Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
wewa

#33401 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

lijepo.
sad NS ima 4 godine da se pokusa aktivirati i u ostalim kantonima u FBIH, a ne bi bilo zgoreg naceti ni RS.
kmirsad

#33402 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:
pici wrote:
kmirsad wrote:Šta bolan nb... imaš ih na desetine...

hostel u koaliciju su konakovicem i sebijom
Ne znam. Kada bi se ja išta pito... neče.
SDP i DF su mi prihvatljivi... redoslijedom koji sam nabrojao.
Već se stranka u svojim programskim načelima izjasnila da sa SDA inema saradnje. A ako se ne varam obadvoje su iz SDA.
kmirsad

#33403 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

wewa wrote:lijepo.
sad NS ima 4 godine da se pokusa aktivirati i u ostalim kantonima u FBIH, a ne bi bilo zgoreg naceti ni RS.
Lijepo je Pedja rekao... prihvatam odgovornost što nas nema u RS... odmah poslije izbora idem u traženje ljudi profilacije kompatibilne stranačkoj. Možda već danas radi na tome...
PeppermintSA

#33404 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeppermintSA »

Ne mogu da vjerujem da ljudi spočitavaju NS kandidaturu Falatara. Čovjek je, uz Hadžikadića, bio ubjedljivo najozbiljniji kandidat za predsjedništvo u zadnjih boga pitaj koliko izbornih ciklusa. To što je doživio potpuni krah nije ogledalo loše odluke NS, nego ogledalo potpune nakaradnosti ovog društva. Čovjek je vodio najzdraviju kampanju na ovim izborima a to mu se spočitava: pokušavao je animirati i glasače iz tzv. hrvatskih kantona u želji da se prekine nacionalistički sukob: "vi ste UZP-ovci!" - "Vi nas majorizujete!" Umjesto da javnost da pozdravi, 90% političkog estalbišmenta ga je danonoćno optuživao za gnusne stvari, dok se on držao stoički.

Činjenica da je on dobio svega nekoliko hiljada glasova, dok je čovjek koji je izgradio političku karijeru na unovčavanju svoga imena (da se ne zove Željko i da time ne može biti ikebana bošnjačkog nacionalizma ne bi bio predsjednik kućnog savjeta) ponio 75% glasova pokazuje da je ovdje i bog rekao laku noć.

Skidam kapu NS na istrajnosti i zdravim namjerama. Nažalost, ovi izbori su pokazali kakvo je ovo društvo.
Last edited by PeppermintSA on 08/10/2018 14:58, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33405 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

kmirsad wrote:Najnovija vijest... NS prešao prag na državnom nivou... 4% :-D Čestitam mojoj favoritkinji Mirjani Marjanović Lepič, narodnom poslaniku... Jebena igračica. Sklanjat će joj se s puta i izbjegavati.:-D :kiss:
zar nije pedja broj 1 za drzavni?
emigrazione

#33406 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emigrazione »

Skidam kapu NS na istrajnosti i zdravim namjerama. Nažalost, ovi izbori su pokazali kakvo je ovo društvo.
Ja sam npr. i za Falatara i za ovog Hadzinešto čuo u toku izborne kampanje, kako da glasam za njega kada ne znam ni ko je ni šta je
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#33407 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
pici wrote:
kmirsad wrote:Šta bolan nb... imaš ih na desetine...

hostel u koaliciju su konakovicem i sebijom
Ne znam. Kada bi se ja išta pito... neče.
SDP i DF su mi prihvatljivi... redoslijedom koji sam nabrojao.
konakovic je nesto ko sHurovo sa SDPom da maknu SDA iz kantona al ko ce im ga znati... bidneteli su SDA u koaliciji spremite se da sljedece izbore dozivite debakl ko i SBB i DF
kmirsad

#33408 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:Da, iz TK.
A možda ni ja nisam dobro skontao informaciju koju sam upravo dobio. Pošto kupio, po to prodao...
Ne mogu da uđem na stranici CIK-a da provjerim.
SimkeA

#33409 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by SimkeA »

emigrazione wrote:
Ja sam npr. i za Falatara i za ovog Hadzinešto čuo u toku izborne kampanje, kako da glasam za njega kada ne znam ni ko je ni šta je
Pa bolan valjda znas googlat?
http://lmgtfy.com/?q=Mirsad+hadzikadic
agent_zero

#33410 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

pici wrote:
konakovic je nesto ko sHurovo sa SDPom da maknu SDA iz kantona al ko ce im ga znati... bidneteli su SDA u koaliciji spremite se da sljedece izbore dozivite debakl ko i SBB i DF
Ma kod god bude htio praviti koaliciju sa SDA smećem, taj može gasiti mješalicu i motati kablove za sljedeće izbore.

Valjda je to svakoj opozicionoj stranci jasno. Ili nije, pa da ponovim još 12319283109238 puta?
emigrazione

#33411 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emigrazione »

SimkeA wrote:
emigrazione wrote:
Znam, ali mi to iskreno ne znači ništa, nisam ga se ni nagledao ni naslušao da bih mogao da sudim o tome kakav je...
pici

#33412 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
A možda ni ja nisam dobro skontao informaciju koju sam upravo dobio. Pošto kupio, po to prodao...
# Šifra Kandidat Broj glasova %
1 513 KOJOVIĆ PREDRAG 7.914 30,34
2 513 ZULFIKARPAŠIĆ AMRA 2.399 9,20
kmirsad

#33413 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:te]

Sda... utopija, to neče biti nikada...Konaković nije trebao praviti svoju partiju. Mogao je pristupiti recimo SDP-u, s obzirom na repinu koja se za njim vuče... biti dvije godine aktivista u punom kapacitetu i potencijalu, mlad je ima vremena... pa tek onda imati pravo da ide na liste...Inače, Dino je meni simpatičan kad drži govore... al ne bi mi na liste bez dvije godine aktivnog stranačkog staža...
Dosadno mii

#33414 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Dosadno mii »

emigrazione wrote:
SimkeA wrote:
emigrazione wrote:[quotSkidam kapu NS na istrajnosti i zdravim namjerama. Nažalost, ovi izbori su pokazali kakvo je ovo društvo.[/quote
Znam, ali mi to iskreno ne znači ništa, nisam ga se ni nagledao ni naslušao da bih mogao da sudim o tome kakav je...
Pa dovoljno si se naslusao preostalih ubleha da ne glasas za njih.
emigrazione

#33415 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emigrazione »

Pa nisam ni glasao za njih, kandidata za predsjednika uopste nisam zaokruzio
Last edited by emigrazione on 08/10/2018 15:12, edited 1 time in total.
kmirsad

#33416 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pici wrote:
kmirsad wrote:
De vidi kako ide Mirjana Lepić kandidat iz TK
PeppermintSA

#33417 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeppermintSA »

emigrazione wrote:
Upravo je problem u tome što ovdje ljudi glasaju za one s kojima bi rado popili pivu. Šta se tu ima znati? Pročitaš čovjekov CV, ispratiš izbornu kampanju i to sve uporediš sa zahtjevima pozicije za koju se kandidovao. Ispada da bi bio ozbiljniji kandidat da 10 godina pliva u ovoj žabokrečini i uzima masnu lovu sa budžeta. Neviđen paradoks - narod sere što političari uzimaju pare i ne rade ništa, a onda kad se pojavi neko ko nije uzimao pare za nerad, taj isti narod ne glasa za njega jer ga tobože ne zna.

Čovjek se kandidovao za mjesto predsjedništva - institucije čija ja najveća ingerencija vanjska politika. Sjedneš i iščitaš čovjekov CV i vidiš da je cijelu karijeru proveo u najozbiljnijim međunarodnim, diplomatskim institucijama, da govori 6 jezika, da može pokucati na većinu svjetskih vrata i da se školovao za takav jedan posao. I šta narod uradi? Glasa za ublehu Komšića jer je zlatni ljiljan i zato što će lupiti šakom od sto i nazvati anamo one UZP-ovima.

I da stvari budu gore, nakon što izglasa ublehu Komšića, narod će spočitavati NS što je uopšte kandidovala Falatara. Na kraju krajeva, tako je i tekla kampanja - nazivali su ga Čovićevim agentom, KOS-ovcem, petim-desetim, samo zato što se drznuo da ode u Zapadnu Hercegovinu i popriča s narodom. Koncept građanske, liberalne države se sveo isključivo na popovanje sarajevske čaršije. Smijurija.
Last edited by PeppermintSA on 08/10/2018 15:16, edited 2 times in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33418 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
pici

#33419 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
De vidi kako ide Mirjana Lepić kandidat iz TK[/quote]

to je za drzavni parlamet

ovo je za federalni

# Kandidat Broj glasova
1 ĆUDIĆ SABINA 4.871
2 DELIĆ ŠEHERZADA 2.177
3 JAŽIĆ TARIK 1.324
4 HASIČEVIĆ AMIR 1.046
5 KUSKUNOVIĆ AMELA 958
6 PLEŠE ROBERT 759
7 POZDER NASIHA 739
8 VEHABOVIĆ-RUDEŽ NERMINA 731
9 LEMEZAN REDŽO 684
10 ČAMDŽIĆ MIRSAD 631
pici

#33420 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

3 513 TOPUZ-BAJRAKTAREVIĆ AMELA 1.252 4,80
4 513 PAŠOVIĆ INDIRA 1.181 4,53
5 513 ANZULOVIĆ MAJA 1.119 4,29
6 513 CVITANOVIĆ MARKO 1.073 4,11
7 513 IMAMOVIĆ SAMIR 1.012 3,88
8 513 OMERHODŽIĆ ELVEDINA 880 3,37
9 511 HADŽIĆ AMIR 818 3,14
10 513 BAJRAMOVIĆ MIRZA 805 3,09
11 515 MARINKOVIĆ-LEPIĆ MIRJANA 733 2,81
drzavni NS
emigrazione

#33421 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emigrazione »

Upravo je problem u tome što ovdje ljudi glasaju za one s kojima bi rado popili pivu. Šta se tu ima znati?
Daj ba uozbilji se malo, glasam za predsjednika svoje države, pa nisu izbori u lokalnom ribolovnom društvu...
AmiĐa_Idriz

#33422 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by AmiĐa_Idriz »

General War wrote:
KatarinaKosaca wrote:Bravo! Desile su se i desavale kradje. Trazite ponovno brojanje glasova kao sto upravo Ivanic trazi. I odrzite vise konferenciju za novinare. Toliko smo kao vasi glassci zasluzili.
:thumbup: :thumbup:
:thumbup: :thumbup:
pici

#33423 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

kmirsad wrote:
De vidi kako ide Mirjana Lepić kandidat iz TK[/quote]

# Kandidat Pozicija na listi Broj glasova %
1 MARINKOVIĆ-LEPIĆ MIRJANA 1 733 20,61
2 HELIĆ HAJRUDIN 2 604 16,98
3 IBRAHIMAGIĆ NATAŠA 3 416 11,70
4 LUKIĆ MIROSLAV 4 366 10,29
5 ĆUROVIĆ NUSRET 5 461 12,96
PeppermintSA

#33424 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeppermintSA »

KatarinaKosaca wrote:Problem Fakatara je slican onom sto sam napisala o Mirsadu. Bilo koji oxbiljniji posao a kamoli ulazak u predsjednistvo za 3 mjeseca je drsko i prepotentno. Doci u zemlju niotkud, da te nitko ne zna i ocekivati za 3 mjeseca ili manje uci u predsjednistvo je ponizenje institucija, drzave i glasaca. Ovaj i ovakav skok NS je rezulrat visegodisnjeg svakodnevnog rada. Pad Fakatara je rezultat prepotencije FGR, sujete i cak, rekla bih, bezobrazluka.
A nije poniženje institucije predsjedništva da po treći put pobijedi čovjek koji apsolutno ništa nije uradio osim što je uzimao masnu platu, mahom svojim ljiljanima i povremeno prijetio anamo onima?

Uzimajući u obzir ostale kandidate, Falatar je morao pobijediti taman se pojavio 10 dana pred izbore. Doduše, tako je ako polazimo sa stanovišta stvarnog građanskog, no ovi izbori su nam pokazali da građansko palamuđenje bošnjačke političke čaršije je ništa drugo do kriptonacionalizma.
PeppermintSA

#33425 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by PeppermintSA »

emigrazione wrote:
Upravo je problem u tome što ovdje ljudi glasaju za one s kojima bi rado popili pivu. Šta se tu ima znati?
Daj ba uozbilji se malo, glasam za predsjednika svoje države, pa nisu izbori u lokalnom ribolovnom društvu...
I budući da glasaš za predsjednika svoje države, odlučio si glas dati najozbiljnijem i najprovjerenijem imenu - onom koji u dva prijašnja mandata nije uradio apsolutno ništa osim što je uzeo masnu lovu, mahao svojim ljiljanom i svakih 5-6 mjeseci izjavljivao da susjedi maknu ruke od Bosne?
Locked