Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Atego

#33426 Re: Zeničani

Post by Atego »

Panzer_Daddy wrote:....i nema ljepseg osjecaja prekinuti glad na prozoru ili u avliji zvukom umirujceg ezana. Nakon ezana..meni licno sve utihne i sve se na sebi svojstven nacin smiri.

Smiri se i poslije eksplozije....sekund... dva,tri... a zatim se uz mjesavinu dezorijentiranosti sa uzasnim zujanjem u usima zacuje onaj prodorni zvuk ljudskoga urlika. Lupanje srca,strah,sok... Da ne idem u detalje sta su oci vidjele. Mene top podsjeca na sve lose kao sto je i sam po svojoj prirodi los,zao i destruktivan.

Postratna turbo krkanska posla.....
Pretjerujete vec sa tom patetikom :roll:
Distortion

#33427 Re: Zeničani

Post by Distortion »

apsidejzi wrote:Sta li radi Shisha ministar sa ovolikim padavinama? Dovi?
Nisam upratio da se oglasavao a sad ima i odgovornu funkciju u Civilnoj zastiti koje se prihvatio nepotrebno :-)
Nivelacija

#33428 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Distortion wrote:
Nisam upratio da se oglasavao a sad ima i odgovornu funkciju u Civilnoj zastiti koje se prihvatio nepotrebno :-)
Danas sam upratio da se on pita kao ministar prometa o prostornom planu grada Zenica.........
apsidejzi

#33429 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Distortion wrote:
Putuj Evropo, nemoj vise cekati na nas.
Tempo
ZeModerator

#33430 Re: Zeničani

Post by Tempo »

otputovala je ima skoro 30 godina.
Distortion

#33431 Re: Zeničani

Post by Distortion »

Nivelacija wrote:
Distortion wrote:
Danas sam upratio da se on pita kao ministar prometa o prostornom planu grada Zenica.........
Imao je posjete koje nemaju veze sa njegovim ministarstvom. Nasao je vremena da posjeti i muftiju a Bogami i rome je posjetio. :-)
Tempo
ZeModerator

#33432 Re: Zeničani

Post by Tempo »

Distortion wrote:Bogami i rome je posjetio. :-)

nije zaboravio svoju raju
kamberovica polje

#33434 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Jel se Schwerer Gustav oglasio?
kamen spoticanja

#33435 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

joj jedva cekam da pukne
Casual's

#33436 Re: Zeničani

Post by Casual's »

:lol:
Mustang1

#33437 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

kamen spoticanja wrote:joj jedva cekam da pukne
Danas me prepalo pravo, jos sjeo da iftarim, cekam ezan, zaboravio na top, kad opali srce mi stade :D
clio_dci120

#33438 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Fakat 20 stranica teme o topu, premasiste Ramajanu and Co.
smartXL

#33439 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Voljeli ga ili ne, top je ipak atrakcija :D
Tempo
ZeModerator

#33440 Re: Zeničani

Post by Tempo »

smartXL wrote:Voljeli ga ili ne, top je ipak atrakcija :D
jeste. seoska atrakcija.
Kralj Tvrtko I.

#33441 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Nek smo mi gradska raja...
Istresamo mrve s prozora, češljamo se na prozoru i dlake bacamo komšiji na drugi, smeće fino s 8 sprata krhnemo na livadu ispred zgrade...aVudin nam je parkiran na istu tu livadu al smo mi GRADSKA RAJA...
N.N.

#33442 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Pedesetih godina su Putovici bili veci od Zenice, a ovamo fola gradska raja, korijeni ovo ono :mrgreen:

Samo rokaj, pocrkat ce od muke :lol:
Nivelacija

#33443 Re: Zeničani

Post by Nivelacija »

Veceras ide MAGNUM XXXL

testirano jucer
Tempo
ZeModerator

#33444 Re: Zeničani

Post by Tempo »

N.N. wrote:Pedesetih godina su Putovici bili veci od Zenice, a ovamo fola gradska raja, korijeni ovo ono :mrgreen:

Ne radi se o crkavanju od muke. Radi se o objektivnoj stvarnosti. Bilal, top i vjerski rituali. Ko se pronalazi u tome taj se vrlo lako moze pronaci na koridi ili tefericu.
moet-perignon

#33445 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Kralj Tvrtko I. wrote:Nek smo mi gradska raja...
Istresamo mrve s prozora, češljamo se na prozoru i dlake bacamo komšiji na drugi, smeće fino s 8 sprata krhnemo na livadu ispred zgrade...aVudin nam je parkiran na istu tu livadu al smo mi GRADSKA RAJA...

ok! ko to radi? da li ti mislis da takve poteze svi cinimo?
da li tvrdis da smo svi redom takvi?

i uostalom, I don't give a shit za pojam Gradska Raja.
moet-perignon

#33446 Re: Zeničani

Post by moet-perignon »

Tempo wrote:
N.N. wrote:Pedesetih godina su Putovici bili veci od Zenice, a ovamo fola gradska raja, korijeni ovo ono :mrgreen:

Ne radi se o crkavanju od muke. Radi se o objektivnoj stvarnosti. Bilal, top i vjerski rituali. Ko se pronalazi u tome taj se vrlo lako moze pronaci na koridi ili tefericu.

zapravo, top, tobdzija i ti slicni paganski rituali nas ogranicavaju da imamo zapadni pederluk: CERN, labove, medicinske centre, univerzitete i muzeje, citaonice, koncerte jazz i bluesa, da citamo knjige na travi ili kamp stolici u gradskom parku.
apsidejzi

#33447 Re: Zeničani

Post by apsidejzi »

Tempo wrote:
smartXL wrote:Voljeli ga ili ne, top je ipak atrakcija :D
jeste. seoska atrakcija.
Kad ne moze magarac moze top. Zivila SDA.
Tempo
ZeModerator

#33448 Re: Zeničani

Post by Tempo »

moet-perignon wrote:
Tempo wrote:

zapravo, top, tobdzija i ti slicni paganski rituali nas ogranicavaju da imamo zapadni pederluk: CERN, labove, medicinske centre, univerzitete i muzeje, citaonice, koncerte jazz i bluesa, da citamo knjige na travi ili kamp stolici u gradskom parku.

Egzakli
nadžak

#33449 Re: Zeničani

Post by nadžak »

moet-perignon wrote:
Tempo wrote:

Pozz raja, neka je ugodan post ko posti.
Kao odgovor na ovo citirano, kažem nidje veze! Evo prvo se sjetih ovoga: Jedna Španija i Portugal imaju koride koje su ogormne i opet su svjetska atrakcija i opet pored toga su svjetlosnu godinu ispred nas. Imaju borbe paradajzom koje su dno dna ali eto, opet niko neće od njih reć da zbog toga ne idu naprijed. Svaka zemlja ima gomilu nekih svojih tradicija i to ih ne sprečava da budu tehnološki i državnički uređeni!

Jedino mi ovdje imamo gadan kompleks od svega što se kod nas dešava i od svih naših sadržaja! Naravno da nisam ni ja za to da mi Bilal bude ogledalo države ali nemojte mi na "rende kora" života vam. Svaki od vas/nas koji hrače po svemu oko sebe garantovano ima opravdanje za svaku gadost koju sam on lično napravi. Ono, po principu, šta fali, svi to rade! Licemjerstvo bez premca.
clio_dci120

#33450 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

20 stranica teme, a niko da napise jel' istina da je Bilal konvertovani musliman ? Od nekih cujem da je bio vlah.

Kako god, jedan Bilal postade faca veca od Rađajane. Da su pametni, platili bi mu da puca iz topa cijelu godinu, svako podne kao u Zagrebu, jer se ne bi pričalo ni o grijanju, ni o regulacionim planovima, odvozi smeća i sl.
Post Reply