SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

i agree

#33351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Sta kaze sarajevo miran grad,ubistva policajaca koja jos nisu rasvjetljena,gazenje skoro dole na ilidzi prilikom zaustavljanja onog glavonje,pljacke po kladionicama o kojima se slabo i pise,pljacke marketa,razbojnistva na cesti,otimanje mobitela,bjezanja iz zatvora itd itd jako miran grad nema sta.Za primjer :lol:
Nedo bog da je veci.
Last edited by i agree on 26/08/2019 14:29, edited 1 time in total.
Blixen

#33352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Blixen »

Dead Man Walking wrote:Vidjeli smo kako je mocna nakon sto su policajci i sami nastradali.
nema od toga nista
davno zavrsena prica
pojeo vuk magarca
Naslovnica

#33353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Bezakonje u državi je katastrofalno, tu se apsolutno slažem sa vama.
Ali meni nije nikakva utjeha to što i Senegalci otimaju fotoaparate kod Ajfelovog u Parizu ili što nam nije kao u Meksiku.
Moja supruga ne smije nositi naušnice jer će joj Ronald Osmanović i njemu slični klošari/narkomani iste istrgnuti iz ušiju.
Dešavalo se i dešavaće se.
Pošten svijet je uplašen za svoje najbliže jer je stanje sigurnosti vidno pogoršano.
Transakcije droge se najnormalnije obavljaju u po bijela dana na vidljivim mjestima.
Zna se ko radi.
Ko živi ovdje, zna kako je.
Ja sam veoma pesimističan da će uskoro situacija da krene makar malo na bolje.
Jeste, broj ubistava je manji u odnosu na mnoge razvijene države.
Ali, sigurnost se ne mjeri samo po broju ubistava.
Taj osjećaj bespomoćnosti, osjećaj da nema sistema koji stoji iza građanina i koji ga štiti, je itekako prisutan.
90minut

#33354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

i agree wrote:Sta kaze sarajevo miran grad,ubistva policajaca koja jos nisu rasvjetljena,gazenje skoro dole na ilidzi prilikom zaustavljanja onog glavonje,pljacke po kladionicama o kojima se slabo i pise,pljacke marketa,razbojnistva na cesti,otimanje mobitela,bjezanja iz zatvora itd itd jako miran grad nema sta.Za primjer :lol:

I šta sad šta bi ti da nema niti jedan jedini kriminalni akt u gradu jesi li svjestan šta pišeš?
i agree

#33355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

90minut wrote:
i agree wrote:Sta kaze sarajevo miran grad,ubistva policajaca koja jos nisu rasvjetljena,gazenje skoro dole na ilidzi prilikom zaustavljanja onog glavonje,pljacke po kladionicama o kojima se slabo i pise,pljacke marketa,razbojnistva na cesti,otimanje mobitela,bjezanja iz zatvora itd itd jako miran grad nema sta.Za primjer :lol:

I šta sad šta bi ti da nema niti jedan jedini kriminalni akt u gradu jesi li svjestan šta pišeš?
svjestan sam ja samo nisi ti i tebi slicni sto tvrdite da je miran grad.mozda jest tebi ako se zatvoris u kucu i ne izlazis po mjesec te ne citas novine i ne gledas tv
Last edited by i agree on 26/08/2019 14:33, edited 1 time in total.
90minut

#33356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Naslovnica wrote:Bezakonje u državi je katastrofalno, tu se apsolutno slažem sa vama.
Ali meni nije nikakva utjeha to što i Senegalci otimaju fotoaparate kod Ajfelovog u Parizu ili što nam nije kao u Meksiku.
Moja supruga ne smije nositi naušnice jer će joj Ronald Osmanović i njemu slični klošari/narkomani iste istrgnuti iz ušiju.
Pošten svijet je uplašen za svoje najbliže jer je stanje sigurnosti vidno pogoršano.
Transakcije droge se najnormalnije obavljaju u po bijela dana na vidljivim mjestima.
Zna se ko radi.
Taj osjećaj bespomoćnosti, osjećaj da nema sistema koji stoji iza građanina i koji ga štiti, je itekako prisutan.
Bukvalno u svakom gradu na planeti ne smiješ nositi naušnice ili prstenje ako je očito da su skupi, u svakom gradu!
SmokingMan

#33357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by SmokingMan »

Ronaldo je imao divne uzore....

Image
Nadzorna_ploca

#33358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nadzorna_ploca »

Sudija sviraj kraj proslo je 90minuta.. :mrgreen:
90minut

#33359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

i agree wrote:
90minut wrote:

svjestan sam ja samo nisi ti i tebi slicni sto tvrdite da je miran grad.mozda jest tebi ako se zatvoris u kucu i ne izlazis po mjesec te ne citas novine i ne gledas tv
KMEEEEEEE

ČITAM NOVINEEEE KMEEEE

To što citaš je skup svega i svacega što se desilo tih dana i kad se sve skupi na jedno mjesto prosjecna osoba koja se boji svoje sjene poput tebe plače kako mu je nesigurno.A u stvari najnormalnija stvar moguča.

Pa nama je poslije rata ubistvo policajaca je prvo takve vrste da je baš ocito da je u pitanju neka kriminalna grupa.
Provjeri malo po drugim gradovima ex -yu POSEBNO U CRNOJ GORI pa dođi reci mi šta misliš o Sarajevu i državi. :D
Naslovnica

#33360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

90minut wrote:
Naslovnica wrote:Bezakonje u državi je katastrofalno, tu se apsolutno slažem sa vama.
Zna se ko radi.
Bukvalno u svakom gradu na planeti ne smiješ nositi naušnice ili prstenje ako je očito da su skupi, u svakom gradu!
Apsolutno nije tačno.
Cherry-Cherry

#33361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Što napadate @Emku? Napisao čovjek sve kako jeste.

I opet dođemo do politike. Sviđalo se to mnogima ili ne.
90minut

#33362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Naslovnica wrote:
90minut wrote:
Zna se ko radi.
Apsolutno nije tačno.

Pa samo je pitanje gdje ces naletiti na klošariju, možeš i ovdje hodati danima s tim naušnicama mjesecima i onda ces naletiti na takve koji ce ti strgnuti.

AL' JOK TI PRIČAŠ kao da je takva situacija da cim ti izađe žena napolje da ce joj prvi korak strgnuti, ŠTO JE NEBULOZA!
i agree

#33363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

90minut wrote: KMEEEEEEE

ČITAM NOVINEEEE KMEEEE

To što citaš je skup svega i svacega što se desilo tih dana i kad se sve skupi na jedno mjesto prosjecna osoba koja se boji svoje sjene poput tebe plače kako mu je nesigurno.A u stvari najnormalnija stvar moguča.

Pa nama je poslije rata ubistvo policajaca je prvo takve vrste da je baš ocito da je u pitanju neka kriminalna grupa.
Provjeri malo po drugim gradovima ex -yu POSEBNO U CRNOJ GORI pa dođi reci mi šta misliš o Sarajevu i državi. :D
ponasaj se civilizovano, nismo u obdanistu :lol:

Ako nisi u pravu ne guraj dalje dzaba ti i sudijsko :lol:
Melisa84

#33364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Melisa84 »

Kriminal je zastupljenu svim porama društva.
Dilerčići drogom više nisu dilerčići, već članovi kartela, koji slobodno rade po cijelom Balkanu, a naročito po BiH, te ih u tim radnjama niko i ne pokušava zasutaviti.
Pa odakle toliko balavaca, šmokljana, idiota, u skupocjenim automobilima, sa znatnim brojem nekretnina, ugostiteljskim radnjama... :?
Došlo je do toga da su dojučerašnji lokalni dileri i zaštitari postali vlasnici građevinskih firmi, koje danas prave zgradetine po Sarajevu.

Nažalost, većina nije svjesna gdje danas živimo. :(
Last edited by Melisa84 on 26/08/2019 14:43, edited 1 time in total.
90minut

#33365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Ma ja idi novine čitaj pa procjeni situaciju na osnovu toga, i obavezno budi u paranoji i okreci se iza da te neko ne napadne.
Altsa

#33366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Altsa »

emko1234 wrote:
Altsa wrote:geto ko Varsava u WW II. Koji fasisticki postovi ovog lika. halo moderacija radi li se sta?
Morala bi prvo naučiti nešto o fašizmu da bi se mogla pozivati na taj pojam.
JThomas wrote:ja sam napisao tačno ono što sam i htio, a o parizu i minhenu pišeš ti.
Odgovaram ti na pisanje. Da je nivo kriminala u BiH ekvivalentan sveukupnom bezakonju u državi, ovdje bi bilo više mrtvih nego Normandiji 1944.
Ne naucit ceme o fasizmu osoba koja javno propagira fasizam na forumu. osoba koja odobrava ubistvo roma.
90minut

#33367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Melisa84 wrote:Kriminal je zastupljenu svim porama društva.
Dilerčići drogom više nisu dilerčići, već članovi kartela, koji slobodno rade po cijelom Balkanu, a naročito po BiH i u tim radnjama ih niko i ne pokušava zasutaviti.
Pa odakle toliko balavaca, šmokljana, idiota, u skupocjenim automobilima, sa znatnim brojem nekretnina, ugostiteljskim radnjama... :?
Došlo je do toga da su dojučerašnji lokalni dileri i zaštitari postali vlasnici građevinskih firmi, koje danas prave zgradetine po Sarajevu.

Nažalost, većina nije svjesna gdje danas živimo. :(
Melisa prosjecan mali kartel objesi osobu naopako i ubada je u stomak i napiše poruku zaljepljenu na taj isti stomak, ovi kriminalci koje ti spominješ ovdje najviše što urade je pucanje u noge protivniku.

Dakle sama rijec kartel i ovi ovdje raspali kriminalcici ne mogu u istu recenicu.
Naslovnica

#33368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

90minut wrote:Ma ja idi novine čitaj pa procjeni situaciju na osnovu toga, i obavezno budi u paranoji i okreci se iza da te neko ne napadne.
Ne, slušaću statistike koje se iznose glasnogovornici MUP-a KS i tješiti se time kako je "sranje u Ruandi"...
90minut

#33369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Naslovnica wrote:
90minut wrote:Ma ja idi novine čitaj pa procjeni situaciju na osnovu toga, i obavezno budi u paranoji i okreci se iza da te neko ne napadne.
Ne, slušaću statistike koje se iznose glasnogovornici MUP-a KS i tješiti se time kako je "sranje u Ruandi"...
Ne, ne okreni se prema Crnoj Gori pa uporedi koja ima duplo troduplo manje stanovnika. :lol: :lol: :lol:

Ljudi u sred bijela dana kalašima likvidiraju jedni druge. :lol:
Naslovnica

#33370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

90minut wrote:
Naslovnica wrote:
Ne, ne okreni se prema Crnoj Gori pa uporedi koja ima duplo troduplo manje stanovnika. :lol: :lol: :lol:
Ne interesuju me Crna Gora, Pariz i Meksiko i zaboli me labavi za njih .
Ja sam u mahali 40 godina i subjektivan osjećaj nesigurnosti nikada nije bio veći.
Kako od strane onih sa suprotne strane zakona, tako i od strane onih koji bi zakon trebali provoditi.
rumenige_brajtner

#33371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

90minut wrote:
Zna se ko radi.
pričaš gluposti
90minut

#33372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 90minut »

Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?

Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??
Melbourne_Australia

#33373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Melbourne_Australia »

rumenige_brajtner wrote:
Melbourne_Australia wrote:
Nadzorna_ploca wrote:Omladina je slika i prilika drzave. Nasa i nije za pohvaliti. Neka nam je Bog na pomoci.
Jesi siguran?

Ovo je svakodnevnica recimo u Melbourne...
Boli me qrac. Ovdje nije i ne treba bit.
Ne moze to tvoj mozak skontati....Tarcin je za tebe vrhunac..
Melbourne_Australia

#33374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Melbourne_Australia »

90minut wrote:Ima li neko ovdje s klikerima da mi odgovori da li griješim kad kazem da se skupocjene stvari ne bi trebale nosati na ušima i prstima i da te u svakom gradu na planeti može zadesiti klošarija koja ce ti to oteti?

Mislim da li je ovo teško skontati ili stvarno ljudi misle da postoji neki grad gdje možeš bez problema mjesecima godinama to nosati i nece ti niko a reci??
Kome pricas ovdje? Vecini ljudi je ovdje vrhunac zivotni kad odu na moru par dana ili u posjetu familiji u dijaspori...Sarajevo je malo reci bezbjedan grad....
rumenige_brajtner

#33375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by rumenige_brajtner »

Melbourne_Australia wrote: Ne moze to tvoj mozak skontati....Tarcin je za tebe vrhunac..
ok kosmopolito, izvini
Post Reply