SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Cherry-Cherry
#33426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jedan ološ manje, jbl vas politička korektnost.
-
emko1234
#33427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovaj firaun je zavio generacije i generacije djece u crno u tim dole mahalama. Otimanje, šamaranje, maltretiranje, prijetnje, krađe, kasetofoni i slično.90minut wrote:Da prirodna selekcija, ljepota.SpecialOffer wrote:Pa udjite samo na Fb. profil ovog Ronalda i ako mislite da on nije taj koji koji maltletira ostale onda vam svasta nesto fali u glavi. Jedan klosar manje, prirodna selekcija, idemo dalje.![]()
Još više daje na težini ako ovaj koji ga je ubio nije iz cijele te price maltretiranja drugih i ako je branio brata, pa ovo je filmska vrsta pravde super.
Sad će ovi demokratski antifašitički pušikurci s foruma reći kako je i on ljudsko biće bla bla bla.
- i agree
#33428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sta je pisac htio reci?90minut wrote:Jesi cuo ikad za rijec samoodbrana?i agree wrote:a koga ce stavit u pritvor onda ako je ovo tacno,onog sto je trebo ranije odreagovat90minut wrote:Ovo ako je istina momentalno ga pustiti iz pritvora.![]()
neko mora iza resetaka
Last edited by i agree on 26/08/2019 15:58, edited 1 time in total.
-
Naslovnica
#33429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naušnice su samo bukvalan primjer. Koji se desio 2 puta za, da ne lažem, godinu-dvije dana, na istom mjestu.Xavier1 wrote:Pa hajde mi objasni kako to drzava moze da regulise pa da budes siguran da ti budala nece skinuti nausnice zeni?Naslovnica wrote:Možda je rješenje da se ispalimo svi koji smo nezadovoljni sigurnosnom situacijom?Xavier1 wrote: Pa ispali se lijepo u drugu drzavu ako si nezadovoljan.
Par momaka vam je dobro skrenulo paznju, a vi ili ne shvatate ili ne zelite da shvatite. Stopostotnu sigurnost nemas u niti jednoj zemlji. Nemoguce je to postici. Kod nas situacija uopste nije tako losa.
Ko uopšte govori o stopostotnoj sigurnosti?!?!
Ja recimo mogu sada izaci i to uraditi da mi dodje. Isto kao sto moze i svaka budala. Jedino da na svakom cosku imas policajca i opet bi se nasla prilika.
Država može da reaguje tako što će "odranije poznate policiji" strpati tamo gdje im je mjesto.
Debili imaju po 10 presuđenih djela i opet su na slobodi.
Tužilaštvo se nagodi sa Tomislavom Spahovićem za hladnokrvno ubistvo s predumišljajem koje je snimljeno i nagradi ga sa 7,5 godina.
Država može da, za početak, smijeni korumpirane inspektore, tužioce, sudije, i da postavi nekorumpirane i sposobne ljude.
Da ne nabrajam sada...
Sve je to posao države.
I država ne može ništa da uradi?!
- dječak sa šibicama
#33430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prije su bar postojali murjaci poput Joze, svaki uhljup sa Alipasinog je strepio od Jozinog tretmana, stavi klosara na zadnje sjediste, sjedne pored njega i ide ispitivanje uz par desetaka udaraca glavom od prednje vozacevo ili suvozacevo sjediste.
ako nista, znao si da se klosari nekoga plase.
ako nista, znao si da se klosari nekoga plase.
-
90minut
#33431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E cuj to šta je to malo mjesec?archi_a wrote:Naša država ne poznaje "američki" način samoodbrane, da u tim slučajevima sa rukama u džepu odšetaš kući takoreći "odmah".
U ovom slučaju, u Bosni se mora malo iza rešetaka. Naravno, uzet će se olakšavajuće okolnosti, ali malo iza rešetaka se mora.
-
Naslovnica
#33432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa nećemo, o tome ti i govorim.90minut wrote:Hocemo porediti s ratovima kartela iz Crne Gore gdje živi 600 hiljada ljudi, poređenja radi Sarajeva s svim okolnim mjestima ima oko 500?
Kod nas nema ratova kartela.
Još nam samo to nedostaje...
-
90minut
#33433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne samo to nego ih nemamo nikako to je moja poenta cijelo vrijeme mi da imamo nešto slicno tome imali bi goru situaciju nego što je sad 10 puta..Naslovnica wrote:Pa nećemo, o tome ti i govorim.90minut wrote:Hocemo porediti s ratovima kartela iz Crne Gore gdje živi 600 hiljada ljudi, poređenja radi Sarajeva s svim okolnim mjestima ima oko 500?
Kod nas nema ratova kartela.
Još nam samo to nedostaje...
I ne pricam samo o ubistvima koja bi bila učestalija pricam o sitnom kriminalu.
-
90minut
- dječak sa šibicama
#33435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u AfriKi to ulica sredi, takozvana jungle justice
-
Sunculish
#33436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bila sam u jednom gradu na cijem "korzo-u" sam vidjela više nercova, zlatnih kajli i onih pacova što vire iz dzepova i tašnica nego što sam na tv gledala. Rekoh sebi braćo draga, šta je ovoMelbourne_Australia wrote:90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??
Što se Sarajeva tiče, i srebreni nakit je rizik a kamoli zlato. Već sam počela i da smanjujem br.kesa koje iznosim iz auta, da ko ne pomisli da imam para pa samo kupujem, a ono pijaca i Azel
-
90minut
#33437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A dobro ne krivim te paranoja je jebena stvar.Sunculish wrote:Bila sam u jednom gradu na cijem "korzo-u" sam vidjela više nercova, zlatnih kajli i onih pacova što vire iz dzepova i tašnica nego što sam na tv gledala. Rekoh sebi braćo draga, šta je ovoMelbourne_Australia wrote:90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??![]()
![]()
![]()
Što se Sarajeva tiče, i srebreni nakit je rizik a kamoli zlato. Već sam počela i da smanjujem br.kesa koje iznosim iz auta, da ko ne pomisli da imam para pa samo kupujem, a ono pijaca i Azel![]()
![]()
![]()
- Bullet Tooth Tony
#33438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Proslu subotu u Parizu skinuo sat sa ruke I sakrio pare jer sam morao izaci iz metroa na stanici Stalingrad.. A ovi iz Pariza nek potvrde jel opasna ta stanica90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??
Doduse bilo je mozda 1:30 navecer.. Ili ujutru, zavisno kako ko gleda
Last edited by Bullet Tooth Tony on 26/08/2019 16:18, edited 2 times in total.
-
90minut
#33439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bullet Tooth Tony wrote:Proslu subotu u Parizu skinuo sat sa ruke I sakrio pare jer sam morao izaci iz metro na stanici Stalingrad.. A ovi iz Pariza nek potvrde jel opasna ta stanica90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??.. Meni tako rekli francuzi ovi I fakat je masa nekih cudnih likova bila, prate te pogledima I to
Al' stvarno su ljudi u pravu kad kazu ne može se porediti Pariz uh kakve je tu afričke gamadi naseljeno bukvalno im u njihovoj državi bilo normala sječi glave i onda dođe u civilizaciju..
Zato ja i spominjem Crnu Goru, jer ipak to nije crno i bijelo kad vidiš Crnu Goru kakav rat kriminalnih grupa imaju i uporediš s nama a u državi imaju 600 hiljada ljudi sveukupno onda ti budu jasne neke stvari.
-
90minut
#33440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro jesu li ih ubili znaš li vidim da je ovaj ciglu krenuo uzet pa ga ovi zaustavljaju šta je reči?dječak sa šibicama wrote:u AfriKi to ulica sredi, takozvana jungle justice
- JThomas
#33441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ako ćemo prirodnu selekciju i odbranu, mogu li ja prestati plaćati doprinose. vama je jasno da ako je stvarno riječ o serijskom zlostavljanju i zlostavljačima, a ništa nije urađeno, da je to još ozbiljniji propust države. upravo zato što nije rio, marsej ni detroit - moguće je mnogo bolje i više.
-
mali_balon
#33442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam jel bilo
"

Nasa sestra je iskusana teskim iskusenjem.Portali prenose lazne informacije.Vecina nas poznaje sestru i znaju o kakvoj se osobi radi.Koliko je ulozila truda u odgajanju svoje djece toliko i u odgajanju sestara koje su joj se obratile.Ne nisu njena djeca olos.To su djeca koja su napadnuto na putu do dzamije , isli su na aksam namaz.I ne nije bilo nikakvog noza.Grupa roma ih je vec godinama maltretirala.A poznajem i te rome ,jer su stanovali u blizini moje kuce.Majka je prijavljivala policiji te napade ali niko nije reagovao.Zasto.Jesuli to vjernicka djeca manje vrijedna.Ponovo su ih napali sjekirom .Kada je stariji brat povrjedjen ,mladji je pokazao hrabrost ,oteo je sjekiru i pokusao se braniti.Allahovom voljom desilo se sta se desilo.MOLIM VAS recite ovu istinu.Ne dozvolimo da nasu sestru i njenu djecu kaljaju po kojekakvim portalima."
Autor: Azra Velagic Macic
"
Nasa sestra je iskusana teskim iskusenjem.Portali prenose lazne informacije.Vecina nas poznaje sestru i znaju o kakvoj se osobi radi.Koliko je ulozila truda u odgajanju svoje djece toliko i u odgajanju sestara koje su joj se obratile.Ne nisu njena djeca olos.To su djeca koja su napadnuto na putu do dzamije , isli su na aksam namaz.I ne nije bilo nikakvog noza.Grupa roma ih je vec godinama maltretirala.A poznajem i te rome ,jer su stanovali u blizini moje kuce.Majka je prijavljivala policiji te napade ali niko nije reagovao.Zasto.Jesuli to vjernicka djeca manje vrijedna.Ponovo su ih napali sjekirom .Kada je stariji brat povrjedjen ,mladji je pokazao hrabrost ,oteo je sjekiru i pokusao se braniti.Allahovom voljom desilo se sta se desilo.MOLIM VAS recite ovu istinu.Ne dozvolimo da nasu sestru i njenu djecu kaljaju po kojekakvim portalima."
- Haris.ba
#33443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mi iz Bosne koji su odrasli sa pričom - ako ne budeš slušao ukrašće te cigani, imamo predsrasude prema: Krajišnicima, Sanđaklijama, Istočnjacima, Tuzlacima....a da ne pričam o odnosima između tri naroda, mislim da bi se veoma jednostavno prešaltali na rasizam prema crncima.Bullet Tooth Tony wrote: Proslu subotu u Parizu skinuo sat sa ruke I sakrio pare jer sam morao izaci iz metroa na stanici Stalingrad.. A ovi iz Pariza nek potvrde jel opasna ta stanica.. Meni tako rekli francuzi ovi I fakat je masa nekih cudnih likova,bila, prate te pogledima I to
Doduse bilo je mozda 1:30 navecer.. Ili ujutru, zavisno kako ko gleda
Ja nisam tamo bio u tako kasnom vremenu, ali da je taj kraj geto u punom smislu riječi - jeste.
Bilo bi i kod nas još gore da imamo teretnu luku u Neumu. Ovako, ovi naši su ipak stepenicu niže u hranidbenom lancu narkotika.90minut wrote:Zato ja i spominjem Crnu Goru, jer ipak to nije crno i bijelo kad vidiš Crnu Goru kakav rat kriminalnih grupa imaju i uporediš s nama a u državi imaju 600 hiljada ljudi sveukupno onda ti budu jasne neke stvari.
- vjeshalica
#33444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Moj si coekemko1234 wrote: Ovaj firaun je zavio generacije i generacije djece u crno u tim dole mahalama. Otimanje, šamaranje, maltretiranje, prijetnje, krađe, kasetofoni i slično.
Sad će ovi demokratski antifašitički pušikurci s foruma reći kako je i on ljudsko biće bla bla bla.
- dječak sa šibicama
#33445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ode ovo sad u "Allahovu volju". O jbt.
Inace, istina je da je u Mexicu i Brazilu gore, vise nasilja po ulicama i tako dalje, ali tamo kad specijalci zadju po favelama prvo pucaju pa onda pitaju kako se zoves.
Inace, istina je da je u Mexicu i Brazilu gore, vise nasilja po ulicama i tako dalje, ali tamo kad specijalci zadju po favelama prvo pucaju pa onda pitaju kako se zoves.
-
Nadzorna_ploca
#33446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kako mi ide na neka stvar ova prica jesu li to vjernicka djeca manje vrijedna.. Gade mi se vjernici sa takvim mentalnim sklopom.mali_balon wrote:Ne znam jel bilo
"
-
90minut
#33447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam to samo uporedio onako reda radi samo da vide šta bi bilo kad bi bilo, a to što si ti upravo napisao istina je da je gore više nasilja i tako dalje baš ne ide i ne praviš ljudima pravu sliku.dječak sa šibicama wrote:Ode ovo sad u "Allahovu volju". O jbt.
Brazil i Meksiko za ove koji ne poznaju imaju svoje kvartove gdje stražare karteli su puškama gdje policija ne smije prismrditi na kilometar.
Ja sam dodao Crnu Goru kao primjer jer eto oni imaju 3, 4 puta manje stanovnika, a situacija je gora 10 puta.
Zato kazem nije crno i bijelo.
- vjeshalica
#33448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Na Ronaldu se vidi da je pravo dijete melem na ranu priviti...hahahha
Olos je VAZDA pravila probleme,razni Ronaldi su godinama terorisali ubogu djecu i utherivali svoj teror,ali sada je Ronald na mjestu gdje nece vise biti glavni kabadahija
Olos je VAZDA pravila probleme,razni Ronaldi su godinama terorisali ubogu djecu i utherivali svoj teror,ali sada je Ronald na mjestu gdje nece vise biti glavni kabadahija
- i agree
#33449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gora po pitanju cega?Kod njih se obracunava mafija a kod nas mafija u pokusaju terorise nevine ljude,to se ne moze poredit nikako.90minut wrote:
Ja sam dodao Crnu Goru kao primjer jer eto oni imaju 3, 4 puta manje stanovnika, a situacija je gora 10 puta.
-
90minut
#33450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bože dragi nema 3 klikera u glavi.i agree wrote:Gora po pitanju cega?Kod njih se obracunava mafija a kod nas mafija u pokusaju terorise nevine ljude,to se ne moze poredit nikako.90minut wrote:
Kakva bolan mafija koga ti smatraš za mafiju RONALDA?
Narkomane na vilsu koji nemaju 3 zuba glavi i hodaju kao zombiji zbog spida jel to smatraš mafijom?
Last edited by 90minut on 26/08/2019 16:44, edited 1 time in total.