Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#33351 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Navodno oslobođeno je i najveće režimsko uporište El-Medadžin u blizini vojne baze el-Hamidije u Idlibu.
dječak sa šibicama

#33352 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

fosna2014 wrote:
Novak20 wrote:SAA oslobodila mjesto Ard al-Mallah dok susjedna mjesta Andan i Haritan drži pod artiljerijskom paljbom.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.28 ... arch=Daraa

Inače u toku je ofanziva SAA na sjeveru Aleppa.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.27 ... rch=Aleppo

U Jobaru SAA pomakla liniju fronta za pola kilometra i drži u okruženju oko 800 "pobunjenika".
Kurdi oslobodili cijeli jug Kobanea.
Handarat, predgrađe Halepa, pred potpunim padom u ruke vojske.
Bravo, sirijski junaci.
sarajevoxxxx

#33353 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

I službeno:El-Džebhe El-Islamije oslobodila režimske vojne punktove El-Abus, El-Mijah, i El-Medadžin, također oslobođen je i el-Karut, svi se nalaze kod poznate režimske vojne kasarne El-Hamidijeh u Idlibu.

Gađanje režimskih uporišta sa topom Ed-Devalib u El-Hamidiji
https://www.youtube.com/watch?v=5FHiwb4 ... e=youtu.be
sarajevoxxxx

#33354 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kolone vojnih vozila Nusra fronta i El-Džebhe El-islamije (Ahrar Šam) rano jutros na putu prema vojnoj bazi Waadi Daif:

Image

Image

Image
Last edited by sarajevoxxxx on 14/12/2014 12:51, edited 1 time in total.
Novak20

#33355 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Sirijci u Aleppu slave Hazim al-Sharifa pobjednika Arapskog Idola, emisije poput X faktora.

Image
Image

https://www.facebook.com/video.php?v=81 ... =2&theater
https://www.facebook.com/video.php?v=94 ... =2&theater
sarajevoxxxx

#33356 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dio borbi za režimsko uporište El-Medadžin u južnoj okolini Idliba koje je jutros oslobođeno

https://www.youtube.com/watch?v=G0hvaAR ... e=youtu.be

Sa sjevera je nakon oslobađanja Ez-Za'lana otvoren put prema središtu Waadi Daifa, navodno uništen je jedan režimski tenk kod uporišta ''Zgrada komande'', samo srce vojne baze.
dječak sa šibicama

#33357 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Image
parangal_

#33358 Re: Sirija

Post by parangal_ »

japin_mutapi wrote:
Kikibombona wrote:
japin_mutapi wrote:Pričao si taj vic kiki davno i to više puta
Al haj neka ti bude ... hahahaHAhAHAhAHA
Pa vidis li razvoj situacije?

Svaki mjesec stistak oko pobunjenika u Damasku i Alepu je sve jaci, sve im se vise suzava prostor djelovanja.

Potpuno je jasno da 'mudzahide' samo Amerika moze spasiti. Slomit ce ih SAA u Damasku i Alepu najdalje za 2 godine ako se nesto drasticno ne promijeni.
obojeno je vic kojem se smijem jer je ista priča bila prije 2(slovima dvije) godine
a vidimo kako amerika spašava "mudzahide" ... strahovlada već 2(slovima dvije) godine lomi, krši, ruši, opkoljava, izgladnjuje, bombarduje, sravnjuje sa zemljom, masakrira, truje, muči, ubija, snajperiše, a amerika ih toliko spašava da je svakom danom sve više mrtvih sirijaca ubijenih od asadovih hordi zla
ameika ih toliko spašava već 2(slovima dvije) godine da horde zla sve više slobode imaju u ubijanju i metode im postaju sve brutalnije i krvoločnije

ako ih nastavi spašavati kao dosad u naredne 2(slovima dvije) godine od sirije i sirijaca neće ostati ništa ... zapravo ostaće samo asad i njegove horde zla
oni su ih nahuskali da se oruzano pobune i krenu u teroristicke akcije ali su u medjuvremenu skontali da je asad bolja opcija od terorista. nisu se jednom zajebali.
Novak20

#33359 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Jadan onaj vojnik SAA u Deir EzZouru kojeg ISIS-ovci uhvate živog. 18+
Ne znam samo zašto imaju potrebu da pametuju čovjeku kojeg će za koju minutu zaklati.
http://www.liveleak.com/view?i=82b_1418546587
sarajevoxxxx

#33360 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Oslobođeno i režimsko uporište Er-Rai u Waadi Daifu, koje se nalazi ispod Ez-Za'alaneh;

Karta Waadi Daifa nakon jutrošnjih borbi.Na sjeveru Ez-Za'alaneh i Er-Ra'i i na jugu vojni punkt Ed-Dab'an koji su danas oslobođeni ili pali u ruke Nusra fronta i El-Džebhe:

Image
Kikibombona

#33361 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Cbrt

Opet ti po starom. SAA je prije rata imala preko 400 000 aktivnih vojnika i rezervista. Nesto ih je prebjeglo, nesto izginulo, ali je sigurno dosta vojnika mobilisano i odredjen broj ih konstsntno pristize. Pod vojnike SAA ubrajam zvanicnu SAA, NDF i stranacku miliciju. Tesko mi je povjerovati da je ukupni broj manji od 400 000 kada se uzme u obzir velicina drzave i broj otvorenih frontova.

Ovdje sam izgubio dosta energije da bih ti objasnio da su napadi na Latakiju i Hamu pokusaji koji ce se na kraju pretvoriti u nespjehe. Govorio sam da je pad Melhe pitanje vremena itd. Sve je to tako ocigledno da ne moras biti pametan da bi dosao do takvog zakljucka. Dzobar ce neminovno pasti. To je ocigledno. Stvarno mi nije jasno kako ne mozes predvidjeti nesto tako ocigledno. Valjda ti emocije ne dopustaju realno sagledavanje.
Naslovnica

#33362 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Kakva je situacija u Kobaneu?!
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#33363 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

parangal_ wrote: oni su ih nahuskali da se oruzano pobune i krenu u teroristicke akcije ali su u medjuvremenu skontali da je asad bolja opcija od terorista. nisu se jednom zajebali.
cia snajka cia upropastili su pola sveta
to i ona ko nas bre zavadi su mi najdraže

e tako isto sole pamet sirijcima kako ih je cia zavadila i oblatila dragog predsednika asada lepog - borca i druga zadnju nadu čovječanstva
sve vojske svijeta i ti fazoni ... alex jones i david icke ... rusija kina iran i sirija u borbi protiv bankara za bolje sutra

ništa strahovlada klana asad i vanredno stanje 40 godina, zatvori, mučenja, ubijanje, nesloboda, cenzura, korupcija režima, uzurpacija vlasti od strane manjinskih alavita u većinski sunitskoj zemlji, 18 obavještajnih agencija vojska i policija svi u službi diktatora a protiv građana sirije ... to ništa
fosna2014

#33364 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Naslovnica wrote:Kakva je situacija u Kobaneu?!
Kobane je postao grob napadačima. Preko 3000 izginulih napadača, 4 ubijena emira, 14 uništenih tenkova, desetine uništenih vojnih vozila. Kažu da nemaju više auta da izvezu leševe nahrpanih napadača.

YPG oslobodio jednu od cesta koja služi kao ruta za snabdjevanje od strane napadača. Odbrana Kobanea mi djeluje kao TO Bužim.
zrakomlat

#33365 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

dječak sa šibicama wrote:Image
:D
Naslovnica

#33366 Re: Sirija

Post by Naslovnica »

Neko od ovih informisanih napisa da Kurdi drže samo 1/5 Kobanea, ostalih 4/5 ISIL?!
sarajevoxxxx

#33367 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Wadi Deif brani oko 1300 režimskih vojnika, a napadaju ga borci Nusra fronta i Ahrar Eš-Šama http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.64 ... =14&m=b.Do sada su oslobođena četiri vojna punkta i uništeno 5 tenkova.Oslobođena su režimska uporišta :

- Azaalana
- Er-Raai
- Dhabaan
- Algarot

Južno od Maarrat al-Numan nalazi se druga velika režimska kasarna Al Hamidiyah http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.62 ... 5&z=15&m=b koju su također vojne formacije Nusra fronta i Ahrar Eš-Šama jutros napale.Do sada su oslobođeni vojni punktovi
- Al-Medajin
- El-Mijah
- Abus
- i El-Kemin

Također potvrđena je pogibija režimskog komandanta kasarne Wadi Deif, Gadir Sulejmana koji je poginuo u zgradi komande.

Trenutno se vode borbe za režimsko uporište ''Zgrada komande'' u Wadi Deifu.Jučer su snage režima silovito napadale na Han Šejhun ali linije fronte se nisu pomjerale.Do sada je na Al Hamidiyi poginulo oko 50 režimskih vojnika i zaplinjena dva tenka.Također, i Nusra front i druge vojne formacije su u napadima izgubile nekoliko boraca.

Izvor:
https://www.facebook.com/pages/%D8%B4%D ... 91?fref=nf
https://www.facebook.com/edlib.news.net?fref=nf
https://www.facebook.com/pages/%D9%85%D ... 20?fref=nf
Klavikula

#33368 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Kikibombona wrote:Cbrt

Opet ti po starom. SAA je prije rata imala preko 400 000 aktivnih vojnika i rezervista. Nesto ih je prebjeglo, nesto izginulo, ali je sigurno dosta vojnika mobilisano i odredjen broj ih konstsntno pristize. Pod vojnike SAA ubrajam zvanicnu SAA, NDF i stranacku miliciju. Tesko mi je povjerovati da je ukupni broj manji od 400 000 kada se uzme u obzir velicina drzave i broj otvorenih frontova.

Ovdje sam izgubio dosta energije da bih ti objasnio da su napadi na Latakiju i Hamu pokusaji koji ce se na kraju pretvoriti u nespjehe. Govorio sam da je pad Melhe pitanje vremena itd. Sve je to tako ocigledno da ne moras biti pametan da bi dosao do takvog zakljucka. Dzobar ce neminovno pasti. To je ocigledno. Stvarno mi nije jasno kako ne mozes predvidjeti nesto tako ocigledno. Valjda ti emocije ne dopustaju realno sagledavanje.
stipu ba cbrt-a. postavljeni su linkovi stari par mjeseci o velicini SAA i on je to ignorisao a sad se pravi lud.

savoxe koliko puta si do sad izvjestavao o nevidjenim uspjesima sekularnih i silnim oslobodjenim punktovima oko te dvije kasarne? 30,40 puta? vise?
i na kraju vazda isto.
zrakomlat

#33369 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

Naslovnica wrote:Neko od ovih informisanih napisa da Kurdi drže samo 1/5 Kobanea, ostalih 4/5 ISIL?!
vesti umeta.
cbrt

#33370 Re: Sirija

Post by cbrt »

Klavikula wrote:
Kikibombona wrote:Cbrt

stipu ba cbrt-a. postavljeni su linkovi stari par mjeseci o velicini SAA i on je to ignorisao a sad se pravi lud.

savoxe koliko puta si do sad izvjestavao o nevidjenim uspjesima sekularnih i silnim oslobodjenim punktovima oko te dvije kasarne? 30,40 puta? vise?
i na kraju vazda isto.
O braniš drugara, gde su ti linkovi nešto ih nisam video...nemoj samo sad i ti da te mrzi da tražiš i slično (pretpostavljam kako kažu da SAA ima 400.000 kao što kaže Kiki)
Uzgred, evo da te citiram još od jutros
Klavikula wrote:novosti iz Jobara.

Terrorists lines have fallen in Jobar. Terrorists are located in the North Eastern Sector, and its under SAA fire control.
Estimated 800 militants are trapped inside .
Damascus.

Loy. sources: #SAA forces have taken full control of the whole east district of #Jobar. #Damascus #Syria

ako SAA oslobodio Jobar to ce biti dosad nevidjena pobjeda. Zehran Alus danas ili jucer izjavio da nece biti sporazuma sa SAA i onda mu ovi daju sah u Jobaru. izgleda da SAA ipak moze kad hoce i kad treba ;-)

105. brigada :thumbup:
pa pročitaj ono gore boldovano i dodaj Jobar...
Uzgred, nije meni Kiki ništa objašnjavao jer nema on meni šta da objašnjava...on ovde piše zaista zanimljivu beletristiku koja jes da se nije nikada desila ali je zanimljivo štivo.
zrakomlat

#33371 Re: Sirija

Post by zrakomlat »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zi ... ve-skuplji
Pušenje je kažnjivo u Mosulu. Ali u skladišu u predgrađu cigarete i kerozin se mogu pronaći – po izuzetno visokim cijenama – na crnim tržištima kojima upravljaju članovi ISIL-a.
:lol:
Klavikula

#33372 Re: Sirija

Post by Klavikula »

ovo sam vec stavljao:

The army numbers some 300,000, half of them conscripts, and can also count on the support of thousands of pro-regime militiamen.

But the regime has suffered heavy losses: 50,000 of its fighters have died in the past three years, the Observatory says.

LINK

Iran also helped establish the National Defense Force, a mainly Alawite militia that is thought to number around 80,000 fighters. The main role of the Iraqi Shiites and the NDF is to garrison captured territory, allowing Hezbollah and the Syrian army to mount fresh offensives elsewhere.

LINK

According to pro-Baath sources, it now numbers some 7,000 fighters all around Syria.

LINK

Interviews with serving and former members of Abu Fadl al-Abbas suggest that upwards of 10,000 volunteers – all of them Shia Muslims, and many from outside Syria – have joined their ranks in the past year alone.

LINK

ne bi mi mrsko da opet postavim linkove.
250 000 + 80 000 + 10 000 + 7 000 = 347 000
+ Hezbollah, Uralov SR i Arapska nacionalna garda nek broje 5 000 + bar 50 000 policajaca. nek bude i manje. nek ih nema uopste. opet je to blizu cifre koju je Kiki naveo.

sad budi korektan i izvini se covjeku. utjerujs ga u laz.
Fantassin

#33373 Re: Sirija

Post by Fantassin »

zrakomlat wrote:http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zi ... ve-skuplji
Pušenje je kažnjivo u Mosulu. Ali u skladišu u predgrađu cigarete i kerozin se mogu pronaći – po izuzetno visokim cijenama – na crnim tržištima kojima upravljaju članovi ISIL-a.
:lol:
Ova teritorija me podsjeca kao iz igrica na ono "Rebel teritories - Black market" . To im nebi bio los fol da krenu u otvorenu trgovinu svime i da puste strance da ulaze.... pa zgrnuli bi gomilu para i simpatija :mrgreen:
fosna2014

#33374 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

3 brigade sastavljene od Nusre i pobunjeničkih frakcija odale prisegu IS u provinciji Daraa. Izvori navode da su se počeli međusobno sukobljavati.
sarajevoxxxx

#33375 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Odbijen do sada najžešći napad snaga režima na područje Handrata u Halebu
Locked