sĆepa likuje... sad idu kontre od baketoviH aHbaba
Prvi dio je tačan, realno, lakše se disalo nego u one SDP -ove četiri godine,Prpa.ba wrote:Raspad SDA po savovima ima svoje negativne posljedice.
I ono malo jadnih projekata sto je islo u prosle 4 godine po lokalnim nivoima, islo je jer smo imali istu vlast po vertikali pa su se neko uspijevali sinhronizovati. Isto tako, ekonomija voli predvidljivost, a socioekonomska situacija prethodne 4 godine jeste bila predvidljiva. U takvim okolnostima ljudi se usude pokrenuti svoj biznis bez obzira na sve prepreke koje je vladajuci socijalisticki rezim postavio da to sprijeci.
Saroliki rezultati izbora ce dovesti do sarolikih vlada po kantonima koje ce mandate potrositi ganjajuci se sa federalnim i drzavnim nivoom, sto svima odgovara jer se izbjegava vlastita odgovornost.
Ono cega se ne bojim je da srpskohrvatski SBB postane najveca medju malim strankama kod bosnjackog birackog tijela.
Ako vec budu najveci, to znaci da je dovoljno Bosnjaka za takvu vrstu politike.
Ako krenu provoditi srpskohrvatsku politiku, onda ce ili biti desavanje gradjana ili nece. U oba slucaja dobijamo ono sto zasluzujemo i ono za sta smo kadri boriti se. Kontrolirani raspad drzave, sto da ne ako je dovoljno ljudi za, tj. nedovoljno ljudi protiv.
Naravno da je povezano.Banksy wrote:Ono što me zanima, a niko ne piše, glede SDA, najvažnije,
prvo, udarili su ih Zadrugom, direktno na izvore novca, na Bakira, zetove, i sl,
drugo, udar s Konakovićem, opet na Bakira i centralu,
treće, udar s Kukom, opet ista meta,
Iako se može pomisliti da sve troje nije povezano, da se kula zapravo sama ruši, komad po komad, tajming sugerira da ipak jeste. Ko je iza?
u ovakvo rascjepkanom politickom tijelu partner s-h faktoru na visim nivoima bice onaj koga oni prihvate....tj. onaj koji najvise ponudiPrpa.ba wrote:Raspad SDA po savovima ima svoje negativne posljedice.
I ono malo jadnih projekata sto je islo u prosle 4 godine po lokalnim nivoima, islo je jer smo imali istu vlast po vertikali pa su se neko uspijevali sinhronizovati. Isto tako, ekonomija voli predvidljivost, a socioekonomska situacija prethodne 4 godine jeste bila predvidljiva. U takvim okolnostima ljudi se usude pokrenuti svoj biznis bez obzira na sve prepreke koje je vladajuci socijalisticki rezim postavio da to sprijeci.
Saroliki rezultati izbora ce dovesti do sarolikih vlada po kantonima koje ce mandate potrositi ganjajuci se sa federalnim i drzavnim nivoom, sto svima odgovara jer se izbjegava vlastita odgovornost.
Ono cega se ne bojim je da srpskohrvatski SBB postane najveca medju malim strankama kod bosnjackog birackog tijela.
Ako krenu provoditi srpskohrvatsku politiku, onda ce ili biti desavanje gradjana ili nece. U oba slucaja dobijamo ono sto zasluzujemo i ono za sta smo kadri boriti se. Kontrolirani raspad drzave, sto da ne ako je dovoljno ljudi za, tj. nedovoljno ljudi protiv.
https://www.youtube.com/watch?v=xwvoqtK7koIpalermo wrote:Naravno da je povezano.Banksy wrote:Ono što me zanima, a niko ne piše, glede SDA, najvažnije,
prvo, udarili su ih Zadrugom, direktno na izvore novca, na Bakira, zetove, i sl,
Iako se može pomisliti da sve troje nije povezano, da se kula zapravo sama ruši, komad po komad, tajming sugerira da ipak jeste. Ko je iza?
Tvoja pretpostavka ko je iza ?
pa Covic Dodik su rekli da je to Fahrokamen spoticanja wrote:u ovakvo rascjepkanom politickom tijelu partner s-h faktoru na visim nivoima bice onaj koga oni prihvate....tj. onaj koji najvise ponudiPrpa.ba wrote:Raspad SDA po savovima ima svoje negativne posljedice.
Pa CIA vjerovatno nije, ali zašto odbiti mogućnost da su u pitanju između ostalog i neki inostrani faktori.SimkeA wrote:
https://www.youtube.com/watch?v=xwvoqtK7koI
rujeultima_palabra wrote:Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
Da bi povjerovao da su Ruje prvo bih morao povjerovati da je SDA garant opstanka BiH. U to nisam ni ‘93 vjerovao...kamen spoticanja wrote:rujeultima_palabra wrote:Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
bez zahebancije...
Nije, ali sdp ne postoji. Ostaje samo sbb - drustvo jednog lica koje je spremno na "dogovor".GandalfSivi wrote:Da bi povjerovao da su Ruje prvo bih morao povjerovati da je SDA garant opstanka BiH. U to nisam ni ‘93 vjerovao...kamen spoticanja wrote:rujeultima_palabra wrote:Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
bez zahebancije...
Sve je moguće i nije da i meni nije naumpalo, ali bez ikakvog dokaza i neke smislenog objašnjenja, ovo je u rangu "CIA snajka".kamen spoticanja wrote:rujeultima_palabra wrote:Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
bez zahebancije...
ko je i povrsno.pratio onu aferu koju je hrvatska prvo na zvona najavila a onda zataskala(onu kako OSA prisluskuje hrvatskog premijera) moze se sjetiti da se radilo o Kuki,koksari u Lukavcu i rusima...daddy-kool wrote:Sve je moguće i nije da i meni nije naumpalo, ali bez ikakvog dokaza i neke smislenog objašnjenja, ovo je u rangu "CIA snajka".kamen spoticanja wrote:rujeultima_palabra wrote:Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
bez zahebancije...
Realno SDA ima unutrašnjih problema svo ovo vrijeme, i nisu u pitanju bili samo tihićevci i bakirovci, nego mnogo malih ličnih lokalnih interesa.
Znakovit je bio ulazak Arapovića u SBB, koji tu stranku takođe vidi mogućim nosiocem vlasti.
Mislim da se i tu radi o poticaju iz vana, ali hajde znaj kojeg faktora?
Bojim se da ti se odgovor neće svidjeti.palermo wrote:Naravno da je povezano.Banksy wrote:Ono što me zanima, a niko ne piše, glede SDA, najvažnije,
Tvoja pretpostavka ko je iza ?
pa pričamo, fala bogu, ne ovisi mi život o tome....Banksy wrote:
Bojim se da ti se odgovor neće svidjeti.
breuer wrote:kako bih ja zaosta volio da neko stoji iza svega ovoga
Novi premijer TK Jakub Suljkanović: Još uvijek sam član SDA, ako me isključe, žalit ću se
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-pr ... /180218026
Kina nikad jačavatrogasac wrote:breuer wrote:kako bih ja zaosta volio da neko stoji iza svega ovoga
Uvijek neko nešto mulja iza pa bili domaći ili strani ili zajedno. Britanski lordovi nešto sjedniče, strani mediji nešto se raspisali, Rusi nešto poručuju, američka ambasadorka i Inzko komentarišu.... Do nas stigne što i nije suština.
Novi premijer TK Jakub Suljkanović: Još uvijek sam član SDA, ako me isključe, žalit ću se
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-pr ... /180218026