SDA-All about

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33426 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

sĆepa likuje... sad idu kontre od baketoviH aHbaba
Banksy

#33427 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Prpa.ba wrote:Raspad SDA po savovima ima svoje negativne posljedice.

I ono malo jadnih projekata sto je islo u prosle 4 godine po lokalnim nivoima, islo je jer smo imali istu vlast po vertikali pa su se neko uspijevali sinhronizovati. Isto tako, ekonomija voli predvidljivost, a socioekonomska situacija prethodne 4 godine jeste bila predvidljiva. U takvim okolnostima ljudi se usude pokrenuti svoj biznis bez obzira na sve prepreke koje je vladajuci socijalisticki rezim postavio da to sprijeci.

Saroliki rezultati izbora ce dovesti do sarolikih vlada po kantonima koje ce mandate potrositi ganjajuci se sa federalnim i drzavnim nivoom, sto svima odgovara jer se izbjegava vlastita odgovornost.

Ono cega se ne bojim je da srpskohrvatski SBB postane najveca medju malim strankama kod bosnjackog birackog tijela.

Ako vec budu najveci, to znaci da je dovoljno Bosnjaka za takvu vrstu politike.

Ako krenu provoditi srpskohrvatsku politiku, onda ce ili biti desavanje gradjana ili nece. U oba slucaja dobijamo ono sto zasluzujemo i ono za sta smo kadri boriti se. Kontrolirani raspad drzave, sto da ne ako je dovoljno ljudi za, tj. nedovoljno ljudi protiv. :mrgreen:
Prvi dio je tačan, realno, lakše se disalo nego u one SDP -ove četiri godine,

drugi dio je neizvodiv, prvo, niko neće imati apsolutnu vlast, drugo, tu je i uvijek prisutna kontrola kolicionog partnera, treće, SDA čvrsto drži kompletan pravosudni aparat, uz to, mislim, nema šanse da SBB na kraju prođe, uprkos raspadu u SDA...
ultima_palabra

#33428 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Campare imaju Fahrina sabrana djela na policama za knjige :mrgreen:
Banksy

#33429 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Ono što me zanima, a niko ne piše, glede SDA, najvažnije,

prvo, udarili su ih Zadrugom, direktno na izvore novca, na Bakira, zetove, i sl,
drugo, udar s Konakovićem, opet na Bakira i centralu,
treće, udar s Kukom, opet ista meta,

Iako se može pomisliti da sve troje nije povezano, da se kula zapravo sama ruši, komad po komad, tajming sugerira da ipak jeste. Ko je iza?
mahalik

#33430 Re: SDA-All about

Post by mahalik »

pa SBB-F.R
breuer

#33431 Re: SDA-All about

Post by breuer »

mala Lana Prlić
palermo

#33432 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Banksy wrote:Ono što me zanima, a niko ne piše, glede SDA, najvažnije,

prvo, udarili su ih Zadrugom, direktno na izvore novca, na Bakira, zetove, i sl,

Iako se može pomisliti da sve troje nije povezano, da se kula zapravo sama ruši, komad po komad, tajming sugerira da ipak jeste. Ko je iza?
Naravno da je povezano.

Tvoja pretpostavka ko je iza ?
kamen spoticanja

#33433 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

I ono malo jadnih projekata sto je islo u prosle 4 godine po lokalnim nivoima, islo je jer smo imali istu vlast po vertikali pa su se neko uspijevali sinhronizovati. Isto tako, ekonomija voli predvidljivost, a socioekonomska situacija prethodne 4 godine jeste bila predvidljiva. U takvim okolnostima ljudi se usude pokrenuti svoj biznis bez obzira na sve prepreke koje je vladajuci socijalisticki rezim postavio da to sprijeci.

Saroliki rezultati izbora ce dovesti do sarolikih vlada po kantonima koje ce mandate potrositi ganjajuci se sa federalnim i drzavnim nivoom, sto svima odgovara jer se izbjegava vlastita odgovornost.

Ono cega se ne bojim je da srpskohrvatski SBB postane najveca medju malim strankama kod bosnjackog birackog tijela.

Ako krenu provoditi srpskohrvatsku politiku, onda ce ili biti desavanje gradjana ili nece. U oba slucaja dobijamo ono sto zasluzujemo i ono za sta smo kadri boriti se. Kontrolirani raspad drzave, sto da ne ako je dovoljno ljudi za, tj. nedovoljno ljudi protiv. :mrgreen:
u ovakvo rascjepkanom politickom tijelu partner s-h faktoru na visim nivoima bice onaj koga oni prihvate....tj. onaj koji najvise ponudi
SimkeA

#33434 Re: SDA-All about

Post by SimkeA »

palermo wrote:

Naravno da je povezano.

https://www.youtube.com/watch?v=xwvoqtK7koI
mahalik

#33435 Re: SDA-All about

Post by mahalik »

kamen spoticanja wrote:

u ovakvo rascjepkanom politickom tijelu partner s-h faktoru na visim nivoima bice onaj koga oni prihvate....tj. onaj koji najvise ponudi
pa Covic Dodik su rekli da je to Fahro
palermo

#33436 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Pa CIA vjerovatno nije, ali zašto odbiti mogućnost da su u pitanju između ostalog i neki inostrani faktori.
ultima_palabra

#33437 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
kamen spoticanja

#33438 Re: SDA-All about

ultima_palabra wrote:Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
ruje
bez zahebancije...
mahalik

#33439 Re: SDA-All about

Post by mahalik »

onaj ko ovo organizuje mislim da se boji novog sudskog postupka
GandalfSivi

#33440 Re: SDA-All about

Post by GandalfSivi »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:Ili sami prave neku kontrolisanu krizu, ili je strani faktor. Niko treci nije toliko jak.
ruje
bez zahebancije...
Da bi povjerovao da su Ruje prvo bih morao povjerovati da je SDA garant opstanka BiH. U to nisam ni ‘93 vjerovao...
tandmand

#33441 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Ko je iza? Pa Bakir, ko bi bio drugi. Izborni zakon zdravo ... i svašta nešto zdravo. S kime da HNS pregovara, izaslanici EU ili neko drugi? Bakir može jednostavno reći da predstavlja "odlazeću administraciju" bez ljudstva i da nema legitimitet predstavljanja. Status Quo zabetoniran, upravo ono što želi. :skoljka:
Lakat Jebić

#33442 Re: SDA-All about

Post by Lakat Jebić »

GandalfSivi wrote:
kamen spoticanja wrote:
ruje
bez zahebancije...
Da bi povjerovao da su Ruje prvo bih morao povjerovati da je SDA garant opstanka BiH. U to nisam ni ‘93 vjerovao...
Nije, ali sdp ne postoji. Ostaje samo sbb - drustvo jednog lica koje je spremno na "dogovor".

P. S. Ne znam da su rusi, nekako mi je nategnuto
daddy-kool

#33443 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

kamen spoticanja wrote:
ruje
bez zahebancije...
Sve je moguće i nije da i meni nije naumpalo, ali bez ikakvog dokaza i neke smislenog objašnjenja, ovo je u rangu "CIA snajka".

Realno SDA ima unutrašnjih problema svo ovo vrijeme, i nisu u pitanju bili samo tihićevci i bakirovci, nego mnogo malih ličnih i lokalnih interesa.

Znakovit je bio ulazak Arapovića u SBB, koji tu stranku takođe vidi mogućim nosiocem vlasti.
Mislim da se i tu radi o poticaju iz vana, ali hajde znaj kojeg faktora?
kamen spoticanja

#33444 Re: SDA-All about

daddy-kool wrote:
kamen spoticanja wrote:
ruje
bez zahebancije...
Sve je moguće i nije da i meni nije naumpalo, ali bez ikakvog dokaza i neke smislenog objašnjenja, ovo je u rangu "CIA snajka".

Realno SDA ima unutrašnjih problema svo ovo vrijeme, i nisu u pitanju bili samo tihićevci i bakirovci, nego mnogo malih ličnih lokalnih interesa.

Znakovit je bio ulazak Arapovića u SBB, koji tu stranku takođe vidi mogućim nosiocem vlasti.
Mislim da se i tu radi o poticaju iz vana, ali hajde znaj kojeg faktora?
ko je i povrsno.pratio onu aferu koju je hrvatska prvo na zvona najavila a onda zataskala(onu kako OSA prisluskuje hrvatskog premijera) moze se sjetiti da se radilo o Kuki,koksari u Lukavcu i rusima...
i nema to veze s pojedinacjim strankama nego s likovima u istim i ambasadama u kojima se doticni mole
mahalik

#33445 Re: SDA-All about

Post by mahalik »

Kuko od Rusa može dobiti TE
Banksy

#33446 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

palermo wrote:

Naravno da je povezano.

Bojim se da ti se odgovor neće svidjeti.
breuer

#33447 Re: SDA-All about

Post by breuer »

kako bih ja zaosta volio da neko stoji iza svega ovoga
palermo

#33448 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Banksy wrote:
Bojim se da ti se odgovor neće svidjeti.
pa pričamo, fala bogu, ne ovisi mi život o tome....
vatrogasac

#33449 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

breuer wrote:kako bih ja zaosta volio da neko stoji iza svega ovoga

Uvijek neko nešto mulja iza pa bili domaći ili strani ili zajedno. Britanski lordovi nešto sjedniče, strani mediji nešto se raspisali, Rusi nešto poručuju, američka ambasadorka i Inzko komentarišu.... Do nas stigne što i nije suština.
Novi premijer TK Jakub Suljkanović: Još uvijek sam član SDA, ako me isključe, žalit ću se

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-pr ... /180218026
breuer

#33450 Re: SDA-All about

Post by breuer »

vatrogasac wrote:
breuer wrote:kako bih ja zaosta volio da neko stoji iza svega ovoga

Uvijek neko nešto mulja iza pa bili domaći ili strani ili zajedno. Britanski lordovi nešto sjedniče, strani mediji nešto se raspisali, Rusi nešto poručuju, američka ambasadorka i Inzko komentarišu.... Do nas stigne što i nije suština.
Novi premijer TK Jakub Suljkanović: Još uvijek sam član SDA, ako me isključe, žalit ću se

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novi-pr ... /180218026
Kina nikad jača
Post Reply