Srbin po rodjenju.clio_dci120 wrote:20 stranica teme, a niko da napise jel' istina da je Bilal konvertovani musliman ? Od nekih cujem da je bio vlah.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Atego
#33451 Re: Zeničani
-
kakavdanakneiskustvu
#33452 Re: Zeničani
I ja sam nekad čuo da je bio vlasina pa sad postaje balija
-
Tempo
- ZeModerator
#33453 Re: Zeničani
a jeste, ja sam bodenje bikova i pratece manifestacije pompezno nazvao koridom, a radi se samo o bodenju bikova i nekontrolisanom krkanju i lokanju vece grupe seljacina uz zvuke sintetickih zurli i pjesmu masnih kurava iz mjesta koja nisu katalogizovana ni na google maps.nadžak wrote: Pozz raja, neka je ugodan post ko posti.
Kao odgovor na ovo citirano, kažem nidje veze! Evo prvo se sjetih ovoga: Jedna Španija i Portugal imaju koride koje su ogormne i opet su svjetska atrakcija i opet pored toga su svjetlosnu godinu ispred nas. Imaju borbe paradajzom koje su dno dna ali eto, opet niko neće od njih reć da zbog toga ne idu naprijed. Svaka zemlja ima gomilu nekih svojih tradicija i to ih ne sprečava da budu tehnološki i državnički uređeni!
Jedino mi ovdje imamo gadan kompleks od svega što se kod nas dešava i od svih naših sadržaja! Naravno da nisam ni ja za to da mi Bilal bude ogledalo države ali nemojte mi na "rende kora" života vam. Svaki od vas/nas koji hrače po svemu oko sebe garantovano ima opravdanje za svaku gadost koju sam on lično napravi. Ono, po principu, šta fali, svi to rade! Licemjerstvo bez premca.
inace, kritika je jedan od vidova patriotizma, mozda, uz placanje poreza, i najznacajniji, tako da je patriotski reci da je bilal ljakse koji u religijskom zanosu onanise nad gradom, a nepatriotski je reci da neka, tako treba, to je tradicija i nije krkanski zato sto se pucalo u 19 vijeku.
- N.N.
#33454 Re: Zeničani
Samo rokaj Bilale, pa da nam se ovi nasi jugobalijanderi osjecaju jos 'ugodnije'

-
Tempo
- ZeModerator
#33455 Re: Zeničani
cujes li sam sebe?N.N. wrote:Samo rokaj Bilale, pa da nam se ovi nasi jugobalijanderi osjecaju jos 'ugodnije'![]()
-
Nivelacija
#33457 Re: Zeničani
Mi smo balije predsjednika Alije !kakavdanakneiskustvu wrote:I ja sam nekad čuo da je bio vlasina pa sad postaje balija
- kamen spoticanja
#33458 Re: Zeničani
zaista jedva cekam da rokne
-
Tempo
- ZeModerator
#33460 Re: Zeničani
sad ce ti ga bilal slozitkamen spoticanja wrote:zaista jedva cekam da rokne
- kamen spoticanja
#33461 Re: Zeničani
vrckasto...Tempo wrote:sad ce ti ga bilal slozitkamen spoticanja wrote:zaista jedva cekam da rokne
-
Tempo
- ZeModerator
- nadžak
#33463 Re: Zeničani
Dajte, evo da vas zamolim ljudski nešto. Na stranu priča da li treba ili ne taj top, ali ostavite tu priču srbin, vlah, poturčeni i sl i te neke lične uvrede po tom pitanju!Tempo wrote:jel ga ovo bin sr lalbi spičio iz topa?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/veliki- ... /190515145
Podsjećate me na portale i forume hercegovačko-ravnogorskih predjela. Ne treba to nama! Može ova rasprava o topu i bez toga.
-
moet-perignon
#33464 Re: Zeničani
nadžak wrote:Pozz raja, neka je ugodan post ko posti.
Kao odgovor na ovo citirano, kažem nidje veze! Evo prvo se sjetih ovoga: Jedna Španija i Portugal imaju koride koje su ogormne i opet su svjetska atrakcija i opet pored toga su svjetlosnu godinu ispred nas. Imaju borbe paradajzom koje su dno dna ali eto, opet niko neće od njih reć da zbog toga ne idu naprijed. Svaka zemlja ima gomilu nekih svojih tradicija i to ih ne sprečava da budu tehnološki i državnički uređeni!
Jedino mi ovdje imamo gadan kompleks od svega što se kod nas dešava i od svih naših sadržaja! Naravno da nisam ni ja za to da mi Bilal bude ogledalo države ali nemojte mi na "rende kora" života vam. Svaki od vas/nas koji hrače po svemu oko sebe garantovano ima opravdanje za svaku gadost koju sam on lično napravi. Ono, po principu, šta fali, svi to rade! Licemjerstvo bez premca.
Vrlo bistar argument. Nadmasio si Teslu.
Inace i sama Spanija sebe kritikuje zbog tih korida sa bikovima, ma koliko mrcvarenje bikova po sokacima bili "tekovina civilizacije" Spanije i spanskog.
Odavno se o tome govori kao jednom tribalnom performansu koji iskrivljuje sliku Spanije.
Isto mozes da vezes za rodeo brazilski ili teksaski. Razumnog covjeka obuzme neka nelagoda kada vidi rulju sto onanise zbog te "kulturne bastine",
i razumnog covjeka uopste ne impresioniraju kauboji i mamuze.
Stoga nije kompleks kad neki ovdje tvrde da im je top sramota.
Upravo obratno je kompleks i tribalizam, da se dicis topom i smatras ga vaznim elementom kulturnog naslijedja.
-
Tempo
- ZeModerator
#33465 Re: Zeničani
ponijela me je igra rijeci bin bilal i bin sr lalbi, ali u pravu si. na svijetu ima i vecih sranja, ali kod nas je najvece sranje upravo to na sta si ukazao.nadžak wrote:Dajte, evo da vas zamolim ljudski nešto. Na stranu priča da li treba ili ne taj top, ali ostavite tu priču srbin, vlah, poturčeni i sl i te neke lične uvrede po tom pitanju!Tempo wrote:jel ga ovo bin sr lalbi spičio iz topa?
Podsjećate me na portale i forume hercegovačko-ravnogorskih predjela. Ne treba to nama! Može ova rasprava o topu i bez toga.
- nadžak
#33466 Re: Zeničani
Tempo wrote:ponijela me je igra rijeci bin bilal i bin sr lalbi, ali u pravu si. na svijetu ima i vecih sranja, ali kod nas je najvece sranje upravo to na sta si ukazao.nadžak wrote:Dajte, evo da vas zamolim ljudski nešto. Na stranu priča da li treba ili ne taj top, ali ostavite tu priču srbin, vlah, poturčeni i sl i te neke lične uvrede po tom pitanju!Tempo wrote:jel ga ovo bin sr lalbi spičio iz topa?
- nadžak
#33467 Re: Zeničani
moet-perignon wrote:nadžak wrote:Pozz raja, neka je ugodan post ko posti.
Vrlo bistar argument. Nadmasio si Teslu.
Inace i sama Spanija sebe kritikuje zbog tih korida sa bikovima, ma koliko mrcvarenje bikova po sokacima bili "tekovina civilizacije" Spanije i spanskog.
Odavno se o tome govori kao jednom tribalnom performansu koji iskrivljuje sliku Spanije.
Isto mozes da vezes za rodeo brazilski ili teksaski. Razumnog covjeka obuzme neka nelagoda kada vidi rulju sto onanise zbog te "kulturne bastine",
i razumnog covjeka uopste ne impresioniraju kauboji i mamuze.
Stoga nije kompleks kad neki ovdje tvrde da im je top sramota.
Upravo obratno je kompleks i tribalizam, da se dicis topom i smatras ga vaznim elementom kulturnog naslijedja.
-
kakavdanakneiskustvu
#33469 Re: Zeničani
Nivelacija wrote:Mi smo balije predsjednika Alije !kakavdanakneiskustvu wrote:I ja sam nekad čuo da je bio vlasina pa sad postaje balija
Ok
-
kakavdanakneiskustvu
#33470 Re: Zeničani
nadžak wrote:Dajte, evo da vas zamolim ljudski nešto. Na stranu priča da li treba ili ne taj top, ali ostavite tu priču srbin, vlah, poturčeni i sl i te neke lične uvrede po tom pitanju!Tempo wrote:jel ga ovo bin sr lalbi spičio iz topa?
@clio započeo sa vlastima,što se mene tiče možemo i zavrsiti
-
clio_dci120
#33471 Re: Zeničani
Danak, kako A-SDA preuze MUP samo ti vlast na pameti
Uh, sta li sve radioaktivno gori veceras...
- Casual's
-
kakavdanakneiskustvu
#33473 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Danak, kako A-SDA preuze MUP samo ti vlast na pameti![]()
![]()
Meni vlast na pameti??
Tebi vlasi i ujke,kod tebe nema srba i hrvata
-
clio_dci120
#33475 Re: Zeničani
Pa pročitaj svoj predhodni post... "Clio započeo sa...."....