Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
fosna2014

#33301 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fosna2014 »

Cestitam NS-u na odlicnom izbornom rezultatu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33302 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by KatarinaKosaca »

Ne mogu vjetovati da je SBB jaci od NS
emigrazione

#33303 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by emigrazione »

KatarinaKosaca wrote:Ne mogu vjetovati da je SBB jaci od NS
Meni je vazno da NS u KS dobro prodje
zippoo87

#33304 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

evo presica NSa
Hakiz

#33305 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

zippoo87 wrote:i mene zanimaju rezultati NSa

fakat ovdje ljudi nisu dosli sekunde do pameti...SDA i onaj mrmot Dzaferovic,potpuno bezlican lik da uzme pobjedu

strasno,fakat i jesmo za nestanka...ovakav sljam kakav jesmo,ne zasluzuje opstanak
definitivno ce se ovo sve raspasti,masa ljudi ce otici vani...vjerovatno i ja
Od 53 % glasačkog tijela neko dobije 33%. To znači da neko pobijedi sa 25 % glasova ukupnog biračkog tijela.

Apstinenti su do toga doveli. Ne smijem reći da su krivi jer i nemaju baš neki izbor, ali da su oni uzrok takvim stvarima, to jesu.

Kažu da je definicija ludosti ponavljati istu radnju očekujući drugačiji rezultat.

Definitivno smo ludi.

Sa druge strane, neko večeras na TV-u, mislim da je Adnan Huskić, reče interesantnu stvar. Komentarišući zašto opet ljudi glasaše za SDA kada su nezadovoljni, on reče da su ljudi nezadovoljni svojim statusom, svojom pozicijom u sistemu, ali nisu nezadovoljni sistemom. To bi stvarno moglo objasniti rezultate izbora. A i zašto mazohistički trpimo sve ovo.
jefff

#33306 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

I Joja Tintor vam drzi fige.
kluz franjo

#33307 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Najprije treba demokratski priznati volju većine.

Bez obzira na sve, treba jasno vidjeti i priznati da su očigledno:
- cca. 300.000 punoljetnih građana BiH zadovoljni dosadašnjim radom Dodika i njegove koalicije i da su dodatno osnažili SNSD-ov kontrolni paket.
- cca. 200.000 punoljetnih građana BiH zadovoljni dosadašnjim radom Bakira i njegove SDA i da su uz određene gubitke ipak odlučili da SDA zadrži svoj kontrolni paket
- cca. 150.000 punoljetnih građana BiH zadovoljni radom Čovića i njegove koalicije i da su dodatno osnažili HDZ-ov kontrolni paket.

Ako ovome broju dodamo i cca. 170.000 građana koji su očigledno zadovoljni dosadašnjim radom Komšića i da su kroz njegov izbor u Predsjedništvo BiH iskazali želju da se on i DF aktivno uključe u riješavanje gorućih problema u zemlji,...

onda dobijamo jasnu poruku većine birača, koje osobe i stranke trebaju formirati koalicije na državnom i na entitetskim nivoima.

Ja se nadam, da će navedene stranke i političari odgovorno prihvatiti i odgovorno realizovati većinsku volju birača u BiH.
U tome im iskreno želim puno uspjeha uz čestitke na izbornom rezultatu.
General War

#33308 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

kluz franjo wrote:Najprije treba demokratski priznati volju većine.

Bez obzira na sve, treba jasno vidjeti i priznati da su očigledno:
- cca. 300.000 punoljetnih građana BiH zadovoljni dosadašnjim radom Dodika i njegove koalicije i da su dodatno osnažili SNSD-ov kontrolni paket.
- cca. 200.000 punoljetnih građana BiH zadovoljni dosadašnjim radom Bakira i njegove SDA i da su uz određene gubitke ipak odlučili da SDA zadrži svoj kontrolni paket
- cca. 150.000 punoljetnih građana BiH zadovoljni radom Čovića i njegove koalicije i da su dodatno osnažili HDZ-ov kontrolni paket.

Ako ovome broju dodamo i cca. 170.000 građana koji su očigledno zadovoljni dosadašnjim radom Komšića i da su kroz njegov izbor u Predsjedništvo BiH iskazali želju da se on i DF aktivno uključe u riješavanje gorućih problema u zemlji,...

onda dobijamo jasnu poruku većine birača, koje osobe i stranke trebaju formirati koalicije na državnom i na entitetskim nivoima.

Ja se nadam, da će navedene stranke i političari odgovorno prihvatiti i odgovorno realizovati većinsku volju birača u BiH.
U tome im iskreno želim puno uspjeha uz čestitke na izbornom rezultatu.
Naravno da ce svojski prionuti K tom cilju! :thumbup:

Image
Ricken

#33310 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

KatarinaKosaca wrote:Mali je ovo uzorak jos. Urbane sredine treba prebrojat
Nije to mali uzorak, nego su se oni zaboravili da njihovo glasačko tijelo nisu ovce kao kod kolega im iz SDA, ili ih ipak nemaju u šaci, i da vrlo lako imaju opciju da kazne svaki vid komoditeta na političkoj pozornici. čemu su NS-ovci skloni.

Kandidatura Boriše im je bio strašan auto-gol. Poslije ona sranja o free lancerima i ne poštivanje zakona vlastite države. Mnoge koje znam, uključivo i sam, odlučili su svoj glas dati nekom drugom, a prethodno su bili glasači NS, jer jednostavno ambcije su im veće od sposbnosti.
Last edited by Ricken on 08/10/2018 08:02, edited 1 time in total.
sumirprimus

#33311 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sumirprimus »

morali su imat zajednickog kandidata za clana predsjednistva, sad im svima zelim lagano topljenje i dugu vladavinu desnih :thumbup:
Ricken

#33312 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

sumirprimus wrote:morali su imat zajednickog kandidata za clana predsjednistva, sad im svima zelim lagano topljenje i dugu vladavinu desnih :thumbup:
Sad ćemo vidjeti demokratski kapacitet u NS, da li će Sabina i Peđa ponudit mandate u rukovodstvu stranke?
Ja sam skeptik.
Seawolf

#33313 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Seawolf »

Ricken wrote:
sumirprimus wrote:morali su imat zajednickog kandidata za clana predsjednistva, sad im svima zelim lagano topljenje i dugu vladavinu desnih :thumbup:
Sad ćemo vidjeti demokratski kapacitet u NS, da li će Sabina i Peđa ponudit mandate u rukovodstvu stranke?
Ja sam skeptik.
Je li to, fakat tvrdiš da će NS imati lošiji rezultat nego 2014-e? Dakle, manje od 3 mjesta u Skupštini KS i manje od jednog mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH?
tutku

#33314 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Seawolf wrote: Je li to, fakat tvrdiš da će NS imati lošiji rezultat nego 2014-e? Dakle, manje od 3 mjesta u Skupštini KS i manje od jednog mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH?
Moje neko razmišljanje je da bi rezultat sličan onom iz 2014, dakle i neki manji rast od 5% bio ravan porazu u slučaju NS. Naravno, ovo zbog činjenice da je NS skoro pa isključivo koncentrirana u KS i da su ostale veće stranke odavno iznevjerile glasače svojom nesposobnošću. No, vidjećemo.
stric

#33315 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

tutku wrote:
Seawolf wrote: Je li to, fakat tvrdiš da će NS imati lošiji rezultat nego 2014-e? Dakle, manje od 3 mjesta u Skupštini KS i manje od jednog mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH?
Moje neko razmišljanje je da bi rezultat sličan onom iz 2014, dakle i neki manji rast od 5% bio ravan porazu u slučaju NS. Naravno, ovo zbog činjenice da je NS skoro pa isključivo koncentrirana u KS i da su ostale veće stranke odavno iznevjerile glasače svojom nesposobnošću. No, vidjećemo.
dodati 0 iza 5%,
sinoć je na pres-u nagovješten ulaz P.K. u skupštinu BiH.
stric :bih:
tutku

#33316 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

stric wrote: dodati 0 iza 5%,
To je, manje-više bilo i za očekivati. Vidjećemo broj mandata u KS i kakvo će biti stanje za vlast u FBiH. Kao što sam i predviđao, kandidatura Falatara se pokazala kao promašaj, bez obzira na sve njegove kvalitete.
Ricken

#33317 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ricken »

Seawolf wrote:
Ricken wrote:
Ja sam skeptik.
Je li to, fakat tvrdiš da će NS imati lošiji rezultat nego 2014-e? Dakle, manje od 3 mjesta u Skupštini KS i manje od jednog mandata u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH?
Očekujem.
kmirsad

#33318 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

tutku wrote:
To je, manje-više bilo i za očekivati. Vidjećemo broj mandata u KS i kakvo će biti stanje za vlast u FBiH. Kao što sam i predviđao, kandidatura Falatara se pokazala kao promašaj, bez obzira na sve njegove kvalitete.
Ti prvo reče rezultati iz 2014...sad drugu priču pričaš...de dogovori se...
Ili sačekaj rezultate, pa počni s nipodaštavanjem...
Ima i Tk... gdje nije bilo Ns-a...
zippoo87

#33319 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

tutku wrote:
na kraju,kada znamo i da je Komsic izabran,zasto je kandidatura Falatara promasaj ?
danas svako fakat moze sjesti na komp i pisati gluposti i nebuloze...jos na kraju i prizna da je dobar
btw.hajde da se ne vracamo na gluposti i razloge,zasto je svako kandidovao svog kandidata...vazili smo o tome nadugo i nasiroko na prethodnim stranicama

sada treba sacekati rezultate i vidjeti sta matematika kaze,da li se moze sa kim formirati vlast i poceti raditi
i popustite malo sa supljiranjem,kampanja je prosla,necete profitirati vise od pljuvanja i spinovanja
pepeljara

#33320 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pepeljara »

Sad kad udjete u vlast kako treba predlozite za naredne izbore slijedece:

1. ko ne glasa kazna 200 KM - prekrsaj, ne mozes dici dokumente, sud, zatvor sta god :)
2. digitalizovat glasanje - licna karta, sa kontroloma da nema pogresnih listica.
;) sretno
doktor78

#33321 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by doktor78 »

kmirsad wrote:
tutku wrote:
Ti prvo reče rezultati iz 2014...sad drugu priču pričaš...de dogovori se...
Ili sačekaj rezultate, pa počni s nipodaštavanjem...
Ima i Tk... gdje nije bilo Ns-a...
Zbilja, je li NS uspjela postati parlamentarna stranka u TK?
shake69

#33322 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shake69 »

Vrlo dobar rezultat. 20 000 za Parlament BiH. Golemo. :thumbup:
julisiz es grant

#33323 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

shake69 wrote:Vrlo dobar rezultat. 20 000 za Parlament BiH. Golemo. :thumbup:
3.45% ... golemo i jest za Marindvor-Baščaršija stranku.
shake69

#33324 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shake69 »

julisiz es grant wrote:
shake69 wrote:Vrlo dobar rezultat. 20 000 za Parlament BiH. Golemo. :thumbup:
3.45% ... golemo i jest za Marindvor-Baščaršija stranku.
Bogme, ja vidim pise 6,0%.
julisiz es grant

#33325 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by julisiz es grant »

Onda ne gledamo u iste rezultate. Na izbori.ba je ovoliko koliko sam napisao.
Locked