SDA-All about

megaman4

#33401 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

kamen spoticanja wrote:
JThomas wrote:izetbegovići naprave fahru, izvuku ga iz kasarne, pomiluju i daju mu pare da napravi dnevni list, pa do 2006. vladaju fahrinim pisanjem, a od 2006. strahom od fahrinog pisanja.

što bi rek'o nazif gljiva u onom klipu, to je najgenijalnije, on je lopov - ne ja... :mrgreen:
nikad :D
al fakat su magovi...izuzev zelenila u medijskom i.politickom prostoru ne postoji nista drugo
crveni kmeri se dvoume da li da glasaju za Sepica,Kiflu, ili Fahru :D
jos kao opciju spremaju efendiju Becirovica :oops:
Zna li Bakir sta se desava u Tuzlanskom kantonu? :roll:

Ni rijec od njega.
kamen spoticanja

#33402 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

megaman4 wrote:
kamen spoticanja wrote:
JThomas wrote:izetbegovići naprave fahru, izvuku ga iz kasarne, pomiluju i daju mu pare da napravi dnevni list, pa do 2006. vladaju fahrinim pisanjem, a od 2006. strahom od fahrinog pisanja.

što bi rek'o nazif gljiva u onom klipu, to je najgenijalnije, on je lopov - ne ja... :mrgreen:
al fakat su magovi...izuzev zelenila u medijskom i.politickom prostoru ne postoji nista drugo
Zna li Bakir sta se desava u Tuzlanskom kantonu? :roll:

Ni rijec od njega.
pa valjda prati u medijima :mrgreen:
ultima_palabra

#33403 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

kamen spoticanja wrote:

Pa to 'gradjansko biracko tijelo' je u raskoraku izmedju ideala, zelja i realnosti bh. politicke scene gdje se svako kurva sa svakim. Jah, i odlaska iz drzave.

A moze se i postaviti pitanje odakle Fahri pare da finansira ovakve zajebancije 9-10 godina? Poslanici, 'nezavisni' novinari, NGO eksperti... moze li biti da ga finansira neko ko ima ultimativnu korist od njegovog djelovanja.
emirolini

#33404 Re: SDA-All about

Post by emirolini »

Zna se odakle Fahri lova, od narko kartela.. bez zajebancije, organizovani kriminalac slash ministar unutrasnjih poslova haha samo u bh moguce.

A Bake je vrhunski nesposobnjakovic, koji je zalitao u politiku radi babe koji mu je takodjer bio nesposoban za politiku i za vodjenje, nema ko ga nije zaebao.

A sa druge strane cestnici i ustase se povamprili kako kaze gore kolega i njima nista ne znaci zapoceti nove oruzane sukobe kako bi zadrzali slavu, moc i lovu jer iskreno ovo je njima odlican trenutak da dobije sve sto hoce. Uostalom nespodobni Bake je to sve dopustao ionako... Glupi ridjobradi.
kamen spoticanja

#33405 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:
kamen spoticanja wrote:

Pa to 'gradjansko biracko tijelo' je u raskoraku izmedju ideala, zelja i realnosti bh. politicke scene gdje se svako kurva sa svakim. Jah, i odlaska iz drzave.

A moze se i postaviti pitanje odakle Fahri pare da finansira ovakve zajebancije 9-10 godina? Poslanici, 'nezavisni' novinari, NGO eksperti... moze li biti da ga finansira neko ko ima ultimativnu korist od njegovog djelovanja.
plus keljmendiji plus paljevine plus,plus,plus...
hebi ga
hamza_sa

#33406 Re: SDA-All about

Post by hamza_sa »

drugi profil wrote:Napisah na SDP temi, ali da ponovim ovdje, pored ovakve opozicije nemaju se čega plašiti.
Umjesto da se formira blok zvučnog imena, nešto kao npr. "sloga", "obnova", "obračun", (nešto što bi ljudima na prvu dalo motiv da glasaju), i da se pokupe svi glasovi nezadovoljnih, pa da se već dan nakon izbora zna i premijer i vlada, ovo će otići na 1000 raznih stranaka, nezavisnih kandidata, pobunjenih apartčika itd... i SDA opet ostaje sa najviše glasova od svojih uhljebljenika u javnim preduzećima i državnoj službi.
zato mislim da SDA namjerno kreira haos, i ekscese kao Konaković i sl.
Prema mom skromnom misljenju, ispisano je tacno. A, razlog tomu upravo se nalazi u onom boldiranom.

Necu dugo, samo cu malo secirati.

Zasto nema ujedinjenja lijevice i drugih opozicionih stranaka? Da bi se dao odgovor na ovo pitanje, prvo se mora dobro sagledati komplet drzava u kojoj zivimo.

Mi smo u totalnom privrednom kolapsu. Nema se posla u realnom sektoru. Vrlo je malo proizvodnih pogona i fabrika, a sve ono sto i ima je bukvalno rad za koru hljeba, gdje se vlasnici ponasaju robovlasnicki i uposlenike posmatraju kao svoje robove, koje usput placaju po onoj sto vise imas da radis, manja ti je plata.

I sta sada preostaje? Naravno politika, kao jedna od dobrostojecih grana "privrede" u nasem drustvu. Jer, jedino na taj nacin mozes ostvariti iole malo bolju egzistenciju. Naravno ta lepeza egzistencije se krece od malo bolje, pa do fascinantne.

Nazalost, 99% pripadnika svih stranaka u njima su iskljucivo iz prethodno navedenih razloga. I kako sada ocekivati, da neko ko dodje na bilo koju poziciju putem stranke radi bilo sta u bilo cijem interesu, nego prvenstveno u interesu stranke (citaj interesne skupine), a samim tim i u svom licnom interesu?

Nema tu nikakvih ideologija, patriotskih osjecanja, drzavotvornosti itd.

Samo licni interesi.

Svoju tezu mogu potkrijepiti i silnim prelascima iz stranaka u stranke. Preko noci ljudi mijenjaju svoju "ideologiju" (citaj interese) i uopce ih nije briga za bilo sta osim njih samih.

Jedino je vazno doci na bilo kakvu poziciju u javnom i drzavnom sektoru da bi ostvario nesta iz pomenute lepeze egzistencije. Sto vise napredujes u stranci, tvoje egzistencijalno pitanje se lakse rjesava i postaje ugodnije.

I da poentiram na onome boldiranom. Previse je stranaka i njihovih clanova koji vape za tim rjesavanjem svog egzistencijalnog pitanja, da su sasvim normalne pojave svadje i neslaganja u istim.

Kao sto neko napisa, bara mala, a puno krokodila.
Prpa.ba

#33407 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Raspad SDA po savovima ima svoje negativne posljedice.

I ono malo jadnih projekata sto je islo u prosle 4 godine po lokalnim nivoima, islo je jer smo imali istu vlast po vertikali pa su se neko uspijevali sinhronizovati. Isto tako, ekonomija voli predvidljivost, a socioekonomska situacija prethodne 4 godine jeste bila predvidljiva. U takvim okolnostima ljudi se usude pokrenuti svoj biznis bez obzira na sve prepreke koje je vladajuci socijalisticki rezim postavio da to sprijeci.

Saroliki rezultati izbora ce dovesti do sarolikih vlada po kantonima koje ce mandate potrositi ganjajuci se sa federalnim i drzavnim nivoom, sto svima odgovara jer se izbjegava vlastita odgovornost.

Ono cega se ne bojim je da srpskohrvatski SBB postane najveca medju malim strankama kod bosnjackog birackog tijela.

Ako vec budu najveci, to znaci da je dovoljno Bosnjaka za takvu vrstu politike.

Ako krenu provoditi srpskohrvatsku politiku, onda ce ili biti desavanje gradjana ili nece. U oba slucaja dobijamo ono sto zasluzujemo i ono za sta smo kadri boriti se. Kontrolirani raspad drzave, sto da ne ako je dovoljno ljudi za, tj. nedovoljno ljudi protiv. :mrgreen:
video

#33408 Re: SDA-All about

Post by video »

Nevalja ti drugi dio posta. Mozes ti i bolje :wink:
putokaz1

#33409 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SBB je mrtav
DonieBrasco

#33410 Re: SDA-All about

Post by DonieBrasco »

I opet nakon svega ovoga, imaju degenerici koji ce dati glas SDA.
putokaz1

#33411 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

ima takvih još mnogo
Haris.ba

#33412 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

http://nap.ba/new/vijest.php?id=42978
NEPOZNATI POČINIOCI

Na Kukićevu diskoteku u Banovićima bačena eksplozivna naprava
Objavljeno u kategoriji BiH na 17.02.2018 22:17:00
Slučajnost? :D
Dr Arsla

#33413 Re: SDA-All about

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote:SDA tj Bakir je takticar ko Murinjo
Izmisli nove frakcije poput
SBB
ASDA
NZBLOK
BHNL
KUKINA STRANKA
KIFLINA STRANKA
Koji udaraju na SDA pred izbore prođu prag pa se opet uejdine i To se radi godinama još od SBIH i BPS i BOSS pa čak i NSRZB, SC u Zenici i sl,Naravno ima i SDU USD SUND LDS GDS itd
Ništa bolji nisu ni Ostali ne nabrojani
Osjećam da je sva igra oko Kifle i Kuke dio Strategije jasno osmišljen plan
Podijeli-Pređi prag-spoji
Raspad SDA u situaciji kad nema od koga da izgubi je NEZAMISLIV
Da je sreće da griješim ali NEMA KO da zamjeni SDA osim Bivših SDA
Isti scenario je i u Crvenih Kmera. Sdp je iznjedrio Usd, Sdu, Df, Gs
putokaz1

#33414 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ali Crveni se nisu ujedinili i iskoristili a SDA će iskorist te frakcije
Haris.ba

#33415 Re: SDA-All about

Post by Haris.ba »

putokaz1 wrote:Ali Crveni se nisu ujedinili i iskoristili a SDA će iskorist te frakcije
Zaključak - SDA je sposobnija u vođenju politike? :D
Dr Arsla

#33416 Re: SDA-All about

Post by Dr Arsla »

putokaz1 wrote:Ali Crveni se nisu ujedinili i iskoristili a SDA će iskorist te frakcije
Kad dođu tobe ujediniće se ili ih nužda natjera :mrgreen:
vatrogasac

#33417 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Baš me zanima, šta to mi gubimo raspadom ili slabljenjem SDA
Juče su se neki plaho obradovali, ali ništa se radikalno promijeniti neće. Ako hoćeš suditi o nekoj stranci ili partiji samo treba je posmatrati na lokalnom nivou. Šta se desilo odlaskom Kukića iz SDA, došao Gutić u Banoviće oko koga se skupljaju drugi ljudi koji bi preko njega da nešto hajruju jer nisu uspjeli preko Kukića. Amir Fazlić ide od opštine do opštine po TK i smjenjuje nepodobne i postavlja druge koji imaju svoje porodice, rođake, jarane koji bi preko njih ostvarivali benefite. Od istog sindroma pate sve stranke na lokalnom nivou. Što samo ocjenjivati po vrhu? Samo zato što oni grabe više?
putokaz1

#33418 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Lukavac je ujedinio Tada Mali SDP,DF propadajući,SDU 1 Lice i USD samo jedan Lik iz LDS zeza stvar a NS malo tamo malo vamo
Bit će Lukavac Crven 2018
megaman4

#33419 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Haris.ba wrote:http://nap.ba/new/vijest.php?id=42978
NEPOZNATI POČINIOCI

Na Kukićevu diskoteku u Banovićima bačena eksplozivna naprava
Objavljeno u kategoriji BiH na 17.02.2018 22:17:00
Slučajnost? :D
Haj pogodi sto se sve ovo desava?

Vrlo jednostavno. Nema vise para kao nekada. Donacije presusile, a zapad nije darezljiv kao nekada. Sad su se poceli izmedju sebe klati jer znaju da ako jedan od njih propjeva, odose svi zajedno u prdekanu, a sto je jos interesantnije, svako svakoga drzi u saci, s tim sto je lopovski sistem vec pukao cim je Kukic dobio nogu od Bakira i Centrale.

Sad odmetnuti dijelovi SDA kao sto je Kukic zele pod svaku cijenu sacuvati svoju seharu, ali im je problem sto su zajedno krcmili drzavnu imovinu.

Ovo se nece zavrsiti bez skidanja glava.
palermo

#33420 Re: SDA-All about

Post by palermo »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Jasno mi je od početka na šta ciljaš, ali hajde da ogolimo do kraja tu priču o famoznoj borbi SDA protiv ustaša i četnika ( nema potrebe za političku korektnost ). Koalicioni partneri po principu meni moje, tebi tvoje i ne diramo se osim malo ( više ) čarki pred izbore i to je to.

Šta je SDA konkretno uradila protiv navedenih ( koji su se povampirili u zadnje vrijeme ) ? Jesu li možda finansirali 100.000 izbjeglica iz Genocidne da se vrate na svoja ognjišta ? To se moglo uraditi, obnoviš ljudima kuće i pokreneš im posao, da se imaju gdje vratiti. To je, recimo, državotvorni projekat. Na taj način braniš, narušeni, teritorijalni integritet zemlje. Ako je tako onda možemo reći, e ako SDA izgubi vlast - belaj. Ne, ovi su uspjeli da izgube i Srebrenicu. Genocidna oćišćena, sada je i Srebrenica izgubljena, povratnika skoro i da nema, a oni koji su se vratili su se, u suštini, zajebali. 100.000 povratnika po 100.000 BAM = deset milijardi, al jebiga, valja nakrasti. Koga boli karina što je Šumska etnički očišćena, koga boli karina za Bosnu, a puna im usta Bosne.

Bakiru bi bolje bilo da se natovari na kosti kladionicama i udari im poreze, gdje leže ozbilje pare ( a vjerujem i dobar izvor hrvatskog finansiranja ) umjesto nemušto-amaterskog neuspjeha sa revizijom presude ili gluposti oko dana Šumske. Naime, dan Šumske je nebitan, samo pravi tenziju, uradi nešto konkretno. Hrvati se satraše lobirajući po svijetu oko izbornog zakona, potrošili su milione dolara ( što se zna ), ono govedo iz Laktaša radi isto, a šta SDA radi ? Bakirov glavni domet lobiranja je "Alija ostavio Bosnu u amanet Turcima". Prekuco čovjek igricu, čestitam na diplomatskim naporima, jako si sposoban :skoljka:

Vrtim film, iskreno ne vidim SDA borbu protiv ustaško-četničkih retrogradnih sila ono što vidim jeste guljenje kože sa leđa vlastitom narodu i feudalno-kmetovski sistem u kojem živimo. Ako ne gledaš interes države, a predstavljaš se kao zaštitnik iste onda si izdajnik. To su po meni ovi iz SDA. Svjesni ili nesvjesni, nebitno je.

Ako smo spali na priču ako SDA izgubi eto Fahre ( za kojeg mislim da je još gori ) daj onda da zadnji ugasi svjetlo kad izađe. Bolje nismo ni zaslužili, jer smo očito nesposobni, jer država nije pravo nego obaveza.

Baš me zanima, šta to mi gubimo raspadom ili slabljenjem SDA

ps. kako pišem tako se pojavljuju postovi koji spominju Tornjaka :pisnuo:
Nema ovdje nelkih posebnih neslaganja između mene i tebe. Mislim, jebo državu koja ovisi o Asimu Sarajliću. Ali možda je jedan dio mojih problema višak godina i sjećanja na neka prošla vremena.
Naime ovo mene neodoljivo podsjeća na vrijeme sa kraja 8o-tih kada se u vrlo sličnom scenariju urušavao SK BiH i Republika Bosna i Hercegovina i narod bosanskohercegovački (barem onaj koji živi Bosnu i hercegovinu) ostao bez vođstva. Bilo je to vrijeme u kojem je pod krinkom borbe protiv kriminala, korupcije Duško Zogonjanin harao ovim prostorima. A atmosfera je bila vrlo slična, naime i pored toga što se ovdje pišu panegerici o prošlom sistemu, bilo je to vrijeme u kojem su se penzioneri skupljali pred vilom pokojnogh Branka Mikulića, kada su se širile prićče o mercedesu rahmetli Hamdije Pozderca, i kada je narodu jednostavno imao osjećaj da se nešto mijenja. Uvjeren sam da je tada postojao internet da bi Duško Zgonjanin ima mašala podršku na forumima i društvenim mrežama.
Reperkusije ovoga su došle kasnije na naplatu.
Dozvoljavam mogućnost da sam nepotrebno paranoičan, ali urušavanje SDA u ovome trenutku me jednostavno podsjeća na ta vremena. A i signali koji dalze iz okruženja nisu mnogo drugačiji.

I samo još da ponovim ono što sam napisao, Zlaja je najveći krivac za ovo. Ubio je alternativu, dovoljno jaku i sposobnu.
palermo

#33421 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Prpa.ba wrote:Raspad SDA po savovima ima svoje negativne posljedice.

I ono malo jadnih projekata sto je islo u prosle 4 godine po lokalnim nivoima, islo je jer smo imali istu vlast po vertikali pa su se neko uspijevali sinhronizovati. Isto tako, ekonomija voli predvidljivost, a socioekonomska situacija prethodne 4 godine jeste bila predvidljiva. U takvim okolnostima ljudi se usude pokrenuti svoj biznis bez obzira na sve prepreke koje je vladajuci socijalisticki rezim postavio da to sprijeci.

Saroliki rezultati izbora ce dovesti do sarolikih vlada po kantonima koje ce mandate potrositi ganjajuci se sa federalnim i drzavnim nivoom, sto svima odgovara jer se izbjegava vlastita odgovornost.

Ono cega se ne bojim je da srpskohrvatski SBB postane najveca medju malim strankama kod bosnjackog birackog tijela.

Ako vec budu najveci, to znaci da je dovoljno Bosnjaka za takvu vrstu politike.

Ako krenu provoditi srpskohrvatsku politiku, onda ce ili biti desavanje gradjana ili nece. U oba slucaja dobijamo ono sto zasluzujemo i ono za sta smo kadri boriti se. Kontrolirani raspad drzave, sto da ne ako je dovoljno ljudi za, tj. nedovoljno ljudi protiv. :mrgreen:
Tvoje postove više ne propuštam :thumbup:

Jedino ovaj zadnji dio, ukoliko se desi to o čemu si pisao, ja ne bih adresovao to na građane, nego bi za mene to bio samo još jedan dokaza da ni u 30 godina relativno samostalnog bitisanja, i plus decenija unutar bivše nam države, Bošnjaci nisu uspjeli da stvore sopstvenu elitu koja može i zna da artikulira i interese i građana i države.
A ko nema sposobnu elitu, ne treba mu ni država
putokaz1

#33422 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Sjednica skupštine TK
-SDA:Za smjenu vlade je kriv sam jedan Tornjak...
-SBB:Nije Umjesno da se kolega tako izražavate...
-NSRZB:(Postoje i oni do 18) Bolje vidjeti Tornjaka nego psa koji povija rep...
-SDA:(samo 2 zastupnika) Nismo mislili na Psa nego na Toranj,bez nastavka -AK...
Čitav dan tako
Nijedan od Nove Kolaicije:KUKINA SDA+SBB+BPS+NSRZB+JOŠ PONEKO(Možda 1 SBIHi ili bivši DF) nije izašao na govornici osim Fuada SBB
ultima_palabra

#33423 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Tvoje postove više ne propuštam :thumbup:

Jedino ovaj zadnji dio, ukoliko se desi to o čemu si pisao, ja ne bih adresovao to na građane, nego bi za mene to bio samo još jedan dokaza da ni u 30 godina relativno samostalnog bitisanja, i plus decenija unutar bivše nam države, Bošnjaci nisu uspjeli da stvore sopstvenu elitu koja može i zna da artikulira i interese i građana i države.
A ko nema sposobnu elitu, ne treba mu ni država
Pa zar je to upitno?

Ovo oko Zgonjanina... upravo zato, i radi sopstvenog iskustva, Alija je uvijek imao kontrolu nad policijom i sudovima, kasnije je Bakir to samo nastavio. Ako cemo prema tome, nemas razloga za brigu.
vatrogasac

#33424 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

putokaz1 wrote:Sjednica skupštine TK
-SDA:Za smjenu vlade je kriv sam jedan Tornjak...
-SBB:Nije Umjesno da se kolega tako izražavate...
-NSRZB:(Postoje i oni do 18) Bolje vidjeti Tornjaka nego psa koji povija rep...
-SDA:(samo 2 zastupnika) Nismo mislili na Psa nego na Toranj,bez nastavka -AK...
Čitav dan tako
Nijedan od Nove Kolaicije:KUKINA SDA+SBB+BPS+NSRZB+JOŠ PONEKO(Možda 1 SBIHi ili bivši DF) nije izašao na govornici osim Fuada SBB
Koliko sam stigao upratiti jer nisam gledao sve, bila su i dva SDP-ovca koja su odmah rekla da će biti suzdržani pri glasanju. Opširniji osvrt je dao SDP-ovac Šečić koji je nabrojao propuste i Skupštine i Vlade, ali je isto rekao da ne bi trebalo zbog ovih nekoliko mjeseci i dvije sjednice dovoditi kanton u neizvjesnost.
putokaz1

#33425 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Da 6 SDP+ možda 3 iz DF ali u čitav svađi priči taktici su nebitni
Istjerana je SBIH iz vlade prenijet će se i na OV svugdje
spali smo s ''magarca na jarca''
Post Reply