Music Choice radio kanal 2000s radi normalno u originalnoj digitalnoj Telemach shemi u Sarajevu.Benq wrote:Sad sam provjerio i Stingray 2000s vise nije dio sheme. Za Televiziju 5 bi najbolje bilo da skeniras tv ponovo jer je taj kanal pusten.chakany wrote:Kod mene je trenutno ovakav slučaj:
1. Dobio sam Radio Dalmacija
2. Izbacili su mi sa STINGRAY MUSIC kanal 2000s
3. Dobio sam NAT GEO WILD HD
4. CI Modul mi uopće nije očitao Televiziju 5, ne znam zbog čega.
5. Ne mogu ručno da tražim pojedine frekvencije, jer sam prije par mjeseci nešto zeznuo sa tim, tako da samo automatsko traženje frekvencija mi televizija podržava.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- crnivrag
#33401 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- Benq
#33402 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na kojem broju ti se nalazi kanal ?crnivrag wrote: Music Choice radio kanal 2000s radi normalno u originalnoj digitalnoj Telemach shemi u Sarajevu.
- hemed
#33403 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@benq jel proradilo ktb ono 72h unazad
- crnivrag
#33404 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na oba resivera na poziciji 472 i putem DVB-C mreže na frekvenciji 578000 Mhz.Benq wrote: Na kojem broju ti se nalazi kanal ?
- Benq
#33405 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema kod nas to vise , inace na tom broju je sad kod nas Rock Alternative , ne znam koji je fazon pa ga ukinuse iz nase sheme.crnivrag wrote: Na oba resivera na poziciji 472 i putem DVB-C mreže na frekvenciji 578000 Mhz.
- crnivrag
#33406 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene je Rock Alternative na poziciji 471, a evo upravo kanala 2000s:Benq wrote: Nema kod nas to vise , inace na tom broju je sad kod nas Rock Alternative , ne znam koji je fazon pa ga ukinuse iz nase sheme.

Napomena: Morao sam slikati ovako zakrivljeno zbog refleksije ekrana, međutim vide se svi podaci koji su potrebni.
- dzeko1
#33407 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel trebaju povecati internet na DUO-Paketima, bio sam na M&H Company, i uzeo DUO-PAKET (25Mbps download), posto inace ne pratim bas ova desavanja sa telemachom 
- crnivrag
#33408 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako koristiš Duo ili Trio paket, internet brzina će se povećati u skladu sa aktuelnim cjenovnikom, koji je stupio na snagu 01.06.dzeko1 wrote:Jel trebaju povecati internet na DUO-Paketima, bio sam na M&H Company, i uzeo DUO-PAKET (25Mbps download), posto inace ne pratim bas ova desavanja sa telemachom
- dzeko1
#33409 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koristim DUO-NET, samo nisam pratio ni stranicu telemacha a ni ovaj forum, pa danas slucajno ugledah nesto oko toga, pa rekoh da vidim sta se desava 
- crnivrag
#33410 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako koristiš Duo Net paket koji košta 39.90 KM (sa uključenom pretplatom za održavanje KKS sistema), onda će ti internet brzina na tom paketu iznositi 40/3 Mbps.dzeko1 wrote:Koristim DUO-NET, samo nisam pratio ni stranicu telemacha a ni ovaj forum, pa danas slucajno ugledah nesto oko toga, pa rekoh da vidim sta se desava
- chakany
#33411 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tri kanala koja idu u HD verziji, a mi imamo SD : KANAL 6, TELEVIZIJA 5 i ALJAZEERA BALKANS.
- crnivrag
#33412 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I MTV Igman od početka ovog mjeseca ide u HD rezoluciji, mada ne vidim potrebu da se emitiraju HD verzije ovih kanala, sa izuzetkom kanala Al Jazeera Balkans.chakany wrote:Tri kanala koja idu u HD verziji, a mi imamo SD : KANAL 6, TELEVIZIJA 5 i ALJAZEERA BALKANS.
- MTV
#33413 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Za krajnje korisnike je bolje da ima HD verzija jer zivimo u 2016 a ne 2006.crnivrag wrote:I MTV Igman od početka ovog mjeseca ide u HD rezoluciji, mada ne vidim potrebu da se emitiraju HD verzije ovih kanala, sa izuzetkom kanala Al Jazeera Balkans.chakany wrote:Tri kanala koja idu u HD verziji, a mi imamo SD : KANAL 6, TELEVIZIJA 5 i ALJAZEERA BALKANS.
- crnivrag
#33414 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ostalo je još malo resursa na frekvencijama, a 1 HD kanal zauzima mjesta kao 2,5 SD kanala, međutim ako već postoje HD verzije, onda bi SD verzije trebalo ukloniti iz sheme, jer svi resiveri trenutno u ponudi podržavaju HD kanale, a skoro svi televizori koji imaju ugrađene DVB-C tunere su ili HD Ready ili full HD.MTV wrote: Za krajnje korisnike je bolje da ima HD verzija jer zivimo u 2016 a ne 2006.
Također ne postoji problem ni sa CRT televizorima, jer njihovi resiveri vrše downscaling slike gdje nije moguće isporučiti HD signal, pa se HD kanal može isporučiti na CRT TV-u, ali će biti prikazan kao kanal u SD rezoluciji.
A kao što napisah neki dan, trenutno se može staviti još 4 HD ili 9 SD kanala na preostala slobodna mjesta na trenutnim frekvencijama.
S tim da bi nakon toga morali ukidati jedan po jedan analogni kanal, što bi oslobodilo mjesta za do 15 SD kanala ili 6 HD kanala po jednom izbačenom analognom kanalu.
- MTV
#33415 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha nisam upoznat sa slobodnim kapacitetima al vremenom ce se i analogna ugasiti pa ce biti mjesta.
- hemed
#33416 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
al fazon je sto njima nije u interesu da ukinu sd verzije kanala i ubace samo hd verzije jer bi ostali bez HD paketa tj taj bi se paket morao ugasiti,a to njima ne ide u korist,stavili su paket hd kanala da se placa 8 KM sto je pomalo previse, a sto se tice analogne to je trebalo davnih dana ugasiti mada i tu im nesto ne ide na ruku njima cim je jos nisu ugasili al eto
-
caffeinefreak
#33417 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li ima ko informacija hoce li telemach biti dostupan u rs, tacnije istocno sarajevo dobrinja 4?
- aditon
#33418 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
reklamirat ću ja, samo posljednjih dana nisam previše kući pa nemam kad, ali ne očekujem da će mi pomoći niti smanjiti račun. Došli su novi kanali, DTX i dalje nemam kao ni nat geo wild hd...al zato sam dobio ovaj shit program tv5 i tu neku glupu radio stanicu dalmacija il šta već..ostalo ništa nisam dobio...ovo se neko ozbiljno s mnom zaje*aje..Benq wrote:Nisi ti trazio niti je bilo ko na forumu ali zato su ljudi napravili peticiju i prikupili preko 1600 potpisa , pametan potez.aditon wrote: Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.
Posto se postovi gube u brdu drugih postova , do sada si vec mogao nazvati 1360 i da ti naprave reklamaciju i da tehnicari dodju na adresu i poprave sta treba.
- Benq
#33419 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako imas resiver , moze biti do njega. Ja sam imao problema sa nekoliko kanala koji su bili uzasni i nisu se mogli gledati zbog smetnji , dosao tehnicar , ispitao signal i ustanovio da je problem u resiveru , zamijenili ga i evo sve odlicno radi.aditon wrote: reklamirat ću ja, samo posljednjih dana nisam previše kući pa nemam kad, ali ne očekujem da će mi pomoći niti smanjiti račun. Došli su novi kanali, DTX i dalje nemam kao ni nat geo wild hd...al zato sam dobio ovaj shit program tv5 i tu neku glupu radio stanicu dalmacija il šta već..ostalo ništa nisam dobio...ovo se neko ozbiljno s mnom zaje*aje..
Nema nerijesivog problema.
- crnivrag
#33420 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nažalost Telemach ne posluje na području RS-a.caffeinefreak wrote:Da li ima ko informacija hoce li telemach biti dostupan u rs, tacnije istocno sarajevo dobrinja 4?
Na Dobrinji 4 je trenutno dostupan operater TXTV.
- crnivrag
#33421 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja mislim da ti je problem do toga što je previše slab signal na frekvenciji 562000 Mhz, na kojoj se emitiraju kanali Discovery Turbo Xtra HD i Nat Geo WIld HD, pa samim tim se ne mogu prikazati kanali koji se nalaze na toj frekvenciji.aditon wrote:
reklamirat ću ja, samo posljednjih dana nisam previše kući pa nemam kad, ali ne očekujem da će mi pomoći niti smanjiti račun. Došli su novi kanali, DTX i dalje nemam kao ni nat geo wild hd...al zato sam dobio ovaj shit program tv5 i tu neku glupu radio stanicu dalmacija il šta već..ostalo ništa nisam dobio...ovo se neko ozbiljno s mnom zaje*aje..
-
Iza prozora
#33422 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
http://www.onlinepeticija.com/signature ... u/start/10 potpisite siguran sam da vecina vas zeli ove programe da se ubaceaditon wrote:reklamirat ću ja, samo posljednjih dana nisam previše kući pa nemam kad, ali ne očekujem da će mi pomoći niti smanjiti račun. Došli su novi kanali, DTX i dalje nemam kao ni nat geo wild hd...al zato sam dobio ovaj shit program tv5 i tu neku glupu radio stanicu dalmacija il šta već..ostalo ništa nisam dobio...ovo se neko ozbiljno s mnom zaje*aje..Benq wrote:Nisi ti trazio niti je bilo ko na forumu ali zato su ljudi napravili peticiju i prikupili preko 1600 potpisa , pametan potez.aditon wrote: Prvi put čujem za tu televiziju5, znam da je ja nisam tražio, a ono što jesam, i putem onog famoznog maila, od toga nema ništa. I evo po ko zna koji put, pitam opet, šta je s mojim DTX kanalom. Uvodite nove a ja ni "stare" nisam dobio.
Posto se postovi gube u brdu drugih postova , do sada si vec mogao nazvati 1360 i da ti naprave reklamaciju i da tehnicari dodju na adresu i poprave sta treba.
- aditon
#33423 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja znam da nije do mene, a do koga je to me ne zanima, samo hoću uslugu koju plaćam. Korisitim modul a ne resiver i ako budem u prilici danas, pozvat ću danas ali sutra sigurno...frustriran sam ovim, jbt ja sam telecom otpilio zbog bezobrazluka njihovog i gomile nestručnih ljudi koji tu rade. Kad oni meni dozvole da ja plaćam koliko mi čejf mjesečno, tada ću i ja njima dozvoliti polovičnu uslugu...nikad ja više ugovor nikakav neću potpisivati kad se istog ne mogu pridržavati.crnivrag wrote:I ja mislim da ti je problem do toga što je previše slab signal na frekvenciji 562000 Mhz, na kojoj se emitiraju kanali Discovery Turbo Xtra HD i Nat Geo WIld HD, pa samim tim se ne mogu prikazati kanali koji se nalaze na toj frekvenciji.aditon wrote:
reklamirat ću ja, samo posljednjih dana nisam previše kući pa nemam kad, ali ne očekujem da će mi pomoći niti smanjiti račun. Došli su novi kanali, DTX i dalje nemam kao ni nat geo wild hd...al zato sam dobio ovaj shit program tv5 i tu neku glupu radio stanicu dalmacija il šta već..ostalo ništa nisam dobio...ovo se neko ozbiljno s mnom zaje*aje..
- Benq
#33424 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem je u tome druze sto neki korisnici ocekuju neko cudo da se desi preko foruma , ako je stvar hitna onda nazoves 1360 i kazes koji je problem i navedes okvirno vrijeme kada ces biti kuci da tada tehnicari dodju. Vidim iz tvog posta da si vec dosta ljut , razumijem te , ali u tom slucaju ne mozes nikoga kriviti osim samog sebe jer ti zapravo jos nisi nikoga zvanicno obavijestio o svom problemu , a taj problem imas vec danima.aditon wrote: ja znam da nije do mene, a do koga je to me ne zanima, samo hoću uslugu koju plaćam. Korisitim modul a ne resiver i ako budem u prilici danas, pozvat ću danas ali sutra sigurno...frustriran sam ovim, jbt ja sam telecom otpilio zbog bezobrazluka njihovog i gomile nestručnih ljudi koji tu rade. Kad oni meni dozvole da ja plaćam koliko mi čejf mjesečno, tada ću i ja njima dozvoliti polovičnu uslugu...nikad ja više ugovor nikakav neću potpisivati kad se istog ne mogu pridržavati.
- hemed
#33425 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja znam da nije do mene, a do koga je to me ne zanima, samo hoću uslugu koju plaćam. Korisitim modul a ne resiver i ako budem u prilici danas, pozvat ću danas ali sutra sigurno...frustriran sam ovim, jbt ja sam telecom otpilio zbog bezobrazluka njihovog i gomile nestručnih ljudi koji tu rade. Kad oni meni dozvole da ja plaćam koliko mi čejf mjesečno, tada ću i ja njima dozvoliti polovičnu uslugu...nikad ja više ugovor nikakav neću potpisivati kad se istog ne mogu pridržavati.[/quote]
ma nemoj da te nista iznenadjuje, ja sam prije 2 mjeseca presao sa hs na telemach paket i trazio da mi broj ostane isti, i dali mi privremeni broj,kaze bice vracen vas za 2,3dana, i zvao ih milion puta sve bice bice i nikad,samo lazu i petljaju
ma nemoj da te nista iznenadjuje, ja sam prije 2 mjeseca presao sa hs na telemach paket i trazio da mi broj ostane isti, i dali mi privremeni broj,kaze bice vracen vas za 2,3dana, i zvao ih milion puta sve bice bice i nikad,samo lazu i petljaju