Jesi li isao u korisnicki servis da provjeris o cemu se radi ? Ja sam imao nekih sitnih problema oko prenosa broja sa HS-a na Telemach ali se sve rijesilo brzo jer sam kontaktirao Telemach na PP i prije toga isao u BBI centar i rijesio sve probleme.hemed wrote: ma nemoj da te nista iznenadjuje, ja sam prije 2 mjeseca presao sa hs na telemach paket i trazio da mi broj ostane isti, i dali mi privremeni broj,kaze bice vracen vas za 2,3dana, i zvao ih milion puta sve bice bice i nikad,samo lazu i petljaju
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#33426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- hemed
#33427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jesam prosle sedmice isao na stup, i kaze ako imate vec otvoren nalog za prenos broja nema potrebe da ja jos jedan otvaram, kaze bice, hoce za jedno 20 godina sigurno, i tada sam potpisao jos i rentu resivera evo vec 7 dan jos je nisu aktiviraliBenq wrote:Jesi li isao u korisnicki servis da provjeris o cemu se radi ? Ja sam imao nekih sitnih problema oko prenosa broja sa HS-a na Telemach ali se sve rijesilo brzo jer sam kontaktirao Telemach na PP i prije toga isao u BBI centar i rijesio sve probleme.hemed wrote: ma nemoj da te nista iznenadjuje, ja sam prije 2 mjeseca presao sa hs na telemach paket i trazio da mi broj ostane isti, i dali mi privremeni broj,kaze bice vracen vas za 2,3dana, i zvao ih milion puta sve bice bice i nikad,samo lazu i petljaju
- aditon
#33428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
- Benq
#33429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oni su trebali odmah u sistemu provjeriti da li je nalog otvoren ili ne. Ne znam sta da ti kazem , ja sam isao u BBI jer su mi najblizi i stvarno nikakvih problema nisam imao , a sa Telemach-om na forumu je uvijek bio korektan odnos i uspjesno je sve rijeseno. Moja ti je preporuka da zoves 1360 i da ih malo pritisnes , jer i ja sam uzeo resiver i sve je aktivirano.hemed wrote: jesam prosle sedmice isao na stup, i kaze ako imate vec otvoren nalog za prenos broja nema potrebe da ja jos jedan otvaram, kaze bice, hoce za jedno 20 godina sigurno, i tada sam potpisao jos i rentu resivera evo vec 7 dan jos je nisu aktivirali
Ja sam na HS-u od pocetka , kad god sam nazvao stvarno su dolazili brzo , isto mi je i sad kako sam presao na Trio Grande Extra paket , prije par dana sam imao problem sa nekim kanalima , i dosli su kroz 24h i moram priznati da su jako detaljni u detekciji problema , jer prije nego sto mi je zamijenio resiver , zamijenio je sve konektore na kablovima i spliter misleci da oni prave problem.aditon wrote:možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
- Telemach
#33430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo Benq,aditon wrote:možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
ako se ne varamo svaki vaš problem koji ste prijavili je promptno riješen. Molimo Vas da precizirate Vaš komentar i podsjetite nas na reklamaciju koju čekate 20 dana?
- Benq
#33431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da ste pogresno procitali njegov post , nemam ja nikakvih problema , nego se on sa "@Benq" obraca meni opisujuci svoj problemTelemach wrote:Zdravo Benq,aditon wrote:možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
ako se ne varamo svaki vaš problem koji ste prijavili je promptno riješen. Molimo Vas da precizirate Vaš komentar i podsjetite nas na reklamaciju koju čekate 20 dana?
Dakle korisnik aditon ima problem otkako mu je pusten kanal DTX , kaze da ne moze nikako da pronadje taj kanal kao ni Nat Geo Wild HD koji je od danas u programskoj shemi.
- aditon
#33432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Komunicirali smo privatnim porukama, imam problem od uvođenja DTX kanala kojeg nemam ni do danas kao ni Nat Geo Wild HD koji je kao danas pušten. Dobio sam tv5 i radio dalmacija ali ne i NGW HD. Također sam Vam i slike speed testa dostavio gdje se vide dropovi u brzini od 1.6. tj kako ste počeli puštati nove brzine. I to se meni stalno dešava, kad god puštate nove brzine. Dakle, imam često duplo manju brzinu tj oko 40 Mb/s od 80. I ovim putem apeliram da se to ispravi u najkraćem mogućem vremenu.Telemach wrote:Zdravo Benq,aditon wrote:možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
Hvala
- Telemach
#33433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo aditon,aditon wrote: Komunicirali smo privatnim porukama, imam problem od uvođenja DTX kanala kojeg nemam ni do danas kao ni Nat Geo Wild HD koji je kao danas pušten. Dobio sam tv5 i radio dalmacija ali ne i NGW HD. Također sam Vam i slike speed testa dostavio gdje se vide dropovi u brzini od 1.6. tj kako ste počeli puštati nove brzine. I to se meni stalno dešava, kad god puštate nove brzine. Dakle, imam često duplo manju brzinu tj oko 40 Mb/s od 80. I ovim putem apeliram da se to ispravi u najkraćem mogućem vremenu.
Hvala
kako smo ranije pisali i obavještavali korisnike, brzine interneta se puštaju fazno i ukoliko niste u prethodnoj fazi dobili novu brzinu, najljubaznije Vas molimo za još malo strpljenja, vjerujemo da ćete već u narednoj fazi dobiti brzine predviđene novim cjenovnikom.
Kada je riječ o novim kanalima Vaši servisi su osvježeni i izvršen je reset boxa, znači trebali bi da imate Discovery Turbo Xtra kanal u okviru D3 Proširenog paketa na poziciji 337, molimo Vas da ponovo provjerite.
Kanal Nat Geo Wild se nalazi u HD paketu, uvidom u Vaš Ugovor niste pretplaćeni na HD paket.
- Telemach
#33434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote: Mislim da ste pogresno procitali njegov post , nemam ja nikakvih problema , nego se on sa "@Benq" obraca meni opisujuci svoj problem.
Dakle korisnik aditon ima problem otkako mu je pusten kanal DTX , kaze da ne moze nikako da pronadje taj kanal kao ni Nat Geo Wild HD koji je od danas u programskoj shemi.
-
probook
#33435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije bas ista...npr sto sam prvo vidio RTS1 ima na semi MH, a u Mostaru nemacrnivrag wrote:U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi.
-
Nepass
#33436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad sam mogao pomagati red je i da javim da su pustili punu brzinu
Download 37mb/s upload 3mb/s

Download 37mb/s upload 3mb/s
-
profesor71
#33437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach , hoce li biti ista od novog firmwera za PDS 2100 ?
-
zenidino
#33438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobio update na PDS2100, ali nema plave linije, ne mogu gledati u nazad... 
- hemed
#33439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nema na MH RTS 1,ima RTS satelit i RTS 2 i tjtprobook wrote:Nije bas ista...npr sto sam prvo vidio RTS1 ima na semi MH, a u Mostaru nemacrnivrag wrote:U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi.
- Telemach
#33440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zdravo zenidino,zenidino wrote:Dobio update na PDS2100, ali nema plave linije, ne mogu gledati u nazad...
Kako biste dodatne usluge (TV Unazad, Video Klub, EPG) bile dostupne preko STB tipa PDS 2100 potrebno je izvršiti povezivanje STB-a sa portom 4 Home Gateway-a pomoću ethernet kabla.
- mixone1995
#33441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Zasto ja i dalje nisam dobio ovaj update za resiver? Isto imam PDS2100. Hvala.Telemach wrote:Zdravo zenidino,zenidino wrote:Dobio update na PDS2100, ali nema plave linije, ne mogu gledati u nazad...
Kako biste dodatne usluge (TV Unazad, Video Klub, EPG) bile dostupne preko STB tipa PDS 2100 potrebno je izvršiti povezivanje STB-a sa portom 4 Home Gateway-a pomoću ethernet kabla.
- Benq
#33442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Drug , koji ti tacno paket imas ?aditon wrote: Komunicirali smo privatnim porukama, imam problem od uvođenja DTX kanala kojeg nemam ni do danas kao ni Nat Geo Wild HD koji je kao danas pušten. Dobio sam tv5 i radio dalmacija ali ne i NGW HD. Također sam Vam i slike speed testa dostavio gdje se vide dropovi u brzini od 1.6. tj kako ste počeli puštati nove brzine. I to se meni stalno dešava, kad god puštate nove brzine. Dakle, imam često duplo manju brzinu tj oko 40 Mb/s od 80. I ovim putem apeliram da se to ispravi u najkraćem mogućem vremenu.
Hvala
- Benq
#33443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Doci ce ti update , radi se u fazama.mixone1995 wrote:
Zasto ja i dalje nisam dobio ovaj update za resiver? Isto imam PDS2100. Hvala.
-
profesor71
#33444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Doci ce i Nova godina isto tako...Benq wrote:Doci ce ti update , radi se u fazama.mixone1995 wrote:
- mixone1995
#33445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Fkt kako je krenulo doci ce do Noveprofesor71 wrote:Doci ce i Nova godina isto tako...Benq wrote:Doci ce ti update , radi se u fazama.mixone1995 wrote:
- Benq
#33446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahahmixone1995 wrote:Fkt kako je krenulo doci ce do Noveprofesor71 wrote: Doci ce i Nova godina isto tako...
Ja sam siguran da ce svima biti pusteno do kraja mjeseca , jer se stvarno brzo radi na tome. Eto i ja sam tako isto mislio do juce i odjednom vidim dosao update.
-
samo pozitiva
#33447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ide li pustanje novih brzina? ulijenili ste se 
- Benq
#33448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ide i to svaki dansamo pozitiva wrote:ide li pustanje novih brzina? ulijenili ste se
- mixone1995
#33449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel' nekome proradio HBO OD?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#33450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidim na PC-u brzina povećana, Trio G. Family paket. Gledam kod sebe na telefonu sve isto (40/3). Slučajno uzmem G2 sa androidom kad ono brzina povećana (80/4). Nisam ni znao da ovo kino od telefona ne može da izmjeri više od 40-ak mb. (Lumia 640 xl).