Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33401 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

zato je pedest godina kasnije uzvikivo u kninu cista RvaCka... strpljen spasen sHo birekli azerbejdzanci
vatrogasac

#33403 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by vatrogasac »

Mirza007 wrote:
vatrogasac wrote:
Mirza007 wrote: Super, jos sam kad bi se ovaj datum poklopio sa danom oslobodjenja Beograda.
U noći između 19. i 20. oktobra pala je i palata "Albanija". Na zgradi se ubrzo zavijorila jugoslovenska trobojka s petokrakom, koju je postavio partizan Miladin Petrović.
Jos bolje. Ali koje godine majstore moj?
OK, moj propust oko godine jer sam copy/paste, nego gdje se Tuđman slikao što je poenta?
pici

#33404 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

poenta je da je biJo antifasHista al neuspiJa spasit blajburgovce pa je pedest godina kasnije ocistio Rvacku od svakojake gamadi a u BiH osnivo logore za pavelicevo Rvacko cvijece... danaske mu sin je uz te iste sto mu ga je BaBo prije pedest godina proganjo... štali dosHli tobe, uHavizali se... UZP opravdan
tandmand

#33405 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

pici wrote:poenta je da je biJo antifasHista al neuspiJa spasit blajburgovce pa je pedest godina kasnije ocistio Rvacku od svakojake gamadi a u BiH osnivo logore za pavelicevo Rvacko cvijece... danaske mu sin je uz te iste sto mu ga je BaBo prije pedest godina proganjo... štali dosHli tobe, uHavizali se... UZP opravdan
Tako je i Slobodan Praljak bio uz one koje mu je ćaća proganjao. Konvertiti su najžešći, kako u religiji tako u politici.
walk_M-A-N

#33406 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by walk_M-A-N »

Mirza007 wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-k ... /181025037
Ovo vam je tipican primjer dehumaniziranja jednog naroda. Cilj je stvoriti alibi jer su izgleda namjerili opet rusiti.
Ako ovo nije izazivanje vjerske i medjunacionalne mrznje ja ne znam sta je.
Uvijek je pitanje kako reagovati:
1 nikako - to je propast a ne smirivanje
2 demant ili osuda ovako na forumu - u redu ali nedovoljno
3 prijava Tužilaštvu za izazivanje mržnje - ko će je podnijeti? šansa minorna, nikakva, partner mu dodik govori i gore
4 tužba sudu za klevetu od strane IZ - to mi se čini realno najbolje, pa neka čović dokaže iz svojih izvora po džamijama
daddy-kool wrote:Ima li gdje reakcija na Čovićeve tvrdnje da je SDA finansirala i podržala Komšićevu kampanju?
Ista priča, Sda i Df trebaju posebno tužiti za klevetu pa neka dokaže.
Malo je koristi od reakcija, nego kroz sistem, danas kleveta, sutra optužnica.
Jer je sav haos i šteta osnov za neki parnični ili krivični postupak. E to nadripolitičari ne znaju ili zanemaruju.
http://nap.ba/new/vijest.php?id=49519
Hrvatski zastupnici u Evropskom parlamentu uputili su u četvrtak zajedničko pismo predsjednicima Evropskog parlamenta, Evropskog vijeća i Evropske komisije, Antoniju Tajaniju, Donaldu Tusku i Jean-Claudeu Junckeru, zbog nezadovoljstva izbornim rezultatima u BiH.
Nakon pisma upućenog čelnicima EU, a koje su potpisali zastupnici svih stranaka, može se definitivno reći kako Hrvatska, a ne samo HDZ kako se do sada mislilo, vode antibosansku politiku
Nisam upratio, ko je odavdje istim uputio pismo da je to miješanje i nastavak UZP, te da ih zauzdaju malo?
pici

#33407 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

OPET O BIH
Plenković: Čović dobio 80 posto glasova Hrvata, a falilo mu 70.000 glasova do Komšića
Image
mO k3

#33408 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

pici wrote:
OPET O BIH
Plenković: Čović dobio 80 posto glasova Hrvata, a falilo mu 70.000 glasova do Komšića
Image
zar ovi nisu na radu u irskoj?? dobilo odmor pa dosli na prosvjede??

:mrgreen:
tandmand

#33409 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

"Plenković ne odustaje: Mijenjati izborni zakon u BiH"
portalnovosti
Ono što ultimativno žele Čović, HDZ BiH i Hrvatski narodni sabor, a što nekritički podupire i vlast u Zagrebu, jest to da se u izbornom zakonodavstvu precizno kreira ‘hrvatsko izborno područje’ unutar sadašnje jedne izborne jedinice koja obuhvaća Federaciju BiH: to područje bilo bi sastavljeno od općina u kojima Hrvati čine dvotrećinsku većinu i bilo bi garancija da će Hrvati izabrati hrvatske političke predstavnike u državnim institucijama.
To formalno ne bi bio treći, hrvatski, entitet u BiH, ali ne bi bilo ni daleko od toga, pa je razumljivo da je takva zamisao neprihvatljiva bošnjačkoj politici, koja je – bez obzira na maglovitu situaciju u pogledu konstitutivnosti naroda – jedinstvena u protivljenju novoj etapi rastakanja zemlje etničko-teritorijalnim intervencijama u izborni zakon. Bošnjaci u tome imaju podršku najvećeg dijela međunarodne politike i Plenković to ne može promijeniti. Nitko neće pristati na to da se politička ravnopravnost postiže ograđivanjem etničkog poligona koji jednoj kliki treba garantirati da će dovijeka ili dovoljno dugo biti na vlasti.
Ovo područje koje bi bilo sastavljeno od općina u kojima Hrvati čine dvotrećinsku većinu, vjerovatno bi HDZ po svom receptu omeđio tako da u tome području ima općina u kojima su Bošnjaci većina. Mislim da bi ovo područje pratilo njihov prijedlog o sastavu Domu naroda pa bi se tako u toj hrvatskoj izbornoj jedinici našli SBK i HNK a kasnije u 3. entitetu.
:jok:
mO k3

#33410 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Može Plenkovićevi da gusla od danas pa do sudnjeg dana , bez Amin bosnjaka nema ništa ....
glockov kolac

#33411 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by glockov kolac »

Hoce li i ove godine ugrozeni europejci "klanjati dzenazu" nasem predsjedniku na tim maskarama?
Roccohljup

#33412 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

Jel nam to 'afizaga ceka da 'četresnica prođe :D
mO k3

#33413 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

Roccohljup wrote:Jel nam to 'afizaga ceka da 'četresnica prođe :D
ma navrati on obavzeno :mrgreen: pogleda sta ima i pojede se sto ne mere nista da napise ....

ali on je zadnja rupa na sviralu , nevazan lik kao kolinda,novak .... :mrgreen:
pici

#33414 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

Marinko Čavara: Značajan broj glasova koje je dobio Komšić pokazuju kako ovde živi puno ljudi koji mrze BiH
Image
Point.

#33415 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

pici wrote:
Marinko Čavara: Značajan broj glasova koje je dobio Komšić pokazuju kako ovde živi puno ljudi koji mrze BiH
Image
:lol:

Majaba, oni je vole, čije glasačko tijelo skandira "jebem te Bosno", gdje se na sastancima pušta himna RH. Ma njih treba samo kurcem u čelo, dok ne dođu pameti, ako ikad i dođu.
BHCluster

#33416 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

Sanja Kovačević iz SNSD-a i Nina Bukejlović iz SDS-a ulaze u Narodnu skupštinu Republike Srpske da bi se popunila kvota konstitutivnih naroda u parlamentu Republike Srpske, objavio je CIK BiH.

Narodnu skupštinu Željka Stojičić (SNSD), Andrea Dorić (SP).
I to iz reda hrvatskog naroda :wink:
pici

#33417 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by pici »

BHCluster wrote:
Sanja Kovačević iz SNSD-a i Nina Bukejlović iz SDS-a ulaze u Narodnu skupštinu Republike Srpske da bi se popunila kvota konstitutivnih naroda u parlamentu Republike Srpske, objavio je CIK BiH.

ma more kod baJe sve i sejdic-finci samo ako su iz maticne srB... pardom HRvacke stranke
BHCluster

#33418 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

pici wrote:
BHCluster wrote:

ma more kod baJe sve i sejdic-finci samo ako su iz maticne srB... pardom HRvacke stranke
Image
A ovaj je zanocio Hrvat a probudio se srbin!
Direktni mandat je dobio Goran Opsenica koji se izjasnio kao Hrvat, a kojeg su kasnije u CIK-u proglasili Srbinom.

Opsenica, koji se jučer kao Hrvat pojavio za govornicim Skupštine HNK u dresu fudbalske reprezentacije BIH, zanoćio je kao pripadnik hrvatskog, a probudio se kao pripadnik srpskog naroda. Da apsurd bude veći, upravo je HDZ najglasniji protivnik ovakve prakse. Tako će u Parlament "legitimni Srbin" iz HNK gdje Srbi po Ustavu nisu ni konstitutivni upravo zahvaljujući HDZ-u.
Hebo te ledara.
Hemel

#33419 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hemel »

Zar to nije onaj iz Gorazda sto se izjasnio kao Hrvat?

Pricaju sta im smeta a bukvalno rade isto.
palermo

#33420 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Hemel wrote:Zar to nije onaj iz Gorazda sto se izjasnio kao Hrvat?

Pricaju sta im smeta a bukvalno rade isto.
pa istine radi, u ovom slučaju, i nije baš isto...
Hemel

#33421 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hemel »

kako?
palermo

#33422 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by palermo »

Hemel wrote:kako?
pa onaj naš hairlija iz Goražda nije imao nikakve veze sa Srbima (barem koliko znam) a Opsenica je Srbin po ocu, tradiciji, vaspitanju.......sad, što je on usljed povijesnih zbivanja i svojih ličnih interesa,volio da je Hrvat i tako se valjda i pisao......šta'š.......

mislim, slažem se ja sa tobom, isto rade i hdz-ovci.......samo rekoh da ovo nije baš najbolji primjer
Hemel

#33423 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hemel »

palermo wrote:
pa onaj naš hairlija iz Goražda nije imao nikakve veze sa Srbima (barem koliko znam) a Opsenica je Srbin po ocu, tradiciji, vaspitanju.......sad, što je on usljed povijesnih zbivanja i svojih ličnih interesa,volio da je Hrvat i tako se valjda i pisao......šta'š.......

mislim, slažem se ja sa tobom, isto rade i hdz-ovci.......samo rekoh da ovo nije baš najbolji primjer
hocu reci, konvertit(nacionalni) je i nije bitno kakav

pa se sjetih nasih predaka u jugoslaviji koji su se isto tako izjasnjavali. morao si nesto biti jer neopredijeljenog niko nije htio ni pogledati.
BHCluster

#33424 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

palermo wrote:

Ovo je doticni izjavio...
Ne želim govoriti o promjenama Ustava, borbi protiv korupcije, vladavini prava, euroatlantskim integracijama, upitniku EU i kandidacijskom statusu jer moje obraćanje nema nakanu izazivati političke polemike nego kao predstavnik hrvatskog naroda želim izraziti žaljenje što u ovoj napaćenoj zemlji izbori, napokon, nisu bili slobodni, pravični i demokratski, kako bi se osiguranjem narodnog legitimiteta mogla uspostaviti pravično organizirana institucionalna arhitektura i odnosi temeljeni na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda. Što reći, nego: Bože, oprosti im, jer ne znaju što čine'', rekao je pred Skupštinom ministar u dresu BiH.
Jos kad uzmemo u obzir da je direktni mandat dobio Goran Opsenica koji se izjasnio kao Hrvat, a kojeg su kasnije u CIK-u proglasili Srbinom.
mO k3

#33425 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by mO k3 »

kada ce treci
??
++
:mrgreen:
Post Reply