Demokratska fronta Željko Komšić

seherzada_begovica

#33351 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seherzada_begovica »

Banksy wrote:
sabina1 wrote:
Banksy wrote: Sigurno. Sve do nekog novog njihovog sastanka u Širokom brijegu.
A unistice ga gotovo nepostojeci DF - vjerni koalicioni i "nezavisno-koalicioni" partner nesto jace karike bh desnice - SDA ?

:pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
... i vjerni koalicioni i "nezavisno-koalicioni" partner najjace karike bh desnice - HDZ. :lol:
Za sabinku i banksiju:

Hajde, mozda koji HDZ-ovac glasa za vas, iz sprdancije! :D
Roccohljup

#33352 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

da znate sta vam SDP smjera ako je vjerovati avazu :D :D :D :D , malo je šega sto je privatni email na SDP memorandumu :D

Image
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33353 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Znači Maja Gasal Vražalica odlepršala , ostao još samo jedan član - Dženan Džonlagić.

Kako formirati demokratsku većinu ako stranka ima samo dva člana (predsjednik i jedan član) ?
Banksy

#33354 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:da znate sta vam SDP smjera ako je vjerovati avazu :D :D :D :D , malo je šega sto je privatni email na SDP memorandumu :D
Malo je šega što Fahro već prvi dan udara na najjačeg protivnika, Bećirovića....
Capsicum

#33355 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

Pa obzirom na način izražavanja koji je Maja juče pokazala u Parlamentu, bez obzira je li njena ljutnja bila opravdana ili ne, mislim da nisu puno izgubili. Homofobične uvrede i taj uličarski govor nije za parlamentarne klupe. Nek se ljuti ko god hoće. Uljudnost i dostojanstvo u komunikaciji sa svima, makar bili žestoki politički protivnici, mora se održati bar u najvišem zakonodavnom tijelu ove države.
Roccohljup

#33356 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Banksy wrote:
Roccohljup wrote:da znate sta vam SDP smjera ako je vjerovati avazu :D :D :D :D , malo je šega sto je privatni email na SDP memorandumu :D
Malo je šega što Fahro već prvi dan udara na najjačeg protivnika, Bećirovića....
Ma to je ocekivano. Vidi samo komentare na clanak o njegovoj kandidaturi. Botovi prekovremeno stancaju hvalospjeve.
Sad kad krene Avaz pisati nebuloze......
Banksy

#33357 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Capsicum wrote:Pa obzirom na način izražavanja koji je Maja juče pokazala u Parlamentu, bez obzira je li njena ljutnja bila opravdana ili ne, mislim da nisu puno izgubili. Homofobične uvrede i taj uličarski govor nije za parlamentarne klupe. Nek se ljuti ko god hoće. Uljudnost i dostojanstvo u komunikaciji sa svima, makar bili žestoki politički protivnici, mora se održati bar u najvišem zakonodavnom tijelu ove države.
+1
seherzada_begovica

#33358 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Image
Ne bi me cudilo da je ovo i originalna prepiska. SDP su preuzeli teski tokmaci i sasvim je moguce da im se i ovo vrzma po tintari. Nadam se da ce ozbiljni SDP-ovci rastjerati ove cirkuzante.
sabina1

#33359 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

seherzada_begovica wrote:

Image
Ne bi me cudilo da je ovo i originalna prepiska. SDP su preuzeli teski tokmaci i sasvim je moguce da im se i ovo vrzma po tintari. Nadam se da ce ozbiljni SDP-ovci rastjerati ove cirkuzante.
Ma to će se desiti samo ako se izvorni DF-ovci vrate u SDP.

Ovaj ne mogu....u(z) SDA su...
seherzada_begovica

#33360 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

sabina1 wrote:

Image
Ma to će se desiti samo ako se izvorni DF-ovci vrate u SDP.

Ovaj ne mogu....u(z) SDA su...
Sabinka, ti si bukvalno shvatila napisano na ovom gore pamfletu...

Image

:lol:
sabina1

#33361 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

seherzada_begovica wrote: :lol:
Ovako su se isto smijali i glasaci DF-a kada su shvatili da su rukama onih za koje su glasali dobili SDA vecinu i gradonacelnika u Sarajevu odnosno SDA vecine u Centru i Novom Sarajevu...

Izlazak Stojnica je bio bas tezak udarac...
seherzada_begovica

#33362 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

sabina1 wrote:
Ovako su se isto smijali i glasaci DF-a kada su shvatili da su rukama onih za koje su glasali dobili SDA vecinu i gradonacelnika u Sarajevu odnosno SDA vecine u Centru i Novom Sarajevu...

I kada neko kaze da je SDP pamflet fake - dovoljno je samo citati sabinku... :razz: Obnevidjelost! 8)
sabina1

#33363 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

sabina1 wrote:

I kada neko kaze da je SDP pamflet fake - dovoljno je samo citati sabinku... :razz: Obnevidjelost! 8)
Post je prijavljen radi vrijeđanja nakon nedostatka argumenata.
Karacic , Topic , Srdic , Olvcic , Nevesinjac su na listama DF usli u parlamente a danas su dio stabilne SDA vecine na razlicitim nivoima jer u jedinstvu je snaga.
Post je prijavljen i zbog negiranja jasnih i tacnih informacija i pokusaja pretvaranja istih u pamflete.

Ah da...izlazak Stojnica je bio tezak udarac za DF...

Lijep pozdrav.
seherzada_begovica

#33364 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

sabina1 wrote:
Post je prijavljen radi vrijeđanja nakon nedostatka argumenata.

Lijep pozdrav.
Da da... izvinjavam se ako si se nasla uvrijedjenom, ja sam samo rekla istinu, u nadi da progledas. ...

Nisam ti ja kriva sto su SDP partija i simpatizeri obnevidjeli. Bakir Hadziomerovic, a evo sad i Damir Niksic... Mrak! 8) :razz:
seherzada_begovica

#33365 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

sabina1 wrote:
seherzada_begovica wrote: Post je prijavljen radi vrijeđanja nakon nedostatka argumenata.
Karacic , Topic , Srdic , Olvcic , Nevesinjac su na listama DF usli u parlamente a danas su dio stabilne SDA vecine na razlicitim nivoima jer u jedinstvu je snaga.
Post je prijavljen i zbog negiranja jasnih i tacnih informacija i pokusaja pretvaranja istih u pamflete.

Ah da...izlazak Stojnica je bio tezak udarac za DF...

Lijep pozdrav.

Titati, jel ti fakat mislis da se ne vidi kako funkcioniras? Sve sto je napisano na pamfletu, maltene svaki post koji sam procitala od tebe, ko po redoslijedu... :D

A obnevidjelost je u tome, sto ne vidis da postizes samo kontraefekat, a niko ti to nema za rec. Isto onako kako sam ti napisala za B.H. gdje SDP obisao 100 skupova sa B.H. kao frontmenom, a niko nije mogao vidjeti budalastinu i reci 'cekajte malo, WTF is this'.

Drugim rijecima, ljevica je ipak malo vise inteligentnija da bi mogla padati na desnicarske finte. Osim ako niste prihvatili pozicionirati SDP na desnici... ili tu stranku dotuci na nivo SDU-a... :razz:

P.S. Vidim da se koristis i 'kvarnim' forumskim metodologijama, :D a meni je to iskreno da kazem jadno. Tako da ako ces se sluziti time, onda na ignore, si? :wink:
GandalfSivi

#33366 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GandalfSivi »

A obnevidjelost je u tome, sto ne vidis da postizes samo kontraefekat, a niko ti to nema za rec. Isto onako kako sam ti napisala za B.H. gdje SDP obisao 100 skupova sa B.H. kao frontmenom, a niko nije mogao vidjeti budalastinu i reci 'cekajte malo, WTF is this'.
Ovo isto kao kad Trump prica o Hillary. Bilo, proslo, idemo dalje, kakav crni B. H.
seherzada_begovica

#33367 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

GandalfSivi wrote:
Ovo isto kao kad Trump prica o Hillary. Bilo, proslo, idemo dalje, kakav crni B. H.
Nije proslo, zato sto su tokmaci ponovo uradili isto i doveli sad Damira Niksica. Znaci niti su sagledali pogresku nacinjenu sa B.H., niti razumiju sto je pogreska.

Javnu medijsku licnost, koja ima iza sebe godine djelovanja u medijskom prostoru, kao kakti neutralna licnost, te kao takvi nose odredjenijavni kredibilitet, ne mozes uclaniti u stranku i dati mu clansku knjizicu, zato sto:
1. time brises netralnost i kredibilitet cjelokupnog prethodnog medijskog djeovanja te licnosti
2. brises relevantnost bilo cega sto ce ta osoba u buducnosti reci
3. partiju nameces kao patrona toj licnosti, te samu tu partiju diskreditiras
4. partiju kandidiranjem te licnosti, a koje gotovo uvijek exploreri neke nove politicke/drustvene moderne, prezentiras kao neozbiljnom

Tomaci misle da time ostvaruju benefit, jel, ljudi "vole" B.H. i D.N., pa ce time pohrliti u i za SDP, a ustvari desava se suprotno. Vidjeno i provjereno u reali, ali i dalje obnevidjelost.

Sa takvim licnostima se radi i suradjuje izvan stranke.

SDP mora dovesti nekog da pospremi taj tokmakluk, kao i more drugih budalastina, inace nastavlja dalje propadati. Jedini koji ce vam ostati glasati za SDP su clanovi i uhljebi ako se ne dohavizate.
drug_profi

#33368 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Mene čudi što se vi nešto ibretite. Ko fol francuske sobarice.
Od kako internet postoji, postoje internet brigade kod svih stranaka i dobijaju direktive prije izbora.
Otkrivate toplu vodu.
Hafis

#33369 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

U koja je doba ovaj Demokratski front(A).
Jebote, stvarno jedan sasvim nepravilan izraz u ovoj polupismenoj državi udje u promet k'o niz ulicu.
Još samo čekam kad će neki od ovih delegata antifašista oformiti stranku zvučnog imena... poput Demokratski projek(A)t.
Novak20

#33370 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Šteta što je ovaj čovjek u DF.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/damir-b ... /180711082
Damira Bećirovića, aktuelnog šefa Kluba Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, nema ni na jednoj kandidatskoj listi za predstojeće Opće izbore, a razlog zbog kojeg je to tako za Klix.ba obrazlaže sljedećim riječima: "To je moja odluka! Nisam želio, kako se to od mene tražilo, da se prijavim u Sarajevu".
Bećirović nam je kazao kako je odbio da se prijavi u Sarajevu, a da u Tuzli, gdje mu je trenutno mjesto prebivališta, ne želi da bude na listi zajedno s ljudima Mirsada Kukića, kojima bi on, kako kaže, osiguravao glasove.

"Ne možete u Tuzlu dovesti čovjeka da bude predsjednik DF-a, a koji je iz Banovića, koji je osnivao SDA s Mirsadom Kukićem, čija je žena šefica finansija u Rudniku Banovići. Ja s tim ljudima ne želim ništa imati. Ne želim da budem na listi s tim ljudima i da bilo kome osiguravam bilo kakve glasove. Ne pada mi na pamet, a nema potrebe ni da se prijavljujem u Sarajevu", kazao je Bećirović.

Istakao je da ne želi šutjeti po cijenu da bude izbačen iz DF-a, iako želi ostati u toj stranci i pokušati popraviti stvari.

"Mogu me izbaciti, ali ja neću klimati glavom i govoriti da je dobro nešto što nije dobro. Liste su konačan proizvod, ali ništa nije dobro urađeno. To je pogrešna politika. Dvije godine upozoravam na sve što se događa, otišla je masa dobrih ljudi koji su napravili stranku i iznijeli sve, držali sve kako treba, da bi se dovela gomila budala, varalica i prevaranata. Ne želim biti s tim ljudima, ni blizu", poručio je Bećirović.

Upitan o tome u kakvim je odnosima s predsjednikom DF-a Željkom Komšićem, odgovorio je kratko: "U slabim!"

"Ja sigurno neću šutjeti na bilo šta, nisam šutio ni 2009. kad sam mu rekao istinu o Zlatku Lagumdžiji i Damiru Hadžiću. Tada me istjerao iz kabineta da bi se kasnije ispostavilo da sam bio u pravu", istakao je Bećirović koji je tada bio Komšićev savjetnik u Predsjedništvu BiH.

Na pitanje ko su tri-četiri čovjeka oko Željka Komšića, za koje Maja Gasal-Vražalica tvrdi da zajedno s Komšićem predstavljaju rukovodstvo DF-a, Bećirović odgovara da su to ljudi koji ne mogu dobiti nikakve glasove, ali koji klimaju glavom predsjedniku.

"Željko Komšić je sve to dopustio. Napravio je nešto što je gore od onog što je Zlatko Lagumdžija pravio u SDP-u. To je najveći problem", zaključio je Bećirović.

Podsjećamo, Demokratska fronta (DF) je jedina veća stranka u Bosni i Hercegovini koja još uvijek nije objavila svoje kandidatske liste za predstojeće Opće izbore.
walk_M-A-N

#33371 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by walk_M-A-N »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bibija- ... /180709145
Mora se biti bez mozga da se zaokruži lista sa koje će Kerla ući u Skupštinu.
Roccohljup

#33372 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Roccohljup »

Kad ce ova fronta objaviti liste?
criticos

#33373 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Roccohljup wrote:Kad ce ova fronta objaviti liste?
Imaju malo problema, nemaju dovoljno ljudi koji će biti nosioci listi.
Šalu na stranu, trenuto se vrši selektiranje i odabir najboljih kandidata koji će nakon izbora spremno dočekati prelete.
Nezvanično, dobro su se posvađali sa GS pa idu skupa na državni i federalni nivo, dok na kantonalni idu odvojeno jer se nisu mogli dogovoriti.
Capsicum

#33374 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Capsicum »

criticos wrote:
Šalu na stranu, trenuto se vrši selektiranje i odabir najboljih kandidata koji će nakon izbora spremno dočekati prelete.
Nezvanično, dobro su se posvađali sa GS pa idu skupa na državni i federalni nivo, dok na kantonalni idu odvojeno jer se nisu mogli dogovoriti.
Ti si svjestan da su liste već predate? :D Prošli ponedjeljak bio zadnji dan za predaju. Ko je tražio, tražio je, a ko je našao, našao je. :D
O kakvim svađama ti? Od početka ljudi govorili da će napraviti analizu gdje je bolje ići skupa, a gdje odvojeno.
criticos

#33375 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by criticos »

Capsicum wrote:
criticos wrote:
Ti si svjestan da su liste već predate? :D Prošli ponedjeljak bio zadnji dan za predaju. Ko je tražio, tražio je, a ko je našao, našao je. :D
O kakvim svađama ti? Od početka ljudi govorili da će napraviti analizu gdje je bolje ići skupa, a gdje odvojeno.
Za cirkus stranku su prigodni samo cirkus odgovori. :mrgreen:
Post Reply