SDA-All about

dustaban

#33376 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

ultima_palabra wrote: Evo ozbiljno... sad se vidi da je Tihic bio kao Josip Broz, tolike godine drzao rogove zajedno u vreci, relativno sretne...
:thumbup:
uze mi rijec iz usta
Maraschino

#33377 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

Ovo u TK, sjasi Kurta da uzjase Murta.

Haj ti sada biraj od dva zla bolje.
palermo

#33378 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Evo ozbiljno... sad se vidi da je Tihic bio kao Josip Broz, tolike godine drzao rogove zajedno u vreci, relativno sretne...
Ma dobro, Tihi je bio birokrata, majstor mešetarenja, a imao je i sreću da je vladao u vriejem dok su se visoki predstavnici nešto i pitali...eleneis, prošlost......

Nego, reci ti meni, u kontekstu ovoga što Daddy napisa da je već lasirana priča o SBB-ovom udaru, da li zapravo u dugoročnom smislu (dugoročno u nas znači do izbora) SDA konkretnije Bakir može biti pobjednik. Naime, poprilično sam uvjerne da se na strahu od Radončića može prilčan broj glasača mobilisati...

I šta ćemo sa opozicijom ako se ispostavi da je ovo sukob SDA-SBB.....hoće li profitirati, hoće li se priklanjati nekome......
bl4de

#33379 Re: SDA-All about

Post by bl4de »

U mandatu iduce vlade nece biti ni sda ni sbb
vatrogasac

#33380 Re: SDA-All about

Post by vatrogasac »

almir90 wrote:A ovi iz Gradačca ne zna se koji je gori. :lol: :lol: :lol: :lol:
Dok je ministar policije bio predsjednik SDA tu je bio rat na život i smrt između kantonalne SDA i općinske SDP. Možda Fazlić sa novim povjerenikom Bristrom to promijeni. :mrgreen:

ultima_palabra

#33381 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
Ma dobro, Tihi je bio birokrata, majstor mešetarenja, a imao je i sreću da je vladao u vriejem dok su se visoki predstavnici nešto i pitali...eleneis, prošlost......

Nego, reci ti meni, u kontekstu ovoga što Daddy napisa da je već lasirana priča o SBB-ovom udaru, da li zapravo u dugoročnom smislu (dugoročno u nas znači do izbora) SDA konkretnije Bakir može biti pobjednik. Naime, poprilično sam uvjerne da se na strahu od Radončića može prilčan broj glasača mobilisati...

I šta ćemo sa opozicijom ako se ispostavi da je ovo sukob SDA-SBB.....hoće li profitirati, hoće li se priklanjati nekome......
Pa ne vrijedi mu VP za unutarstranacke odnose.

Pa u principu, da... samo da li ce ovi bas priznati da su Radoncicevi? Vise ce glasova pokupiti kao nezavisni. Druga stvar, da bi sve to uradio Bakiru ipak trebaju neki kadrovi, ne moze sve sam.

Opozicija, u smislu tzv. ljevice? Oni su marginalci.
almir90

#33382 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

vatrogasac wrote:
Dok je ministar policije bio predsjednik SDA tu je bio rat na život i smrt između kantonalne SDA i općinske SDP. Možda Fazlić sa novim povjerenikom Bristrom to promijeni. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=L0jiNlfBz5U
Sve je to od zla oca i još gore matere, nebitno koja stranka.
almir90

#33383 Re: SDA-All about

Post by almir90 »

kolegione wrote:Jos malo pa gotovo? :)

Bačena eksplozivna naprava na diskoteku Mirsada Kukića
http://www.klix.ba/clanak/180217103
ISIL preuzeo odgovornost. :lol: :lol: :lol: :lol:
palermo

#33384 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Pa ne vrijedi mu VP za unutarstranacke odnose.

Pa u principu, da... samo da li ce ovi bas priznati da su Radoncicevi? Vise ce glasova pokupiti kao nezavisni. Druga stvar, da bi sve to uradio Bakiru ipak trebaju neki kadrovi, ne moze sve sam.

Opozicija, u smislu tzv. ljevice? Oni su marginalci.
Otprilike smo tu negdje.....s tim što pitanje nečijeg priznanja da je Radončićev je suštinski nebitno, ako se stvori dovoljno jaka slika o toj pripadnosti....mislim, naprsoto ne vejrujem da Bake nema neki plan....

A što se tiče opozicije, bojim se da zapravo ova previranja mogu tu ljevicu, umjesto da je izbace na površinu, samo bace u dublji ponor......mislim, pokaže li se da čak i u ovim vremenima da ne zna kako da se ponaša.....ode i ono malo kredibiliteta
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#33385 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

kolegione wrote:Jos malo pa gotovo? :)

Bačena eksplozivna naprava na diskoteku Mirsada Kukića
http://www.klix.ba/clanak/180217103

Image
cvrčak_na_hedonizmu

#33386 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Šta veli zemlja, raspad bez SDA :D

Ne znam kako bih to preživio, iz ovakve idile i blagostanja u neizvjesnost i zebnju zbog slabljenja ( nadam se raspadu, al dobogda ) SDA :(

Kad malo bolje razmislim, sve je ugroženo zbog ovih dešavanja :(
a gdje ja rekoh raspad zemlej bez SDA ?

Nego, samo upitah u čemu je pozitiva ovih događanja ? Evo, ako ti nije zahmetli, ti meni reci pozitivu.....a ja ću ti reći u čemu ja vidim opasnosti....
Pozitiva je jer ne mogu sjebati pola države, izaći na izbore i dobiti 200.000 glasova jer su naši. Sa ovakvim dešavanjima toga više nema, jer je izgubljeno mnogo glasova od Šepića preko nezavisnih načelnika, Kasumovića, Konakovića, a evo sada Kukića + isključenja iz stranke u Zenici.

Predugo nisu radili apsolutno ništa korisno ( većina barem ), a vladali na osnovu Alije i jer su naši.

Možeš li mi navesti nešto pozitivno oko Sarajlića, Zukića, Kukića i ostalih, a da ne upotrijebiš riječ go lopov, poltron i postratni profiter i tajkun ?

Kada/ako SDA počne raditi u korist naroda, ja prvi glasam za njih. Do tada, dabogda se raspali. Možda se pojavi neko pošten na kraju, a i da se ne pojavi, dosta je više ovih lopina.

U crno su nas zavili, bukvalno.
kiligonzales

#33387 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

S aferom Causevic i nekim drugim :D
drug_profi

#33388 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Kada/ako SDA počne raditi u korist naroda, ja prvi glasam za njih. Do tada, dabogda se raspali. Možda se pojavi neko pošten na kraju, a i da se ne pojavi, dosta je više ovih lopina.

Ovo ti je jako dobro rečeno. U ovim okolnostima bih i ja mozda glasao za SDA,
Znam da se to nece nikada desiti, jer osnovni uslov nece biti ispunjen.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#33389 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

u tim uslovima glasao bi svako normalan...
Nadzorna_ploca

#33390 Re: SDA-All about

Post by Nadzorna_ploca »

Ko god je bacio bombu picka je na kub. Idi kuci pa mu tamo bacaj mater ti jebem.
kamen spoticanja

#33391 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

Nadzorna_ploca wrote:Ko god je bacio bombu picka je na kub. Idi kuci pa mu tamo bacaj mater ti jebem.
pa nije blentav.da baca bombe na vlastitu kucu :mrgreen:
putokaz1

#33392 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

SDA tj Bakir je takticar ko Murinjo
Izmisli nove frakcije poput
SBB
ASDA
NZBLOK
BHNL
KUKINA STRANKA
KIFLINA STRANKA
Koji udaraju na SDA pred izbore prođu prag pa se opet uejdine i To se radi godinama još od SBIH i BPS i BOSS pa čak i NSRZB, SC u Zenici i sl,Naravno ima i SDU USD SUND LDS GDS itd
Ništa bolji nisu ni Ostali ne nabrojani
Osjećam da je sva igra oko Kifle i Kuke dio Strategije jasno osmišljen plan
Podijeli-Pređi prag-spoji
Raspad SDA u situaciji kad nema od koga da izgubi je NEZAMISLIV
Da je sreće da griješim ali NEMA KO da zamjeni SDA osim Bivših SDA
palermo

#33393 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Pozitiva je jer ne mogu sjebati pola države, izaći na izbore i dobiti 200.000 glasova jer su naši. Sa ovakvim dešavanjima toga više nema, jer je izgubljeno mnogo glasova od Šepića preko nezavisnih načelnika, Kasumovića, Konakovića, a evo sada Kukića + isključenja iz stranke u Zenici.

Predugo nisu radili apsolutno ništa korisno ( većina barem ), a vladali na osnovu Alije i jer su naši.

Možeš li mi navesti nešto pozitivno oko Sarajlića, Zukića, Kukića i ostalih, a da ne upotrijebiš riječ go lopov, poltron i postratni profiter i tajkun ?

Kada/ako SDA počne raditi u korist naroda, ja prvi glasam za njih. Do tada, dabogda se raspali. Možda se pojavi neko pošten na kraju, a i da se ne pojavi, dosta je više ovih lopina.

Sve pet Cvrle.

Ja samo u par rečenica da kažem gdje vidim opasnosti ovih previranja u SDA. U nekoj drugoj konstelaciji snaga,ova dešavanja u SDA bi trebala biti samo njihov stranački problem- Nažalost u situaciji kada imamo potpuno magrinalizovanu ljevicu na čijem se čelu nalaze bezlčne poltičke figure i čiji je krajnji domet ostati uzdržan, urušavanje SDA na ovaj način, otvara prostor mnogo retrogradnjim snagama od ove Bakirove političke linije.
I mnogo opasnijim i za Bosnu i Hercegovinu.
Nadzorna_ploca

#33394 Re: SDA-All about

Post by Nadzorna_ploca »

kamen spoticanja wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Ko god je bacio bombu picka je na kub. Idi kuci pa mu tamo bacaj mater ti jebem.
A teorije zavjere znaci :mrgreen:
kamen spoticanja

#33395 Re: SDA-All about

Nadzorna_ploca wrote:
kamen spoticanja wrote:
A teorije zavjere znaci :mrgreen:
u Banovicima odavno vise nije teorija :mrgreen:
Nadzorna_ploca

#33396 Re: SDA-All about

Post by Nadzorna_ploca »

Ne znam mada sam bas blizu. :thumbup:
daddy-kool

#33397 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

palermo wrote:

Sve pet Cvrle.

Ja samo u par rečenica da kažem gdje vidim opasnosti ovih previranja u SDA. U nekoj drugoj konstelaciji snaga,ova dešavanja u SDA bi trebala biti samo njihov stranački problem- Nažalost u situaciji kada imamo potpuno magrinalizovanu ljevicu na čijem se čelu nalaze bezlčne poltičke figure i čiji je krajnji domet ostati uzdržan, urušavanje SDA na ovaj način, otvara prostor mnogo retrogradnjim snagama od ove Bakirove političke linije.
Imamo sljedeću situaciju:
-atomizirana i bezidejna ljevica - SDP, DF, (GS?),...
-SDA u radioaktivnom raspadu do sada neviđenom u BiH političkom kazalištu - da ne spominjem prethodne offshote poput SBiH, SBB - Kifla, Kuko, Šepić, nezavisni načelnici, 3-4 poslanika u parlamentarnoj skuštini BiH
-SBB se čini stabilizovana i jača raznim novim kadrovskim pojačanjima, prebjezima i kupovinom (Avaz se takođe pojačava u zadnje vrijeme)
-HDZ kroz HNS se igra Borga sa hrvatskim glasačkim tijelom
-SNSD relativno stabilan, a vidjećemo kako će one poturice iz Saveza za promjene proći na izborima (čini mi se slabo)
-razne manje stranke, za dolar više uvijek spremne da prilagode svoju boju i miris

Lako je moguće da imamo SBB kao najjaču "bošnjačku" stranku koja čvrsto zastupa iste principe o legitimnosti zastupnika naroda kao i HDZ, i koja prihvata SNSD-HDZ paradigmu viđenja BiH. Takođe je vrlo moguć trojac Dodik, Čović Radončić u predsjedništvu (sa kormilarom van ove zemlje).
Last edited by daddy-kool on 18/02/2018 10:10, edited 2 times in total.
JThomas

#33398 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

izetbegovići naprave fahru, izvuku ga iz kasarne, pomiluju i daju mu pare da napravi dnevni list, pa do 2006. vladaju fahrinim pisanjem, a od 2006. strahom od fahrinog pisanja.

što bi rek'o nazif gljiva u onom klipu, to je najgenijalnije, on je lopov - ne ja... :mrgreen:
cvrčak_na_hedonizmu

#33399 Re: SDA-All about

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

palermo wrote:

Sve pet Cvrle.

Jasno mi je od početka na šta ciljaš, ali hajde da ogolimo do kraja tu priču o famoznoj borbi SDA protiv ustaša i četnika ( nema potrebe za političku korektnost ). Koalicioni partneri po principu meni moje, tebi tvoje i ne diramo se osim malo ( više ) čarki pred izbore i to je to.

Šta je SDA konkretno uradila protiv navedenih ( koji su se povampirili u zadnje vrijeme ) ? Jesu li možda finansirali 100.000 izbjeglica iz Genocidne da se vrate na svoja ognjišta ? To se moglo uraditi, obnoviš ljudima kuće i pokreneš im posao, da se imaju gdje vratiti. To je, recimo, državotvorni projekat. Na taj način braniš, narušeni, teritorijalni integritet zemlje. Ako je tako onda možemo reći, e ako SDA izgubi vlast - belaj. Ne, ovi su uspjeli da izgube i Srebrenicu. Genocidna oćišćena, sada je i Srebrenica izgubljena, povratnika skoro i da nema, a oni koji su se vratili su se, u suštini, zajebali. 100.000 povratnika po 100.000 BAM = deset milijardi, al jebiga, valja nakrasti. Koga boli karina što je Šumska etnički očišćena, koga boli karina za Bosnu, a puna im usta Bosne.

Bakiru bi bolje bilo da se natovari na kosti kladionicama i udari im poreze, gdje leže ozbilje pare ( a vjerujem i dobar izvor hrvatskog finansiranja ) umjesto nemušto-amaterskog neuspjeha sa revizijom presude ili gluposti oko dana Šumske. Naime, dan Šumske je nebitan, samo pravi tenziju, uradi nešto konkretno. Hrvati se satraše lobirajući po svijetu oko izbornog zakona, potrošili su milione dolara ( što se zna ), ono govedo iz Laktaša radi isto, a šta SDA radi ? Bakirov glavni domet lobiranja je "Alija ostavio Bosnu u amanet Turcima". Prekuco čovjek igricu, čestitam na diplomatskim naporima, jako si sposoban :skoljka:

Vrtim film, iskreno ne vidim SDA borbu protiv ustaško-četničkih retrogradnih sila ono što vidim jeste guljenje kože sa leđa vlastitom narodu i feudalno-kmetovski sistem u kojem živimo. Ako ne gledaš interes države, a predstavljaš se kao zaštitnik iste onda si izdajnik. To su po meni ovi iz SDA. Svjesni ili nesvjesni, nebitno je.

Ako smo spali na priču ako SDA izgubi eto Fahre ( za kojeg mislim da je još gori ) daj onda da zadnji ugasi svjetlo kad izađe. Bolje nismo ni zaslužili, jer smo očito nesposobni, jer država nije pravo nego obaveza.

Baš me zanima, šta to mi gubimo raspadom ili slabljenjem SDA

ps. kako pišem tako se pojavljuju postovi koji spominju Tornjaka :pisnuo:
kamen spoticanja

#33400 Re: SDA-All about

JThomas wrote:izetbegovići naprave fahru, izvuku ga iz kasarne, pomiluju i daju mu pare da napravi dnevni list, pa do 2006. vladaju fahrinim pisanjem, a od 2006. strahom od fahrinog pisanja.

što bi rek'o nazif gljiva u onom klipu, to je najgenijalnije, on je lopov - ne ja... :mrgreen:
nikad :D
al fakat su magovi...izuzev zelenila u medijskom i.politickom prostoru ne postoji nista drugo
crveni kmeri se dvoume da li da glasaju za Sepica,Kiflu, ili Fahru :D
jos kao opciju spremaju efendiju Becirovica :oops:
Post Reply