SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Xavier1

#33451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

Nadzorna_ploca wrote:
mali_balon wrote:Ne znam jel bilo

"⚠️⚠️

Nasa sestra je iskusana teskim iskusenjem.Portali prenose lazne informacije.Vecina nas poznaje sestru i znaju o kakvoj se osobi radi.Koliko je ulozila truda u odgajanju svoje djece toliko i u odgajanju sestara koje su joj se obratile.Ne nisu njena djeca olos.To su djeca koja su napadnuto na putu do dzamije , isli su na aksam namaz.I ne nije bilo nikakvog noza.Grupa roma ih je vec godinama maltretirala.A poznajem i te rome ,jer su stanovali u blizini moje kuce.Majka je prijavljivala policiji te napade ali niko nije reagovao.Zasto.Jesuli to vjernicka djeca manje vrijedna.Ponovo su ih napali sjekirom .Kada je stariji brat povrjedjen ,mladji je pokazao hrabrost ,oteo je sjekiru i pokusao se braniti.Allahovom voljom desilo se sta se desilo.MOLIM VAS recite ovu istinu.Ne dozvolimo da nasu sestru i njenu djecu kaljaju po kojekakvim portalima."

Autor: Azra Velagic Macic
Kako mi ide na neka stvar ova prica jesu li to vjernicka djeca manje vrijedna.. Gade mi se vjernici sa takvim mentalnim sklopom.
Sto je kod vjernica postalo popularno ovo duplo prezime u zadnje vrijeme? Ne ide mi to.
i agree

#33452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

90minut wrote:
i agree wrote:
90minut wrote:
Ja sam dodao Crnu Goru kao primjer jer eto oni imaju 3, 4 puta manje stanovnika, a situacija je gora 10 puta.
Gora po pitanju cega?Kod njih se obracunava mafija a kod nas mafija u pokusaju terorise nevine ljude,to se ne moze poredit nikako.
Bože dragi nema 3 klikera u glavi.

Kakva bolan mafija koga ti smatraš za mafiju RONALDA? :lol: :lol: :lol:
mafija u pokusaju,nauci citat,ne leti pred rudu
90minut

#33453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Šuti samo, poredimo ubistva iz CG s firgošima koji maltretiraju za par marki.
i agree

#33454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

90minut wrote:Šuti samo, poredimo ubistva iz CG s firgošima koji maltretiraju za par marki.
poredis ti ne ja,ti si rekao da je tamo gore nego kod nas ne ja :wink:
90minut

#33455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

i agree wrote:
90minut wrote:Šuti samo, poredimo ubistva iz CG s firgošima koji maltretiraju za par marki.
Pa sitni kriminal je tamo još gori jer ako im je ubistvo svakog mjeseca bar 1 između kriminalnih grupa postalo normalno zamisli tek krađa auta i nakita po ulici kako je tek postala normalna.

Ponavljam dosta te više, ako ne znaš ove stvari nauci ih nije gugl na odmet sekunda.
i agree

#33456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

90minut wrote:
i agree wrote:
Pa sitni kriminal je tamo još gori jer ako im je ubistvo svakog mjeseca bar 1 između kriminalnih grupa postalo normalno zamisli tek krađa auta i nakita po ulici kako je tek postala normalna.

Ponavljam dosta te više, ako ne znaš ove stvari nauci ih nije gugl na odmet sekunda.
Pa ti se provaljujes ne ja.Ovo sto se desava kod nas se ne desava u cg uopste pises gluposti.Ti cg mozda vidis na tv a ovde pametujes :lol:
90minut

#33457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

E dabogda ja sad odma krepo s kim sam ja uletio u diskusiju, hahahahah!

Koliko ti godina imaš majke ti?
mega_mashcine

#33458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mega_mashcine »

vjeshalica wrote:Na Ronaldu se vidi da je pravo dijete melem na ranu priviti...hahahha
Olos je VAZDA pravila probleme,razni Ronaldi su godinama terorisali ubogu djecu i utherivali svoj teror,ali sada je Ronald na mjestu gdje nece vise biti glavni kabadahija
fino dijete bio, evo i prijatelj njegov je to potvrdio.. :zzzz:
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... SvTSJbvAXQ
i agree

#33459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

90minut wrote:HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

E dabogda ja sad odma krepo s kim sam ja uletio u diskusiju, hahahahah!

Koliko ti godina imaš majke ti?
Sto bi rekli crnogorci ziv i zdrav nek si,godina imam dovoljno da jednom mjesecno boravim u toj crnoj gori koju spominjes za razliku od tebe koji pricas stvari na pamet nebi li nekog uvjerio u gluposti koje pises.
Bodkin

#33461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

90minut wrote:
i agree wrote:
90minut wrote:
Ja sam dodao Crnu Goru kao primjer jer eto oni imaju 3, 4 puta manje stanovnika, a situacija je gora 10 puta.
Gora po pitanju cega?Kod njih se obracunava mafija a kod nas mafija u pokusaju terorise nevine ljude,to se ne moze poredit nikako.
Bože dragi nema 3 klikera u glavi.

Kakva bolan mafija koga ti smatraš za mafiju RONALDA? :lol: :lol: :lol:

Narkomane na vilsu koji nemaju 3 zuba glavi i hodaju kao zombiji zbog spida jel to smatraš mafijom?
Prije ce te izbosti taj narkoman nego izresetati mafijas
Fudo Bosna

#33462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fudo Bosna »

Tacno je da nije bitno da li su, ili ne , vjernicka djeca...

To samo implicira da nije obracun u pitanju, vec nuzna samoodbrana, nazalost, sa tragicnim posljedicama , jer policija nece ili ne moze da radi preventivno? :(

Ali je bitno da nije u pitanju, nikakav "okrsaj" maloljetnickih delinkvenata, vec se ocito radi o bandi malonjetnika, (romske ili druge nacionalnosti , nebitno), koji su terorisali ovu dvojicu brace i vjerovatno jos mnogo momcica u tom dijelu grada, i da je prijavljivano policiji, ali policija nije NISTA preduzela...

Znaci , kao i nebrojeno puta do sada iskljuciva odgovornost policije...

Ko je zivio ili zivi na potezu od Svrakina do Vojnickog zna o kakvim se problematicnim , danas momcima, a
sutra mafijasima radi...

Nije mi se jednom desilo da mene ili djecu ili nekog drugog napadnu kamenjem, zimi grudvama na potezu od
Konzuma /Mercatora do katolicke crkve na Alipasinu, nisam jednom imao prilike vidjeti da otimaju djeparac djeci na potezu, Vojnicko - Fahdova...

Naravno , najlakse je samo, pohapsiti ,kada se desi belaj ,
ali policiji ne naumpada preventivno djelovanje, nazalost... :(

Patrolirati, privesti bagru i priprijetiti , napisati prijave ili slicno...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#33463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Čudi me da nema više ovakvih slučajeva. Uvijek se u naseljima znalo ko je glavni "bully" i koga se najviše maltretira.

Zatvor ili ne, mali će svakako psihički otići poslije ovoga, to je i najgori dio.
Guadalajara

#33464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Guadalajara »

Velkoski wrote:Čudi me da nema više ovakvih slučajeva. Uvijek se u naseljima znalo ko je glavni "bully" i koga se najviše maltretira.

Zatvor ili ne, mali će svakako psihički otići poslije ovoga, to je i najgori dio.
Pa do sad da nije otisao psihicki...ne bi ga ni ubio...Sad kad ovaj po zemlji ne hoda...nema vise nikakve psihickih traume...Pustit ce ga za 15-30 dana...Jedino da jarani od ovog nesto ne pokusaju...ali ne vjerujem...
Ned071

#33465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ned071 »

tako to bude kad murija ne radi nista. ostavis auto u stelt modu nasred ulice, niko te ne kazni, odes na sisu, zauzmes cijelu traku, boli te k...c niko te ne kazni... otimas, krades, obijas niko te ne kazni... i onda kad proradi sjekira usred grada, idu analiticari i sociolozi i komesar koji nije mogao predvidjet... mršupmaternu patroliraj po naseljima, preveniraj pa ces vidjet moze li se predvidjet'...
Melisa84

#33466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Melisa84 »

90minut wrote:
Melisa84 wrote:Kriminal je zastupljenu svim porama društva.
Dilerčići drogom više nisu dilerčići, već članovi kartela, koji slobodno rade po cijelom Balkanu, a naročito po BiH i u tim radnjama ih niko i ne pokušava zasutaviti.
Pa odakle toliko balavaca, šmokljana, idiota, u skupocjenim automobilima, sa znatnim brojem nekretnina, ugostiteljskim radnjama... :?
Došlo je do toga da su dojučerašnji lokalni dileri i zaštitari postali vlasnici građevinskih firmi, koje danas prave zgradetine po Sarajevu.

Nažalost, većina nije svjesna gdje danas živimo. :(
Melisa prosjecan mali kartel objesi osobu naopako i ubada je u stomak i napiše poruku zaljepljenu na taj isti stomak, ovi kriminalci koje ti spominješ ovdje najviše što urade je pucanje u noge protivniku.

Dakle sama rijec kartel i ovi ovdje raspali kriminalcici ne mogu u istu recenicu.
Pitala bih te ja da presjeku (sto se nikada nije desilo) kakvu rutu sa heroinom, kokainom i sl. Tada bi vidjeli kartel na dijelu. Ko zna, mozda su ona dvojica policajaca nesto znala, pa su zavrsili kako su zavrsili. Uglavnom, BiH je drzava u kojoj se, definitivno, isplati biti kriminalac, jer ovdje novcem mozes kupiti sve, pa i slobodu nakon izvrsenja najgorih kriminalnih dijela.
JThomas

#33467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

Ned071 wrote:tako to bude kad murija ne radi nista. ostavis auto u stelt modu nasred ulice, niko te ne kazni, odes na sisu, zauzmes cijelu traku, boli te k...c niko te ne kazni... otimas, krades, obijas niko te ne kazni... i onda kad proradi sjekira usred grada, idu analiticari i sociolozi i komesar koji nije mogao predvidjet... mršupmaternu patroliraj po naseljima, preveniraj pa ces vidjet moze li se predvidjet'...
ma šta god niko te ne kazni. malo, srednje ili veliko. i onda ti kažu jebo ovo bitno je veliko...a princip je isti.
O'zone
Globalni moderator

#33468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Banned user for reason
» emko1234 » Altsa

15 dana
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#33469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

JThomas wrote:
Ned071 wrote:tako to bude kad murija ne radi nista. ostavis auto u stelt modu nasred ulice, niko te ne kazni, odes na sisu, zauzmes cijelu traku, boli te k...c niko te ne kazni... otimas, krades, obijas niko te ne kazni... i onda kad proradi sjekira usred grada, idu analiticari i sociolozi i komesar koji nije mogao predvidjet... mršupmaternu patroliraj po naseljima, preveniraj pa ces vidjet moze li se predvidjet'...
ma šta god niko te ne kazni. malo, srednje ili veliko. i onda ti kažu jebo ovo bitno je veliko...a princip je isti.
Situacija je jasna, svima nam očigledno odgovara poluanarhično stanje. Apsolutno svi lovimo u mutnom čim imamo priliku za to, ko kaže da nije tako laže.

Ova država zapravo dođe kao neki raj, neke stvari nam smetaju tek kada se dese nama.
O'zone
Globalni moderator

#33470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Sve što se ne uvodi u red na kraju podivlja. Od biljke, preko životinja do ljudi.

Prevencija je čudo a kod nas je nema.

Izuzet ću iz toga preventivne kontrole saobraćaja. Kad bi se svi "sumnjivi" likovi kontrolirali kao saobraćaj bilo bi dosta mirnije.
90minut

#33471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Velkoski wrote:
JThomas wrote:
Situacija je jasna, svima nam očigledno odgovara poluanarhično stanje. Apsolutno svi lovimo u mutnom čim imamo priliku za to, ko kaže da nije tako laže.

Ova država zapravo dođe kao neki raj, neke stvari nam smetaju tek kada se dese nama.
Poluanarhično je jedino što i možemo očekivati ili dobiti i baš to poluanarhično se smatra kao idilično mjesto ili što kazes raj.
Naslovnica

#33472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Velkoski wrote:
JThomas wrote:

Ja ne lovim u mutnom, ne odgovara mi poluanarhično stanje i ne lažem.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#33473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Čestitam :mrgreen:
JThomas

#33474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

ali ljudi zaista iseljavaju. doduše vlast kaže da je to samo faza. samo ne kažu prema čemu...
muha_sa

#33475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by muha_sa »

lijepi americki zakon :thumbup: tamo bi za ovo ubistvo dobio 85 godina zatvora sa pravom da nakon odležanih 55 piše molbu za prijevremeni izlazak

kod nas maksimalno 5 i vozdra
Post Reply