Sirija

Locked
Rampage

#33326 Re: Sirija

Post by Rampage »

E moj Laprdane.... džaba nama naše oči, mi trebamo vidjeti samo ono što ti želiš da vidimo, jel' da?
joe_black

#33327 Re: Sirija

Post by joe_black »

Assad nije imao nikakvog izbora i zato je izabrao jedinu varijantu koja mu je bila na raspolaganju, u protivnom bi zavrsio s metlum u anu.u.
Ta prica o Džihadu i Izraelu je bajka za malu djecu...Ako je Assad sprjecavao sirijce u tome, kapu mu skidam onda je pametan vladar...
Jeli ti vise volis da je u Egiptu stanje onakvo kakvo jeste ili mislis da bi i njima bilo bolje da imaju sirijski scenarij? UOZBILJI SE
Sto se tice Gadafija, ne kazem da je 100% pravedan vladar ali vjeruj mi da bi ja dao cijelu politicku garnituru BiH za jednog takvog vladara...
Sisiju treba podici spomenik od 1000 metara samo zato sto nije dopustio da se Egiptu priredi sranje kao u Siriji...
Demokratski izabrani predsjednik Mursi, clan muslimanskog bratstva...Iskreno ja mu ne bi dao ni dvije koze da cuva, a kamoli da vodi drzavu...Jer se pokazalo da nije zreo ni za koza, a kamoli za vodjenja drzave...Vjerovatno su to i Egipcani skontali pa mu uskratili podrsku u smjeni vlasti...
Ja postujem i tebe, i savoxxxxx (pogotovo ako ovo sto radi, radi besplatno), i cellija i sve foruimase ali isto tako postujem i Izraelce jesr su daleko s vremenom ispred Arapskih lijenih muslimana...
Vrijeme je vec pokazalo istimu e sad sto to neko ne viidi...to nije moj problem...
Lijep pozdrav i bojte se Allaha dž.s.
Laprdan

#33328 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Rampage wrote:E moj Laprdane.... džaba nama naše oči, mi trebamo vidjeti samo ono što ti želiš da vidimo, jel' da?
A rampage, i ja imam oči. A neko od nas dvojice ne vidi i pored toga što ima oči. Nema nam druge nego da čekamo Sudnji dan pa da saznamo od Onog koji sve zna. :)
Laprdan

#33329 Re: Sirija

Post by Laprdan »

joe_black wrote:Assad nije imao nikakvog izbora i zato je izabrao jedinu varijantu koja mu je bila na raspolaganju, u protivnom bi zavrsio s metlum u anu.u.
Ta prica o Džihadu i Izraelu je bajka za malu djecu...Ako je Assad sprjecavao sirijce u tome, kapu mu skidam onda je pametan vladar...
Jeli ti vise volis da je u Egiptu stanje onakvo kakvo jeste ili mislis da bi i njima bilo bolje da imaju sirijski scenarij? UOZBILJI SE
Sto se tice Gadafija, ne kazem da je 100% pravedan vladar ali vjeruj mi da bi ja dao cijelu politicku garnituru BiH za jednog takvog vladara...
Sisiju treba podici spomenik od 1000 metara samo zato sto nije dopustio da se Egiptu priredi sranje kao u Siriji...
Demokratski izabrani predsjednik Mursi, clan muslimanskog bratstva...Iskreno ja mu ne bi dao ni dvije koze da cuva, a kamoli da vodi drzavu...Jer se pokazalo da nije zreo ni za koza, a kamoli za vodjenja drzave...Vjerovatno su to i Egipcani skontali pa mu uskratili podrsku u smjeni vlasti...
Ja postujem i tebe, i savoxxxxx (pogotovo ako ovo sto radi, radi besplatno), i cellija i sve foruimase ali isto tako postujem i Izraelce jesr su daleko s vremenom ispred Arapskih lijenih muslimana...
Vrijeme je vec pokazalo istimu e sad sto to neko ne viidi...to nije moj problem...
Lijep pozdrav i bojte se Allaha dž.s.
Imamo apsolutno suprotne stavove i favoriziramo apsolutno suprotne ljude. Ti favoriziraš Izrael, a ja ih otvoreno mrzim i probao sam da navedem razloge za to.
Ali, brate, radi ove zadnje rečenice neću da se upuštam u dalju raspravu sa tobom. Molim Allaha dž.š. da nas sve uputi na pravi put koji jedino On pouzdano zna. Amin.
Last edited by Laprdan on 14/12/2014 01:35, edited 1 time in total.
Klavikula

#33330 Re: Sirija

Post by Klavikula »

sadasnja sirijska vlast je ovakva i onakva, kao uostalom i svaka vlast, ali je za prosjecnog Sirijca daleko bolja od pobunjenicke i IS-ove vlasti.

prosla libijska vlast je takodjer ovakva i onakva, kao i sve vlasti, ali je daleko bolja od sadasnje.

Sirijci to znaju i zato SAA ima veliku podrsku, kao sto su to znali i Libijci, ali nisu mogli protiv NATO avijacije.

pobunjenici i teroristi nisu dostojna alternativa Assadovoj vladi.
Laprdan

#33331 Re: Sirija

Post by Laprdan »

Klavikula wrote:sadasnja sirijska vlast je ovakva i onakva, kao uostalom i svaka vlast, ali je za prosjecnog Sirijca daleko bolja od pobunjenicke i IS-ove vlasti.

prosla libijska vlast je takodjer ovakva i onakva, kao i sve vlasti, ali je daleko bolja od sadasnje.

Sirijci to znaju i zato SAA ima veliku podrsku, kao sto su to znali i Libijci, ali nisu mogli protiv NATO avijacije.

pobunjenici i teroristi nisu dostojna alternativa Assadovoj vladi.
Klavikula, dobri čovječe, pročitaj prevod Kur'ana. :)
budza

#33332 Re: Sirija

Post by budza »

ID je trenutno glavni faktor u siriji i iraku. vazniji od cak i vlade u bagdadu i teroristickog asadovog rezima.
budza

#33333 Re: Sirija

Post by budza »

joe_black wrote:Ne kontam ti Laprdane logiku, nikako.
Kurdi koji brane svoj grad, svoju kucu, a ti ih nazivas teroristima...Bas bi volio da to malo obrazlozis, zasto teroristi?

najveci i najhrabriji deo kurda je u redovima ID-a. i sam komandant operacija u ajn al islamu (eks ajn al arab/kobane) je kurd.
kurdi, oni pravi, ne ovo smece marksisticko, su dali velika imena kroz istoriju islama. velike ratnike i pravedne vodje.
sarajevoxxxx

#33334 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dr. Shirin Ebadi iranska dobitnica Nobelove nagrade za mir u Rimu na summitu dobitnika Nobelove nagrade za mir, u ime svoga naroda izvinula se sirijskom i jemenskom narodu, te kazala kako ih vlada u Teheranu ne predstavlja:

''Krađa nije samo kada se ukrade imetak, naprotiv krađa je i kada se ukrade nada ljudima i narodima.Kada im se ukrade njihov cilj i želja da žive u miru. Ja i iranski narod se izvinjavamo jemenskom i sirijskom narodu čije nade je ukrala vlada u Teheranu koja nas ne predstavlja''
rekla je Ebadi.
"لقد قالت توكل الحقيقة"
السرقة ليست فقط سرقة الأموال والفساد بل هناك سرقة أخرى تحدث الآن وهى سرقة آمال الأشخاص والشعوب، سرقة رغبة الناس فى العيش بسلام.
وأنا والحديث للدكتورة شيرين عبادي كإيرانية شيعية وكشعب ايران نعتذر للشعب اليمنى وللشعب السورى والذى سرقت آمالهم حكومة طهران التى لا تمثلنا
Image

Image

https://www.facebook.com/basma4syria/ph ... =1&theater
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#33335 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Fantassin wrote:
japin_mutapi wrote:
Fantassin wrote: Jes ako ne odes,a komsija te ne voli pa prijavi..dobijes vaspitno bicevanje.
izvor?
Izvor?Pa sudeci po videu onog nesrecnika sto ga fiknuse sa zgrade za ovakav prekrsaj je bicevanje.. :D
Dakle izvor pantassin mašta news
Kikibombona

#33336 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Klavikula wrote:napredak SAA u Alepu :thumbup:
Image
Ne moze ovaj rat jos tako dugo ako Amerika na neki nacin ne uleti i spasi 'mudzahide' od sigurno poraza.

U Alepu konstantno gube od kada je SAA krenulo u Hanasir i dalje. Ne vidim sta se tu moze promijeniti?

U Damasku ista prica, sve vise im suzavaju prostor i od Kusajra stalno napreduju. Odradili su veliki posao na Kalamunu.

SAA u Dzobaru lomi moral pobunjenicima.
japin_mutapi

#33337 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Pričao si taj vic kiki davno i to više puta
Al haj neka ti bude ... hahahaHAhAHAhAHA
Kikibombona

#33338 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Nego, Saxxx, tvrda ova Brkina ekipa. :D Rekoh li ja tebi, neka probaju udariti na SAA tamo gdje su logisticki povezani. U Tagbi i Diviziji 17 SAA je imala par stotina polumrtvih ljudi koje je ISIL sasvim okruzio i brojacano nadmocno udario sa svih strana. U Zoru je isto tako nepovoljna situacija za SAA, okruzeni su, ali opet imaju dosta ljudi i linije opskrbe. Za ISIL bi bio podvig uzeti Zor. Eto im ravnopravnog protivnika. U Homsu ili Alepu nemaju sta traziti. SAA ih je pregazila u Shairu za dan-dva.

Image
Kikibombona

#33339 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

japin_mutapi wrote:Pričao si taj vic kiki davno i to više puta
Pa vidis li razvoj situacije?

Svaki mjesec stistak oko pobunjenika u Damasku i Alepu je sve jaci, sve im se vise suzava prostor djelovanja.

Potpuno je jasno da 'mudzahide' samo Amerika moze spasiti. Slomit ce ih SAA u Damasku i Alepu najdalje za 2 godine ako se nesto drasticno ne promijeni.
cbrt

#33340 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:

Svaki mjesec stistak oko pobunjenika u Damasku i Alepu je sve jaci, sve im se vise suzava prostor djelovanja.

Potpuno je jasno da 'mudzahide' samo Amerika moze spasiti. Slomit ce ih SAA u Damasku i Alepu najdalje za 2 godine ako se nesto drasticno ne promijeni.
:lol:
Kikibombona

#33341 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

cbrt wrote: :lol:
Nadam se da je smijeh popracen veselim emocijama a ne dubokom gorcinom radi razvoja situacije. :D

Misljenja sam da ce Dzobar biti gotov za tri mjeseca ako ne i prije. Onda na red dolazi Irbin i Zamalka. Kada to bude gotovo, Duma ce biti samo formalnost, kao i ostala pobunjenicka uporista.

U Alepu je napredak iz mjeseca u mjesec vise nego primjetan.

Pobunjenici se hrabro bore. To niko ne moze osporiti, kao sto se ne moze osporiti da je SAA jaca na terenu. Ne mogu se dovijeka braniti. Kada izgube Damask ili Alep, neminovno ce uslijediti domino efekat.

Moja je procjena da bez aktivnije pomoci Amerike ne mogu izdrzati vise od 2 godine. Uprati razvoj situacije, napredak SAA u dva kljucna grada, intenzitet napredovanja..... i sve ce ti se samo kazati.....

Ti imas problem da prihvatis realnost. Realnost je da su vjerski fanatici izgubili i da bez Amerike nemaju sanse za pobjedu.
japin_mutapi

#33342 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Kikibombona wrote:

obojeno je vic kojem se smijem jer je ista priča bila prije 2(slovima dvije) godine
a vidimo kako amerika spašava "mudzahide" ... strahovlada već 2(slovima dvije) godine lomi, krši, ruši, opkoljava, izgladnjuje, bombarduje, sravnjuje sa zemljom, masakrira, truje, muči, ubija, snajperiše, a amerika ih toliko spašava da je svakom danom sve više mrtvih sirijaca ubijenih od asadovih hordi zla
ameika ih toliko spašava već 2(slovima dvije) godine da horde zla sve više slobode imaju u ubijanju i metode im postaju sve brutalnije i krvoločnije

ako ih nastavi spašavati kao dosad u naredne 2(slovima dvije) godine od sirije i sirijaca neće ostati ništa ... zapravo ostaće samo asad i njegove horde zla
Herr Flick

#33343 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

cbrt

#33344 Re: Sirija

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
cbrt wrote: :lol:
Nadam se da je smijeh popracen veselim emocijama a ne dubokom gorcinom radi razvoja situacije. :D

Misljenja sam da ce Dzobar biti gotov za tri mjeseca ako ne i prije. Onda na red dolazi Irbin i Zamalka. Kada to bude gotovo, Duma ce biti samo formalnost, kao i ostala pobunjenicka uporista.

U Alepu je napredak iz mjeseca u mjesec vise nego primjetan.

Pobunjenici se hrabro bore. To niko ne moze osporiti, kao sto se ne moze osporiti da je SAA jaca na terenu. Ne mogu se dovijeka braniti. Kada izgube Damask ili Alep, neminovno ce uslijediti domino efekat.

Moja je procjena da bez aktivnije pomoci Amerike ne mogu izdrzati vise od 2 godine. Uprati razvoj situacije, napredak SAA u dva kljucna grada, intenzitet napredovanja..... i sve ce ti se samo kazati.....

Ti imas problem da prihvatis realnost. Realnost je da su vjerski fanatici izgubili i da bez Amerike nemaju sanse za pobjedu.
Tvoju realnost misliš. Onu o 400.000 SAA vojnika koja se ispostavila kao laž ili pak briljantnu analizu o padu Tabke kao sjajnom strateškom potezu vrlog nam Asada. Daj nemoj više trolovati temu sa tvojim procenama jer je zaista maloumno da neko s tobom više diskutuje da li će ili neće Asad za dve godine ili par meseci da osvoji ovo ili ono. To ne znaju ni najveći stratezi ali eto ti znaš, kao što Cheli zna sve moguće svetske teorije zavere kao da je lično učestvovao u njima ili ih barem planirao. Tolika količinu nadobudnosti imaju samo ljudi koji su ili veliki geniji u stvarnom životu (šta će onda s nama ovde pitam se) ili imaju neki žešći problem ili kompleks niže vrednosti pa ga leče na sirotim nama...
joe_black

#33345 Re: Sirija

Post by joe_black »

arman1 wrote:ISIL u povremeno zakazuje logistika. Dobrovoljci sve manje pristižu, a imaju sve veći balast svojih civila.
U Irak im zasad dobro ide ali se tamo situacija polako zaoštrava. Udarili su Irancima previše blizu. Ni Turska ih više ne gotivi ko nekada.
Vidi, mislim da svi podcjenjuju ISIL...
ISIL ti sad dodje ujedno i kao jedna nakaradna ideologija koju je vec sada nemoguce iskorijeniti. Mislim, da su se SAD i kreatori ISIL-a preracunali i to sada dali su se preracunali svjesno ili nesvjesno, to je sada pitanje.
Ovo sto braca potenciraju na to da je Assad monarh i diktator, pa neka navedu jedno arapsku drzavu u kojoj monarhija nije prirodan oblik vladavine bila do pojave arapskog proljeca...
Jednostavno arapi nisu jos sazreli ni za demokratije, a ni za boljih vladara i zato imaju to sto imaju.
fosna2014

#33346 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Čitam na twitteru da su pobunjenici izgubili dva bitna mjesta na samom rubu Halepa na sjeveru grada i da je vojska krenula u ofanzivu na tom području.
Novak20

#33347 Re: Sirija

Post by Novak20 »

SAA oslobodila mjesto Ard al-Mallah dok susjedna mjesta Andan i Haritan drži pod artiljerijskom paljbom.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.28 ... arch=Daraa

Inače u toku je ofanziva SAA na sjeveru Aleppa.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.27 ... rch=Aleppo

U Jobaru SAA pomakla liniju fronta za pola kilometra i drži u okruženju oko 800 "pobunjenika".
Kurdi oslobodili cijeli jug Kobanea.
fosna2014

#33348 Re: Sirija

Post by fosna2014 »

Novak20 wrote:SAA oslobodila mjesto Ard al-Mallah dok susjedna mjesta Andan i Haritan drži pod artiljerijskom paljbom.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.28 ... arch=Daraa

Inače u toku je ofanziva SAA na sjeveru Aleppa.

http://wikimapia.org/#lang=en&lat=36.27 ... rch=Aleppo

U Jobaru SAA pomakla liniju fronta za pola kilometra i drži u okruženju oko 800 "pobunjenika".
Kurdi oslobodili cijeli jug Kobanea.
Handarat, predgrađe Halepa, pred potpunim padom u ruke vojske.
sarajevoxxxx

#33349 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Nakon žestokih borbi Borci Nusra fronta i El-Džebhe El-Islamije oslobodili tri vojna punkta Ed-Dab'an, Ez-Zalaneh, i El-Makl'ah koji smatraju ulazom u režimsku vojnu bazu Waadi Daif u Idlibu.
sarajevoxxxx

#33350 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Režimsko uporište Ez-Za'laneh ili vrata Wadi Daifa u Idlibu na samom sjeveroistoku Waadi Daifa koje je navodno palo u ruke opozicije.

Image
Locked