini resiver ?adiboy wrote:Prije tri dana prijavio problem sa digitalnom HS - Telemach. Nedostaje mi nekoliko kanala, izmedju ostalog BHT HD dok uredno imam ostale HD kanale.
- erotica
#33488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je sad ok slika na svim kanalima kako je prestala kiša i stigao mi je nat geo wild hd, ali nemam zvuk na dtx hd i epg na par bitnih kanala a d3 mini resiver je samo za baciti pa kanal da promjeni treba po 5 sekundi a da otvorim listu svih kanala preko OK tipke i po 10 sekundi. Ako odlučim da ostavim klablovsku to će biti samo ako mi daju normalan resiver
- Benq
#33489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hajde uradi ovako , prvo ugasi resiver iz struje pa ga upali i vidi kako ce onda da reaguje.erotica wrote:Kod mene je sad ok slika na svim kanalima kako je prestala kiša i stigao mi je nat geo wild hd, ali nemam zvuk na dtx hd i epg na par bitnih kanala a d3 mini resiver je samo za baciti pa kanal da promjeni treba po 5 sekundi a da otvorim listu svih kanala preko OK tipke i po 10 sekundi. Ako odlučim da ostavim klablovsku to će biti samo ako mi daju normalan resiver
Sto se tice zvuka , provjeri da li su prvi i drugi jezik zvuka postavljeni na Hrvatski i Srpski , osim ako opet nije problem u Dolby Digital.
-
probook
#33490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li imas karticu ili risiver?adiboy wrote:Prije tri dana prijavio problem sa digitalnom HS - Telemach. Nedostaje mi nekoliko kanala, izmedju ostalog BHT HD dok uredno imam ostale HD kanale.
Nedavno su meni na jednom televizoru nestali neki kanali (rtl2 konkretno sto sam primjetio) i uradio sam ponovno skeniranje frekvencija i kanali se vratili na normalu!
- Telemach
#33491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nadamo se da je sada sve uredu s uslugama.Radar71 wrote:Bjelave imaju kolektivni prekid.
- crnivrag
#33492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Što se zvuka tiče putem D3 Mini resivera, ovaj trik sa audio jezikom odlično radi za HBO kanale, međutim kanal Discovery Turbo Xtra HD emitira samo jedan engleski audio kanal u formatu Dolby Digital, a pošto ovaj model resivera nije u stanju da dekodira ovaj format zvuka, korisnici ovog resivera nisu u mogućnosti da čuju zvuk na kanalu Discovery Turbo Xtra HD.Benq wrote:Hajde uradi ovako , prvo ugasi resiver iz struje pa ga upali i vidi kako ce onda da reaguje.erotica wrote:Kod mene je sad ok slika na svim kanalima kako je prestala kiša i stigao mi je nat geo wild hd, ali nemam zvuk na dtx hd i epg na par bitnih kanala a d3 mini resiver je samo za baciti pa kanal da promjeni treba po 5 sekundi a da otvorim listu svih kanala preko OK tipke i po 10 sekundi. Ako odlučim da ostavim klablovsku to će biti samo ako mi daju normalan resiver
Sto se tice zvuka , provjeri da li su prvi i drugi jezik zvuka postavljeni na Hrvatski i Srpski , osim ako opet nije problem u Dolby Digital.
- Benq
#33493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da , to sam i pretpostavio , zato sam napisao da je vjerovatno problem zbog Doly Digital formata.crnivrag wrote: Što se zvuka tiče putem D3 Mini resivera, ovaj trik sa audio jezikom odlično radi za HBO kanale, međutim kanal Discovery Turbo Xtra HD emitira samo jedan engleski audio kanal u formatu Dolby Digital, a pošto ovaj model resivera nije u stanju da dekodira ovaj format zvuka, korisnici ovog resivera nisu u mogućnosti da čuju zvuk na kanalu Discovery Turbo Xtra HD.
-
adiboy
#33494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kartica je u pitanju. A preskenirano je vec 3-4 puta. Jednostavno neki kanali se sami od sebe gube pa nekad dodju, pa opet gube i sve tako.probook wrote:Da li imas karticu ili risiver?adiboy wrote:Prije tri dana prijavio problem sa digitalnom HS - Telemach. Nedostaje mi nekoliko kanala, izmedju ostalog BHT HD dok uredno imam ostale HD kanale.
Nedavno su meni na jednom televizoru nestali neki kanali (rtl2 konkretno sto sam primjetio) i uradio sam ponovno skeniranje frekvencija i kanali se vratili na normalu!
- M416
- Maharadza
#33496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tebi makar UL digli, a meni još uvijek po starome;

Također trio grande family!
-
adiboy
#33497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tako će ti i biti dok ne povećaju brzinu. Kada su me zvali iz Telemach-a da mi ponude nove usluge naveli su da brzine još uvijek nisu jednako onima koje prodaju tj. koje su na papiru ali će vremenom se povećavati (valjda fali germe da nadođe). Tako mi je rečeno da ko ima 40mbps je ustvari trenutno realnih 25mbps.
- odmor
#33498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da se i ja nadovezem..Maharadza wrote:Tebi makar UL digli, a meni još uvijek po starome;

- M416
#33499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
adiboy wrote:Tako će ti i biti dok ne povećaju brzinu. Kada su me zvali iz Telemach-a da mi ponude nove usluge naveli su da brzine još uvijek nisu jednako onima koje prodaju tj. koje su na papiru ali će vremenom se povećavati (valjda fali germe da nadođe). Tako mi je rečeno da ko ima 40mbps je ustvari trenutno realnih 25mbps.
Prijatelju meni je pustena brzina nedavno ima mozda 6-7 dana
Last edited by M416 on 18/06/2016 23:38, edited 1 time in total.
- M416
#33500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bio je i download 80 ali vise nije ali sto kazes UL uredno fercera ako nistaMaharadza wrote:Tebi makar UL digli, a meni još uvijek po starome;