http://www.imdb.com/title/tt2649554/
Ništa specijalno
Moderator: _BataZiv_0809
Dugo je na cekanju nesto me odbijala buckapici wrote:odgledo na HBOko ima HBO ima danas u 14:10... oplakah
![]()

ja ovaj gledam vec ihahaj vremena, ali sve ga nesto odlazem, kontam pretezak, trebam se za njega psihicki spremit.omar little wrote:izbjegavala sam ga dugo (iskace non-stop na netflixu) jer nisam znala da ga je fukunaga radio. mislila sam da je neki entry level plicak koji netflix pedla po servisu, no pogrijesila sam. nije remek djelo, ali je dobro. malac, amater, koji igra glavnu ulogu je odlican, bolji od 95% djece "profesionalaca" sto se povlace po filmovima ovih dana.
a fukunaga ima takav visual sensibility, takav kadar i kompoziciju, zna izbalansirati tu spregu u kreiranju opce atmosfere, da bih mu gledala i puno manje zanimljive projekte samo zbog toga.
lazeeeeeeeeeesssss??????????yoda82 wrote: Borat, Bruno i Diktator su takođe odlične komedije.

Dobar film. Kao što omar reče, nije vrh, ali vrijedi pogledati. Nije ni toliko težak koliko sam očekivao.cLo wrote:ja ovaj gledam vec ihahaj vremena, ali sve ga nesto odlazem, kontam pretezak, trebam se za njega psihicki spremit.omar little wrote:izbjegavala sam ga dugo (iskace non-stop na netflixu) jer nisam znala da ga je fukunaga radio. mislila sam da je neki entry level plicak koji netflix pedla po servisu, no pogrijesila sam. nije remek djelo, ali je dobro. malac, amater, koji igra glavnu ulogu je odlican, bolji od 95% djece "profesionalaca" sto se povlace po filmovima ovih dana.
a fukunaga ima takav visual sensibility, takav kadar i kompoziciju, zna izbalansirati tu spregu u kreiranju opce atmosfere, da bih mu gledala i puno manje zanimljive projekte samo zbog toga.
Pa, iskreno, The New World je bliži Crvenoj Liniji, mada svi Malickovi filmovi imaju poetički i filozofski pristup.kakavdanakneiskustvu wrote:derion wrote:Jesam, naravno. Također izvrstan. Kao i npr. Badlands i The Thin Red Line. Pogotovo ovaj drugi je remek djelo.kakavdanakneiskustvu wrote: jesi gledao tree of life?
je li ovaj new world nesto kao tree of life?
thin red line je meni jedan od najboljih koje sam gledao
pa nije lezerno psihicko stivo, to je sigurno, ali ja sam ga pogledala u nedeljno popodne i moglo se. ako to nesto znaci.cLo wrote:ja ovaj gledam vec ihahaj vremena, ali sve ga nesto odlazem, kontam pretezak, trebam se za njega psihicki spremit.omar little wrote:izbjegavala sam ga dugo (iskace non-stop na netflixu) jer nisam znala da ga je fukunaga radio. mislila sam da je neki entry level plicak koji netflix pedla po servisu, no pogrijesila sam. nije remek djelo, ali je dobro. malac, amater, koji igra glavnu ulogu je odlican, bolji od 95% djece "profesionalaca" sto se povlace po filmovima ovih dana.
Fala ti sto si ga preporucila, dala si mi pusha, pogledam ga i ja u nedjelju koja dolazi.omar little wrote: pa nije lezerno psihicko stivo, to je sigurno, ali ja sam ga pogledala u nedeljno popodne i moglo se. ako to nesto znaci.

daj primjere za tebi gledljiv i fenomenalan1Dante1 wrote:Kakav je Red State ? Mislim jel onako gledljiv, solidan, dobar, odlican il mozda fenomenalan ?
jel bolji od Snjeguljica i lovac ?kokuz_sa wrote:
iznenadjujuce dobar..
kontao sam da ce biti neke beze carolijice, maste i tako toga..nesto ala petar pan..ali film je odlican..
Jedino se mogu sjetit The Descent da mi je fenomenalan, dok je sve gledljivo jbg. Pa eto kolika bi tebi ocjena bila od 1 do 10? Ove imdb ocjene nista ne znace kad su horori u pitanju.Eggsy wrote:daj primjere za tebi gledljiv i fenomenalan1Dante1 wrote:Kakav je Red State ? Mislim jel onako gledljiv, solidan, dobar, odlican il mozda fenomenalan ?
imas temu na podforumu "gledali ste film, ne preporucujete"titinho wrote:Izasao je dobar snimak London has fallen, i mogu vam reci da mi je zao sto je ikako izlazio. Film me totalno razocarao, vrijedja ljudski mozak. Toliko nerealan, toliko nekreativan, glup da boli.
Antipreporuka za ovaj film. Ne znam kako na imdb onakvo smece moze imati 6,0. Od mene 3ica
a nije te vrste..vjerski fanatizam..pokusaj i javni ocjenu1Dante1 wrote: Jedino se mogu sjetit The Descent da mi je fenomenalan, dok je sve gledljivo jbg. Pa eto kolika bi tebi ocjena bila od 1 do 10? Ove imdb ocjene nista ne znace kad su horori u pitanju.
meni simpatican film bio..dosta akcije, nekog cudnog humoratitinho wrote:Izasao je dobar snimak London has fallen, i mogu vam reci da mi je zao sto je ikako izlazio. Film me totalno razocarao, vrijedja ljudski mozak. Toliko nerealan, toliko nekreativan, glup da boli.
Antipreporuka za ovaj film. Ne znam kako na imdb onakvo smece moze imati 6,0. Od mene 3ica