Joj kod te neki Ronald ne sretnu u mraku okica sjajnih od jeftinog spida, s 4 marke u džepu i testosrerona zakucanog u crveno. Volio bih vidjeti kako bi onda zagovarala jednakost, ravnopravnost i antifašitičke ideje pizdo mala.Altsa wrote:Tesko je sa fasistickim govnetom diskutovati na normalan nacin.Ustavom ti nije dozvoljeno da siris rasnu mrznju a ti to radis ili ti tvoj mali fasisticki mozak to ne razumije.emko1234 wrote:@altsa, odobravam ubistvo svakog člana društva koji svojim bistvovanjem ugrožava prava i slobode bilo koje individue koja živi u skladu s pravilima, propisima i zakonima tog društva. U ovom konknretno slučaju, roma-cigana-firauna.
Ustavom mi je zagarantovano pravo na slobodu govora i izražvanja. Ne radi se o uvredljivom govoru, ne ugrožavam ničija prava. Iznosim svoje mišljenje i stav. Uvijek sam sam konstruktivan dijalog i argumentovanu razmjenu mišljenja. Ukoliko faktima možeš da me ubijediš da nisam u pravu, izvoli. Pičkasto je zvati moderaciju da se miješa samo zato što nisi kadra da sama odgovoriš na moje pisanje.
Fašistički za tebe, za mene nije. I da se razumijemo, isto bih rekao da je u pitanju bilo ko drugi. Za mene je isto opasan ovaj cigo Ronaldo ko i i onaj motorista što je poginuo u Hadžićima nedavno. Tempirane bombe. Da je ovaj cigo naudio nekom mome, lično bih mu presudio. Ovako dvije muhe jednim udarcem. Oćemo ga oplakivati? Da li je ovo društvo izgubilo nešto s njegovim odlaskom s ovog svijeta?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
emko1234
#33401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Xavier1
#33402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa ispali se lijepo u drugu drzavu ako si nezadovoljan.Naslovnica wrote: Ne interesuju me Crna Gora, Pariz i Meksiko i zaboli me labavi za njih .
Ja sam u mahali 40 godina i subjektivan osjećaj nesigurnosti nikada nije bio veći.
Kako od strane onih sa suprotne strane zakona, tako i od strane onih koji bi zakon trebali provoditi.
Par momaka vam je dobro skrenulo paznju, a vi ili ne shvatate ili ne zelite da shvatite. Stopostotnu sigurnost nemas u niti jednoj zemlji. Nemoguce je to postici. Kod nas situacija uopste nije tako losa.
- Svakodobro!
#33403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Citiram s fba:
Ilidža
23 mins ·
Preuzeto...
U sarajevu sinoć dva momčića od 15 i 17 godina, dva brata, krenuli na akšam u džamiju. Na putu ih presreli romi sa svojom mafijom koji su ih i prije presretali, što su oni sa roditeljima prijavljivali policiji koje nije bilo briga jer to je mafija ne mogu im ništa. Romi sa sjekirom napali starijeg brata udarili ga po licu zbog čega je on završio u komi, mlađi brat se domogne sjekire i u samoodbrani ubije roma koji ih je napao.
U novinama je to predstavljeno kao svirepo ubistvo 17-godišnjeg roma.
Pazite svoju djecu ne puštajte ih same ni do džamije i znajte da svaka priča ima dvije strane.
Znam sestru čija su ovo djeca i molim Allaha da im olakša i podari izlaz iz situacije. Stariji sin, koji je napadnut, se probudio iz kome i sad je stabilan i dobro je elhamdulillah a mlađi brat koji ga je branio je u pritvoru.
MEDALJA UVIJEK IMA DVIJE STRANE, NIKADA NE SUDITI UNAPRIJED !!!"
Ilidža
23 mins ·
Preuzeto...
U sarajevu sinoć dva momčića od 15 i 17 godina, dva brata, krenuli na akšam u džamiju. Na putu ih presreli romi sa svojom mafijom koji su ih i prije presretali, što su oni sa roditeljima prijavljivali policiji koje nije bilo briga jer to je mafija ne mogu im ništa. Romi sa sjekirom napali starijeg brata udarili ga po licu zbog čega je on završio u komi, mlađi brat se domogne sjekire i u samoodbrani ubije roma koji ih je napao.
Pazite svoju djecu ne puštajte ih same ni do džamije i znajte da svaka priča ima dvije strane.
Znam sestru čija su ovo djeca i molim Allaha da im olakša i podari izlaz iz situacije. Stariji sin, koji je napadnut, se probudio iz kome i sad je stabilan i dobro je elhamdulillah a mlađi brat koji ga je branio je u pritvoru.
-
Nadzorna_ploca
#33404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj argumenta ispali se u drugu drzavu 
- cyprus
#33405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Eto samo Ronaldi susreću u mraku... To ne rade ovi svjetlije putiemko1234 wrote:Joj kod te neki Ronald ne sretnu u mraku okica sjajnih od jeftinog spida, s 4 marke u džepu i testosrerona zakucanog u crveno. Volio bih vidjeti kako bi onda zagovarala jednakost, ravnopravnost i antifašitičke ideje pizdo mala.
Dobro čovjek reče - nema sa takvim diskusije...
- dječak sa šibicama
#33406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam sta je veca retardacija, ona prica "moglo se u parku spavati" ili ovo danasnje delegatsko opravdavanje svega loseg u Sarajevu sa "pa sta, u Cikagu i Detroitu toga ima puno vise".
-
Naslovnica
#33407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda je rješenje da se ispalimo svi koji smo nezadovoljni sigurnosnom situacijom?Xavier1 wrote:Pa ispali se lijepo u drugu drzavu ako si nezadovoljan.Naslovnica wrote: Ne interesuju me Crna Gora, Pariz i Meksiko i zaboli me labavi za njih .
Ja sam u mahali 40 godina i subjektivan osjećaj nesigurnosti nikada nije bio veći.
Kako od strane onih sa suprotne strane zakona, tako i od strane onih koji bi zakon trebali provoditi.
Par momaka vam je dobro skrenulo paznju, a vi ili ne shvatate ili ne zelite da shvatite. Stopostotnu sigurnost nemas u niti jednoj zemlji. Nemoguce je to postici. Kod nas situacija uopste nije tako losa.
Ko uopšte govori o stopostotnoj sigurnosti?!?!
-
90minut
#33409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve je kako se navikne covjek u Juarezu mini ratno stanje između kartela, a ljudi i dalje na posao ujutru uredno idu.Xavier1 wrote:Pa ispali se lijepo u drugu drzavu ako si nezadovoljan.Naslovnica wrote: Ne interesuju me Crna Gora, Pariz i Meksiko i zaboli me labavi za njih .
Ovdje cu se složiti s pisanjem pojedinaca tek kad u sred grada vidim u mjesec dana par ubistava ili recimo ekipe koje ljudima otimaju auta na sred ulice dok ih voze... a sve dok gledam krimose u pokušaju koji valjaju istina finu torbu raznoraznih narkotika, al' i dalje pucaju u noge cu zvati ovaj grad idiličnim!
I svi ga tako i trebaju gledati.
Eh sad ako se bojiš svoje sjene i na svaku provalu u kucu ili otimanjem mobitela gledaš kao da je to nešto nenormalno i da se ne može živjeti tu e onda..
- i agree
#33410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
vidis ovdasnji mediji ce napisat sve samo ne istinu a ko im plasira te price pa vjerovatno oni sto su trebali na vrijeme reagovat a nisu.mada i ovo treba uzet sa rezervom jer kako znamo da i ti bas iz bliskih odnosa sa ovim ne pises sto njima pashe.Svakodobro! wrote:Citiram s fba:
Ilidža
23 mins ·
Preuzeto...
Last edited by i agree on 26/08/2019 15:40, edited 1 time in total.
-
90minut
#33411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo ako je istina momentalno ga pustiti iz pritvora.
- i agree
#33412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
a koga ce stavit u pritvor onda ako je ovo tacno,onog sto je trebo ranije odreagovat90minut wrote:Ovo ako je istina momentalno ga pustiti iz pritvora.
neko mora iza resetaka
-
archi_a
#33413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Ovo su, pretpostavljam roditelji mladića koji su se branili. Sinoć sam to već pomislio, sad mi ima smisla.
P.S. a novinari ko novinari, nadmeću se ko će prvi plasirati novu vijest. Stoje tako iza žute trake i hvataju svaki komentar i istinit i neistinit i špekulacije samo da bi prvi imali breJking.
Last edited by archi_a on 26/08/2019 15:46, edited 1 time in total.
- SpecialOffer
#33414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa udjite samo na Fb. profil ovog Ronalda i ako mislite da on nije taj koji koji maltletira ostale onda vam svasta nesto fali u glavi. Jedan klosar manje, prirodna selekcija, idemo dalje.
- dječak sa šibicama
#33415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Slican slucaj, braca poznata organima zakona i opcenito cijelom gradu, visestruki pocinitelji, zapravo non stop prave belaj i non stop su u crnoj hronici i niko nista. Na slobodi konstantno.
Cak ih policija i lesi, ovdje su ih ubili od batina, pokusali obiti auto ili garazu nisam siguran
ali kad dodju u ruke takozvane drzave, ona ih uglavnom pusti na slobodu, pretpostavljam da onaj masni uhljup Omar i ove opsluzuje.
Prije par godina su decku razbili lobanju, bio u komi, Rom je mali ali nije krimos. Bez ikakvog razloga, htjeli mu uzeti pare ili nesto slicno. Mali ima desetero brace, samo cudom nije doslo do neke osvete.
Sutra kad neko nozem ili sjekirom prekopa ovaj olos jer olos je stalno u akciji, bice naslov "Mladic tragicno stradao".
- Svakodobro!
#33416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Druže, ja sam napisao preuzeto. Iskreno i ja bi najsretniji bio da se maknu s ulice oni koji napadaju, otimaju, maltretiraju - imao sam više iskustava takvih od oko 2. Gimnazije, Alipašina p., Skenderije, Čaršije, Koševskog pa sve do Ilidze i Dobrinje. Iskustava gdje su i romi i slični klošari pokusavali nesto. Pozdrav.i agree wrote:vidis ovdasnji mediji ce napisat sve samo ne istinu a ko im plasira te price pa vjerovatno oni sto su trebali na vrijeme reagovat a nisu.mada i ovo treba uzet sa rezervom jer kako znamo da i ti bas iz bliskih odnosa sa ovim ne pises sto njima pashe.Svakodobro! wrote:Citiram s fba:
Ilidža
23 mins ·
Preuzeto...
Last edited by Svakodobro! on 26/08/2019 15:50, edited 1 time in total.
-
90minut
#33417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da prirodna selekcija, ljepota.SpecialOffer wrote:Pa udjite samo na Fb. profil ovog Ronalda i ako mislite da on nije taj koji koji maltletira ostale onda vam svasta nesto fali u glavi. Jedan klosar manje, prirodna selekcija, idemo dalje.
Još više daje na težini ako ovaj koji ga je ubio nije iz cijele te price maltretiranja drugih i ako je branio brata, pa ovo je filmska vrsta pravde super.
-
Naslovnica
#33418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet ti i poređenje sa Meksikom i ratovima narko kartela?90minut wrote:Sve je kako se navikne covjek u Juarezu mini ratno stanje između kartela, a ljudi i dalje na posao ujutru uredno idu.Xavier1 wrote:Pa ispali se lijepo u drugu drzavu ako si nezadovoljan.Naslovnica wrote: Ne interesuju me Crna Gora, Pariz i Meksiko i zaboli me labavi za njih .
Ovdje cu se složiti s pisanjem pojedinaca tek kad u sred grada vidim u mjesec dana par ubistava ili recimo ekipe koje ljudima otimaju auta na sred ulice dok ih voze... a sve dok gledam krimose u pokušaju koji valjaju istina finu torbu raznoraznih narkotika, al' i dalje pucaju u noge cu zvati ovaj grad idiličnim!
I svi ga tako i trebaju gledati.
Eh sad ako se bojiš svoje sjene i na svaku provalu u kucu ili otimanjem mobitela gledaš kao da je to nešto nenormalno i da se ne može živjeti tu e onda..
Da, da, idila prava u Sarajevu, nema šta, evo ja se navikao, baš mi fino.
- Xavier1
#33419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa hajde mi objasni kako to drzava moze da regulise pa da budes siguran da ti budala nece skinuti nausnice zeni?Naslovnica wrote:Možda je rješenje da se ispalimo svi koji smo nezadovoljni sigurnosnom situacijom?Xavier1 wrote:Pa ispali se lijepo u drugu drzavu ako si nezadovoljan.Naslovnica wrote: Ne interesuju me Crna Gora, Pariz i Meksiko i zaboli me labavi za njih .
Ko uopšte govori o stopostotnoj sigurnosti?!?!
Ja recimo mogu sada izaci i to uraditi da mi dodje. Isto kao sto moze i svaka budala. Jedino da na svakom cosku imas policajca i opet bi se nasla prilika.
-
Naslovnica
-
90minut
#33421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hocemo porediti s ratovima kartela iz Crne Gore gdje živi 600 hiljada ljudi, poređenja radi Sarajeva s svim okolnim mjestima ima oko 500?
-
archi_a
#33422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Strožije sankcije, ubrzavanje procesa suđenja, povećanje zatvorskih kapaciteta. 
-
90minut
#33423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jesi cuo ikad za rijec samoodbrana?i agree wrote:a koga ce stavit u pritvor onda ako je ovo tacno,onog sto je trebo ranije odreagovat90minut wrote:Ovo ako je istina momentalno ga pustiti iz pritvora.![]()
neko mora iza resetaka
-
90minut
#33424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Profil ovog što ga je ubio?
-
archi_a
#33425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naša država ne poznaje "američki" način samoodbrane, da u tim slučajevima sa rukama u džepu odšetaš kući takoreći "odmah".
U ovom slučaju, u Bosni se mora malo iza rešetaka. Naravno, uzet će se olakšavajuće okolnosti, ali malo iza rešetaka se mora.
U ovom slučaju, u Bosni se mora malo iza rešetaka. Naravno, uzet će se olakšavajuće okolnosti, ali malo iza rešetaka se mora.