Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- AmiĐa_Idriz
#33326 Re: Liverpool FC
Dobrom psihologu ne bi bilo teško drmnuti ekipu da rasturi Trešnjice na proste faktore.
- zomri
#33327 Re: Liverpool FC
AmiĐa_Idriz wrote:U moru patetičnih izjava od sinoć ova mi se najviše svidjela. Šteta povreda, jedan od rijetkih fajtera u ekipi za koje znamo da vjerovatno ima mošnje.Adam Lallana: "Couldn't be less interested what others are doing or saying at the moment...we'll focus on ourselves. Always at our best when on the front foot - players and supporters - so roll on Saturday and bouncing, fizzing Anfield."
zahvaljujući njemu smo i zabili gol. kako ih je samo nanizao
enivej
robertson 3
lallana 2
milner 1
flop: matip
- AmiĐa_Idriz
#33328 Re: Liverpool FC
Ovo stoji što si napisao, rijetko se dešava da ekipa prekuca sezonu od početka do kraja, taj up and down je morao doći ali mi se čini da je on produkovan strahom kada su dobili šansu da se još više odlijepe od Citya. Kao da ne vjeruju sebe sami.Tomahawk11 wrote:Svaka ekipa ima up and down tokom sezone.
Evo Juve u Italiji, patnja živa u posljednje vrijeme, samo što oni imaju malo veću prednost, pa nije toliko dramatično.
A i konkurencija je nigdje veze u odnosu na Liverpoolovu![]()
Tako da ne treba unaprijed halaliti titulu, eto ko bi rekao da će se okliznuti na Castlu, pa ide za vikend Chelsea, a Liverpool još uvijek ima 3 boda više.
Samo 5 neriješenih i 1 poraz, malo se palo, ide B'mouth, valja na njima podići formu
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#33329 Re: Liverpool FC
Ima i toga i biće ga sve više kako se sezona bliži kraju.AmiĐa_Idriz wrote: Ovo stoji što si napisao, rijetko se dešava da ekipa prekuca sezonu od početka do kraja, taj up and down je morao doći ali mi se čini da je on produkovan strahom kada su dobili šansu da se još više odlijepe od Citya. Kao da ne vjeruju sebe sami.
City je u prednosti, jer znaju kako uzeti titulu.
Sve može biti vraćeno na staro sad sljedeće kolo.
- no_sekirli
#33330 Re: Liverpool FC
Jednostavno, previše igrača ne igra na svojim pozicijama, i non stop im se mijenjaju uloge.
Ma koliko Firmino bio lucidan, njegovi izlasci do centra ne donose ništa dobroga, on je najbolji kada smeta kreiranju njihovih napada i čeka malo iznad 16. Salah u sredini sa halfovima na leđima i u gužvi od 6 igrača oko njega ne može ništa napraviti. Sinoć na lijevoj strani Mane i Keita se praktično sudarili 2 puta, a kad je ušao Origi, nastupio je lančani sudar.
Desetkovani smo povredama, jedan bek je posuđen bez rezona. To je sada što imamo, za nadat se da će sljedeća biti pobjeda, bez obzira kako CIty odigra u srijedu. Treba nam samopouzdanja i ritma, jer smo mi bez visokog presinga i igrom na svojoj polovici tanki totalno. Milnera definitivno prebaciti u sredinu, na beka staviti Rafu. Treba probati, kad već nema ko drugi.
I dalje se pitam gdje su nestali udarci sa distance, da li je to zakonom zabranjeno ili igrači vrijedni 50+ miliona nemaju snage ni muda dobaciti loptu do gola iz vanjskog šuta? Skok igra nam je očajna u napadu odavno, a sada je postala ponovo problem i u obrani. Baš sam sinoć pratio, uopće se ne pokrivaju igrači, nego neka zona se igra u obrani na skoku, koju samo jedan blok protivnika izbaci iz igre. Tako nam je i Lester dao gol i imao još jedan ili dva zicera na istu situaciju.
Ja i dalje vjerujem, jer imamo prednost, možemo opet odigrati X, i da smo i dalje prvi. Valjda će ova kriza proći. Mora!
Ma koliko Firmino bio lucidan, njegovi izlasci do centra ne donose ništa dobroga, on je najbolji kada smeta kreiranju njihovih napada i čeka malo iznad 16. Salah u sredini sa halfovima na leđima i u gužvi od 6 igrača oko njega ne može ništa napraviti. Sinoć na lijevoj strani Mane i Keita se praktično sudarili 2 puta, a kad je ušao Origi, nastupio je lančani sudar.
Desetkovani smo povredama, jedan bek je posuđen bez rezona. To je sada što imamo, za nadat se da će sljedeća biti pobjeda, bez obzira kako CIty odigra u srijedu. Treba nam samopouzdanja i ritma, jer smo mi bez visokog presinga i igrom na svojoj polovici tanki totalno. Milnera definitivno prebaciti u sredinu, na beka staviti Rafu. Treba probati, kad već nema ko drugi.
I dalje se pitam gdje su nestali udarci sa distance, da li je to zakonom zabranjeno ili igrači vrijedni 50+ miliona nemaju snage ni muda dobaciti loptu do gola iz vanjskog šuta? Skok igra nam je očajna u napadu odavno, a sada je postala ponovo problem i u obrani. Baš sam sinoć pratio, uopće se ne pokrivaju igrači, nego neka zona se igra u obrani na skoku, koju samo jedan blok protivnika izbaci iz igre. Tako nam je i Lester dao gol i imao još jedan ili dva zicera na istu situaciju.
Ja i dalje vjerujem, jer imamo prednost, možemo opet odigrati X, i da smo i dalje prvi. Valjda će ova kriza proći. Mora!
- AmiĐa_Idriz
#33331 Re: Liverpool FC
Trent hopefully back in training this week. Henderson/Wijnaldum injuries described as 'minor' but no such thing at this stage! (Neil Jones)
- AmiĐa_Idriz
#33332 Re: Liverpool FC
Fabinho: "I believe that now teams who play against us sit very deep. We need to do things a little differently and maybe we aren't doing this - we are unable to find the spaces."
Fabinho: "Often, we want to go through the middle and it is difficult against physically strong and defensive teams. We need to find solutions and in these past few games we haven't."
- Logovan
- AmiĐa_Idriz
#33334 Re: Liverpool FC
Gini nam fali, to je fakt.Jürgen Klopp is unsure whether Jordan Henderson and Georginio Wijnaldum will be fit for Saturday’s meeting with AFC Bournemouth.
“Gini and Hendo, both would’ve played and then they cannot play. That’s not too cool, I don’t know how long it will take.”
- AmiĐa_Idriz
#33335 Re: Liverpool FC
Gledam sad, sutra nas City preskače na tabeli. A ko zna, možda se profitira iz ovog malo spuštanja na zemlju.
-
Armin2013
#33336 Re: Liverpool FC
Pozz,
Iz nekog neobjašnjivog razloga navijam za Liverpool, i vjerovatno ne tako fanatično kao većina ovdje na forumu, ali dovoljno da se nerviram u zadnjim utakmicama.
Ali mislim da trebamo biti realniji, što je kao navijaču teško, nismo ekipa kao City koja kupuje sve što poželi trener, i pogledajte njihovu klupu i našu.
Nisam siguran da Klop ne zna koga dovesti ali ima li para za to, koliko vidimo vlasnici prvo gledaju profit i pokušavaju pametno kupovat, ali polako sigurno pravimo ekipu.
Svi smo falili Keitu dok smo ga čekali da dođe, pa smo na Klopa galamili što ga drži na klupi, sad kada je igrao vidimo i zašto.
Možemo mi reći šta hoćemo za Klopa ali on nas je vratio u vrh nogometa sa pozitivnim finansijama.
Znam da me neće čuti ali zamolio bi Klopa da na treninge uvede neke oglice igračima na sredini terena pa ko vrati loptu nazat malo ga drmnut strujom
Možda griješim u svemu ovom ali tako ja vidim trenutnu situaciju.
Veliki pozdrav Redsi
Iz nekog neobjašnjivog razloga navijam za Liverpool, i vjerovatno ne tako fanatično kao većina ovdje na forumu, ali dovoljno da se nerviram u zadnjim utakmicama.
Ali mislim da trebamo biti realniji, što je kao navijaču teško, nismo ekipa kao City koja kupuje sve što poželi trener, i pogledajte njihovu klupu i našu.
Nisam siguran da Klop ne zna koga dovesti ali ima li para za to, koliko vidimo vlasnici prvo gledaju profit i pokušavaju pametno kupovat, ali polako sigurno pravimo ekipu.
Svi smo falili Keitu dok smo ga čekali da dođe, pa smo na Klopa galamili što ga drži na klupi, sad kada je igrao vidimo i zašto.
Možemo mi reći šta hoćemo za Klopa ali on nas je vratio u vrh nogometa sa pozitivnim finansijama.
Znam da me neće čuti ali zamolio bi Klopa da na treninge uvede neke oglice igračima na sredini terena pa ko vrati loptu nazat malo ga drmnut strujom
Veliki pozdrav Redsi
- AmiĐa_Idriz
#33337 Re: Liverpool FC
Piši češće.Armin2013 wrote:Pozz,
Veliki pozdrav Redsi
- AmiĐa_Idriz
#33338 Re: Liverpool FC
Ox, Woodburn i Hoever prijavljeni za drugi dio LP.
- AmiĐa_Idriz
#33339 Re: Liverpool FC
Jurgen Klopp has been asked by the Football Association to explain his comments about referee Kevin Friend.
Klopp was critical of Friend after a frustrating stalemate with the Hammers in the capital.
The FA have requested written observations from the Reds boss, who could be hit with a second disciplinary charge of the season.
Fakat jadno i bespotrebno, mogao mu se samo zahvaliti na kraju za poklonjeni bod.
Svakako je na radaru još od Evertona.
- King_Kenny
#33340 Re: Liverpool FC
Da i ja glasam prije nego istekne vrijeme:
Mane - 3
Robertson - 2
Van Dijk - 1
Iznervirao sam se toliko da mi se nije ni pisalo. Razumijem i umor, razumijem i povrede, i pad forme; no odsustvo dominacije makar u jednom dijelu utakmice je nejasno. Valjda Klopp vidi kako West Ham igra, šta treba mijenjati, kako igru drugačije postaviti. Firmino je najslabija karika sinoć bio; upropastio je, ako sam dobro izbrojao, tri dobre akcije s groznim dodavanjem, bez da je imao protivničkog igrača na leđima.
I ne znam kako s Matipom i Van Dijkom nakon kornera ne možemo ni šansu kreirati, a kamoli dati gol.
No, dobro. Nadati se još, vidjeti u subotu i onda aminati kad United nastupi, pa onda kasnije i Everton...
Mane - 3
Robertson - 2
Van Dijk - 1
Iznervirao sam se toliko da mi se nije ni pisalo. Razumijem i umor, razumijem i povrede, i pad forme; no odsustvo dominacije makar u jednom dijelu utakmice je nejasno. Valjda Klopp vidi kako West Ham igra, šta treba mijenjati, kako igru drugačije postaviti. Firmino je najslabija karika sinoć bio; upropastio je, ako sam dobro izbrojao, tri dobre akcije s groznim dodavanjem, bez da je imao protivničkog igrača na leđima.
I ne znam kako s Matipom i Van Dijkom nakon kornera ne možemo ni šansu kreirati, a kamoli dati gol.
No, dobro. Nadati se još, vidjeti u subotu i onda aminati kad United nastupi, pa onda kasnije i Everton...
- manijak1
#33341 Re: Liverpool FC
Mane 3
Milner 2
Robertson 1
Milner 2
Robertson 1
- AmiĐa_Idriz
#33342 Re: Liverpool FC
Misliš Everton - City?King_Kenny wrote:. Nadati se još, vidjeti u subotu i onda aminati kad United nastupi, pa onda kasnije i Everton...
Oni sutra igraju i slobodno možeš upisati lagana 3 boda Pepovoj družini
- manijak1
#33343 Re: Liverpool FC
- AmiĐa_Idriz
#33344 Re: Liverpool FC
Ma Everton je karina koja će se još pride naguziti Cityu ako zatreba.
Sad, City će vjerovatno opet negdje kiksati ali nemamo se više gdje vaditi na to, mi smo ispucali za sad kredit koji smo imali. A baš smo trebali ove dvije uzeti kako bi mirnije ušli u ovaj turbulentni period gdje nam dolazi gostovanje na Trafford koje bi moglo biti...
Sad, City će vjerovatno opet negdje kiksati ali nemamo se više gdje vaditi na to, mi smo ispucali za sad kredit koji smo imali. A baš smo trebali ove dvije uzeti kako bi mirnije ušli u ovaj turbulentni period gdje nam dolazi gostovanje na Trafford koje bi moglo biti...
Zato što nemamo igrača koji zna izvesti korner kako treba, apsolutno niko ne zna uputiti oštar centaršut u samo srce koji bi mogao natjerati i protivnika na grešku. Nema, čak ni iz običnog slobodnog ne znamo napraviti priliku osim ako Trent ili Xherdan direktno ne ošutaju.King_Kenny wrote: I ne znam kako s Matipom i Van Dijkom nakon kornera ne možemo ni šansu kreirati, a kamoli dati gol.
- BHF_Manijak
#33345 Re: Liverpool FC
Mislim ne bih ulazio ni u ciji licni izbor, ali ako moze kratka opservacijs sto Matip?zomri wrote:
flop: matip
Doduse imao je jednu vecu gresku, kad je debilno izgubio loptu na njihovih 30-35 metara i napravio im strasnu kontru.
I prekide Amidja spominjemo evo pola godine. Ne samo ofanzivno, nego i branjenje istih. Jedno vrijeme du zaista dosli bili na zavidan nivo, branjem sto se odbrane istih tice, ali ove zadnje 2-3 utakmice je strah svaki korner, svaki faul. Strasno.
Nekad se pitam radi li Klopp ista na tome ili onako, nabij je u 16m pa ako sta ispadne - odlicno.
Ne nadajte se sutra bezveze za City. Oni odlicno znaju iskoristit jako losu formu protivnika. Natrpat ce Evertona 2 razlike najmanje. Prognoziram 0:3 sutra hladno.
-
Nadzorna_ploca
#33346 Re: Liverpool FC
Nisam upratio bas najbolje. Ova sutrasnja tekma je tek ono iza kolo? Zasto igraju prije?
- BHF_Manijak
#33347 Re: Liverpool FC
Ma ovi futavci igraju finale Liga kupa nekad krajem mjeseca, pa mislim da je zbog toga.Nadzorna_ploca wrote:Nisam upratio bas najbolje. Ova sutrasnja tekma je tek ono iza kolo? Zasto igraju prije?
- AmiĐa_Idriz
#33348 Re: Liverpool FC
Matipovo Aggerovsko iznošenje lopte je ono što ga je uvijek krasilo.
A prekidi su rak rana otkako je došao Klopp, ove sezone se popravilo ali u ovoj krizi je i to palo drastično.
Gledam generalno defanziva, od zadnjih 11 šuteva u okvir čak 7 je završilo u mreži. Frapantan podatak.
A prekidi su rak rana otkako je došao Klopp, ove sezone se popravilo ali u ovoj krizi je i to palo drastično.
Gledam generalno defanziva, od zadnjih 11 šuteva u okvir čak 7 je završilo u mreži. Frapantan podatak.
-
Nadzorna_ploca
#33349 Re: Liverpool FC
Da. Vrlo moguce. To govno od takmicenja sam zaboravio.BHF_Manijak wrote:Ma ovi futavci igraju finale Liga kupa nekad krajem mjeseca, pa mislim da je zbog toga.Nadzorna_ploca wrote:Nisam upratio bas najbolje. Ova sutrasnja tekma je tek ono iza kolo? Zasto igraju prije?
- zomri
#33350 Re: Liverpool FC
Mogao je flopina biti bilo ko od ostalih osim vvd i alissona. Izbor pap na matipa zbog nekoliko lovrenovskih istrcavanja u prazno. Kod njihovih sansi okretali ga kako stignu, vvd nesto cistio ali nije mogao ni on sve. Trebalo bi jos jednom pogledati ali takav je utisak.