SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
emko1234
#33376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
@altsa, odobravam ubistvo svakog člana društva koji svojim bistvovanjem ugrožava prava i slobode bilo koje individue koja živi u skladu s pravilima, propisima i zakonima tog društva. U ovom konknretno slučaju, roma-cigana-firauna.
Ustavom mi je zagarantovano pravo na slobodu govora i izražvanja. Ne radi se o uvredljivom govoru, ne ugrožavam ničija prava. Iznosim svoje mišljenje i stav. Uvijek sam sam konstruktivan dijalog i argumentovanu razmjenu mišljenja. Ukoliko faktima možeš da me ubijediš da nisam u pravu, izvoli. Pičkasto je zvati moderaciju da se miješa samo zato što nisi kadra da sama odgovoriš na moje pisanje.
Fašistički za tebe, za mene nije. I da se razumijemo, isto bih rekao da je u pitanju bilo ko drugi. Za mene je isto opasan ovaj cigo Ronaldo ko i i onaj motorista što je poginuo u Hadžićima nedavno. Tempirane bombe. Da je ovaj cigo naudio nekom mome, lično bih mu presudio. Ovako dvije muhe jednim udarcem. Oćemo ga oplakivati? Da li je ovo društvo izgubilo nešto s njegovim odlaskom s ovog svijeta?
Ustavom mi je zagarantovano pravo na slobodu govora i izražvanja. Ne radi se o uvredljivom govoru, ne ugrožavam ničija prava. Iznosim svoje mišljenje i stav. Uvijek sam sam konstruktivan dijalog i argumentovanu razmjenu mišljenja. Ukoliko faktima možeš da me ubijediš da nisam u pravu, izvoli. Pičkasto je zvati moderaciju da se miješa samo zato što nisi kadra da sama odgovoriš na moje pisanje.
Fašistički za tebe, za mene nije. I da se razumijemo, isto bih rekao da je u pitanju bilo ko drugi. Za mene je isto opasan ovaj cigo Ronaldo ko i i onaj motorista što je poginuo u Hadžićima nedavno. Tempirane bombe. Da je ovaj cigo naudio nekom mome, lično bih mu presudio. Ovako dvije muhe jednim udarcem. Oćemo ga oplakivati? Da li je ovo društvo izgubilo nešto s njegovim odlaskom s ovog svijeta?
- cyprus
#33377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tačno me mozak zabolio čitajući ove retkeemko1234 wrote:@konektovan, libo me tuki šta ti misliš. Možda si se ti doselio devedesšeste iz Istočne Bosne pa misliš da je Alipašino Nica. Oni koji su se rodili i odrasli u ovom gradu znaju da su ta naselja isključivo pravljena za radničku klasu u onom sistemu. Nažalost najčešće smo mi balije bili ta neškolovana radna klasa koja je dovedena iz drugih dijelova bosne i naseljena u tim kvartovima. 1100 ljudi po kilometru kvadratnom. Ali to nije tema ove emisije. Tema emisije je da to zna svaki prijeratni Sarajlija. Nebitno jel uvezen ili je rođen. Ti kvartovi su bili i ostali geta. A logikom stvari i uz trunku poznavanja ljudske prirode, logično je zaključiti šta se može desiti kad toliko ljudi strpaš na tako mali prostor.
Htio ti to prihvatiti ili ne, tako je.
-
Naslovnica
#33378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je spominjao skupocjene naušnice liče?!90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??
Neki dan nana sjedi pored Konzuma, sva krvava, došla hitna...istrglo joj naušnice iz oba uha.
Hasli su bile skupocjene.
Kažem ja nani, eee, nano moja, dobro si prošla, u Meksiku bi te još i ubili...
-
90minut
#33379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne laži, napisao bi u prvom postu da se to desilo.Naslovnica wrote:Ko je spominjao skupocjene naušnice liče?!90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??
Neki dan nana sjedi pored Konzuma, sva krvava, došla hitna...istrglo joj naušnice iz oba uha.
Sad si samo malo korigovao, tako da ne laži.
-
emko1234
#33380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
100% si u pravu. Turistička središta i destinacije se utoliko sigurne jer zbog same prirode lokacije postoji više policije na datim lokacijama. Svugdje je tako.90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
- Altsa
#33381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Tesko je sa fasistickim govnetom diskutovati na normalan nacin.Ustavom ti nije dozvoljeno da siris rasnu mrznju a ti to radis ili ti tvoj mali fasisticki mozak to ne razumije.emko1234 wrote:@altsa, odobravam ubistvo svakog člana društva koji svojim bistvovanjem ugrožava prava i slobode bilo koje individue koja živi u skladu s pravilima, propisima i zakonima tog društva. U ovom konknretno slučaju, roma-cigana-firauna.
Last edited by Altsa on 26/08/2019 15:16, edited 1 time in total.
-
90minut
#33382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bezakonje u državi je katastrofalno, tu se apsolutno slažem sa vama. Ali meni nije nikakva utjeha to što i Senegalci otimaju fotoaparate kod Ajfelovog u Parizu ili što nam nije kao u Meksiku. Moja supruga ne smije nositi naušnice jer će joj Ronald Osmanović i njemu slični klošari/narkomani iste istr...
Evo šta je napisao ranije lažov.
Bezakonje u državi je katastrofalno, tu se apsolutno slažem sa vama. Ali meni nije nikakva utjeha to što i Senegalci otimaju fotoaparate kod Ajfelovog u Parizu ili što nam nije kao u Meksiku. Moja supruga ne smije nositi naušnice jer će joj Ronald Osmanović i njemu slični klošari/narkomani iste istr...
-
Naslovnica
#33383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne lažem, to se desilo, već ranije sam pisao ovdje.90minut wrote:Ne laži, napisao bi u prvom postu da se to desilo.Naslovnica wrote:Ko je spominjao skupocjene naušnice liče?!90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Sad si samo malo korigovao, tako da ne laži.
Dok se ti još nisi bio ni registrovao na forum.
Last edited by Naslovnica on 26/08/2019 15:04, edited 1 time in total.
-
Bodkin
#33384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije tacno. Tj nije tacno ni blizu90minut wrote:Bukvalno u svakom gradu na planeti ne smiješ nositi naušnice ili prstenje ako je očito da su skupi, u svakom gradu!Naslovnica wrote:Bezakonje u državi je katastrofalno, tu se apsolutno slažem sa vama.
Ali meni nije nikakva utjeha to što i Senegalci otimaju fotoaparate kod Ajfelovog u Parizu ili što nam nije kao u Meksiku.
Moja supruga ne smije nositi naušnice jer će joj Ronald Osmanović i njemu slični klošari/narkomani iste istrgnuti iz ušiju.
Dešavalo se i dešavaće se.
Pošten svijet je uplašen za svoje najbliže jer je stanje sigurnosti vidno pogoršano.
Transakcije droge se najnormalnije obavljaju u po bijela dana na vidljivim mjestima.
Zna se ko radi.
Ko živi ovdje, zna kako je.
Ja sam veoma pesimističan da će uskoro situacija da krene makar malo na bolje.
Jeste, broj ubistava je manji u odnosu na mnoge razvijene države.
Ali, sigurnost se ne mjeri samo po broju ubistava.
Taj osjećaj bespomoćnosti, osjećaj da nema sistema koji stoji iza građanina i koji ga štiti, je itekako prisutan.
-
90minut
#33385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Odgovori mi na post na pocetku ove stranice.Bodkin wrote:Nije tacno. Tj nije tacno ni blizu90minut wrote:Bukvalno u svakom gradu na planeti ne smiješ nositi naušnice ili prstenje ako je očito da su skupi, u svakom gradu!Naslovnica wrote:Bezakonje u državi je katastrofalno, tu se apsolutno slažem sa vama.
Ali meni nije nikakva utjeha to što i Senegalci otimaju fotoaparate kod Ajfelovog u Parizu ili što nam nije kao u Meksiku.
Moja supruga ne smije nositi naušnice jer će joj Ronald Osmanović i njemu slični klošari/narkomani iste istrgnuti iz ušiju.
Dešavalo se i dešavaće se.
Pošten svijet je uplašen za svoje najbliže jer je stanje sigurnosti vidno pogoršano.
Transakcije droge se najnormalnije obavljaju u po bijela dana na vidljivim mjestima.
Zna se ko radi.
Ko živi ovdje, zna kako je.
Ja sam veoma pesimističan da će uskoro situacija da krene makar malo na bolje.
Jeste, broj ubistava je manji u odnosu na mnoge razvijene države.
Ali, sigurnost se ne mjeri samo po broju ubistava.
Taj osjećaj bespomoćnosti, osjećaj da nema sistema koji stoji iza građanina i koji ga štiti, je itekako prisutan.
-
Naslovnica
#33386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah, i šta ti nije jasno?!?!90minut wrote:Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
90minut
#33387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jasno je kao dan da si napisao ovdje potencijalno da bi se to moglo desiti od Ronald-a i onda narednu stranicu pišeš kao da se to vec desilo.
Dakle laž, klasična laž.
Dakle laž, klasična laž.
-
Naslovnica
#33388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kažem da moja žena ne smije nositi naušnice nakon što se desilo to što se desilo jadnoj nani.90minut wrote:Jasno je kao dan da si napisao ovdje potencijalno da bi se to moglo desiti od Ronald-a i onda narednu stranicu pišeš kao da se to vec desilo.
Dakle laž, klasična laž.
Kakva bolan laž, jesi li ti normalan?!
-
90minut
#33389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
VIDITE LI ŠTA PIŠE?
hahahahahahahahahahahahaha
Javim ti se da mi daš da je to istražim.
hahahahahahahahahahahahaha
Javim ti se da mi daš da je to istražim.
-
Bodkin
#33391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Skupocjene stvari se hladno nose na pola planete (razvijene naravno, ne pricamo o somaliji). Skupi sat, skup telefon i slicno. Slusalice od 200-300€. Kakvo ba prstenje. To niko ne krade. Nije likvidno u gradovima sa kojima poredis.90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Da, postoji masa gradova gdje mozes bez problema nositi skupe stvari, voziti skupa auta da ti nista ne bude.
Da, moze se desiti svugdje na svijetu da ti neko nesto ukrade. Da, vjerovatnoca je manja u gradovima sa kojima bi ti uporedio sarajevo. Pogotovo je manja da ce ti neko strgnuti ogrlicu u 5 popodne (desilo se mami dobrog prijatelja na grbavici) ili nausnice i ostaviti krvavog kao sto je forumas iznad napisao.
Da je sarajevo sigurnije od juznoamerickih gradova, da jeste
-
90minut
#33392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Bodkin wrote:Skupocjene stvari se hladno nose na pola planete (razvijene naravno, ne pricamo o somaliji). Skupi sat, skup telefon i slicno. Slusalice od 200-300€. Kakvo ba prstenje. To niko ne krade. Nije likvidno u gradovima sa kojima poredis.90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Da, postoji masa gradova gdje mozes bez problema nositi skupe stvari, voziti skupa auta da ti nista ne bude.
Da, moze se desiti svugdje na svijetu da ti neko nesto ukrade. Da, vjerovatnoca je manja u gradovima sa kojima bi ti uporedio sarajevo. Pogotovo je manja da ce ti neko strgnuti ogrlicu u 5 popodne (desilo se mami dobrog prijatelja na grbavici) ili nausnice i ostaviti krvavog kao sto je forumas iznad napisao.
Hajmo ovako kad se zadnji put likvidacija desila u sred grada između kriminalnih grupa?
Kad si zadnji put vidio nešto slicno što su Pokušali Ozilu i Kolašincu u Londonu?
Koliko u godini uopšte ima takvih slucajeva da ti strgnu s uha nešto na prste jedne ruke jel tako?
Kad se zadnji put ubistvo desilo u kaficu ili klubu u Sarajevu?
Možeš i ovdje hodati s skupocjenim stvarima bruku vremena, al' pitanje dokle.
Baš kao u svakom gradu na planeti.
Last edited by 90minut on 26/08/2019 15:16, edited 2 times in total.
- Altsa
-
emko1234
#33394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
De ba ne lupaj života ti. Nije niko rekao da je rizik po život nositi airpods na glavi bilo gdje. Ali je sigurno veći rizik takve slušalice nositi u naseljima u kojima ne živi klasa ljudi koji si mogu priustiti slušalice od 2-3 stoje eura. Sumnjam da ćeš lika s Meklarenom i Rolexom vidjeti u bilo kojem velikom gradu u kvartovima u kojima živi imigranti. Možda ako je lokalni diler. Kvartovi u kojima se kreću takvi i slični ljudi, u njima rastu lale iz semafora.Bodkin wrote:Skupocjene stvari se hladno nose na pola planete (razvijene naravno, ne pricamo o somaliji). Skupi sat, skup telefon i slicno. Slusalice od 200-300€. Kakvo ba prstenje. To niko ne krade. Nije likvidno u gradovima sa kojima poredis.90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
- JThomas
#33395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
evo svi pišači po sirotinji se okupili.
problem upravo jeste u tome što je nivo kriminala kurac za neke šire okvire, i što ga 2.200 zaposlenih kantonalnog mup-a može bar prepoloviti samo da postoji (politička) volja. "samo". naravno nije sve na kantonu, neke jako bitne stvari nisu, zato i kažem generalno politička volja.
problem upravo jeste u tome što je nivo kriminala kurac za neke šire okvire, i što ga 2.200 zaposlenih kantonalnog mup-a može bar prepoloviti samo da postoji (politička) volja. "samo". naravno nije sve na kantonu, neke jako bitne stvari nisu, zato i kažem generalno politička volja.
-
Bodkin
#33396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozes cijeli zivot. Nije to upitno. Upitna je tvoja formulacija.90minut wrote:Bodkin wrote:Skupocjene stvari se hladno nose na pola planete (razvijene naravno, ne pricamo o somaliji). Skupi sat, skup telefon i slicno. Slusalice od 200-300€. Kakvo ba prstenje. To niko ne krade. Nije likvidno u gradovima sa kojima poredis.90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
Hajmo ovako kad se zadnji put likvidacija desila u sred grada između kriminalnih grupa?
Kad si zadnji put vidio nešto slicno što su Pokušali Ozilu i Kolašincu u Londonu?
Koliko u godini uopšte ima takvih slucajeva da ti strgnu s uha nešto na prste jedne ruke jel tako?
Kad se zadnji put ubistvo desilo u kaficu ili klubu u Sarajevu?
Možeš i ovdje hodati s skupocjenim stvarima bruku vremena, al' pitanje dokle.
Baš kao u svakom gradu na planeti.
Nenam pojma koliko ima iskreno jer nema statistike. Sumnjam da je svakodnevnica ali glupo je odbaciti osjecaj ljudi koji kazu da se osjecaju nesigurno
Za mene je generalno sarajevo siguran grad, pogotovo sto se tice nasilnih zlocina. Sitni kriminal je katastrofa
-
90minut
#33397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Baš treba stvarno nam neko ko je spreman da ga prepolovi još više.JThomas wrote:evo svi pišači po sirotinji se okupili.
Zamisli kad je maksimum 90 posto krimosa da pucaju u noge kako bi ih bez problema potamanili sve da hoce..
-
Naslovnica
#33398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ljudi uopšte nisu svjesni koliko se desi razbojništava koja ostanu neprijavljena ili ne dospiju u medije.
Iz PRVE ruke znam da se medijima namjerno ne prijavljuju pljačke radnji koje se dese firmi koja ima nekoliko radnji u Sarajevu, ne bih spominjao naziv, zbog negativnog publiciteta.
Iz PRVE ruke znam da se medijima namjerno ne prijavljuju pljačke radnji koje se dese firmi koja ima nekoliko radnji u Sarajevu, ne bih spominjao naziv, zbog negativnog publiciteta.
- beni-bu-man
#33399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Treba li kome sta?
Odoh veceras malo vilsom prosetat

Odoh veceras malo vilsom prosetat
-
Bodkin
#33400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U sarajevu ne postoje kvartovi koji se mogu porediti sa tim migrantskim getoima zapada.emko1234 wrote:De ba ne lupaj života ti. Nije niko rekao da je rizik po život nositi airpods na glavi bilo gdje. Ali je sigurno veći rizik takve slušalice nositi u naseljima u kojima ne živi klasa ljudi koji si mogu priustiti slušalice od 2-3 stoje eura. Sumnjam da ćeš lika s Meklarenom i Rolexom vidjeti u bilo kojem velikom gradu u kvartovima u kojima živi imigranti. Možda ako je lokalni diler. Kvartovi u kojima se kreću takvi i slični ljudi, u njima rastu lale iz semafora.Bodkin wrote:Skupocjene stvari se hladno nose na pola planete (razvijene naravno, ne pricamo o somaliji). Skupi sat, skup telefon i slicno. Slusalice od 200-300€. Kakvo ba prstenje. To niko ne krade. Nije likvidno u gradovima sa kojima poredis.90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?
U sarajevu ti mogu u centru napraviti nesto sto na zapadu nece ni u prosjecnom kvartu.
Poredis neuporedivo. Pocetna postavka ti je losa totalno