Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
kmirsad

#33451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

KatarinaKosaca wrote:Tuzla k'o Florida... cekaju se glasovi iz Tuzle :D
jest... ljevičarska Florida... bit će još i za SDP i za DF i za NS... a nažalost bit će i Hadikadića...največa prevara dobromislećih....
madner

#33452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Nije ugrozio Komsica jer nije znao, ne sto nije htio. :D
kmirsad

#33453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

madner wrote:Nije ugrozio Komsica jer nije znao, ne sto nije htio. :D
Nebitno... prošlo, diskusija suvišna... nije napravio nikavu štetu... :-D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

kmirsad wrote:
Ma, objektivno los i da nije spekulacija o odvlacenju glasova.
kmirsad

#33455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

KatarinaKosaca wrote:
kmirsad wrote:
Ma, objektivno los i da nije spekulacija o odvlacenju glasova.
Nebitno... prošlost, diskusija suvišna... nije napravio nikavu štetu... :-D
cadburry

#33456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cadburry »

cyprus wrote:
Objedinit ću odgovore u jedan...

Ma dobro, očito je da malo i serem... Ali želim reći da sam frustriran... Frustitran sam činjenicom da je 90+% ljudi u ovoj državi tako kratkovidno po pitanju politike, društva, prošlosti i budućnosti... Evo već 30 godina udaramo glavom u zid, pokušavajući da kroz njega tako prođemo, a jedini rezultat su čvoruge na glavi... Uz to imamo one koji nam kao rješenje savjetuju da se još jače zaletimo, jer ćemo tako valjda imati šanse da probijemo zid, sa onom istom glavom punom čvoruga...

I onda se čudimo što imamo Dejton kao luđačku košulju... Pa da nismo ludi, ne bi je ni imali :-)

I u tom svom ludilu, dođe odnekle taj Falatar i započne priču koja djeluje tako nestvarno u našim okolnostima... Baš kao da je sa Marsa pao, ali ne mislim to u negativnom kontekstu... Čovjek je ponudio neki način političkog djelovanja zaista onakav kakav odgovoara onoj Bosni i Hercegovini koju ja u budućnosti želim vidjeti... I zbog toga bih volio da dobije što više glasova (iako mi je potpuno jasno da ne može pobijediti), baš kako bih vidio, eto ako ništa, koliko ljudi sličnih meni u ovoj državi ima... Doduše, kao što rekoh, pretjerao sam malo sa ovako oštrom kategorizacijom, jer evidentno je da ima razumnih ljudi koji će glasati i za druge kandidate, iz razloga koji se također racionalno daju objasniti...

Ali ta često isticana logika o bačenom glasu mi nekako baš i ne leži... Ne postoje bačeni glasovi... Iako moj favorit možda nema realnih izgleda za pobjedu, ako isti osvoji neku pristojnu cifru glasova, to će stranci koja ga je predložila reći da taj kurs koji su oni izabrali na ovim izborima ima nekog potencijala za budućnost i da ne odstupaju radikalno od njega... Sa druge strane, ako doživi potpuni fijasko, možda to bude signal (u ovom slučaju Našoj stranci) da se okrenu više populističkim metodama... To se recimo desilo onda kada je NS sklopila koalicijski dogovor sa Zdravkom Krsmanovićem, što je po meni mogao biti revolucionarni korak ka rušenju tog jebenog zida... Međutim, glasači sa obje strane entitetske linije su 'kaznili' tu koaliciju, što je natjeralo Našu stranku da se okane ćoravog posla, a gromadu kakav je Bojan Bajić da odstupi iz politike...

E zbog tog ću glasati za Falatara - kako bih pokazao da ta vrsta politike ima bar jednog simpatizera u ovoj državi - mene... A Bećirović vs Džaferović, sa dubokim žaljenjem smatram da po pitanju retorike bitne za nivo predsjedništva, tu nema značajne razlike... Razumijem ja Denisa i svoj SDP, ako hoćeš da ideš na pobjedu, moraš malo flertovat i sa ovim "nacionalno osvještenim", te ih čak i ne krivim puno, ali jednostavno me žalosti situacija u kojoj ljevica na Balkanu nema druge opcije, nego da ponekad zamahne i desnim krilom, jer u suprotnom je nema nigdje...
Nazalost, rezultati izbora su pokazali je Denis izgubio od Sefika taman za Falatarove glasove. Da su oni koji su glasali za Falatara svoj glas dali Denisu ili jos bolje, da je Nasa stranka podrzala Denisa, danas Sefik ne bi sjedio u Predsjednistvu.

FGR sama pala, sama se ubila. I ne, nije mi drago sto sam bio upravu sa svojim rezonom.
criticos

#33457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by criticos »

cadburry wrote:
Nazalost, rezultati izbora su pokazali je Denis izgubio od Sefika taman za Falatarove glasove. Da su oni koji su glasali za Falatara svoj glas dali Denisu ili jos bolje, da je Nasa stranka podrzala Denisa, danas Sefik ne bi sjedio u Predsjednistvu.

FGR sama pala, sama se ubila. I ne, nije mi drago sto sam bio upravu sa svojim rezonom.
Podla konstatacija. Oni koju su glasovali za Hadžikadića, većinom su za drugi izbor imali Bečirevića. Davno sam konstatirao da je Hadžikadić ubačeni element da pokupi glasove normalnih ljudi i pogura SDA ili SBB kandidata. Treba se pitanje postaviti kakva bi situacija bila da na sceni nije postojao Hadžikadić?
Falatar je statistička pogreška, prema izbornom rezultatu. Vaditi se na statističku pogrešku kao prevagu je nonsens.
Last edited by criticos on 08/10/2018 17:18, edited 1 time in total.
kmirsad

#33458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Je li to hočeš da kažeš da su samo Bošnjaci glasali za Falatara...
kluz franjo

#33459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Meni će do kraja ostati misterija...
Kako to da su NS i Falatar krivi i njegovih šta... 15.000 birača.
Kriv čovjek što postoji takav-kakav je i što se nekoj stranci učinilo da bi mogao biti dobar član predsjedništva.
I krivi 15ak hiljada ljudi što su za njega glasali.
A 850.000 glasova za populističke ublehaše naravno nisu problem.

E zbog takve logike, smo juče "zatvorili demokratski krug" 1990 - 2018.

A i ova priča, neko nekome uzeo glasove... Moj glas je moj glas. Nije ni Bakirov, ni Peđin, ni Nerkin, ni Željkin...
Hajvan

#33460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hajvan »

criticos wrote:
cadburry wrote:

Podla konstatacija. Oni koju su glasovali za Hadžikadića, većinom su za drugi izbor imali Bečirevića. Davno sam konstatirao da je Hadžikadić ubačeni element da pokupi glasove normalnih ljudi i pogura SDA ili SBB kandidata. Treba se pitanje postaviti kakva bi situacija bila da na sceni nije postojao Hadžikadić?

to vi anketirali i/ili usli u mozak svih 50 milja glasaca Hadzikadicevih?

evo ja ne bih glas'o za Benisa Dechirwicha NIKAD!
krezo shefko ili denis, meni je to isto govno- drugo pakovanje.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#33461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by plain vanilla »

KatarinaKosaca wrote:
Dosadno mii wrote:
KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.

Falatar nema nikakav problem.
Mirsad nema nikakav problem.

Problem imamo MI.

:bih:
Nemam nikakav problem. Za mjesec ili dva se ozbiljan posao ne pravi. Ako to radis ili si ocajno glup, ili si ocajno prepotenran, ili si neciji igrac za odvlacenje glasova. Sto je u Mirsadovom slucaju, evidentno. Onoliki broj biraca u SAD pa se odlucuju izmedju 2. A mi cemo,saka jada, izglasati izmedju 5 i to nekog ko se pojavi niotkud i nije ovdje ni pdv placao.
Dzabe ti je to ovdje pricati, ne pije vode. Mozda SDA moze kandidovati Mikija Mausa i pobijediti, ali je nevjerovatno da NS nije znala da oni to ne mogu. Ne mozes iskopati covjeka niotkud i kandidovat ga za clana Predsjednistva. Ili su bili sigurni da 'poznatiji clanovi Ns ne mogu proci pa su zrtvovali Falatara ili su potpuni politicki laici.
Ns u Sarajevu radi godinama, u Tuzli je potpuna nepoznanica. Nisu mogli isto voditi kampanju u Tuzli i Sarajevu. Ovdje jos uvijek prosjecan glasac ne zna ko je NS. Ne zna ni da je Beslagic bio kandidat NS. Imati Beslagica i to ne iskoristiti...amateri.

Moze se pricati kako je narod glup, ta prica uvijek prolazi. Ali stranke moraju snositi svoj dio krivice, jer su zasluzne za ovakve rezultate. TK je nekad bio iskljucivo 'zeleni kanton, sve opstine osim Tuzle. Onda jedne godine na kantonu pobijedi SDP. Do naroda se moze doprijeti, ali treba to znati, i kandidatima i kampanjom.
Nivelacija

#33462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Nivelacija »

criticos wrote:
cadburry wrote:

Falatar je statistička pogreška, prema izbornom rezultatu. Vaditi se na statističku pogrešku kao prevagu je nonsens.
Nama koji smo glasali za Hadzikadica je SDP jednak SDA ili meni cak i vece zlo tako da niko od glasaca Hadzikadica ni u najgorem scenariju ne bi podrzao Becirevica jer je jednak zlu SDA..

To sto taj Becirovic nije pobjedio nek se zahvali Komsicu.

Kakva vam je to logika daj i majmuna samo da nije SDA jel?

Zato i jeste sarlatani jedite kutije ko Magazinovic i to je to
Dasi

#33463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dasi »

criticos wrote:
cadburry wrote:

Situacija bi ista bila osim sto bi Falatar ili Komsic imali nesto vise glasova. Vjerovatno bi se za koji glas ogrebao i Sepic, Fahro a Jerlagicu nema pomoci.
Dosadno mii

#33464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dosadno mii »

criticos wrote:
cadburry wrote:

Pomirite se s cinjenicom da je Becirevic bezveze.
kluz franjo

#33465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ma ljudi, prestanite se pravdati.
Vaš glas, vaše pravo.
Oni što su "ispravno" glasali za pobjednike će sada pritisnuti svoje kandidate da vrijednim radom dokažu kako su zasluženo za njih glasali.
Samo kod nas su izborni gubitnici "krivi" za nerad izbornih pobjednika.
Zizi505

#33466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Zizi505 »

kluz franjo wrote:Meni će do kraja ostati misterija...
Kriv čovjek što postoji takav-kakav je i što se nekoj stranci učinilo da bi mogao biti dobar član predsjedništva.

A i ova priča, neko nekome uzeo glasove... Moj glas je moj glas. Nije ni Bakirov, ni Peđin, ni Nerkin, ni Željkin...
:thumbup:
General War

#33467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

kluz franjo wrote:Meni će do kraja ostati misterija...

:thumbup:
Evo od jutros kukaju da nije tako...da ja moram jednog smrdu da mjenjam drugim smrdom, i da oni nikako ne mogu pogrijesiti. :-)
mrgreen

#33468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Ma sve je ovo bezveze bez elektronskog glasanja i dva kruga kod izbora predsjednika.
kmirsad

#33469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

plain vanilla wrote:
Dzabe ti je to ovdje pricati, ne pije vode. Mozda SDA moze kandidovati Mikija Mausa i pobijediti, ali je nevjerovatno da NS nije znala da oni to ne mogu. Ne mozes iskopati covjeka niotkud i kandidovat ga za clana Predsjednistva. Ili su bili sigurni da 'poznatiji clanovi Ns ne mogu proci pa su zrtvovali Falatara ili su potpuni politicki laici.
Ns u Sarajevu radi godinama, u Tuzli je potpuna nepoznanica. Nisu mogli isto voditi kampanju u Tuzli i Sarajevu. Ovdje jos uvijek prosjecan glasac ne zna ko je NS. Ne zna ni da je Beslagic bio kandidat NS. Imati Beslagica i to ne iskoristiti...amateri.

Moze se pricati kako je narod glup, ta prica uvijek prolazi. Ali stranke moraju snositi svoj dio krivice, jer su zasluzne za ovakve rezultate. TK je nekad bio iskljucivo 'zeleni kanton, sve opstine osim Tuzle. Onda jedne godine na kantonu pobijedi SDP. Do naroda se moze doprijeti, ali treba to znati, i kandidatima i kampanjom.
Falatar je bio potpuno svjestan koliko glasova može dobiti. Vjerovatno i NS. Toliko je i dobio.I nije napravio nikakvu štetu BiH. Potpuno svjesno.

Hađikadić je takođe bio potpuno svjestan koliko glasova može dobiti, Toliko je i dobio. I napravio je ogromnu štetu BiH, Spasio je SDA. Potpuno svjesno.
Ovo sam i Enisi rekao još prije par mjeseci.
kluz franjo

#33470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

kmirsad wrote:
plain vanilla wrote:

Falatar je bio potpuno svjestan koliko glasova može dobiti. Vjerovatno i NS. Toliko je i dobio.I nije napravio nikakvu štetu BiH. Potpuno svjesno.

Hađikadić je takođe bio potpuno svjestan koliko glasova može dobiti, Toliko je i dobio. I napravio je ogromnu štetu BiH, Spasio je SDA. Potpuno svjesno.
Ovo sam i Enisi rekao još prije par mjeseci.
Mirso po cijenu Banovića...
Haj' ne lupetaj!
Čuj Hadžikadić napravio ogromnu štetu BiH.
Sreća pa ga ne izabrasmo, koliku bi štetu tek onda napravio? :-)
kluz franjo

#33471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Ja mislim da je Zelenika kukavičije jaje SDA. Da se nije kandidirala svi bi ti birači glasali za Bećirovića... :-)
kluz franjo

#33472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

A vala mogao je i Čović znati da neće proći...
"Bačenih" 150.000 glasova
:-)
AmiĐa_Idriz

#33473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmiĐa_Idriz »

Denis je donio pobjedu Šefiku, on mu je odnio najviše glasova.

:roll:
Ricken

#33474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

madner wrote:
PeppermintSA wrote:
madner wrote:Hadzikadic i Konakovic su pokazali svima sta je problem sa NSom, ali mislim da poruka nece stici.
A to je?
Da sacekamo analizu iz centrale NSa?
Kladim se da ce biti, bravo mi, kako samo rastemo, sve veci i veci faktor. :D

Samo nece reci kada misle imati dovoljno vlasti da budu pozicija.
Pa ljepše je biti opozicija. Jedina funkcija uhljebiti par individua.
studiorum_tuzlaensis

#33475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by studiorum_tuzlaensis »

ma ako ne uđu u vlast ili barem ne pokušaju, ja ću da glasam za njih nikad, ikad. Zato Pele, telefon u ruke i "Kifla, dobar dan..."
Locked