Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#33426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote: ma nemoj da te nista iznenadjuje, ja sam prije 2 mjeseca presao sa hs na telemach paket i trazio da mi broj ostane isti, i dali mi privremeni broj,kaze bice vracen vas za 2,3dana, i zvao ih milion puta sve bice bice i nikad,samo lazu i petljaju
Jesi li isao u korisnicki servis da provjeris o cemu se radi ? Ja sam imao nekih sitnih problema oko prenosa broja sa HS-a na Telemach ali se sve rijesilo brzo jer sam kontaktirao Telemach na PP i prije toga isao u BBI centar i rijesio sve probleme.
hemed

#33427 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

Benq wrote:
hemed wrote: ma nemoj da te nista iznenadjuje, ja sam prije 2 mjeseca presao sa hs na telemach paket i trazio da mi broj ostane isti, i dali mi privremeni broj,kaze bice vracen vas za 2,3dana, i zvao ih milion puta sve bice bice i nikad,samo lazu i petljaju
Jesi li isao u korisnicki servis da provjeris o cemu se radi ? Ja sam imao nekih sitnih problema oko prenosa broja sa HS-a na Telemach ali se sve rijesilo brzo jer sam kontaktirao Telemach na PP i prije toga isao u BBI centar i rijesio sve probleme.
jesam prosle sedmice isao na stup, i kaze ako imate vec otvoren nalog za prenos broja nema potrebe da ja jos jedan otvaram, kaze bice, hoce za jedno 20 godina sigurno, i tada sam potpisao jos i rentu resivera evo vec 7 dan jos je nisu aktivirali
aditon

#33428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
Benq

#33429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hemed wrote: jesam prosle sedmice isao na stup, i kaze ako imate vec otvoren nalog za prenos broja nema potrebe da ja jos jedan otvaram, kaze bice, hoce za jedno 20 godina sigurno, i tada sam potpisao jos i rentu resivera evo vec 7 dan jos je nisu aktivirali
Oni su trebali odmah u sistemu provjeriti da li je nalog otvoren ili ne. Ne znam sta da ti kazem , ja sam isao u BBI jer su mi najblizi i stvarno nikakvih problema nisam imao , a sa Telemach-om na forumu je uvijek bio korektan odnos i uspjesno je sve rijeseno. Moja ti je preporuka da zoves 1360 i da ih malo pritisnes , jer i ja sam uzeo resiver i sve je aktivirano.
aditon wrote:možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
Ja sam na HS-u od pocetka , kad god sam nazvao stvarno su dolazili brzo , isto mi je i sad kako sam presao na Trio Grande Extra paket , prije par dana sam imao problem sa nekim kanalima , i dosli su kroz 24h i moram priznati da su jako detaljni u detekciji problema , jer prije nego sto mi je zamijenio resiver , zamijenio je sve konektore na kablovima i spliter misleci da oni prave problem.
Telemach

#33430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:možda griješim, ali nisu se baš neprofesionalno ponašali prije godinu i više a meni se čini nakon ovih pripajanja s HS-om itd da su se malo, recimo, opustili. @Benq probleme imam odkako je pušten DTX, ja ga nemam, problem s brzinom imam od 1.6 a ni do danas mi nije puštena nova brzina. sada nemam ni nat geo wild hd...ne gledam ja puno programa, gledam pretežno dokumentarne i sad jedini kanali koji me zanimaju ja nemam. A što se reklamacije tiče, sve sam ja to privatnim porukama obavijestio korisnika @Telemach koji je rekao da je reklamacija proslijeđena nadležnim. Kao što vidiš, moji problemi su tu i dalje već 20 dana. Dakle nije baš da nisam nikom ništa prijavio. Do sada nikad nisam zvao 1360 a probleme sam i ranije imao pa su rjšavani ali kao što rekoh, izgleda da su se malo "opustili" nakon fuzije s HS-om i šta ja znam kojim sve drugim kablovskim operaterima.
Zdravo Benq,
ako se ne varamo svaki vaš problem koji ste prijavili je promptno riješen. Molimo Vas da precizirate Vaš komentar i podsjetite nas na reklamaciju koju čekate 20 dana?
Benq

#33431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Telemach wrote:
Zdravo Benq,
ako se ne varamo svaki vaš problem koji ste prijavili je promptno riješen. Molimo Vas da precizirate Vaš komentar i podsjetite nas na reklamaciju koju čekate 20 dana?
Mislim da ste pogresno procitali njegov post , nemam ja nikakvih problema , nego se on sa "@Benq" obraca meni opisujuci svoj problem :).
Dakle korisnik aditon ima problem otkako mu je pusten kanal DTX , kaze da ne moze nikako da pronadje taj kanal kao ni Nat Geo Wild HD koji je od danas u programskoj shemi.
aditon

#33432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach wrote:
Zdravo Benq,
Komunicirali smo privatnim porukama, imam problem od uvođenja DTX kanala kojeg nemam ni do danas kao ni Nat Geo Wild HD koji je kao danas pušten. Dobio sam tv5 i radio dalmacija ali ne i NGW HD. Također sam Vam i slike speed testa dostavio gdje se vide dropovi u brzini od 1.6. tj kako ste počeli puštati nove brzine. I to se meni stalno dešava, kad god puštate nove brzine. Dakle, imam često duplo manju brzinu tj oko 40 Mb/s od 80. I ovim putem apeliram da se to ispravi u najkraćem mogućem vremenu.
Hvala
Telemach

#33433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote: Komunicirali smo privatnim porukama, imam problem od uvođenja DTX kanala kojeg nemam ni do danas kao ni Nat Geo Wild HD koji je kao danas pušten. Dobio sam tv5 i radio dalmacija ali ne i NGW HD. Također sam Vam i slike speed testa dostavio gdje se vide dropovi u brzini od 1.6. tj kako ste počeli puštati nove brzine. I to se meni stalno dešava, kad god puštate nove brzine. Dakle, imam često duplo manju brzinu tj oko 40 Mb/s od 80. I ovim putem apeliram da se to ispravi u najkraćem mogućem vremenu.
Hvala
Zdravo aditon,
kako smo ranije pisali i obavještavali korisnike, brzine interneta se puštaju fazno i ukoliko niste u prethodnoj fazi dobili novu brzinu, najljubaznije Vas molimo za još malo strpljenja, vjerujemo da ćete već u narednoj fazi dobiti brzine predviđene novim cjenovnikom.
Kada je riječ o novim kanalima Vaši servisi su osvježeni i izvršen je reset boxa, znači trebali bi da imate Discovery Turbo Xtra kanal u okviru D3 Proširenog paketa na poziciji 337, molimo Vas da ponovo provjerite.
Kanal Nat Geo Wild se nalazi u HD paketu, uvidom u Vaš Ugovor niste pretplaćeni na HD paket.
Telemach

#33434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote: Mislim da ste pogresno procitali njegov post , nemam ja nikakvih problema , nego se on sa "@Benq" obraca meni opisujuci svoj problem :).
Dakle korisnik aditon ima problem otkako mu je pusten kanal DTX , kaze da ne moze nikako da pronadje taj kanal kao ni Nat Geo Wild HD koji je od danas u programskoj shemi.
:thumbup:
probook

#33435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

crnivrag wrote:
Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi :).
U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.
Nije bas ista...npr sto sam prvo vidio RTS1 ima na semi MH, a u Mostaru nema
Nepass

#33436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Nepass »

Kad sam mogao pomagati red je i da javim da su pustili punu brzinu
Download 37mb/s upload 3mb/s
:thumbup:
profesor71

#33437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by profesor71 »

@Telemach , hoce li biti ista od novog firmwera za PDS 2100 ?
zenidino

#33438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zenidino »

Dobio update na PDS2100, ali nema plave linije, ne mogu gledati u nazad... :sad:
hemed

#33439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hemed »

probook wrote:
crnivrag wrote:
Benq wrote:Televizija 5 je na kanalu 153 za HS/HKB korisnike. Ako neko ne objavi frekvenciju prije , objavit cu je ja u toku dana kad spojim kabal iz resivera na tv da mogu pratiti stanje na DVB-C mrezi :).
U obavijesti je pisalo da će kanal biti na broju 153 za korisnike iz Mostara i Srednje Bosne, što opet dokazuje da HS i HKB korisnici imaju istu shemu i raspored kanala, kao i korisnici Velnet-a.
Nije bas ista...npr sto sam prvo vidio RTS1 ima na semi MH, a u Mostaru nema
nema na MH RTS 1,ima RTS satelit i RTS 2 i tjt
Telemach

#33440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zenidino wrote:Dobio update na PDS2100, ali nema plave linije, ne mogu gledati u nazad... :sad:
Zdravo zenidino,
Kako biste dodatne usluge (TV Unazad, Video Klub, EPG) bile dostupne preko STB tipa PDS 2100 potrebno je izvršiti povezivanje STB-a sa portom 4 Home Gateway-a pomoću ethernet kabla.
mixone1995

#33441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Telemach wrote:
zenidino wrote:Dobio update na PDS2100, ali nema plave linije, ne mogu gledati u nazad... :sad:
Zdravo zenidino,
Kako biste dodatne usluge (TV Unazad, Video Klub, EPG) bile dostupne preko STB tipa PDS 2100 potrebno je izvršiti povezivanje STB-a sa portom 4 Home Gateway-a pomoću ethernet kabla.
Zasto ja i dalje nisam dobio ovaj update za resiver? Isto imam PDS2100. Hvala.
Benq

#33442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: Komunicirali smo privatnim porukama, imam problem od uvođenja DTX kanala kojeg nemam ni do danas kao ni Nat Geo Wild HD koji je kao danas pušten. Dobio sam tv5 i radio dalmacija ali ne i NGW HD. Također sam Vam i slike speed testa dostavio gdje se vide dropovi u brzini od 1.6. tj kako ste počeli puštati nove brzine. I to se meni stalno dešava, kad god puštate nove brzine. Dakle, imam često duplo manju brzinu tj oko 40 Mb/s od 80. I ovim putem apeliram da se to ispravi u najkraćem mogućem vremenu.
Hvala
Drug , koji ti tacno paket imas ?
Benq

#33443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

mixone1995 wrote:
Doci ce ti update , radi se u fazama.
profesor71

#33444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by profesor71 »

Benq wrote:
mixone1995 wrote:
Doci ce i Nova godina isto tako... :zzzz:
mixone1995

#33445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

profesor71 wrote:
Benq wrote:
mixone1995 wrote:
Doci ce i Nova godina isto tako... :zzzz:
Fkt kako je krenulo doci ce do Nove :mrgreen:
Benq

#33446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

mixone1995 wrote:
profesor71 wrote: Doci ce i Nova godina isto tako... :zzzz:
Fkt kako je krenulo doci ce do Nove :mrgreen:
Hahah :D , samo jel mislite na hidzretsku ili ? :lol:

Ja sam siguran da ce svima biti pusteno do kraja mjeseca , jer se stvarno brzo radi na tome. Eto i ja sam tako isto mislio do juce i odjednom vidim dosao update.
samo pozitiva

#33447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by samo pozitiva »

ide li pustanje novih brzina? ulijenili ste se :D
Benq

#33448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

samo pozitiva wrote:ide li pustanje novih brzina? ulijenili ste se :D
Ide i to svaki dan ;)
mixone1995

#33449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mixone1995 »

Jel' nekome proradio HBO OD?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#33450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Vidim na PC-u brzina povećana, Trio G. Family paket. Gledam kod sebe na telefonu sve isto (40/3). Slučajno uzmem G2 sa androidom kad ono brzina povećana (80/4). Nisam ni znao da ovo kino od telefona ne može da izmjeri više od 40-ak mb. (Lumia 640 xl).
Locked