Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
moet-perignon
#33351 Re: Zeničani
Relaksiraj se, Atego. Necu ici nigdje kada mi drugi kazu da mrdam "sto dalje od vas". Vrijeme je bilo da se prestane s tom metodom, zar ne?
-
kakavdanakneiskustvu
#33352 Re: Zeničani
Casual's wrote:Svašta je on proživio zbog toga što je poštovao neka pravilakamen spoticanja wrote: svadba bila naka i auta se poredala dole na bulevaru i lik svima zakacio kazne
poslije su stavili tablu "zabrana parkiranja izuzev kad su dzenaze i svadbe"
RIP ljudino
Bilo bi lijepo da neko postavi vrijeme sahrane
utorak,14 sati,prašnice
- Distortion
#33353 Re: Zeničani
Nemam nista protiv topa, naprotiv top mi je super. Rekao sam da mi smeta glasna muzika u ponoc i poslije ponoci. Gradonacelnik je odobrio rad objekata do 02:00 h tokom Ramazana ali se mora postovati zakon o javnom redu i miru a posebno se to odnosi na emitovanje muzike. Ova iz Stare carsije je ruku na srce glasna. Nema potrebe da ovoliko pojacavaju.Ja_Ja wrote:Zašto nije uredu? Sekularno društvo, samo zato što je tebi ili meni Ramazan ne znači da je i nekom trećem. Isto vrijedi i za top. Nek puca, nije ništa strašno, jedna interesantna tradicija i ništa više.Distortion wrote:Nije uredu da ovi u staroj carsiji ovako glasno pustaju muziku. Ako je Ramazan ne mora znaciti da trebamo slusat glasnu muziku poslije 00:00h.
-
Nivelacija
#33355 Re: Zeničani
Druze propagiras duge kosice hard rock i jazz, gej paradu i hasis travu.moet-perignon wrote:Relaksiraj se, Atego. Necu ici nigdje kada mi drugi kazu da mrdam "sto dalje od vas". Vrijeme je bilo da se prestane s tom metodom, zar ne?
A smeta ti iftar i top, nazivas muslimane manijacima sa tim obicajima.
Licemjer si, bezobrazan i podal.
Vrijeme komunizma, komunjara, zabrana, diktatora je proslo..
Ne smeta mi ni ckrva, ni bozic, neka svako obiljezava kako hoce i sta hoce.
-
moet-perignon
#33356 Re: Zeničani
Nivelacija wrote:Druze propagiras duge kosice hard rock i jazz, gej paradu i hasis travu.moet-perignon wrote:Relaksiraj se, Atego. Necu ici nigdje kada mi drugi kazu da mrdam "sto dalje od vas". Vrijeme je bilo da se prestane s tom metodom, zar ne?
A smeta ti iftar i top, nazivas muslimane manijacima sa tim obicajima.
Licemjer si, bezobrazan i podal.
Vrijeme komunizma, komunjara, zabrana, diktatora je proslo..
Ne smeta mi ni ckrva, ni bozic, neka svako obiljezava kako hoce i sta hoce.
Pazi, pazi, pazi tu kolicinu srdzbe. Negdje ranije mozes procitati moje postove o stvarnom osjecaju prema iftaru ili duhovnim obredima. Postujem,
ali alo usporedis od 1993. godine pa sve ove godine do danas, vidjet ces da su se dosta razmahali i puni bijesa i nacin na koji to mora biti transparentno
je dosta nasilno. One ratne godine iftara su bile tako pune smirajai duhovnosti u odnosu na danas.
To sto sam gimnazijski ucenik i sto je u to vrijeme bilo ok imati duge kose, nije propagiranje - samo mi nedostaje raznovrsnost.
A ne nazivam muslimane manijacima, vec opcenito bilo koga ko nasilno obiljezava teritoriju. Svakako bi to bili i jazzeri ili gay populacija, da pustaju muziku do kasno u vecer na javnom mjestu.
Boli me briga za crkvu, bozic i bajram, ali nemojte mi to pod nos podmetati kao svetinju. U svoja cetiri zida, i svima dobro.
I zamolit cu te na izvlacis perfidne i zlobne premise zbog mojih iskrenih postova, gdje ipak trazim malo mira i razumijevanja prema drugome. Ljudi poput tebe su spremni da progone i ubijaju zato sto neko zeli biti drukciji.
-
Nivelacija
#33357 Re: Zeničani
moet-perignon wrote: ali nemojte mi to pod nos podmetati kao svetinju. U svoja cetiri zida, i svima dobro.
moet-perignon wrote:
Iskreno se nadam povorci u Zenici i svim gradovima, i svim svim povorkama koje postoje, i neka im sjede na glavi
-
moet-perignon
#33358 Re: Zeničani
Nivelacija wrote:moet-perignon wrote: ali nemojte mi to pod nos podmetati kao svetinju. U svoja cetiri zida, i svima dobro.
moet-perignon wrote:
Iskreno se nadam povorci u Zenici i svim gradovima, i svim svim povorkama koje postoje, i neka im sjede na glavi
Odlicno, efekat je uspio. Ocito da te pecnulo, kad neko za tvoje postupke trazi da ih sprovodis izmedju cetiri zida, ili da ti sjedi na glavi.
Sada lijepo kaziprst na sljepoocnicu i razmisli, kako se osjecaju oni sto moraju da podnose tu buku, ili oni sto im se brani da ispolje svoja prava,
ili oni sto nisu bas najsretniji kada se vrti tema o topu, jer sve propada, ali se njegovo okruzenje tjesi da bi turizam porastao zbog topa.
I da, ovo sto neko gore pise da mrdam "sto dalje od vas" je bilo tako srdacno?
Neka, i dalje mislim da svi moraju imati svoju mjeru i normalan odnos prema drugome. Iskreno priznajem da me uopste ne usrecuje
stanje u drzavi, gdje se prostor daje potpuno nebitnim i nefunkcionalnim temama.
- Casual's
#33359 Re: Zeničani
Jala i Buba corelli, okus mente oko 02:00 nije ni tradicija, a ni dio ramazana.
-
Nivelacija
#33360 Re: Zeničani
moet-perignon wrote:Nivelacija wrote:moet-perignon wrote: ali nemojte mi to pod nos podmetati kao svetinju. U svoja cetiri zida, i svima dobro.
moet-perignon wrote:
Odlicno, efekat je uspio. Ocito da te pecnulo, kad neko za tvoje postupke trazi da ih sprovodis izmedju cetiri zida, ili da ti sjedi na glavi.
Sada lijepo kaziprst na sljepoocnicu i razmisli, kako se osjecaju oni sto moraju da podnose tu buku, ili oni sto im se brani da ispolje svoja prava,
ili oni sto nisu bas najsretniji kada se vrti tema o topu, jer sve propada, ali se njegovo okruzenje tjesi da bi turizam porastao zbog topa.
I da, ovo sto neko gore pise da mrdam "sto dalje od vas" je bilo tako srdacno?
Neka, i dalje mislim da svi moraju imati svoju mjeru i normalan odnos prema drugome. Iskreno priznajem da me uopste ne usrecuje
stanje u drzavi, gdje se prostor daje potpuno nebitnim i nefunkcionalnim temama.
https://www.facebook.com/44567862884221 ... 087862019/
Sve dok ti je ovo najveci problem dobro ti je atego i rekao sto dalje od nas.
Jedina zamjerka sto nisu napravili fino kako dolikuje, poplocali malo granitnim kockama, klupe stavili, neku simpa rasvjeticu koja se pali sa pucnjem ali ide dogodine nadam se, valjda se ukljuci i grad pa ulozi sredstva za jedan dostojan vidikovac..
- dajdza-ze
#33361 Re: Zeničani
Pozz. Ne interesuju me ni oni duginih boja, ni zeleni, ni crveni, ni plavi,zuti ni jedni gledam sebe. Samo neka mi neko objasni sta iskreni pravi vjernik trazi u kafani u 02:00. Ja to ne mogu da svatim. Je li do mene ili danas nisi vjernik ako nekome iza ponoci u kafani objasnjavas kako ti postis. Da vidite kako ljudi poste i rade svoj poso bez izvlacenja tipa ja postim de neka neko drugi to urade. Mislim da tog covjeka necete naci u kafani u ta doba. Mozda je ipak do mene jer ne razumijem i ne prihvatam da budem dio takvih normi i pravila ponasanja. Mene su vaspitali da trebas prvo biti dobar covjek pa onda sve ostalo, a valjda znamo sta se podrazumjeva pod tim "dobar covjek". Ko ima imalo kucnog odgoja, prave roditelje i bar malo u glavi trebao bi to da zna. Postujte tudje i drugacije po tome se poznaje vasa velicina. Ali ne dajte da vas ubjedjuju u pogresne stvari.
- Distortion
#33362 Re: Zeničani
Tako je dajdza.
Odem na Teravih namaz i kad obavim namaz i dodjem kuci, hocu da fino zaspim a ne da u 00:00 h slusam muziku iz Stare carsije kakva god da je muzika.
Odem na Teravih namaz i kad obavim namaz i dodjem kuci, hocu da fino zaspim a ne da u 00:00 h slusam muziku iz Stare carsije kakva god da je muzika.
- ExNihilo
#33363 Re: Zeničani
Vi isto naivni. Sve je to dio turbofolk shvatanja vjere.
Kome ba mi da se prilagođavamo, odvrni, nek roka, da se zna da je Ramazan i da čuju kako nas ima.
Što bi kameni rekao, nek roka do Sanskog Mosta.
Kome ba mi da se prilagođavamo, odvrni, nek roka, da se zna da je Ramazan i da čuju kako nas ima.
- kamen spoticanja
#33364 Re: Zeničani
moet-perignon wrote:U svoja cetiri zida, i svima dobro.

- kamen spoticanja
#33365 Re: Zeničani
samo mi tesko pada sto nema na sehuruExNihilo wrote:Vi isto naivni. Sve je to dio turbofolk shvatanja vjere.
-
Mustang1
#33366 Re: Zeničani
Pa traze ovi nasi postaci djevojke bolan nemoj takodajdza-ze wrote: Samo neka mi neko objasni sta iskreni pravi vjernik trazi u kafani u 02:00. Ja to ne mogu da svatim. Je li do mene ili danas nisi vjernik ako nekome iza ponoci u kafani objasnjavas kako ti postis.
- ExNihilo
#33367 Re: Zeničani
Preporučujem rafalnu paljbu za sehur.kamen spoticanja wrote:samo mi tesko pada sto nema na sehuruExNihilo wrote:Vi isto naivni. Sve je to dio turbofolk shvatanja vjere.
- kamen spoticanja
#33368 Re: Zeničani
pa ne moze rafalno iz onog topaExNihilo wrote:Preporučujem rafalnu paljbu za sehur.kamen spoticanja wrote:samo mi tesko pada sto nema na sehuruExNihilo wrote:Vi isto naivni. Sve je to dio turbofolk shvatanja vjere.
kad nabave VBR
-
kakavdanakneiskustvu
#33369 Re: Zeničani
je li ovo oko topa organizovala neka neformalna grupa gradjan,neko udruženje građana?
- kamen spoticanja
#33370 Re: Zeničani
7.muslimanskakakavdanakneiskustvu wrote:je li ovo oko topa organizovala neka neformalna grupa gradjan,neko udruženje građana?
-
moet-perignon
#33371 Re: Zeničani
nema sanse da je udrzenje gradjana organizovalo.kakavdanakneiskustvu wrote:je li ovo oko topa organizovala neka neformalna grupa gradjan,neko udruženje građana?
a kad dodje do toga da oni organizuju nesto u ovom konceptu, onda cu da zadovoljim Atega i Nivelaciju, i odseliti u Izrael.
Last edited by moet-perignon on 12/05/2019 13:47, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
#33372 Re: Zeničani
dobro,nisam ni očekivao od tebe bas drukciji odgovor,ali ja ipak ozbiljno pitam
-
Mustang1
#33373 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:7.muslimanskakakavdanakneiskustvu wrote:je li ovo oko topa organizovala neka neformalna grupa gradjan,neko udruženje građana?
- kamberovica polje
#33374 Re: Zeničani
Slabo je ovo, treba nam plotun od jedno 10 155 milimetarskih haubica da pravilno proslavimo intimnost vjere.
Do godine predlažem premiještanje strijeljane artiljerijskih jedinica OS BiH na crkvičko brdo.
Do godine predlažem premiještanje strijeljane artiljerijskih jedinica OS BiH na crkvičko brdo.
-
kakavdanakneiskustvu
#33375 Re: Zeničani
ozbiljno,zna li ko ko je to sve organizovao,valjda imaju i neku dozvolu da to rade,i ako imaju sve ok,ali sta ako neko iduce godine bude htio isto to raditi,neki drugi ljudi,imaju li ovi što sad to rade monopol na ovo?