Ne, nisam uopšte zaokružio niti jednog kandidata, jednostavno mi se niti jedan nije sviđao...PeppermintSA wrote:I budući da glasaš za predsjednika svoje države, odlučio si glas dati najozbiljnijem i najprovjerenijem imenu - onom koji u dva prijašnja mandata nije uradio apsolutno ništa osim što je uzeo masnu lovu, mahao svojim ljiljanom i svakih 5-6 mjeseci izjavljivao da susjedi maknu ruke od Bosne?emigrazione wrote:Daj ba uozbilji se malo, glasam za predsjednika svoje države, pa nisu izbori u lokalnom ribolovnom društvu...Upravo je problem u tome što ovdje ljudi glasaju za one s kojima bi rado popili pivu. Šta se tu ima znati?
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- emigrazione
#33426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Dasi
#33427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Znaci za Dzaferovica.emigrazione wrote:Ne, nisam uopšte zaokružio niti jednog kandidata, jednostavno mi se niti jedan nije sviđao...
- Pandakonda
#33428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jeste ali ako stranka pređe 3% dobija se još jedan kompenzacijski mandat a na vrhu te liste je MirjanaKatarinaKosaca wrote:zar nije pedja broj 1 za drzavni?kmirsad wrote:Najnovija vijest... NS prešao prag na državnom nivou... 4%Čestitam mojoj favoritkinji Mirjani Marjanović Lepič, narodnom poslaniku... Jebena igračica. Sklanjat će joj se s puta i izbjegavati.
![]()
- emigrazione
#33429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dasi wrote:Znaci za Dzaferovica.emigrazione wrote:Ne, nisam uopšte zaokružio niti jednog kandidata, jednostavno mi se niti jedan nije sviđao...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nisam to napisala sto je hrvat. Isto sam i za onog amera rekla. O komsicu, ne mogu opet tipkat.. ne da mi se 1000x sam. A za licemjerje pokiticke bosnjacke carsije se slazem.PeppermintSA wrote:A nije poniženje institucije predsjedništva da po treći put pobijedi čovjek koji apsolutno ništa nije uradio osim što je uzimao masnu platu, mahom svojim ljiljanima i povremeno prijetio anamo onima?KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
Uzimajući u obzir ostale kandidate, Falatar je morao pobijediti taman se pojavio 10 dana pred izbore. Doduše, tako je ako polazimo sa stanovišta stvarnog građanskog, no ovi izbori su nam pokazali da građansko palamuđenje bošnjačke političke čaršije je ništa drugo do kriptonacionalizma.
- kmirsad
#33431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Onda je to ... to što sam ćuo...odo učit i bismilat dok se broje glasovi iz Tuzle...Pandakonda wrote:Jeste ali ako stranka pređe 3% dobija se još jedan kompenzacijski mandat a na vrhu te liste je MirjanaKatarinaKosaca wrote:zar nije pedja broj 1 za drzavni?kmirsad wrote:Najnovija vijest... NS prešao prag na državnom nivou... 4%Čestitam mojoj favoritkinji Mirjani Marjanović Lepič, narodnom poslaniku... Jebena igračica. Sklanjat će joj se s puta i izbjegavati.
![]()
Hvala PICI...
- KatarinaKosaca
#33432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dakle, za sada se zna 2 stolice u drzavnom? Federalni i kantonalni jos ne znamo, s tim sto znamo da su drugi u kantonu?
- Pandakonda
#33433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Najbolji scenarij je 4 na federalnom i 2 na državnom, a kanton valjda preokrenu do kraja brojanja jer odbijam vjerovati da će NiP imati više zastupnika od NS-aKatarinaKosaca wrote:Dakle, za sada se zna 2 stolice u drzavnom? Federalni i kantonalni jos ne znamo, s tim sto znamo da su drugi u kantonu?
- insomnia78
#33434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa nema ofanzive. Samo se cuvaju linijeDasi wrote:Mudonja se zanogeto u FR a babu zalozio da mu cuva okucnicu.insomnia78 wrote:Cuva babo ko i 90-tih.rajv0sa wrote:Neka zelenih, ko će mu čuvat kuću i okućnicu od unutrašnjih i vanjskih neprijatelja dok on lije krv i znoj u tuđini
- Control panel
#33435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za sada jedino je siguran mandat PK u drzavnom parlamentu. Za kompenzacijski nisam siguran da ce dobiti.
U KS su treca stranka. dino i NiP ce biti drugi.
-
SimkeA
#33436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Imali gdje kakvo pravilo o tome kako se dodjeljuje taj kompenzacioni mandatControl panel wrote:Za sada jedino je siguran mandat PK u drzavnom parlamentu. Za kompenzacijski nisam siguran da ce dobiti.
-
kluz franjo
#33437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da se ne lažemo.PeppermintSA wrote:A nije poniženje institucije predsjedništva da po treći put pobijedi čovjek koji apsolutno ništa nije uradio osim što je uzimao masnu platu, mahom svojim ljiljanima i povremeno prijetio anamo onima?KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
Uzimajući u obzir ostale kandidate, Falatar je morao pobijediti taman se pojavio 10 dana pred izbore. Doduše, tako je ako polazimo sa stanovišta stvarnog građanskog, no ovi izbori su nam pokazali da građansko palamuđenje bošnjačke političke čaršije je ništa drugo do kriptonacionalizma.
NS je mogla ponuditi kandidata u kombinaciji vjernik k'o Alija, vanjskopolitička gromada k'o Kisindžer, humanista k'o Gandi i autoritet k'o Tito i opet bi izborni rezultat bio manje-više sličan.
SDA da je 3 dana prije izbora predstavila Falatara i još mu suknju obukli i minđuše stavili, danas bi sjedio u Predsjedništvu.
Jebote pitanja...
Čuj, zašto je NS za člana Predsjedništva biračima ponudila čovjeka, koji svojim stručnim referencama, političkim i ljudskim karakteristikama idealno odgovara "opisu posla"?
- General War
#33438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jesi li ti ikoga zapsolio, jesi li ozenjen?...koliko ti treba da uporedis ono sto hoces da nadjes? JBt ovi sto su pobjedili nisu se ni zamarali da idu na TV ili radio...nesto...i opet dobili, a ti bi da pratis nekoga ko je iz kolijevke kmekno....samo ti gledaj DNK, vidi kako ljaksei rade...jebu ih cetiri godine i opet Glasemigrazione wrote:Daj ba uozbilji se malo, glasam za predsjednika svoje države, pa nisu izbori u lokalnom ribolovnom društvu...Upravo je problem u tome što ovdje ljudi glasaju za one s kojima bi rado popili pivu. Šta se tu ima znati?
- AmiĐa_Idriz
- Dosadno mii
#33440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
Falatar nema nikakav problem.
Mirsad nema nikakav problem.
Problem imamo MI.
- madner
#33441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hadzikadic i Konakovic su pokazali svima sta je problem sa NSom, ali mislim da poruka nece stici.
-
PeppermintSA
#33442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A to je?madner wrote:Hadzikadic i Konakovic su pokazali svima sta je problem sa NSom, ali mislim da poruka nece stici.
- kmirsad
#33443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo wrote:Da se ne lažemo.PeppermintSA wrote:A nije poniženje institucije predsjedništva da po treći put pobijedi čovjek koji apsolutno ništa nije uradio osim što je uzimao masnu platu, mahom svojim ljiljanima i povremeno prijetio anamo onima?KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
NS je mogla ponuditi kandidata u kombinaciji vjernik k'o Alija, vanjskopolitička gromada k'o Kisindžer, humanista k'o Gandi i autoritet k'o Tito i opet bi izborni rezultat bio manje-više sličan.
SDA da je 3 dana prije izbora predstavila Falatara i još mu suknju obukli i minđuše stavili, danas bi sjedio u Predsjedništvu.
Jebote pitanja...
Čuj, zašto je NS za člana Predsjedništva biračima ponudila čovjeka, koji svojim stručnim referencama, političkim i ljudskim karakteristikama idealno odgovara "opisu posla"?
- KatarinaKosaca
#33444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nemam nikakav problem. Za mjesec ili dva se ozbiljan posao ne pravi. Ako to radis ili si ocajno glup, ili si ocajno prepotenran, ili si neciji igrac za odvlacenje glasova. Sto je u Mirsadovom slucaju, evidentno. Onoliki broj biraca u SAD pa se odlucuju izmedju 2. A mi cemo,saka jada, izglasati izmedju 5 i to nekog ko se pojavi niotkud i nije ovdje ni pdv placao.Dosadno mii wrote:KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
Problem imamo MI.
- kmirsad
#33445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A ja mislim da hoče... kad se prebroje glasovi iz Tuzle---Control panel wrote:Za sada jedino je siguran mandat PK u drzavnom parlamentu. Za kompenzacijski nisam siguran da ce dobiti.
- Radio Sarajevo
#33446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ima li šanse da NS dobije dva mjesta u državnom parlamentu?
Koliko računam, trebalo bi da imaju barem sedam ili osam u Kantonu...
Koliko računam, trebalo bi da imaju barem sedam ili osam u Kantonu...
- madner
#33447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da sacekamo analizu iz centrale NSa?PeppermintSA wrote:A to je?madner wrote:Hadzikadic i Konakovic su pokazali svima sta je problem sa NSom, ali mislim da poruka nece stici.
Kladim se da ce biti, bravo mi, kako samo rastemo, sve veci i veci faktor.
Samo nece reci kada misle imati dovoljno vlasti da budu pozicija.
- KatarinaKosaca
#33448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tuzla k'o Florida... cekaju se glasovi iz Tuzle 
- kmirsad
#33449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
KatarinaKosaca wrote:Nemam nikakav problem. Za mjesec ili dva se ozbiljan posao ne pravi. Ako to radis ili si ocajno glup, ili si ocajno prepotenran, ili si neciji igrac za odvlacenje glasova. Sto je u Mirsadovom slucaju, evidentno. Onoliki broj biraca u SAD pa se odlucuju izmedju 2. A mi cemo,saka jada, izglasati izmedju 5 i to nekog ko se pojavi niotkud i nije ovdje ni pdv placao.Dosadno mii wrote:KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
Problem imamo MI.
Hađikadić je pokupio glasove Bečiroviću i direktan je krivac što Denis nije u predsjedništvu, a znao je dobro prije glasanja da neče proči... Falatar nije ugrozio Komšića... samo je pokazao da ima muda... za sljedeče izbore...
Last edited by kmirsad on 08/10/2018 16:30, edited 1 time in total.
- Zavatoni
#33450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Teško da mogu do drugog mjesta u državnom parlamentu....daleko je ta kompenzacija. Da Peđa nema direktan mandat, vjerovatno bi preko kompenzacije uspio ući...
Ono što je zanimljivo je da li mogu do trećeg mandata za federalni parlament. I Nasiha Pozder i Tarik Jažić su čini mi se u igri za direktne mandate, ali nisu sigurni nijedno...ne znam kakva im je kompenzacijska lista za federalni nivo.
Mislim da će dva biti sigurno, a treći je vjerovatan...
Ono što je zanimljivo je da li mogu do trećeg mandata za federalni parlament. I Nasiha Pozder i Tarik Jažić su čini mi se u igri za direktne mandate, ali nisu sigurni nijedno...ne znam kakva im je kompenzacijska lista za federalni nivo.
Mislim da će dva biti sigurno, a treći je vjerovatan...